- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
válasz
ROBERTOH #24910 üzenetére
érdemes egy kicsit nyitott szemmel járni és nem "magyar" viszonylatban gondolkodni/tapasztalni, s egyértelműen látszik hogy a nemzetközi (európai) piacon az alacsony alkoholtartalmú/minimális alkoholtartalmú/nullás sörök piaca az elmúlt évben mekkorát megy, nyilván a főzdék követik az igényeket, nem pedig diktálják a trendet ebben a tekintetben, úgyhogy ez kvázi nem lehetséges, hanem teljesen biztos - kérdés, hogy itthon mekkora spättel követjük le a dolgot.
-
-
jsk
senior tag
válasz
ROBERTOH #17145 üzenetére
Az a baj vele, hogy New England IPA akart lenni. Na azt teljes mértékben sikerült elrontaniuk. A North Brewing-nak szerintem nem sok köze volt ehhez az együttműködéshez. A Monyo egy-két sört leszámítva lejtmenetre kapcsolt. Ha sima west coast-nak neveznék, akkor annak jó.
-
ROBERTOH
őstag
-
jsk
senior tag
válasz
ROBERTOH #17099 üzenetére
Untappd-en felül Top Rated, és aztán lehívhatod sörfajtára, és az országokkal is szórakozhatsz. Csak azok a sörök szerepelnek benne, amelyekre min. 150 értékelés érkezett.
A Ratebeer-en többet tudsz meg az adott sörről. De én is azért váltottam untappd-re, mert nincs kedvem minden egyes alkalommal leírást írni a sörökről. Sokan ezért váltottak. Ja, és a Ratebeer felvásárolták. A közvetett tulajdonos teljesen az AB InBev multi lett idén februárba. Korábban csak részesedésük volt.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
ROBERTOH #17094 üzenetére
Masodik legjobb a To Øl Black Malts & Body Salts milyen lista szerint? Csak igy kapasbol, ott van a Wander Beyond Bloom, ami ezt megeszi reggelire. Mondjuk ez egy beteg sor...
-
ROBERTOH
őstag
válasz
ROBERTOH #17083 üzenetére
Mad Scientist / Hara’ Punk Salt Cake City:
karamellás sós barnasörnek kellene lennie, ehelyett intenzív barna sör íz, alig észrevehető sóssággal, észrevehetetlen karamellássággal: nekem csalódás volt. A koncepcióból sokat ki lehetne hozni. Lehet hogy a csapolt verzió jobbra sikerült, mint ez az üveges.To Øl Black Malts & Body Salts Black Coffee IIPA:
nem rossz black ipa, de szerintem túlzás, hogy a 2. legjobb sör ebben a kategóriában, szerintem ebből is lehetne jobbat kihozni. Ezek után kiváncsian várom a Bevog Rudeen Black IPA-t. -
jsk
senior tag
válasz
ROBERTOH #16919 üzenetére
De az balti porter. Ez meg szerintem eredeti angol porterféle lesz. A Bagoly alapsör nem kiemelkedő. A kávés verzió valóban sokkal jobb. Viszont a kávé teljesen elnyomja az eredeti ízt.
A soproni porter egy receptje egy a sörgyár által rendezett porterfőző verseny győztes receptje. A kommunikáció szerint a sör már készen van, csak érlelik, és ősszel lesz kapható.
-
-
spe88
senior tag
válasz
ROBERTOH #16679 üzenetére
Ahogy mondod, aligha van rá esély vidéken. Mivel így hamar romlik elég nagy fizetőképes vendégkör kéne hozzá. Ha Pesten nem ment hosszú távon, akkor máshol sem fog. Emlékeim szerint valami Kék macska nevezetű ale volt így csapolva, de akkor ezek szerint már az sem. :/
-
Janusz001
őstag
válasz
ROBERTOH #16679 üzenetére
A Lidl -s Belgium büszkeségei pakkba hogyan rakhatták bele a 2 stellát, nem értem. Katasztrófa. 95 táján még emlékszem, hogy egész jó kis csapoltat lehetett inni, persze akkor még import volt, most nem tudom milyen lehet ízre az eredeti Belga főzés, de a magyar ihatatlan.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ROBERTOH #16419 üzenetére
a punk kb annyiba kerul, mint göteborgban. a lager annyi/dragabb(!), mint a perikles az omnipolloban. (es a kingpin siman egy rossz lager, bar legalabb nem katasztrofa, mint a this.is.pilsner, ami valojaban egy gyenge lager).
a dog g es az ab kb ketharmada ha jol emlekszem.
ezzel azt akarom mondani, hogy sikerult beloni a cuccot a sved arakra. en utobbi ot evben kulfoldon egyetlen esetben nem flesseltem azon, hogy je milyen olcso a sor (pl: uk, nemetorszag, dania, hollandia, usa, nemzetkozi vizek(!), repulo(!)), az pedig a muszlim marokkoban volt egy hastancos barban.
[CsuCsu]: ja, ha jol emlekszem brewdog camden meg olcsobb is volt. bar az a "vasut kornyeki barok" utan volt es felig a hely miatt, felig a paradox miatt ugrottunk le egy sorre, ott mar faradtak is voltunk meg kozepesen keszen is.
de ha jol emlekszem a pony club szintjet siman hozta a 4fontos sor barhol.
Aranypatkány: Mikkeller American Dream (szigoruan a glutenes varians).
esetleg az imperial birra del borgo my antonia.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ROBERTOH #16039 üzenetére
a sugar daddy szerintem egy kicsit megoszto. probaltam, jo, de vannak annal sokkal jobbak is. tetejeben az a peldany kb masfel evet meg allt uvegben is, tehat a csucsan bontottuk meg.
[CsuCsu]: ja a captain lawrence kivetelevel mind kb egesz evben kaphato kis szerencsevel es az Alexander 10 eur/ uveg, a character rouge meg 12 es mindketto ratebeer top5os 4.2-4.3mas untappd ertekelesekkel. kb mint egy uveg elfogadhato vorosbor.
Narval es a Hiver szinten ugy jo barley wine, hogy egesz evben jellemzoen kaphatoak. minosegre kb tudnak hozni egy csapolt brewdog ABt kb. mondjuk par hete kostoltam egy Firestone Walker helldoradot is, az erdekes volt es komplex, de az arat az se erte meg tulzottan.
hu, juteszembe, a
LindemanLiefmans Goudeband BA amit en egy vorosborosnak odaadnek es jellemzoen lehet is kapni (csakajoban a nem BA van 1200/0,33kent), viszont az sorkent kb ertelmezhetetlen. -
[CsuCsu]
őstag
válasz
ROBERTOH #16039 üzenetére
Azert a proci985 altal felsorolt soroket nem neveznem vilagmegvaltonak. Tobbseguk szandekoltan konnyeden beszerezheto magyar webshopokbol, es nagyon jo ar/ertek aranyuak. Altalaban ugyanonnan, ahonnan az altalad felsorolt sorok. Ha a kategoria legjobbjara menne ra, ez a lista nagyon mashogy nezne ki es beszerezni is a lehetetlent surolna.
A Greyjoy-t nem ajanlanam elso IPA-nak, mivel nagyon nem mainstream, es a Freaky Freaky sem egy standard barleywine (es szerintem nem is jo). Az Aecht Schlenkerla nem rossz, es az Ayinger sem, de en Weihenstephaner-t valasztanek helyette. A tobbi sor szerintem nem eleg jo. Magyar IPA-nak BYM-tol kabe barmi az ajanlott.
@Dilikutya Ez kabe minden barleywine-ra igaz, a stilus resze. Szoval ha ez neked nem jon be, elkerulnem ezt a stilust a jovoben a csalodasok elkerulese vegett. Hacsak nem az atlag barleywine alkoholossaghoz merten ertetted.
-
törölt tag
válasz
ROBERTOH #15881 üzenetére
Igen, először többet akartam minden fajtából épp ezért, de 40 üvegnél jártam már és úgy meg már brutális az ára, több részletben kell majd megoldani úgyhogy elsőre kevesebbet vettem. És még ennyi üveg sem fedné le a magyar kisüzemieket se.
Itt van a számla amúgy, ezeket vettem a Beer Shop Budapestnél.
Bipolar Bear : 795
Summer Syndrome : 790
Flying Rabbit : 759
Irish Red Ale : 640
Alcatraz : 690
Mutti : 609
Fekete : 649
Ogre : 590
Magyar Vándor : 619
Napkincs : 619 -
válasz
ROBERTOH #15765 üzenetére
A minap kóstoltam én is, oda meg vissza voltam érte, nagyon imádtam.
Minimális bubi van benne, azért csúszik ennyire jól, no meg persze nem árt hozzá tényleg a kávé szeretete. Igazi kávé különlegességből lett főzve (http://balkez.es/ismaelrecinos/)
-
jsk
senior tag
válasz
ROBERTOH #15701 üzenetére
A 250 Ft és környéke remélhetőleg a magyar sörökre vonatkozik, és az 500 Ft felé közelítő árak pedig a cikkben említett külföldi sörökre.
Ugyanakkor a magyar főzdék is ugyanazt az alapanyagot veszik meg, amelyet a külföldi főzdék. Mivel a vásárolt mennyiség feltételezhetően kisebb, így drágább nekik, valamint a forint fantasztikus árfolyama is betesz az önköltségnek. Az általános adókörnyezetről nem is beszélve. Érdemes lenne összehasonlítani mennyi terhet kell fizetni itt egy liter sör előállításáért, és mennyit pl. Hollandiában.
-
Dilikutya
félisten
válasz
ROBERTOH #15681 üzenetére
A Lehmann Világost külön kiemelném, 2 éve ittam először, igazi surranópályás versenyző, mondhatni névtelen (én legalábbis sosem találkozok sehol a nevükkel) játékos, ehhez képest olyan jó kenyeres-malátás cseh stílusú láger, hogy csak lestem, amikor először ittam. Az igazi klasszikus ivósör, rendkívül jó ízzel.
-
Dilikutya
félisten
válasz
ROBERTOH #15677 üzenetére
Szolnok, Tiszavirág Fesztivál, zömében Zsófitól a Főzdebuszból. Csapolt. Rosszat nem ittam. A savanyított Zip's berliner annyira nem feküdt, a többi jó volt. Legjobban a Stróman és a Mango Pale Ale ízlett, de nyomukban volt a Lehmann pilsnere, meg az Executive Pale Ale.
Egyedül a Zip's Ginger nem ízlett, szeretem a gyömbért, de valószínűleg nem sörben, mert eddig egy gyömbéres sör sem ízlett. Kellemes volt a Hopiverzum, ritkán jutok fekete ipához, jó volt hogy egyszerre komlókeserű, ugyanakkor markánsan pörköltmalátás, enyhén kávés beütésű. A Jam72 alap, kóstoltam kis pohárral a BatátALE-t is, ekkor vettem a Jam72-t, mert a batátás szörnyű volt. Na nem annyira, mint tavaly az angolzelleres-tejkaramellás ale. A Zip's Alpha Wolf-ot csak egyet ittam, annyira nem maradt meg, a Witbier kellemes búza volt. Az Ogre alap, egyik kedvenc lágerem, a Mutti sem rossz, de inkább az Ogre. A Punk Juice is tetszett az enyhén grapefruit-os komlójával.
De ez az UGRA Stróman valami isteni, harapható, sűrű komló oldat gyakorlatilag, gusztusos színe van, és az állagán is látszik, hogy nem spóroltak az anyaggal. Társaságunk egyöntetűen rajongott érte, bár páran már kóstoltuk korábban is, akkor is remek volt. -
looser
addikt
válasz
ROBERTOH #15382 üzenetére
Sajnos nem tudom, de gondolom a szervezők valami rentábilisebb dologba akarták fektetni a pénzük. Ha a helyszínre gondolsz, azt a lakók elégelték meg, ezért kellett költözni. Épp most térek át másik telefonra és nézegetem a memóriakártyán lévő fotókat és találtam 1-2-t az 5. Főzdefesztről (2013.06.07-09) :-)
Ez itt alább pl. a Lőrincz pap téren egy spontán alakult tánccsoport. Ha jól emlékszem, pár ember kezdte el, utána sokan csatlakoztak, gyerekek, felnőttek is. Nagyon jó hangulata volt. -
jsk
senior tag
válasz
ROBERTOH #15382 üzenetére
A városligetes helyszínt én is szerettem. Igazi piknik hangulata volt. Szerintem a magyar főzdéknek a végén egyszerűen nem érte meg a Főzdefeszt anyagilag. Az utolsó kettő idejében már elérték az elérhető fizetőképes közönséget. Azóta tuti, hogy csak lassan növekszik.
Anno nyertünk FB játékon 5 ingyen sört és egy ingyen kaját. A Zip's standnál csak húzták a szájukat. A kajásnál a szemembe mondták a jó étvágyat helyett, hogy szemetek a szervezők, mert nem elég hogy fizetnek a helyért, de még ingyen is kell adniuk a nyereményt, holott ezt a Főzdefeszt hirdette meg.Mindenesetre a fizetős wc annyiből jó volt, hogy normálisan takarították, nem hánytad el magad, ha bementél.
Nagyjából helyette lett a Kraft, a maga kis industrial helyszínével a "világvégén". A ligetbe legalább jöhettek a gyerkőcök. Földre takaró, étel, üdítő, labda, futkorászás.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
ROBERTOH #15157 üzenetére
Az Aecht Schlenkerla sorok edesapam kedvencei. En is komalom oket, kulonleges es hagyomanyos elmeny!
Nekem megjott vegre a Cloudwater rendelesem (24 oran belul szallitanak!), letoltam egy ujabb A Tool For Conviviality-t szepen behutve, amit osszesen egy hete foztek (6 darabot rendeltem a biztonsag kedveert). Hihetetlen ez a sor. Korulbelul ugy tudom leirni, hogy szetfeszitik az arcodat es komloagyuval belerobbantanak egy barackos-epres-keseru-szolos atombombat. A komlo lagy leve buja leanyzokent tancol a nyelveden, a 10% alkohol gyengeden tolong a hatterben. Veszelyes darab, szaftos milkshake, mosolyogva logybolod a szadban boldog napkozis fejet vagva. Koszonom Cloudwater, johet maskor is
.
-
jsk
senior tag
válasz
ROBERTOH #15042 üzenetére
Nem tudom, nem kérdeztem, csak élveztem.
Fent van facebookon. Ha írsz neki, biztos válaszol.
-
looser
addikt
válasz
ROBERTOH #15020 üzenetére
Még az sem kell, legalábbis kezdetben érdemes lehet kipróbálni, bejön-e a macera :-)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ROBERTOH #14838 üzenetére
ja, a kupakjat kicsit tulgondoltak, ennel mar csak Birra del Borgonal (viasz es borosdugo) lattam extremebb megoldast.
nekem magyaroktol a penge borisz talan egy fokkal jobban bejott, viszont jo latni, hogy van vallalhato magyar imperial, bar arban egy kicsit tenyleg magas volt, bar lattam mar ennel rosszabbat is.
en egy fel eve ittam a sajatom, akkor meg picit friss volt, de igazabol imperial stoutokat se szabad a vegtelensegig tartogatni, ugy 5 ev utan mar biztosan eltunnek a reszletek, viszont pl egy Tokyo* 2 ev korul a toppon van.
-
jsk
senior tag
válasz
ROBERTOH #14777 üzenetére
Minden kedves sörbarátnak nagyon Boldog és Sörben Gazdag Karácsonyt Kívánok!
(#14777) ROBERTOH
Ok. De tudnod kell, hogy december 15-től minden reggel igazi házi szilvapálinkával kell indítanod. Napközben egy üveg pezsgő megosztva, vagy egy üveg sör. A raktárvezető én vagyok, így elnézem ezt az eltévelyedést. A kereskedelmi vezető naponta egy tál rétessel, és pogácsával járul hozzá ehhez, valamint azzal, hogy a tulajdonos-ügyvezető igazgatót kitiltotta a raktárból, azzal hogy hagyjon minket dolgozni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ROBERTOH #14751 üzenetére
szigeten talan iden eloszor lattam a honlapjukon, hogy azt bizony angolul designoltak le eloszor es a magyar forditas mar annyira nem adja ki, de iden probaltak a nyitottsag tekinteteben brandelni magukat.
55 euro, az kocsmaban mar erre is negy top imperial.
ahogy emlekszem szerintem nekunk egyszer sikerult osszehozni ilyet, de akkor az omnipolloban es a brewdogban egymas utan vegigittuk az itallapot kb.
-
Jhonny06
veterán
válasz
ROBERTOH #14751 üzenetére
Szerintem az a fiatal közönségnek nem probléma, de ezek az árak bazz.. 18k 1 napra (!). Ebben ugyan benne van egy pohár, de az 1000ft-ot ér maximum. Az afterparty meg bullshit, mert bárhova elmész a városban ingyen partyzni, vagy valami minimális a belépési díj. Oké, hogy korlátlan fogyasztás, de 18e-ért mikor kóstolsz 1 nap alatt? Szerintem 5k értéknél már jön a rókakoma.
Ha csak nem olyan cuccok lesznek, amik itthon nem elérhetőek általában, de ezt kétlem.
-
Jhonny06
veterán
-
jsk
senior tag
válasz
ROBERTOH #14549 üzenetére
Kb. 17 órára odaérek. Remélem lesz azokból, amelyeket kiválasztottam. A végén 20 féle sör lesz, ha jól emlékszem, sörönként 20 liter. Lehet kérni 1 decilitert is, ami jó ötlet, aki mindet ki akarja próbálni. Jómagam 5-6 félét tervezek...ártól függően
A mai ócska napom után kinyitottam egy üveg Madame Cheron-t. Pazar old ale burgundis boros hordóban érlelve.Opálos sötétbarna szín, vékony bézs hab. Gyümölcsös, csokoládés, vörösboros illat. Édeskés gyümölcsös, vaníliás, vörösboros íz némi csokoládéval. A végén némi száraz boros savanyúsággal, mintha egy flamand vörös lenne. Nagyon selymes, jól komponált sör. Ja, és 10,8%, úgy hogy az olasz-svéd-nek lőttek
-
jsk
senior tag
válasz
ROBERTOH #14535 üzenetére
Azt, hogy mikor van, még én sem fejtettem meg. Legközelebb megkérdezem, mert engem is érdekel. Mindenesetre tapasztalat alapján hétfőtől-csütörtökig nyitás (17 óra) után futottam bele eddig. A pult mögött van egy világító tábla, az jelzi. Pohár áron adják a korsót. Tegnapi így 1600 Ft helyett 1100 Ft-ot fizettem 2,5 dl Mexicake Virgian Oak-ért. (1,5 dl volt ebben az esetben a pohár
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hegesztés topic
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest