Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- A Redmi is hozott kompakt táblagépet
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBERTOH
őstag
Úgy látom, hogy még nem lett kiposztolva:
Beer premiere - Egomaniac DIPA by Mad Scientist -
zoli03
őstag
válasz
looser
üzenetére
Sajnos kimaradt
. Pedig minden héten átnézem ezeket az újságokat: Aldi/Lidl/Tesco/Interspar (mondjuk csak kb fél éve, lehet azért nem láttam). Amúgy most a karácsonyi szezonban ezeket sikerült megvenni: DAB, La Trappe, Guiness, 2 fajta Lobkowicz (bár ebből csak a Guiness meg a La Trappe ami jobban tetszik
). -
looser
addikt
-
ROBERTOH
őstag
Csütörtöktől sör akciók a lidl-ben: link
-
proci985
MODERÁTOR
Founders Breakfast Stout Imperial Stout.
Fekete test, kozepesen szensavas. Jofajta kave es etcsokolade, nemi tolgyfa, malata. Alkoholt elfedi. Kiegyensulyozott.
Gyakorlatilag egy zsenialisan jo eszpresszo es egy sor keresztezese. Ha nem szereted a kihult kave izet akkor viszont ez nem a Te sorod. Egyben az egyetlen 9% alatti imperial stout a ratebeer top50ben.
Nagyon ajanlott. Letisztult megis reszletgazdag, gyakorlatilag egy klasszicista remekmu a jellemzoen barokkosan tuldiszitett top imperial stoutok kozott.
Nemi kiegeszites: Hazon belul ebbol is van egy kentucky bourbon hordokon tovabberlelt variansa, a KBS, ami ugyan reszletgazdagabb (hordo / kokuszagy / test), de reszben pont a celiranyossagabol veszit tehat szvsz nem feltetlenul jobb.
Aecht Schlenkerla Eiche Doppelbock Smoked
Rez szin bezs kozepes habbal. Malata, tolgy, karamella, fust. Alkoholt elfedi.
Hazon belul ez talan a legkevesbe fustos soruk, viszont innentol egy kifejezetten jo bochrol beszelunk nemi fustos csavarral, lenyegesen kevesebb rezizzel mint az megszokott.
Nagyon ajanlott, bar alapvetoen inkabb csak akkor, ha legalabb az egyik stilussal van nemi tapasztalatod.
Mikkeller Gammel dansk Pale lager
Tultelitett arany szin, feher habbal. Izre malata, 31 fele fuszer a leiras szerint, gyakorlatban az anizs, a fekete medvecukor, a fahej, par bogyo, a bors es a kapor egyertelmuen kierezheto.
A Gammel dansk kb a danok variansa az unikum / jägermeister / underbergre csak lenyegesen kevesbe edes, illetve kb a Magyarorszagon akvavit neven ismert tomeny egy variansa.
Kiserletezokedvueknek nagyon ajanlott, marmint igy pontosan azt kapja az ember ami a cimkere van irva es egy altalaban teljesen unalmas pale alehez kepest valami eszmeletlenul reszletgazdag.
-
Dorian
félisten
válasz
Dilikutya
üzenetére
Én a Premium Lagert szeretem, az is jól sikerült. A Premium Pils számomra olyan furcsa kicsit, nem rossz, csak mintha nem tudná eldönteni, h pilsner vagy búza.
Tegnap Fóti Hammurapi +21-et ittam, szerintem vmi baja lehetett, nem emlékeztetett arra a testes édes ízre amilyen ez valójában, inkább kesernyés volt.
-
Dilikutya
félisten
Szűretlen pils 4,7%-al és 11,6 B°-al. Egész korrekt sör, kellemesen kesernyés, ugyanakkor markánsan malátás. Egy sör, ami nem akar más, csak sör lenni.
-
NoLF
veterán
válasz
jookomak
üzenetére
szerintem meg lehet szokni, főleg, ha az ember nem igazán ihat sört... de az édes löttyök elviselhetetlenek (pl magners) a kopárhegyit ne is említsem.
nekem a thatchers-t eléggé bevette a gyomrom a végére, sőt, ráálltam a szűretlen, erősebb fajtákra is - na ott már volt baj azért a végén, lévén szénsavmentes a többség, és fanyar mint a szél, alkoholtartalma meg bezony nem kevés.
Dilikutya: mármint a coors ausztrál? az istenek a fejükre estek akkor

-
jookomak
őstag
válasz
looser
üzenetére
Köszönöm a felajánlást, de inkább 3 üveg Durian-os alkoholmentes gössert kérnék helyette.
NoLF Cider itt is inkább helyi mondjuk. Magners meg a millió másik förtelem. Bár állítólag abból is a skandináv Kopparberg a legjobb. Én mindet kóstoltam, mind szar.

DilikutyaKrokodil dundee volt a film?
-
jsk
senior tag
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Ha szavazol, akkor látod.
-
Dorian
félisten
-
Dilikutya
félisten
Pár új infó a Borsodi Nitro-ról.
540 Ft/l, 270 Ft/doboz/üveg. Picit drágább a többi Borsodinál, de vajon csak a nitrogén miatt? A kép alapján 5%-os világos lager lesz. Nitrózhatják bárhogy, ha a híg seízesebűze, de iszonyatos fejfájást okozó alap lólé lesz tuningolva.
-
Dorian
félisten
Tegnap a Fehér Nyúl - féle nitrogénezett imp. stout nagyon finom volt!
-
looser
addikt
-
Dorian
félisten
-
truefx
aktív tag
Ittam egy Prairie Paradise-t tegnap csaprol a csakajoban, nagyon ajanlott. Mar majdnem annyi pontot adtam neki, mint az Even More Coco Jesus-nak.

-
jsk
senior tag
-
looser
addikt
Ma este választ kaphatok az évek óta gyötrő kérdésre: Mi került ezen a pohár kézműves sörön 790 Ft-ba?
:-)
-
ROBERTOH
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Múltkor 12%-osból ittam meg korsóval, meg is lepődtem, hogy alig éreztem utána, hogy ittam, ezért nem hiszem, hogy a lorelei annyira megártana

Jhonny06: kraft sörfeszten is korsóval ittam a stout-ot
Igaz kicsit lassan csúszott..
Ennek ellenére nem kéne túlárazni a dolgokat. Vagy ha már túltolják, akkor az legyen baromi jó. -
Jhonny06
veterán
-
jsk
senior tag
válasz
ROBERTOH
üzenetére
Kb. 17 órára odaérek. Remélem lesz azokból, amelyeket kiválasztottam. A végén 20 féle sör lesz, ha jól emlékszem, sörönként 20 liter. Lehet kérni 1 decilitert is, ami jó ötlet, aki mindet ki akarja próbálni. Jómagam 5-6 félét tervezek...ártól függően

A mai ócska napom után kinyitottam egy üveg Madame Cheron-t. Pazar old ale burgundis boros hordóban érlelve.Opálos sötétbarna szín, vékony bézs hab. Gyümölcsös, csokoládés, vörösboros illat. Édeskés gyümölcsös, vaníliás, vörösboros íz némi csokoládéval. A végén némi száraz boros savanyúsággal, mintha egy flamand vörös lenne. Nagyon selymes, jól komponált sör. Ja, és 10,8%, úgy hogy az olasz-svéd-nek lőttek

-
ROBERTOH
őstag
Pénteken sörfeszt az Élesztőben:
MONYO presents: Borefts After Party BudapestEddigi menüsor:
1. MONYO Brewing Co.. - Yummy Mummy – Hibiscus Double New England IPA
2. Brew By Numbers - 10 | 10 - Imperial Coffee Porter
3. Põhjala Brewery x Stillwater Artisanal - Here Comes the Night Time - Dark rye sour ale w. aronia berries and smoked malts.
4. Beavertown Brewery x American Solera Tempus Project - Cowboy Lightning - Golden Ale (French oak, brett. & lacto.)
5. Brouwerij Kees x Other Half Brewing Company Oeuf's I did it again - IPA
6. Brouwerij Alvinne x Boundary Brewing - Phi3 - Barrel Aged Sour Ale
7. Tempest Brewing Co. Harvest IPA - 2017 Edition - Single Hop Ekuanot
8. Brouwerij de Molen - 'n Lach & 'n Traan Burgundy BA - Barrel Aged Old Stock Ale w. brett
9. Weird Beard Brew Co. - Night of the Ryeclops - Rye Stout
10. Hair Of The Dog Brewery And Tasting Room - Doggie Claws - Barley Wine
11. Bakunin - All in: Citra - Single Hop Sour Ale
12. Ægir Bryggeri - Lærdøl Sour Cherry Rye - Sour Ale
13. Gänstaller Bräu - Commandarin IPL - IPL - 5,3%
14. Galway Bay Brewery - Full Sail IPA - 5,8% -
Dr.Zoo
őstag
Az 1x2x még okés, de ennyit kiadni sörre, asszem én vagyok csóró.

(#14541) Dilikutya: életem legdrágább piája, egy Zakhyntoson vett, Metaxa Private Reserve volt, 62 euro.
Nem mondom, igen kellemes brandy volt, és meg is tudám hamar szokni,(mondjuk havi 1 palack
) de húzós az ára. Most "rákaptam" egy XO cognac típusra, 11ft/palack. Az még a határeset kategória. 
-
divot
veterán
A Legenda felé vitt ma az utam, vettem hármat a régi kedvencekből, kíváncsi vagyok, milyenek így bő két év múltán.
Bazooka, Brutal Bitter és Snakebite. Na, lássuk...
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dr.Zoo
üzenetére
1600ft/2.5dl már pofátlan túlzás, nem egyszerűen húzós. A legtöbb, amit eddig sörért fizettem, talán 1500Ft/3,5dl volt, a Freaky Freaky, és még csak meg se érte. Mondjuk így is jobban járok, mint bármilyen csúcs whisky-vel szerintem, mert marhára nem jön be az ízviláguk.

-
Dr.Zoo
őstag
Hát, eddig filóztam, hogy el kellene mennem egy ilyen új vonalas (nekem kicsit túl hypolt) helyre, de megmondom őszintén, hogy az 1600ft/2.5dl az nem kicsit húzós..

Ennyiért inkább vennék 3.75 dl üveges Monyó Franky Four Finger's-t, tudom, ízlések és pofonok, de nekem ez már csöppet túlárazott.
Vagy csak sz@rul keresek.
-
jsk
senior tag
válasz
ROBERTOH
üzenetére
Azt, hogy mikor van, még én sem fejtettem meg. Legközelebb megkérdezem, mert engem is érdekel. Mindenesetre tapasztalat alapján hétfőtől-csütörtökig nyitás (17 óra) után futottam bele eddig. A pult mögött van egy világító tábla, az jelzi. Pohár áron adják a korsót. Tegnapi így 1600 Ft helyett 1100 Ft-ot fizettem 2,5 dl Mexicake Virgian Oak-ért. (1,5 dl volt ebben az esetben a pohár
). -
jsk
senior tag
válasz
Kergeboci
üzenetére
Köszönöm szépen a beszámolót. Az Amber Enigma-val kicsit lehangoltál, mert most rendeltem belőle

Tegnap 17ó körül ott voltam. Gondolkodtam is, hogy a Mexicake Virgin Oak vagy a All the Leaves Are Brown legyen, amit megkóstolok. Az előbbi lett, az is pazar volt, főleg happy hour áron. Mindenesetre megjegyeztem az utóbbi nevét.
-
Elég változatos felhozatal volt. Sokféle stílus, minőség képviseltette magát, volt ami kevésbé jött be nekem, volt ami annyira, hogy felittam a többiekét is

Talán a Cloudwater Amber Enigmája volt a leggyengébb, malátás angol test, sok-sok bubival, hogy az majd talán feldobja, de nem

A legkülönlegesebb a Beavertown The You Zoo agymenése volt, annyira nem európai íze van, hogy igazi ínyencségnek számított (yuzu meg formosa oolong tea, ipába oldva)
Egy nagy kedvencem volt még, a Cloudwater Pineapple, ami dupla ipa is, komló főzelék is, erjedt ananászos farmhouse is egyszerre.
Viszont az igazán ütős cuccok a csapról meg a hűtőből jöttek. A Tempest Double Shuck-ja egy Oyster Stout, aki nem fél a sós íz és a kávé találkozásától, annak ajánlott. A Tempest Virgin Oak a whisky kedvelő tölgyfahordós stout rajongóké lesz, de ami kötelező, az csapról a Tempest All the Leaves Are Brown. Olyan sűrű, hogy félő, önmagába omlik és fekete lyukat gerjeszt. Juharszirup, mogyórókrém, de nem olyan édes, inkább a kávés irányába húzódó brown ale (ami simán souttá érett).
-
jsk
senior tag
válasz
Kergeboci
üzenetére
Lehet, hogy akkor össze is futunk, mert holnap tervezek menni 17 óra után a megérkezett söreimért a Polyhistorba.
(#14530) Nunder: Igen, azok. Most rakott ki egy újabbat. Egyébként most kezdtem el járni én is, fizetésemelés után
Illetve rajta keresztül is rendelek. Remélem idén már több listát nem rak ki, mert most tartok 44 üveg félrerakott sörnél. -
Nunder
őstag
Ezek a Dobi Zoli féle kóstolók? Különleges Sörök Kedvelői csoportban szoktam látni ezeket, csak hát messze vannak

-
-
JA az lesz Decemberben.
Holnap jön a következő, ez lesz terítéken (már alig várom):
1. The Veil Brewing Co. & Cloudwater Brew Co - Pineapple // USA/UK // DIPA // 8.5% //
2. The Marble Arch & Cigar City Brewing - It's Beer (Not Candles) // UK/USA // Tropical Pils // 5.7% //
3. Cloudwater Brew Co - Session IPL Citra El Dorado // UK // IPL // 4% //
4. Wiper and True Brewing Co. & Stillwater Artisanal & Left Handed Giant Brewing Co. - Vital One // UK/USA/UK // Imperial Malted Milk Stout // 10% //
5. Beavertown Brewery & Green Cheek Beer Co. - The You Zoo // UK // Yuzu & Formosa Oolong Tea IPA // 7.5% //
6. Dugges Ale och Porterbryggeri & Anspach & Hobday - The Red Wine Stout // SWE/UK // Stout // 8.2% //
7. Cloudwater Brew Co - Amber Enigma // UK // Amber // 4.8% //
8. Cloudwater Brew Co & Jing-A Brewing Co. - Happy Seasons // UK/CN // Lychee IPA // 6.5% //
9. Cloudwater Brew Co & Dry & Bitter Brewing Company - Mobile Speaker // UK // DIPA // 8% //
10. Cloudwater Brew Co & LERVIG - Black Forest // UK/NOR // Stout // 5% //
11. Beavertown Brewery - Dame Melba Phantom // UK // Peach & Raspberry Berliner Weisse // 4.8% //
12. Lost and Found Brewing - II.PA // UK // DIPA // 8.8% //
13. Lost and Found Brewing - IPA R2 / C-The Man Go // UK // IPA // 5.6% //
Plusz még talán akad a hűtőben egy-két ritkaság
-
jsk
senior tag
válasz
Nunder
üzenetére
A Polyhistor Pub-ban szokott lenni sörkóstoló egy srác szervezésében, kb. havonta kétszer. Minden alkalommal Magyarországon beszerezhetetlen söröket lehet kóstolni. Befizeted az összeget, és alkalomtól függően 8-14 féle sört kóstolhatsz, fejenként 1 dl.
Legközelebb ezek lesznek (sajnos most nem megyek, azért elég drága móka):
1. Zombination I (E.R.I.C.) // 17% //
"A massive Stout from Flanders aged in Chateaux Margaux Barrels"2. Zombination II (L.E.M.M.Y.) // 17% //
"A Massive Stout from Flanders aged in Lagavulin barrels."3. Zombination III (Urbi et Orbi) // 17% //
"A Massive Stout from Flanders aged in Octomore barrels."4. Zombination IV (M.A.L.I.) // 17% //
"A Massive Stout from Flanders aged in Ardbeg barrels."5. Zombination V (M.A.N.O.L.O.) // 17% //
"A Massive Stout from Flanders aged in Maker's Mark Bourbon barrels."6. Zombination VI (Alassane "Destroyer of Worlds") // 17% //
"A Massive Stout from Flanders aged in Port barrels."7. The Struise - Black Damnation XVII - Ben // Imp Stout // 13%
"Benriach 12 years B.A."8. The Struise - Black Damnation XVII - Ben // Imp Stout // 13%
"Belgian Russian Stout-Glenlivet 15 years old cask B.A (Tribute to Ivan Torras)."Rendelni ugyanezen srácon keresztül szoktam. Ad egy listát, abból választok, és 2-4 hét alatt megkapom a söröket.
-
proci985
MODERÁTOR
koszi
ja, hat igazabol 12 eur korul mennek a top belga sour / quadok, szoval ami ennel dragabb sorben az mar jellemzoen inkabb csak erdekessegnek jo.a mikkeller nem tud weisset fozni (az alapsor is katasztrofa), meg ugy altalaban a mikrofozdek szvsz nem ertik a weissbiert.
(#14522) Nunder: koszi
, ez most egy kulonosen erosre sikeredett szeria volt -
Dilikutya
félisten
-
Nunder
őstag
proci985 és jsk: Hú gyerekek, azért ez a két sor nem semmi
Bruery-től hétvégén ittuk Hottenroth-ot, de az labdába sem rúg ezekhez képest. Mindet innám, egészségetekre. -
jsk
senior tag
Lidl-nél Adventi sörkalendárium csütörtöktől.
-
jsk
senior tag
válasz
proci985
üzenetére
Egyik sem volt rossz, talán kivéve a Ride the Bear. Az ár/érték arányról már ment a vita, mert legtöbbje a The Bruery-nél 20 euro/üveg. Egyértelműen az este fénypontja a Saule (Poterie) old ale volt. Tetszett még a Melange #3, a White Chocolate, a The Grade. A hordóban érlelés a legtöbb sörön sokat dobott. A sour-ok már szinte borok voltak. Ugyanakkor a We heavy-t szerintem teljesen elnyomta a bourbon hordó. Egysíkú volt. Ezzel kapcsolatban jegyezném meg, hogy kellemes meglepetés volt a To Ol My friend Peat. Otthon lepődtem meg, hogy elvileg smoked. Akkor ott nem éreztem. Mindenesetre jobb scotch ale-nak tartom a We heavy-nél.
A Mikkellerr dinnyés berliner weisse-ja életem egyik legrosszabb söre volt. Komolyan káposztalé illata volt. Dinnyét abszolút nem lehetett érezni. Kb. 4-5 korty után kezdett ihatóvá válni.
-
proci985
MODERÁTOR
koszi

Tieid milyenek voltak? Volt olyan amit kostolnal megint? Bruery cuccok mennyire hoztak a szintet, gondolok itt foleg az old alere?
mi valamennyire megusztuk a totalis jokedvet, de 2-4 fore 1-1 uvegeket bontottunk meg egy 10 oras perioduson keresztul aminek a kozepen elmentunk egyet steakeshambizni.
ja es kimaradt egy!

Amager Fru Frederiksen Stout
Fekete test. Porkolt malata, kozepes test, komplex kaveval, malataval es fekete csokoladeval az imperial stoutok alkoholmelegsege nelkul. Kozepesen fustos es valamennyire szaraz. Hosszu, fustos-malatas utoiz.
Eletem egyik legjobb stoutja. Tudja azt a komplexitast amit normal esetben az ember joval erosebb imperialoktol var. Gyakorlatilag ebben az is szerepet jatszhatott, hogy a palackot fel eve a csakajoban vettem, ahol tippre mar egy ideje allhatott (lekopott a best beforeja). Utobbit erositi, hogy gyumolcsot en nagyon nem ereztem ki belole ami hosszan allni hagyott stoutoknal normalis. A ferjert HR Frederiksenert, (azaz Frederiksen ur, illetve a Frederiksen az Frederik fia), az asszony is tokeletes volt (Fru == asszony / -né). Bonusz: Amikor a dan belpiacos cuccot a turista Budapesten fogja es visszaimportalja Skandinaviaba.
Nagyon ajanlott. Ezzel nyitottunk szombaton es pozitiv meglepetes volt mindkettonknek ugy, hogy akivel ittam szinten eleg sokmindent probalt a stiluson belul es eleg nagy elvarasokkal nyitottuk ki.
-
jsk
senior tag
válasz
proci985
üzenetére
Szép sorozat

Jómagam ezeket kóstoltam végig (nem ebben a sorrendben):
1. The Bruery - Chronology:6 Wee Heavy (Scotch Ale, 13.7%)
2. The Bruery - Saule (Old Ale, 16.1%)
3. The Bruery - The Grade (Baltic Porter, 7.6%)
4. The Bruery - Share This: Coffee (Imperial Stout, 11.9%)
5. Bruery Terreux - Beauregarde 2017 (Sour Ale, 7.4%)
6. Funky Buddha Brewery & The Bruery - ¡Guava Libre! (Fruit, 7.5%)
7. The Bruery - Ride That Bear (American Strong Ale, 9.2%)
8. The Bruery - Share This: OC (Imperial Stout, 11%)
9. The Bruery - Melange 15 (American Strong Ale, 14.8%)
10. The Bruery - Melange 3 (American Strong Ale, 16.3%)
11. The Bruery - White Chocolate (Wheat Wine, 16.6%)
12. To Øl - My Friend Peat (smoked, 8%)
13. Mikkeller - Hallo Ich Bin Berliner Weisse Watermelon (berliner weisse, 3,7%)
14. To Øl - Sur Germs Are Coming Eating Our Pomegranate and Redcurrant (sour ale, 6,5%)Eléggé jó kedvem lett a végére

-
proci985
MODERÁTOR
hetvegen vegre sikerult osszetrombitalni baratokat es felbontottunk par jofajta uveget, meg ratettunk a hedonizmusra
Omnipollo / Siren / David Strachan Lorelei - Barrel Aged Extra Maple imperial porter
Ejfekete test nemi barnas habbal. Juharszirup, gejl, juharszirup, porkolt malata, csokolade, kokusz, kave, vanilia.
"Helo, elvileg van egy ilyen hajfesus sorotok az Omnipollotol" mondattal bementem a Bishopsba. "Mindjart hozom a pincebol" mondta a csapos.
Nagyon ajanlott. A Flying Dog Imperial Maple Stoutja hasonlo, bar az kevesbe tultelitett. Egy elmeny, bar a Brewdog Tokyo* es a Mikkeller Black magassagaban tanyazik tul sok tekintetben.
Poppels Projekt 012 Imperial Saison Röda / Svarta Vinbär 2017 imperial saison
Gyonyoru voros test. Voros es feketeszeder. Nagyon kiegyensulyozott, remekul csuszik, sav is csak pont annyi amennyi kell.
Nagyon ajanlott.
Lost Abbey 10 Commandments Belgian strong
2014es uveg. Sotetbarna test. Mazsola, anizs, fekete gyumolcs (szilva), gyogynoveny, kenyer, porkolt malata, karamella. Kerek es erett.
A Lost and Found egy erosebb variansa.
Nagyon ajanlott, bar igazabol ennel is felmerul, hogy ha fele ennyiert kek Chimayt kap az ember vagy olcsobban Rochefort 10et, akkor az ar/erteke azert annyira nem jo. Viszont orulok, hogy kiprobaltam.
Rodenbach Caractère Rouge Sour Red/Brown
Eletem eddigi legjobb sour red/brownja. Gyakorlatilag az Alexander teletolva cseresznyevel es voros/feketeafonyaval, pajta nelkul.
Nagyon ajanlott.
Het Anker Gouden Carolus Cuvée Van De Keizer Imperial Dark (Blauw Label) Abt/quadrupel
A 2017es is hozza a szokasos szintet. Nagyon ajanlott, tovabbra is az egyik kedvencem a belgian dark / quad vonalon.
Het Anker Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused Belgian Strong
Igazabol ez a regi Whiskey Infused picit mas neven, gyakorlatilag az elozo Keizer whiskeyhordoban erlelt valtozata, ami talan egy picit kevesbe kiegyensulyotott az alapsorenel, de itt alapvetoen nuansznyi kulonbsegekrol beszelunk egymas utan kostolva.
Nagyon ajanlott.
Founders DKML Malt Liquor
Nekem ujrakostolas, viszont akivel megosztottam imadta, hogy mennyire jo. Igy par honap allas utan a marcipan is jobban kijott belole. "Donkey Kong Malt Liquor AWESOMENESS", hangzott az alternativ velemeny.
-
gergo5991
őstag
köszönöm mindenkinek a javaslatokat, a hrabalt megnéztük de sajnos pont teli volt, bár nálunk is ugyan ezek a sörök kaphatóak azért megkóstoltam volna
, valaki irta még az Ogre sörözot, hát mikor bementünk mi egyedül voltunk az egész helyiségben, kihallt volt.Ezenkivul voltunk egy élesztő helyre (ilyen steampunk stilusa volt), ott ittunk egy dupla köleses sört az egész jó volt, mit ne mondjak MO-n kurva drágák a sör árak, mig egy soproni vagy egy full alap sör 550++ forint, addig nálunk (felvidék, szlovákia) annyiért már prémium söröket lehet kapni
voltunk még más helyeken aminek a nevére nem emlékszek, vagy csak szimplán elfelejtettem, ami még eszembe jutott a don roberto pizzeria és restaurácio (robert karoly korut, jozsef a. szinhazzal szembeni oldalon) ahol nagyon finom sopronit vagy staroprament csapoltak most meg nem mondom, és még voltunk a hársfa utcán egy asszem amigo nevezetü bárba, mindenhol Elvises poszterek voltak, bár semmi extra nem volt sör téren, de a billiárd ingyen van, szóval elég sokáig ott kempeltünk
, és még volt az ELTE egyetemi könyvtár és levéltár közelében valahol egy Hunters nevezetü bárféleség, saját hunters IPA-juk van asszem és még jó pár egyéb sör -
divot
veterán
Kaptam egy sor német sört. A legtöbb régi, családi műhely terméke. Ez például igazi, kenyérízű, vastag világos - szeretem ezt a műfajt. Ha iszom, olyan, mint egy időutazás valahova az 1700-as évekbe.

-
Dilikutya
félisten
Még a múlt héten sörestezett a FIRST Szolnokon, másnap meg is kóstoltam ami megmaradt.
FIRST The Craft Beer Co. India Pale Ale
Dobozos, a dizájn tetszetős. Amúgy elég harmatos, ami a hazai kézműves IPA vonalat illeti. Citrusosan komlós, de amúgy nem nagy kaland az ízvilág, az ára miatt inkább választanám az Óvatos Duhajt, annyival ugyanis ez nem jobb.
FIRST The Craft Beer Co. Pilsner
Dobozos. Talán a négy kóstolt FIRST közül ez volt kategóriájában a legjobb, bár a 700 Ft-os kocsmai árat túlzásnak érzem, kb. Pilsner Urquell minőség, picit lágyabb ízzel.
FIRST The Craft Beer Co. Tropical Session IPA
Mangó, meg talán ananász, de a komlótól ezekből semmi sem érződött. De még friss IPA jegyek sem voltak, csak száraz komlótoboz. Csapról.
FIRST The Craft Beer Co. Farmhouse White Ale
Ahogy a Tropical-nál, itt is túltolták a hidegkomlózást, masszív komlópellet íze volt. Csapról ittam, a kiírás szerint ez búza, de a komló elnyomott mindent. Kinézetre elég érdekes volt.
Mad Scientist & TuffBuzz Freaky Freaky
Szintén múlt pénteken vettem, de halloweenkor bontottam ki, szigorúan nem nagyon hűtve. Sütőtök, bazsalikom, és 13% alkohol. Az összkép erősen alkoholos, édeskés. Barley wine-t még sosem ittam, nem igazán nyűgözött le az íze. Az ára se. Viszont ilyet csak akkor igyon az ember, ha ráér, a 0,33-as üveg majd egy óra volt.

-
proci985
MODERÁTOR
en ezzel ugy vagyok, hogy az ember kiserletezik, es neha nem jon be.
ittam szornyen rossz sort 6 euro / uveg bolt aron (valami belga farmhouse kriek X weissbier hibrid), ittam szornyen rossz sort bejaratott markatol (brewdog valami prophet), ittam szornyen rossz ratebeer stilus top10es sort 6 euro / uveg aron (toppling goliath pseudoSue, fureszporiz szoval szerintem siman megromlott fel evvel a best before elott), ittam ertelmezhetetlen de stiluson belul top3mas sort (Founders DKML). ittam szornyen rossz imperial IPAt (ami zsenialisan jo barley wine volt csak elcimkeztek) es megvolt amikor a brewdog teleszort komloval egy kozepesen rossz pilzenit amit aztan lagerkent arult hogy teljes legyen a kaosz. ittam bazsalikumos sort aminek majpastetom ize volt es 10en alig birtunk vele, 13eur / magnum aron. ittam iszonyatosan rossz imperial stoutot az egyik legjobb dan gyartotol (To Ol bee my valentine). ittam ipat amit felpaprikaztak jalapenoval, aztan megszaladt a fozomester keze es az egesz ettol ihatatlanna valt. az elcimkezett barley wine es a DKML kivetelevel barmelyiket elcserelnem egy Borsodira/Kobanyaira, az utobbi DKMLt is csak azert nem, mert az egy Kobanyai volt, csak tolgyfahordoban erlelve es 14%ra fozve, szoval kepzeljetek el egy Kobanyait kb 1:3 aranyban osszeontve egy Nikka From The Barrellel es megszorva nemi kokusszal, utobbi Nikka / kokusz pedig neha atut a kobanyain.
igazabol ugy is lehet nezni, hogy ott a kek Chimay, a Nebuchadnezzar, a Grey Joy, a Noa, a Punk IPA, a Mikkeller Black stabilan, ezek kb elerhetoek folyamatosan, miert kiserleteznenk. de az meg ugy unalmas lenne.
-
Nunder
őstag
Anubisok-ra kíváncsi leszek, mi fél éve főztünk KARL-éknál Imp Stoutot és el lett téve fél évre Barrique vörösboros hordóba. Akik kóstoltuk mind azt mondják, hogy nagyon elvitte boros, savanykás irányba az amúgy masszív és alkoholos stoutot... Kár érte szerintem, de a gyümölcsös és savanykás jegy miatt rá lehet mondani, hogy "különleges".
-
jsk
senior tag
-
ROBERTOH
őstag
-
divot
veterán
Tegnap egy ilyet: Fehér Nyúl Imperial IPA
Alc.8,0%vol. | 19,3°B | 98 IBU | 14,5 EBC
Komló: Amarillo, Centennial, Chinook, Simcoe
Nekem bejött. Krémes, télire pont jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Xbox Series X|S
- Eredeti játékok OFF topik
- Crimson Desert
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyre kevesebb döntést hagy az AI az ember kezében
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Új Asus ROG Zephyrus G14 OLED 2.8K G-Sync 120Hz RyzenAI9 HX370 32GB 2TB RTX 5070Ti 12GB W11 Garancia
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- MSI Thin GF63 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4050 - Garancia - MAGYAR
- Apple iPhone SE 64GB Black Használt, megkímélt állapot 88% akkumulátor
- 27% - ÚJ Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / Adaptive-Sync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Pedig minden héten átnézem ezeket az újságokat: Aldi/Lidl/Tesco/Interspar (mondjuk csak kb fél éve, lehet azért nem láttam). Amúgy most a karácsonyi szezonban ezeket sikerült megvenni: DAB, La Trappe, Guiness, 2 fajta Lobkowicz (bár ebből csak a Guiness meg a La Trappe ami jobban tetszik
).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).
ja, hat igazabol 12 eur korul mennek a top belga sour / quadok, szoval ami ennel dragabb sorben az mar jellemzoen inkabb csak erdekessegnek jo.
, valaki irta még az Ogre sörözot, hát mikor bementünk mi egyedül voltunk az egész helyiségben, kihallt volt.