Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

Omnipollo Lorelei Coconut Maple Toast 6th Anniversary 2022 - imperial pastry porter

Olajszerű, fekete test, lassan előtörő és illékony mokka habbal. Illatra juharszirup, kávé, pörkölt maláta, csokoládé. Ízre pörkölt maláta, juharszirup, kávé, étcsokoládé, némi alkohol és komló. Hidegen egy kicsit édesebbre főzött imperial porter, de ahogy melegedik, úgy jön előre a juharszirup és válik egyre édesebbé, plusz ahogy melegszik az egyébként elég jól álcázott kókusz karakter is előkerül és szobahőmérsékletet elérve egyenrangú tényezővé válik. Talán egy két fokkal kevésbé dekadens, mint a korábbi variánsok, de lehet csak arról van szó, hogy relative frisebb. BBF 2024.01.20, szóval kb három hónapos főzet.

A 2017es, 2019es, a 2020as es a BA+extra maple főzet szerintem egy fokkal jobb volt, igaz a 2017est pár hónappal a best before után próbáltam, szóval annak volt ideje ülepednie. Ami nekem a working theorym, hogy alapvetően a kókuszt az indiai konyha az ízek lazítására szokta használni. Kerekebb, nyugodtabb, kevésbé tolakodó a 2022es variáns, ami igazából a 2017 és a BA+extra maple variáns fullba tolt punkja után egy érettebb főzetet jelent. Amivel csak az a baj, hogy a Lorelei eddigi attitűdje kb a
    "-Mennyi juharszirupot akarsz a porteredbe?"
    "-Igen. De triplázz rá!"
    szinten mozgott. Cserébe érezhetően jobban csúszik annak ellenére, hogy testre ez még mindig kb a Mikkeller Black motorolaja, csak immár a szomszéd indiai étterem és holland palacsintázó fűszerezésén innoválva.

Nagyon ajánlott. Ne hűtsd túl, nekem picit sikerült és kb negyed órán át melegítettem kézzel és szellőztettem, hogy teljes terjedelmében prezentálja magát. Hasonló sörök tekintetében ott az -egyébként imperial stout- Founders CBS, és kb ennyi. Nekem picit radikálisabban jobban tetszett, de így is, nagyon jó.

Új hozzászólás Aktív témák