- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissdani
senior tag
válasz
F-ECT$ #63037 üzenetére
Igen pont azzal szenvedek. Digi Kábelhez kellene valami, kikapcsolom bekapcsolom a képjavítókat de így szemre el tart egy darabig.
De ezzel a csatornaváltsáskor a karikázással nehéz megbarátkozni...Remélem jön majd egy frissítés a közeljövőben és megoldja, mert ha nem vissza kel állítani az android9-et.
-
axlfsi
veterán
válasz
F-ECT$ #62918 üzenetére
Amikor az XH-t vettem a MM-ban tavaly ev vegen, akkor meselte ott az elado, hogy mar nem lehet toresre biztositast kotni, mert nagyon sok volt a visszaeles (... de akkor ezekszerint, tevedett (vagy csak egy nagyon keves ideig lehetett ilyen az allapot es visszavezettek?)). Mindegy is, a lenyeg, hogy akkor megis van ra lehetoseg...
Igen, egyebkent ez tortenhetett, hogy a lejartta elott "leesett" a polcrol, mert a macska nekiugrott es osszetort sajnos...
-
axlfsi
veterán
válasz
F-ECT$ #62771 üzenetére
Pontosan így gondolom én is. 250-ért vettem, az akkor (és még most is) BB vétel volt. Mindenben kielégíti az igényeimet, gyönyörű a képe, a játékokkal, streaming mediával vagy akár hálózatról (NAS) tallózott, nagy méretű (50+GB) 4k HDR tartalmakkal is akadásmentesen megbírkózik a Kodi. Igazából mindenre IS elég, még mindig...
Ennek ellenére, pl. egy LG Oled biztosan szép, ... de az már teljesen más árkategória.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
F-ECT$ #62622 üzenetére
Ez általában az LG oledekre jellemző gyári/bolti beállítás mellet.
De kalibrálással természetesen ez megoldható.Illetve azt tudni kell, hogy az sdr nem abszolút szabvány, tehát a pl az 5% fehér fényereje az adott készülék fekete és fehér szintje alapján számolódik ki. Ellentétben a HDR-el ahol minden stimulus szinten meg van mondva, hogy mekkorának kell lennie a fényerőnek (pl 50% esetén 94 nit).
Namost, mivel az oled fekete szintje 0, ezért pl 2.4-es gfammával számolva az 5% fehér fényereje sokkal kisebb lesz mint egy VA vagy IPS panel esetében. Ezért sötétebb is lesz a kép.
De ettől még ha jól be van állítva a tv akkor nem lesz black crush, de tény, hogy csak sötét szobában fogod látni a részleteket.Erre jó módszer a fényerő (Oled háttérfény) megemelése és 2.2 gamma használata nappali fényviszonyok mellett.
De sony OLED-ek esetében ezzel gyárilag nem szokott baj lenni, viszont az LG-k gyárilag vágják a feketeszintet mint az állat
-
Joshi
titán
válasz
F-ECT$ #62622 üzenetére
Talán Dolby Visionnál volt ez jelen, de úgy általánosan nincs. Itt a Sony A1 teszt és ott is egyértelműen írják, hogy nincs black crush.
"Gradients are smooth and free of banding and we were able to distinguish all IRE levels from 0 to 100, i.e., no black crush or clipping." -
-
axlfsi
veterán
válasz
F-ECT$ #62552 üzenetére
Igen, az ALLM mar ilyen szinten nem aktualis, mert ugye megszoktuk, hogy eleve ugy allitjuk be a TV-t, h az low latency legyen (minden kepjavito funkciot kikapcsolunk).
VRR-re visszaterve; ... es akkor csak EBBEN a szazadmasodpercekben, amikor tortenik a valtakozo kepfrissites mukodese, ekkor latni elvileg azt, hogy nem mukodik a local dimming es ekkor kapcsolja azt kvazi ki? ... most mar igencsak kivancsi lennek egy ilyen problema demonstralasara. Ha valaki tud errol videofelvetelt mutatni, majd linkelje mar be, koszi.
-
Jakesz
addikt
válasz
F-ECT$ #62552 üzenetére
A VRR fix framerate-nél is aktív, amennyiben be van kapcsolva, függetlenül attól, hogy nincs gyakorlati haszna ilyenkor. A képminőséget így is befolyásolná, ha arról van szó. YouTube-on több videóban beszélnek erről, hogy kikapcsolja a local dimminget, de akkor lehetne egyértelműbb a helyzet. De olyat is olvastam, hogy év vége felé lesz még egy frissítés, amivel javítanak rajta.
-
vlevi
nagyúr
válasz
F-ECT$ #62490 üzenetére
Korábban volt olyan bug, hogy a tv sose ajánlotta fel, és a TV-n a frissítés kézi keresés se találta.
Ezért ott én mindig pendriveon frissítettem.
Megnéztem, xh90-re kinn van a honlapon a frissítés, mindjárt ranyomok a TV-re, hogy megtalálja-e?
[link]Megnéztem. Dehogy látja. Szerinte naprakész.
-
SeLe
tag
válasz
F-ECT$ #62486 üzenetére
A készülék megvásárlása után szinte azonnal kikapcsoltam mindet. Ez 2018 év végén volt.
Azóta is így üzemel. A napokban próbálgattam, hogy visszakapcsolom őket de ez sem segített. Netflix sima HD tartalomnál nincs ilyen probléma, TV adásnál sem, külső lejátszó eszközről sem (HTPC), csak Dolby Vision filmeknél. -
semetka
őstag
válasz
F-ECT$ #62486 üzenetére
Nekem xe8505 van de volt már olyan bugom hogy filmeztem és nézem hogy állítja a fényerőt sötét képnél. Ez ugye a dinamikus kontraszt de nekem offon van. Tényleg offon volt de valamiért mégis aktív volt mert miután minimálisra majd off-ra tettem nem változtatta utánna a fényerőt. Volt hogy később is előjött.
-
-
Piftuka
veterán
válasz
F-ECT$ #62090 üzenetére
"Az hogy neked jó, az nem jelenti azt, hogy másnak is."
Hiszen éppen ezért írtam, amit! Modflow fórumtársunk teljes határozottsággal beszéli le Derron fórumtársunkat az "XH90" készülékről, mindezt csupán a saját szempontjai alapján.
Ez a megközelítés helytelen.
Az pedig nyilván bosszantó, hogy a SONY nem oldotta meg a 4K@120 Hz megjelenítést, bár - ha figyelmesen elolvassa bárki a DJosef által is belinkelt fotót - garanciát nem vállaltak az ígéretükre. Mondhatni ügyesen kibújtak a felelősség alól az "apróbetűs" rész alkalmazásával.
Ez nem jó, de heteken-hónapokon keresztül ezen rimánkodni felesleges.
Az ugyanis nem jó, ha a szakmai fórumon a SONY televízióknak szentelt topic-ban 140 hozzászólásból 130 alapvetően már nem a televíziókról szól, hanem arról, hogy "mikor jön már ki az új firmware, mikor lesz már 4K@120 Hz?"
Egyébként az valami tévedhetetlen alapvetés, hogy a konzolt televízióra kell rákötni?
Ha egyszer van rá megoldás, és ez egy méretében egyező célhardver, akkor az a megfelelő, racionális választás.
A televízió ilyen szempontból mindig is egy "öszvér megoldás" marad...
-
törölt tag
válasz
F-ECT$ #62094 üzenetére
Az induló ára 500 körül volt a 65-ös méretnek, de lehet nem jól emlékszem..
annyit nem ér (szerintem).
Egyébként ami még nagyon tetszik, hogy fullra húzott BFI-vel is lehet használni teljesen világos szobában, nem esik olyan mértékben a háttérfény mint a W8-on.
Nincs szappanopera hatás, nincs artifact, a vertikális mozgás is teljesen rendben van LCD-hez képest.Szemem kalibrált megjelenítőhöz szokott, de itt a gyári beállítások is nagyjából rendben vannak, kikapcsolt képjavítók mellett is.
A felkonvertált 1080-as anyag is nagyon szép, nekem ezek a szempontok! -
törölt tag
válasz
F-ECT$ #62090 üzenetére
Összességében ki lehet jelenti, hogy egy nagyon jó ár/érték tv-ről beszélünk, ahogy feljebb is írták.
VA panel, 2.1HDMI, jó mozgás megjelenítés, stb.. írták is, hogy még OLED után is nézhető.Persze mint minden LCD, bőven kompromisszumos, nekem 55-ös W8 után is rendben van.
Természetesen a hibák jelen vannak, és érdemes is feltárni őket, de 250-300 ért nincsennek csodák, aki kompromisszum mentes élményre vágyik, annak ott vannak a csúcs OLED-ek cirka 6-700000-ért. -
rodman73
aktív tag
válasz
F-ECT$ #61961 üzenetére
Igen, az XH95 is jó lehet.
VRR a legnagyobb hiányossága az XH90-hez képest? Arról letudok mondani szerintem a jobb képminőségért. Amúgy sem vagyok hardcore gamer, hogy ennyit számítana.
Meg az olyan video kártya ami fixen tudja a 4k@120 herzet is még elég húzós árban van, annyi kb mint a tv. Na majd ha jön a 40-es széria Nvidiánál, de abból meg úgy se fogunk tudni venni megint.
-
Ger_man
senior tag
válasz
F-ECT$ #61961 üzenetére
Szeritem se lesz nagyon 4K@120Hz játék, az új COD is 1080p@120Hz, amit pl már tud a XH95. Bár igaz, az új Ratchet játéknak van 4k@40Hz-es módja, ami csak 4K@120Hz-es Tv-n érhető el. Valamivel jobb a játékélmény mint 4K@30Hz-en. Lásd Digital Foundry teszt.
VRR pl tényleg jó dolog, de azt meg még mindig nem tudja a PS5
Persze csak lesz már végre valami patch.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
F-ECT$ #61810 üzenetére
Igen, nagyon tartalomfüggő is a dolog. Számos filmnél van, ahol eleve a fekete sem fekete és szürkék a sötét jelenetek, hogy ez tudatos rendezői döntés vagy egyszerűen így sikerült azt nem tudom. Szóval sok esetben nem is a tv képessége a ludas, hanem egyszerűen nem fekete ott a tartalom ahol azt hinnéd feketének kellene lennie. Aki sok filmet néz az megfigyelheti ezt, hogy az egyik filmnél mennyire faszák a sötét jelenetek és kontrasztos a kép, egy másiknál meg homály az egész.
-
modflow
veterán
válasz
F-ECT$ #61708 üzenetére
Minden ilyen. Még csak el se kell indítani a játékot, vagy nem is kell, hogy támogassa a 120 Hz-et.
Ha a menü 4K/120 Hz, akkor az Atmos, DTS-X és társai akadnak. Tele van vele a net. Én is töltöttem fel ide is videót.
És nem sávszélesség hiba, hisz akkor a TV-n önmagán nem akadhatna, de a gyakorlatban ott a legrosszabb, HDMI eARC-on "csak" meg-meg akad, ami iszonyat idegesítő. -
modflow
veterán
válasz
F-ECT$ #61637 üzenetére
Na erről beszélek. :)
Amúgy meg teszt. . -
chakany
tag
válasz
F-ECT$ #61470 üzenetére
Én nem vettem észre semmi akadozást, mindent pöccre megy. Abban lehet igazad van, hogy egy csúcs telefonhoz képest van különbség, ezzel nincs összehasonlítási alapom, egy 6 éves telefont használok. Én teljesen elégedett vagyok a tv-n futó rendszerrel.
Egyébként hol vettél észre akadást? -
Joshi
titán
válasz
F-ECT$ #61422 üzenetére
Azért, mert az előnézetben gondolom HDR-ről visszakonvertál SDR-be a tévé, vagy valami ilyesmi. Ilyenkor szokott lenni hasonló jelenség, hogy a HDR fakó lesz. Az hogy az SDR-nél meg túl van tolva a szín, az megint egy más történet. Megfigyeltem, hogy Sonynál a Home menü nagyon túlszaturált beállítással megy. Igazán nem is lehet jóra beállítani. Persze ha elindul a film, akkor már be lehet állítani egyéni beállításokat is.
-
törölt tag
válasz
F-ECT$ #61408 üzenetére
3 méterről nézem a tv-t.
A W809-es megmaradt,így folyamatosan tudom összehasonlítani.
Pár nap,aztán kiismerem.
Igazából csalódott nem vagyok, azért tisztában vagyok vele, hogy 350e forintért,nem a legjobb 4K tévét fogom megkapni. Bár azt hittem nagyobb lesz a különbség. Szerintem a W809 a nagyon jó tv! -
F-ECT$
titán
válasz
F-ECT$ #61407 üzenetére
Most látom hogy W809-ed volt (nekem W755-öm volt), és azok elég jó ár/érték arányú készülékek voltak, nincs olyan nagy ugrás azokhoz képest egy átlagos 4k tv esetén. Pláne ha kellően távolról nézed, mert akkor olyan kicsit lesznek a pixelek, hogy a szemed szinte nem tud különbséget tenni a 4k és a Full HD (ami egyébként az 1080p) között.
-
törölt tag
válasz
F-ECT$ #61402 üzenetére
Köszi. Gondolom a net sebességétől is függ,hogy hány Mbps. Nálam 10 fölé még sosem ment. De legalább tudom már ezt is,hogy a 2160, az a 4K.
Mindenesetre így sem vagyok elájulva tőle eddig még.
Azt látom,hogy a Youtubos 4K videók, a régi FHD tv-n is nagyon szépek voltak,és nincs az a " lefo...m a lábom" érzés az új tv-vel sem. -
-
törölt tag
-
Joshi
titán
válasz
F-ECT$ #61287 üzenetére
Sony LCD topikban volt már erről szó. Igazság szerint az lett a konklúzió, hogy a Sony XH90-ben lévő proci a ludas. Az XH90-ben X1 4K HDR proci van és nem ugyan az mint az X1 Extreme vagy az X1 Ultimate, de említhetném a legújabb XR procit is.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
F-ECT$ #59920 üzenetére
Amikor filmben a emberek mozgása természetellenesen gyors, "folyékony". Szerintem onnan jött, amikor megjelentek a sorozatfilmek, azokat nem 24p-ben vették fel hanem 50-60p-s videókamerákkal. Vincent szerint külön beállítás javasolt filmre, sportra.
-
Stoja
csendes tag
válasz
F-ECT$ #59768 üzenetére
Nem vagyok hardcore videophil, de a minőséget szeretem. Ha megfelelően beállítod (háttérfény, fényerő), akkor a blooming nem zavaró. A fekete alapból nagyon jó, de azért sötétben észrevehető, hogy ha egy zónában a képrészlet sok fekete mellett valamilyen kiugró világos elemet tartalmaz, mert akkor bekacsolja a háttérvilágítást és picit fakul a fekete. Ha csak filmnézésre kellene, akkor inkább OLED, de jelen használati körülmények között teljesen elégedett vagyok vele. Sőt, kellemesen csalódtam (mivel eddig plazmám volt), mert mindig elszörnyülködtem az üzletekben látott LCD TV-k képi világán.
-
modflow
veterán
válasz
F-ECT$ #59726 üzenetére
"Hz-et szerintem nem tud kiírni."
Ez azért nagyon szomorú, mert pont ott, ahol totál nem érdekel ott persze kiírja, lásd TV műsor, ott szuper fontos, hogy lássam 25 Hz......De a HDMI bemeneteken, ahol a PC van rákötve, vagy médialejátszó, ill. konzol, ott meg már nem mutatja.
Azért kíváncsi lennék szoftverfejlesztői szemmel, hogy utóbbi esetekben mi az oka, hogy nem lehet kiíratni.
Netflix
Köszi, igen pont ezt tapasztalom én is, nehéz ezt a jelenséget leírni, de legalább már te is látod. :)
Így van, ha visszamegyek, már nincs ott az az ugrás....
És ugye szerencsére csak néhány tartalomnál jön ez elő. -
rodman73
aktív tag
válasz
F-ECT$ #59585 üzenetére
XH90 vs. XH95 nagy dilemma nekem is.
Sokkal többet filmezek mint játszom rajta, ezért lehet jobb lenne az XH95. Viszont azért szeretnék tv-t cserélni hogy tudja a 4k@120 hz-t. Ja meg a mostani tv-men volt egy panelcsere, nem is lett 100%-os és azóta megingott a bizalmam a tv-ben. Látom néha már bemegy 400 alá is a 65 collos XH90, szerintetek lesz 350 körül esetleg valamikor?
-
Joshi
titán
válasz
F-ECT$ #59263 üzenetére
Pont azt akarnám mondani, hogy bizony ez a banding dolog elsősorban a Sony tévék youtube appjára írandó, mert ahogy mintech07 is írja pedig neki is XH90 van, ugyan az a videó PS4 Pro-ról megjelenítve már jó. Szóval eleve rossz anyag kerül megjelenítésre, amiből nem lehet banding mentes képet produkálni. Lehet hogy Androidos Youtube app visszakonvertálja a 10bites jelet 8bitre nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest