- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
ngabor2 #2605 üzenetére
Nincs benne csúsztatás, hacsak az orvosi szakvélemény nem az.
Stangli kollega pár éve közelebbről boldogítja életem, talán tudja igazolni ''mértéktartásom''. Sajnos valahogy vizet nem tudok inni. Régen tejet ittam mértéktelenül és amióta kikerültem a középiskolából, azóta meg a sör.
[Szerkesztve] -
Blaise
veterán
válasz
ngabor2 #2557 üzenetére
Érdekes egyébként a tesco differenciálása a boltok között, nálunk Szfváron van 2 tesco, egy a városközpontban, másik pedig a várost elkerőlő úton. Nos én legtöbbször a belvárosiba járok, de ott például nem találtam se Budweisert, se Paulanert, ki kellett menni a külsőbe...és ez sok termékre jellemző hogy nem lehet kapni
-
PazsitZ
addikt
válasz
ngabor2 #2534 üzenetére
Te pl. tudom, hogy sok sört iszol, ez neked is szól: [link]
''Bármily hihetetlen, a mindannyiunk által ismert ''sörhas'' csupán legenda''
''naponta kis mennyiségű vörösbor 5 százalékkal csökkenti a szívinfarktus kockázatát; a sör esetében ez azonban 50 százalék. Az alkoholmentes sörök éppilyen egészségesek.''
Szóval csak bátran -
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #2513 üzenetére
huh, azannyakeservit... ütős egy darab... 1165ft-ért...
valamelyik nap a világos testvérét még kipróbálom, az ''csak'' 7.5%, nem 8.
(most még távolról hallom a hangokat, lassan tudom az alkoholt lebontani, és gyorsan hat. de a kijózanodást szeretem a piálásban 2 normál sör már arcbatol.) -
divot
veterán
válasz
ngabor2 #2437 üzenetére
Vegyél már vagy két üveggel, kíváncsi vagyok a véleményedre.
Mondjuk én elsőre ott rontottam el a tesztet, hogy előtte megittam két üveg Staroprament.
Most meg Löwenbraut vedelek: a cég valami hatalmas nagy piacszerző kampányba kezdett, mert itt nálunk a kisboltban 119 forintért adják a dobozos, fél literest. -
F-ECT$
titán
válasz
ngabor2 #2320 üzenetére
Most hétvégén sikerült csapolva is innni (Veszprém, Olíva étterem - 770 Ft/korsó). Mivel alapvetően boroztunk, ezért csak 1 korsóval ittam, és ahogy az üveges, úgy ez is elnyerte teszésemet (pedig volt benne citrom, amit gyorsan ki is vettem). Kicsit könnyed sörnek éreztem, de a pincér szerint ez kb 3 korsóig van így, utána fejbevág - szóval egyszer tervezek ebből a sörből egy nagyobb ivást is
-
divot
veterán
válasz
ngabor2 #2325 üzenetére
Ha sokféle sört iszol egy este, érdemes betartani egyfajta sorrendet. Olyasmi ez, mint a borkóstolás rendje: ott sem a csúcsborral kezdesz, hiszen ha így tennél, minden következő szarabb lenne, annak meg mi értelme, ugyebár.
Szóval érdemesebb a világos, kevésbé markáns sörökkel kezdeni, aztán jöhetnek a pilsek, aztán a búzák, és a végén a barnák, vörösek, feketék, és ha még bírod, akkor a legvégén levezetőnek egy viszkis barna például, az írek kiválókat készítenek. -
divot
veterán
válasz
ngabor2 #2320 üzenetére
Dehogy, viccből írtam. Szerintem nyugodtan edd meg a citromot, senkinek semmi köze hozzá.
Én a tányérre rakott zöldségdíszt szoktam megenni, és mindig azt hittem, hogy mekkora bunkó vagyok, aztán Floyd elmagyarázta egyik műsorában, hogy ami a tányérra kerül, az megehető, sőt, azért van ott, hogy megegyük. -
sanyixXx
senior tag
válasz
ngabor2 #2295 üzenetére
szerintem ez nem így van. láttam már minden féle söröscsapból a címkétől jelentősen eltérő sört folyni. a csapnak ugye van egy csöve, a végén a dokkolóval, amit ráteszel a söröshordóra. ha tényleg van különbség a hordók közt, akkor az egy dokkolócserével meg lehet oldani.
padee: arra figyelj, hogy 50 liter sörnek korlátolt szavatossága van. a csapolt sörben keveseb (vagy nincs is, nem tudom) a tartósító, így nem is áll el sokáig. arra ne számíts, hogy egy egész nyárra be tudsz spájzolni egy hordóval. kocsmákban sincs szerintem mindig 30-40 hordóval, hanem a fogyasztáshoz mérten rendel a tulaj/kocsmáros/akárki.
azt viszont nem tudom, hogy bontatlanul meddig áll el a hordóban a sör. -
NoLF
veterán
válasz
ngabor2 #2268 üzenetére
ááááááh nem ittál még Guinness draught extra coldot...
otthon én is ittam Guinnesst, golyós üvegest, meg sima dobozost is, de egyáltalán nem nyerte el a tetszésem. Itt viszont van rendes csapolt, és hogy mondjam... egy érzéspersze nem lehet máshoz hasonlítani, hisz szénsavban szegény, és az ízvilága is érdekes, de kifejezetten élvezhető egy nehéz nap után! a habja pedig... az valami mennyei.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged