Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz karmaresz #58145 üzenetére

    "elvérzett képminőségben a Sony XH90 mellett"
    Azt szerintem nem csodálom.
    Én tegnap hoztam haza az XH90-et (előtte XE85 volt), és, habár már nem emléxem pontosan, milyen volt az XE85, de abban biztos vagyok, hogy az XH90 sokkal jobb. Pedig az is 100Hz-es, Triluminos volt, meg Android, de mégis.
    Néztem rajta HDR videót, igaz, csak az Expanse sorozat egyik részét, ami túlnyomórészt sötét, de azért így is odaver. Le kellett vennem az X-tend Dynamic Range-t, mert nekem az már sok volt.
    Betekintési szögei sokkal jobbak, mint, a szintén VA paneles, csak 3 évvel ezelőtti XE85-nek voltak. Egyáltalán nem hiányzik az XH95-n lévő X-Wide Angle bevonat (és az azzal együtt járó szivárványos tükröződés).

    A droid pedig... Hát, én annak idején sokat fanyalogtam, hogy XE85-n milyen fos egy szerkezet ez a droid, de az XH90-en teljesen más van. Az alapja ugyanaz a 9-es Android, a home screen, és az appok is ugyanazok, de a TV kezelése mégis teljesen más. A Guide normálisan használható, a TV gombra feljön a csatornaválasztó, egyből ott vannak a kedvence, satöbbi.
    Az XE85 nem bírta szaggatás nélkül lejátszani a NAS-on lévő HDR Video Demo könyvtár tartalmát, de némelyiket még USB3-as HDD-ről se. (amit a 4kmedia oldalról szedtem le), az XH90 simán viszi mindet, NAS-ról Wifin is.
    KODI viszont valamelyik Dolby Vision demó anyagot nem szereti...
    A Sony beépített eljátszója boldogul vele, de az meg a WMV-re nyafog.
    Ezért jó a droid, lehet a lejátszók közül (is) választani.
    Ja, és persze marhagyors.
    Most az a véleményem, hogy a Sonynak ki se lett volna szabad adnia a droidot az XE85 TV-re, mert csalódást keltő élmény volt. Amikor pl. a hangerő megnyomására csak 2-3mp múlva jött fel a hangerőt jelző csík, de, persze addigra már felhúzta 40-re a hangerőt, az kiábrándító.

    Az, hogy eArc, 4K120Hz hogy muzsikál, ne tőlem kérdezzétek, sose lesz kipróbálva. Örülök, hogy az Nvidia 1060 meg bírja hajtani 60Hz-el :)
    De egyelőre még odáig nem jutottam el, hogy HDMI kábelt dugjak bele.

    Két dolgot nem értek csak az XH90-en.
    A hozzá adott távirányítón pl. Nincs STOP gomb, csak Pause, meg Exit.
    Ez pl. azt jelenti, hogy a KODI-ból nem tudsz kilépni a lejátszásból, mert visszatér a menübe, de közben megy tovább a lejátszás.

    A másik, hogy melyik volt az a beteg dizájner, amelyik a fekete TV-re rakott egy krómozott keretet???
    Ha van minimális fény a szobában, ez a krómkeret világít.
    Ja, hogy valamiben az XE85 jobb legyen. Az XH90 távirányítójával mintha jobban kellene célozni, nem tudom...

Új hozzászólás Aktív témák