- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aranypatkány
tag
válasz
Nunder #24898 üzenetére
Az a baj, hogy a hazai főzdék számomra MÁR nem pálya (kivéve a BYM, de ők nem fesztiváloznak tudtommal). Az ilyen Monyo meg MadSci, Horizont, Hoptop féle főzdéket már kinőttem, ilyen jegyáraknál már komolyabb amcsi meg brit főzdéket várnék. Nem mondom, hogy nincsenek nekünk se nagy dobásaink, de ezek az árak elég húzósak így. Ahogy nézem van pár külföldi húzónév (EQ, The Veil, CW, esetleg a To Öl, de nem sok.
-
Frod
addikt
válasz
Nunder #24898 üzenetére
"hogy boldog-boldogtalan rohant a 12-14%os stoutokra meg a 9%-os NEIPA-kra és az első 3 órás etap végére több ember járni nem tudott."
A fenti szemléletes példa alapján gondolom, hogy miért nem éri meg egyáltalán - nekem legalábbis biztosan nem. Képtelenség leinni az árát a jegynek.
Nyilván, aki kontaktolni megy, kapcsolatokat építeni, beszélgetni a főzdésekkel, annak jó, hogy van ilyen lehetőség.
Koca-ivóknak inkább a KRAFT feszt, de már az is nagyot drágult tavaly, így idén lehet az is kimarad. -
-
kökény
aktív tag
válasz
Nunder #20695 üzenetére
Igen, én is tisztelem ezt a sört, vele kezdődött az ipa forradalma, de azóta eltelt pár év, és a mezőny nemhogy felzárkózott, de le is hagyta, még azt sem tagadom, hogy ott van a helye a polcon a 650-es árával,de hogy jobb legyen akár a magyar craft ipáknál is, na az már rég nem igaz.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Nunder #19203 üzenetére
ahogy [CsuCsu] is irta ket vonal van, az USA es a skandinav.
Skandinav vonalon utobbi evekben van valami mozgolodas, elotte a sved alkoholmonopoliumban volt osszesen ket-haromfele mead (mjöd). Sved munkatarsak kozul volt olyan, aki sose kostolta, barati kor sorgeek reszeben pedig ismertek de max azok ittak, akik rendszeresen liveozni (hagyomanyorzeses esemeny) jartak mert ott lehetett kapni. Alapvetoen a sved / dan vonal irdatlanul edes es geil kb barmi viszonylatban ami nem torok baklava, az elmebajos skandinav pastry stout vonalat is beleertve. Nagyon jot belole meg nem ittam, igaz parat probaltam csak. Egyebkent boven vannak 10-12+%os darabok is.
USA vonal gyumolcsos es hordos amellett, hogy edes. Testre pl egy Superstition kozelebb van egy (edesebb) borhoz, mint mondjuk egy hasonlo ereju imperial stouthoz vagy belgahoz.
A Schwartz a Mead Scientisttol tenyleg nagyon jo volt egyebkent: Valoszinuleg ugy hoztak ki, hogy olcso a mez es magyarorszagon fillerekert megy az a gyumolcs, amit a svedeknel nagysagrendileg dragabb aron lehet kapni (mert nagyreszt a buza se terem meg, nem hogy a cseresznye). Oke, nem volt akkora teste mint egy Superstition Marionnek, de azert meglepoen jo volt.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Nunder #19203 üzenetére
Van a hagyomanyos, gyumolcs nelkuli skandinav mead 4-8% alkohollal, es letezik az ujrainterpretalt USA mead 10%+ alkohollal es irdatlan mennyisegu gyumolccsel. A magyarok utobbi vonalat szeretnek kovetni, de ahogy te is irod, €30-40 alatt nehez kihozni az alapanyagkoltseg miatt.
En ugy vagyok vele, hogy draga, de annyira tomeny, hogy egy 375ml uveg eleg 4-5 embernek. Egyszer talan probalj ki egy Schramm's mead-et, hogy legyen valami merced, ok az egyik legjobbak az USA-ban es lehet kapni ilyen-olyan EU webshop-ban €30 korul. Nekem van par uveggel, de csak tarsasagban nyitom, baratnommel meg kettonknek is sok.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Nunder #17586 üzenetére
Amcsi barátaink meg hatos pakkban veszik a KBS-t a sarki büdösben
Ez mondjuk annyira nem igaz. Anno osszefutottam egy amerikaival anno par eve csakajosorben, kicsit dumaltunk. Azt mondta a KBSt ott ugyan arulja a bolt, de fejenkent jellemzoen egyet lehet elhozni es sor van. Amikor kozoltem vele, hogy en behuztam 3at aztan egy het mulva visszamentem meg egy korert kikerekedett szemekkel nezett ram.Ar alapjan gondolom a Bishopsban futottal bele. A fozetnek kell par honap, hogy osszeerjen es ugy egy-ket ev korul van a csucsan. Nekem jellemzoen ezert is csalodas az uj fozet, mert az elozo evibol az utolsot jellemzoen az uj fozet kornyeken szoktam meginni. Boltban egyebkent erre 7 euro, annyiert igazabol ha az ember tud vele varni par honapot jo vetel.
Ha komlos akkor kb egy honapos, ha osszevissza akkor max harom. Egyebkent ez annyira nem szokatlan, pl a Brewdog Paradox frissen hasonloan alulteljesit.
Ami egyebkent fura, hogy iden es tavaly annyira nem ereztem a kokuszagyat, szoval lehet valamit valtoztattak a hordozason.
-
Redneck
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Nunder #17066 üzenetére
oke, akkor tapasztalat. a noa / aon variansokbol eszetekbe ne jusson fejenkent egy este kb fel liternel tobbet meginni, mert masnap konkretan fel nap fog kelleni, hogy a buza, kave, csokolade es dio kimenjen az orrotokbol es a borotokbol (az agamemnon eseten a csokoladet helyettesitsd be baconnal es soval). ket uvegnel ez az effekt garantaltan elo fog jonni.
tetejeben ebbol amit kostoltam (Noa / Aon BBA, Perpetual, Anniversary Coward, Agamemnon, Lorelei) az nekem kb 20 perc per deci korul mozgott, szoval hosszu lenne az este
.
kivancsi leszek a velemenyetekre
-
Nunder
őstag
válasz
Nunder #17018 üzenetére
Nos, a postán csücsült a csomag.
Hiába volt megadva a pontos cím, a legközelebbi postafiókba vitte a DHL és az a cím is szerepelt a csomagon!
Úgyhogy vigyázni, csak okosan, ha nem megyek érte, simán visszaküldik a söröket... Természetesen a Posta erről a tényről nem szólt a nyomkövető linken, és arról sem, hogy ne várjam a kiszállítást.De a lényeg, hogy itt vannak
-
Luser2000
addikt
válasz
Nunder #16381 üzenetére
Ugyan csak ködösen tudom, hogy mi lehet az az E.P, de nekem a BrewDog ezt írta: "Sajnos még nincs végleges nyitási dátumunk, de amint meg van, a Facebook oldalunkon értesülhetsz róla."
Tekintve, hogy neked a holnapot jósolják, én tegnap kaptam a fenti választ, így mindjárt jól odamegyek és tiszta vizet öntök a korsóba ... -
[CsuCsu]
őstag
válasz
Nunder #16341 üzenetére
Sajnos az egy ilyen het volt, de orulok, hogy azert elvezted! A Verdant sorok gyorsan elfogynak, ami a hutoben van az is az 1-2 heti adag altalaban. Ha vannak cimboraid akikkel tudsz rendelni, a Ghostwhale-n rendszeresen felbukkannak az ujdonsagok.
@proci985 Szivesen! Na, es kivancsi leszek, hogy mit alkottok! Az Experiment most szerencsere jo cuccokkal van kitomve: Fruit Car Sight Exhibition (all Citra, Verdant egyik legjobb IPA-ja), es egy Verdant x Cloudwater kollab.
@Aranypatkany Semmilyen szinten nem szamitanak csucsnak. IPA teren elegge atlag a UK mezonyben, CW es Verdant szinttol eleg messze vannak. A Tempest inkabb stout es brown ale vonalon jeleskedik, azokbol jonnek ki neha elegge jol sikerult darabok.
-
truefx
aktív tag
válasz
Nunder #16006 üzenetére
Itt van nemi magyarazat. (Sugars Used in Brewing)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Nunder #15760 üzenetére
mondjuk szerintem a brewdog tobbi top BA imperial stoutja is hasonlo tudasra, legyen az a Tokyo (BA / 18,2%) vagy a Paradox Compass. ABkben nem vagyok biztos, ld a Dog D egy korabbi abstract fozete es az szep meg jo de nincs egy lapon a tobbivel. AB:24 meg itthon meg felbontasra var.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Nunder #15297 üzenetére
A Duhaj IPA az egyik legjobb ar/ertek aranyu sor amit valaha ittam. Ennyi penzert nehez felulmulni, abnormalisan olcso.
Egyebkent meg merem kockaztatni, hogy a gyarto alig keres rajta, es csak a nepet szoktatja jelenleg a stilushoz, illetve csabitja a vasarlokat a konkurensektol. Miutan megismertek elegen, szerintem 299-ert is siman fogyni fog.
Off: megjott az aprilisi rendelesem. Melyikkel erdemes kezdeni?
-
Luser2000
addikt
válasz
Nunder #15236 üzenetére
Nekem / szerintem az "eladásba" az is bele tud férni, hogy tőkét lehet bevonni, hatékonyságot és üzleti eredményt lehet javítani, meg lehet szabadulni "adminisztrációs terhektől", de meg lehet maradni szakmai vezetőként akár.
--
Ugyan én évek óta nem jártam már a Csakában (a Hopa meg egész egyszerűen nem tetszik), de az elvitathatatlan, hogy a "faszi" nagyon sokat tett az itthoni craft kultúráért. Sokaknak távlatokat nyitott, sokakat elindított valami addig ismeretlen úton, felfedezett és megismertetett olyan dolgokat (söröket, fődéket, eljárásokat), ami addig itthon rejtve volt, és sarkallta a pályán mozgókat (akár a versenytársakat is), hogy jobbak, ügyesebbek, többek legyenek. Évekkel ezelőtt gyakorlatilag (értsd helyesen) szakmailag megkerülhetetlen volt, mára nem tudom, hogy ez hogyan változott. Ha leradírozza magát a hazai craft pályáról, az hiányozni fog mindenkinek. Nekem is és sajnálni is fogom.
-
jookomak
őstag
válasz
Nunder #14855 üzenetére
Túl sok jó helyi kraft-kézműves sör nincs, gondolom a ratebeeren található helyek az átlagos nemzetközi szortimenttel rendelkeznek. A Temple bar nevű negyed kb az otthoni bulinegyednek felel meg (Kazinczy, Dohány, Wesselényi), de ezek már nagyon el vannak szállva árban, és amellett tele vannak turistákkal. Átlag helyen 7 euró egy Guinness...Boltban 1. Mint minden városban, érdemes a fő csapásiránytól picit eltávolodni, igazából bármelyik random kocsmában lehet egy jót piázni. Guinness múzeumot ne hagyd ki. Ja és arra számíts, hogy az ír-angol (nem a tradicionális ír) nyelv elsőre érthetetlen.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Nunder #14855 üzenetére
Sajnos még nem voltam ott, de a RateBeer-féle lista nem nagyon szokott hazudni.
-
-
jsk
senior tag
válasz
Nunder #14525 üzenetére
A Polyhistor Pub-ban szokott lenni sörkóstoló egy srác szervezésében, kb. havonta kétszer. Minden alkalommal Magyarországon beszerezhetetlen söröket lehet kóstolni. Befizeted az összeget, és alkalomtól függően 8-14 féle sört kóstolhatsz, fejenként 1 dl.
Legközelebb ezek lesznek (sajnos most nem megyek, azért elég drága móka):
1. Zombination I (E.R.I.C.) // 17% //
"A massive Stout from Flanders aged in Chateaux Margaux Barrels"2. Zombination II (L.E.M.M.Y.) // 17% //
"A Massive Stout from Flanders aged in Lagavulin barrels."3. Zombination III (Urbi et Orbi) // 17% //
"A Massive Stout from Flanders aged in Octomore barrels."4. Zombination IV (M.A.L.I.) // 17% //
"A Massive Stout from Flanders aged in Ardbeg barrels."5. Zombination V (M.A.N.O.L.O.) // 17% //
"A Massive Stout from Flanders aged in Maker's Mark Bourbon barrels."6. Zombination VI (Alassane "Destroyer of Worlds") // 17% //
"A Massive Stout from Flanders aged in Port barrels."7. The Struise - Black Damnation XVII - Ben // Imp Stout // 13%
"Benriach 12 years B.A."8. The Struise - Black Damnation XVII - Ben // Imp Stout // 13%
"Belgian Russian Stout-Glenlivet 15 years old cask B.A (Tribute to Ivan Torras)."Rendelni ugyanezen srácon keresztül szoktam. Ad egy listát, abból választok, és 2-4 hét alatt megkapom a söröket.
-
jsk
senior tag
válasz
Nunder #14478 üzenetére
Ha valamelyik állami bank hozzájuk vág pár milliárdot, és megveszik a bezárandó üzemeket, akkor abból újabb fantasztikus kampány lehetne. Munkahelymentő cselekedetként lenne feltüntetve. Jól is el tudnák adni. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy a megnövekedett kapacitással mit kezdenének. A mostani főzeteket sem tudják eladni, csak "1-et fizet 2-őt kap" akcióban.
(#14477) proci985: Piszkosul kíváncsi lennék arra, hogyan is áll pontosan a magyar sörpiac helyzete. Mennyire rentábilis egy magyar kraft sörfőzde? Mennyire tudjuk eltartani őket?
(#14480) Dorian: Remélem addig nem jutunk el.
-
somasz
addikt
válasz
Nunder #14180 üzenetére
Én egyszer mentem így, egy éve, hogy segítsen összerakni egy kezdőpakkot, mert a kezdő sörökben nem vagyok jó. Olcsó-egyszerű belgák és csehek.
Segített.Nyilván nem csúcsforgalomban kell menni, az nettó kibaszás velük. Lehet, hogy az is segített, hogy ismerik a fejem valamennyire és nem állt senki sorban.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Nunder #14180 üzenetére
Én 100%-ig csak ezt tapasztaltam. Elvan a saját kis világában, aztán lesz ami lesz. Olyat még nem láttam, hogy valakinek lelkesen/segítőkészen magyarázta volna, hogy milyen sört válasszon.
De úgy a Csakajó működésére alapvetően jellemző ez a "leszarom" stílus. Mármint nem bunkón, csak tényleg olyan közönyös. Mondjuk ilyen forgalom mellett megtehetik gondolom. Pl. kiírják FB-ra nyitás előtt 1 órával, hogy hopp, ma nincs kedvünk kinyitni. És ezt rendszeresen eljátsszák. Vagy volt olyan, hogy odamentem valamit venni, ki volt téve a papír, FB-on vagy a honlapjukon pedig semmi.
-
ROBERTOH
őstag
válasz
Nunder #14108 üzenetére
Kibontottam, valóban nem egy főnyeremény: kb 3 centis fehér hab, színe mint a málnaszörpnek. Ízre is olyan mint egy nem túl édes málnaszörp, sörre nem nagyon emlékeztet. Múltkor ittam Mort Subite Kriek Lambic sört, az legalább tetszett, ezt nem fogom legközelebb megvenni
-
truefx
aktív tag
válasz
Nunder #13960 üzenetére
En votam. Dehat kicsi volt az a ter ennyi embernek
. Megkostoltam a 12-t a Hopfanatic-tol (csaprol fantasztikus, a hazahozott palackokbol mar nem jott at a NEIPA frissessege, sztem dobozolni kene), meg meg ami IPA-k fellelhetok voltak. Pl. Yeast Side nagyon igeretes kis fozde. Sajnos csak az egyik soruket (Intense)tudtam megkostolni, de az nagyon tetszett. Futott meg Sour Rise (Monyo) (savanyubb sourokat akarok), Black Alligator (Monyo) (karakteresebb saisonokat akarok), meg meg amikbe belekostoltam, masok poharaba, de franc se emlekszik ra.
Viszont Janchili Red Death-je (skorpio paprika szosz) nagyon ott volt, vettem is egy uveggel.
-
válasz
Nunder #13817 üzenetére
Nunder: azzal a Paradox-al már szemeztem, de végül egy Compass Box-ot tulajdonítottam el, az is egy csoda. Anagram sörök érdekesek, a sajtortás erdeibogyós megvolt, csak ámultam és bámultam.
A kép lopott (jelezhettem volna, majd legközelebb), csak az illusztrációért raktam be, mi az amit keresni kell a polcon.
proci985: köszi a tippet
Az omnipollo sörök a Beerside-on át (vagy velük) rendelték be, még pár darab ebből-abból fellelhető a Polyhistor Pub-ba is Bp-en.
A Mikkellereket nem tudom ki-hogy hozta, abba belezsiványkodtam csak (kollégistaként a sopronikat és a feleseket csórtam el, idősebb fejjel Mikkeller-eket tarhálok össze pubokban.. ez van
)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Nunder #13759 üzenetére
az uveges is nagyon intenziv volt azert szerintem, mondjuk lehet ami csapra kerult azt hagytak picit tobbet erni.
kostoltam csaprol, nagyon bejott. a Noa hasonlo, viszont inkabb csokis sutisebb. csaprol az is intenzivebb volt, de valoszinuleg inkabb csak arrol van szo, hogy hagyni kellett volna az uvegeket erni picit.
nekem a Noa az egyik kedvenc skandinav imperialom.
-
juliabrilke
veterán
válasz
Nunder #13693 üzenetére
Nekem nem futottak ki, előtte hűtve voltak szintén.
Tegnap bevásároltam belőle bőven, most se éreztem, hogy valami gond lenne vele.Igen, a kék bornem átlagos sör, a sárga viszont szerintem bőven iható kategória.
Nálunk nagy harc a Triple hop Piraat-ért szokott folyni mondjuk. -
Dorian
félisten
válasz
Nunder #13693 üzenetére
Ezek az akciós pakkos belgák nem a sörkészítés csúcsai, de az akciós árukon jó vételek. Amikor régebben ismerkedtem a belga sörökkel, a Gulden Draak és társai hatalmas élmény volt, mára a helyükre tettem őket: a brutálisan édes íznél már csak a Piraat erőszakos alkoholíze zavaróbb. Éppen ezért a Bornem számomra kifejezetten tetszik.
-
-
Nunder
őstag
válasz
Nunder #13662 üzenetére
De csak hogy On is legyek:
Tegnapi próba, egyenesen a skótoktól a már olcsósított shipping-gel.
BrewDog - Pump Action Poet Stonefruit IPA
Aroma, küllem:
- 1 ujjnyi, hamar elillanó hab
- Kellemes komlós, gyümölcsös illat, trópusi aromákÍz:
- Grapefruit, mangó aromák fellelhetőek, de inkább kesernyés mint gyümölcsös
- Hasonlóan savanykás mint mondjuk az Elvis Juice, de az sokkal karakteresebb
- 20 perc levegőzés és melegedés után lényegesen jobban domborodnak a gyümölcsös jegyekUntappd pont: 3.75
Nagy elvárásokkal indultam neki, de nem annyira gyümölcsös, mint hirdetik. Kicsit talán csalódott vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megújult a PROHARDVER!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- Medence topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- OLCSÓ MONITOROK
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged