- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Bemutatkozott a Realme 14x
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch - időtálló
- Yettel topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ateszm
senior tag
Szép napot urak!
Remélem jó helyre írok, ha nem akkor előre is elnézést érte!
Problémám a következő. Vettem egy ASRock B450 Fatal1ty Gaming K4 alaplapot. Bios frissítés után szépen jár benne egy Ryzen 3600. Viszont a ramjaim (corsair vengeance lpx (4x8gb) ddr4 3200mhz) nem hajlandóak normálisan menni benne azaz 2133hz-en is ki-kifagy. Az lenne a kérdésem hogy normális ram használathoz komolyabb alaplap kell,vagy ez van ezt kell szeretni, és a 32Gb ram használathoz még lejjebb kell vegyem a ram órajelét?
Válaszotokat előre is köszönöm!Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
RevoneX
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy ASRock B450M PRO4 alaplapot, és vannak benne HyperX 2x8GB 2666Mhz-es ramok, nem kevertek. És az lenne a problémám, hogy látja a ramokat az alaplap, és a windows is, de csak a felét tudom használni. (8.1GB fenntartva harverek számára) Probáltam ki googlizni, de ezek a regedites, és egyéb "trükkök" nem jöttek be. (Volt egy másik alaplapom, és ott a biosban kellett valamit átállítani hogy menjen, de már nem emlékszem hogy mit.) ((screenshot))
Valakinek lenne erre ötlete?
-
DeRP
csendes tag
Jó hír, hogy elvileg november végéig jön minden MSI laphoz BIOS update az új 1.0.0.4-es mikrokóddal. [link]
Legnagyobb fícsörként pont a gyorsabb boot időt emelik ki. Mondjuk a 16 sec a bios setup-ig, az még mindig nem a leggyorsabb, mert a korábbi Inteles konfigon 12 másodperc alatt már az windows desktopon vagyok az összes programmal, amit engedek elindulni. -
Frankie50
tag
Üdv!
Nekem ilyen lapom van, rev1, egy 2200g van benne, 2x4gb ram, m2 ssd, vidkari nincs, semmi tuning, nem tapasztaltam semmi instabilitást. Akciósan bőven 20 alatt volt tavaly ősszel. Szerintem vállalható felhasználás függvényében. A bios mint fa ék, ha szeretsz variálni, tuningolni, nem feltétlen a Te lapod
Szép napot! -
M-a-X-i
tag
Köszi a személyes tapasztalatod, hogy megosztottad
Ez már számomra is teljesen elfogadható :-)
Akkor sajnos gyanús MSI hülyeség lehet, még 1-2 lépésben frissítek BIOS majd meglátjuk, meg UEFI módon is újrateszem a Wint aztán látjuk változik-e valami
ASUS lapra lennék még kíváncsi azok, hogy viselkednekhttps://hardverapro.hu/tag/m-a-x-i#aprohirdetesei https://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=c265d10990313cdebe6fc5ed97709255 http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=m-a-x-i
-
-vitya-
őstag
Én meg vagyok elégedve ezzel a Boot időmmel
(3adik másodpercben kapcsoltam be, kb -. cold boot)
Nem tudom, ez mennyire jó más rendszerekhez képest, de a régi FX-es rendszeremhez képest extrém jónak érzem.
-=Vitya=-
-
Locutus
veterán
Messze a legtöbb panasz a B450 MSI lapokra van. Pont. Beleértve a hosszú POST folyamatot is. Aztán ebből azt vonsz le amit akarsz.
(Az én esetemben elég irreleváns a POST idő, mert kb 2 hetente indítom újra, akkor is csak a különféle windows meg driver bugok miatt. Nem mértem a régi rendszernél se, meg az újnál se, de nem tűnt fel, hogy hosszabb lenne.)
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
M-a-X-i
tag
szia,
Tiéd mennyi idő alatt tudja le a POST folyamatot?Amúgy meg "olcsó..." ne vicceskedjünk , mert :
1. ajánlott alaplapos tocicban (ott érdeklődtem)
2. nem olcsó B450-es lapok között (szerintem 37-40eFt).Másnak személyes tapasztalat kinél mennyire gyorsan zajlik a Boot POST folyamat ?
Jah értem aki nem 80eFt os lapot vesz az mind tehet róla, ha valami kicsit másabb (rosszabb)?
Szerintem még lehet úgy sem költök többet rá, ha lecserélem jövőre B550-es lapra..
Amúgy az ASUS nem nagyon dícsért VRM tervezésű "olcsóbb" lapjai vannak 32-35-, ASRock és a nem ajánlott instabíl olcsóbb Gigabyte alaplapok, tehát ennek tükrében azt mondom nem könnyű minden szempontból jót választani. Főleg aki nem akar rá vagyont költeni..
Amúgy meg, ha megfigyelted nem percek, csak másodpercekben mérhető "lassulást" tapasztaltam.
https://hardverapro.hu/tag/m-a-x-i#aprohirdetesei https://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=c265d10990313cdebe6fc5ed97709255 http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=m-a-x-i
-
Locutus
veterán
Folyamatosak a panaszok erre, és legfőképp a B450 MSI lapoknál. Keress rá a topikban is volt már bőven.
Én azt mondom, hogy előbb utóbb mindig bebizonyosodik, hogy olcsó húsnak híg a leve... ennek ellenére sokan vártak csodát a 100$-os MSI lapoktól.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
M-a-X-i
tag
Sziasztok
A véleményeteket / segítségeteket szeretnék kérni BOOT (POST) idővel kapcsolatosan kicsit problémásnak érzem MSI alaplapnál lehet ilyen, vagy AMD-nél?
Mivel nincs más típusú AM4-es alaplapom és MSI alaplapom sem volt vagy 18 éve, ezért kérdezek.
MSI B450 Tomahawk MAX Boot time test
Régi a konfigom itt is elsősorban a POST időre hívnám fel a figyelmet:
ASUS Z97-K Boot time test
Tény, hogy CSM módban van, de olvasgatva másoknak UEFI nüdban sem gyorsult, volt hogy lehúztam mindent amit csak lehetett csak rendszer SSD maradt BOOT-nál is kivettem minden felesleges eszközt.
Még UEFI-ben is megpróbálom feltelepíteni, meg BIOS frissítésre van lehetőség.
Várnám meglátását minden hasonló chipkészlettel rendelkező kedves fórum tag saját tapasztalatát.
ASUS és ASRock lapok is hasonlóan lassú POST folyamattal detektálnak?
AMD problémára is gyanakodnak egyesek.
Hiper MSI BIOS [UEFI] lapon ez irányban nem láttam állítási lehetőséget (pl.: lásd ASUS normal, fast boot, hiba esetén billentyűre várás kikapcsolása is gyorsíthatott azoknál)
Amúgy ha egyszer elindul probléma nincs vele végül is, de utoljára a GA-970A-UD3 (rev. 3.0) csinálta ugyan ezt... Az Gigabyte FM2(+) lapokban már volt Fast Boot ott ez is javult.
Ki mit javasol ez ilyen MSI-nél vagy hasonló minden AMD Ryzen lapnál és ezt így kell elfogadni?
Köszönöm előre is!
üdv,
MAX_https://hardverapro.hu/tag/m-a-x-i#aprohirdetesei https://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=c265d10990313cdebe6fc5ed97709255 http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=m-a-x-i
-
Ferke77
aktív tag
Szia!
Ebből az összegből a lehető legjobb úton jársz. Az 1600 remek cpu. Az alaplaphoz csak általánosan tennék saját kiegészítést: előnyben részesítem a 4 db memória - és a 2 db m.2 ssd - fogallatos lapokat, találni nem sokkal több, mint 20 ezerért. Bár most nekem is az 1800x a piacon kapható legolcsóbb A320-as lapban dolgozik (ASRock A320M-HDV R4.0), nagyon féltem tőle, hogy milyen trágya lesz, de nincs vele semmi gond. Szóval van élet 15 ezer alatt is
-
pilu01
senior tag
Üdv, Urak!
Egy Gigabyte B85M-D2V, i5 4590-et váltanék Ryzenre.
5 1600-at néztem ki, (ár érték miatt, később ha lesz keret, akkor nagyobbat)
milyen lapot vegyek hozzá 20k magasságában?
GIGABYTE B450M S2H jó lehet?
Főbb használat játék FHD ben, egy Radeon RX470 társaságában (egyenlőre)
Más alternatívám van ebből a kb. 50e-ből ami ár értékben jobb konfig lenne? -
Locutus
veterán
-
Procix
újonc
Köszönöm rendben
-
Procix
újonc
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy most vennék ryzen 3800x-et és egy x470-es alaplapot és lehet úgy frissiteni a biost hogy az adott processzor van benne?Köszönöm válaszatokat
-
Paxker315
addikt
válasz pandras83 #881 üzenetére
Már mindegy, a fantasztikus MSI Flash Toolal visszakerült a korábbi BIOS, ezzel meg instant minden.
-
sToOrm01umbb
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg valakinél, holnapi, Budapesti átvétellel, nem fekszik egy felesleges AM4-es backplate-t, nagyon fontos lenne?
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Márk
senior tag
válasz kisselandras #877 üzenetére
Én inkább az UEFI-ben szabályoznám a ventik sebességét.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
kisselandras
senior tag
Sziasztok ! Vettem egy [lapot] s az volna a kérdésem van hozzá egy szoftver amin belül tudom szabályozni a ventilátorok sebességét de az istenért se akarja egy kicsit magasabb fordulatra venni pedig 2 is van benne egy hátul egy elől pedig save profilra rá nyomok s elmenti de nem szabályozta be Ház zalman s3
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
Márk
senior tag
válasz Paxker315 #874 üzenetére
Szerintem szimplán kehes a Bios.
Ha te szúrtál volna el valamit, akkor nem lenne bootolás sem (halott lenne a lap).
Remélhetőleg a következő verzióban javítják.
Hogyha nagyon zavar, rakd vissza az előző verziót.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Paxker315
addikt
Upgrade-eltem a b450i msi gaming plus itx lap bios-át. Mióta fent van az új verzió, bekapcsolás után kb. 1 perc v több, mire eljut a gép az MSI logóig. Utána ~10mp az asztal, de, az MSI logó nagyon késve jelenik meg.
Addig a monitorom képernyője villog-flashelget, bal felső sarokban "PC HDMI" felirat fel és eltűnik rengetegszer.
Az egész mizéria a frissítés óta van. Előtte bekapcs után kb. MSI logó, pár mp múlva asztal. Azóta meg perctől tovább tart eljutni a bios-ig is. Én b...-tam el valamit, vagy szimplán kehes a bios?update előtt reseteltem az alap-bios beállításokat& update egy formázott USB stickről volt..
-
RazorThe1
csendes tag
jelentem működik Nem hagyott nyugodni
MSI Tomahawk B650 wi-fi | AMD R7 7800X3D | 32GB Gskill 6000Mhz cl30 | Sapphire Pulse 7800XT
-
RazorThe1
csendes tag
Sziasztok! Próbált már bele valaki első szériás Ryzent x570-es lapba? Most láttam egy videót amiben emberünk unboxingol egy x570es Asus Prime pro lapot és egy 1700ast rak bele! Mondom nem létezik, meg is néztem az Asus honlapját hogy változott volna az álláspont és nem... A támogatott listában nincs benne a poci! Hogy lehet ez? 😁
[ Szerkesztve ]
MSI Tomahawk B650 wi-fi | AMD R7 7800X3D | 32GB Gskill 6000Mhz cl30 | Sapphire Pulse 7800XT
-
Locutus
veterán
Szép videó arról, hogy mennyire is túl van lihegve a VRM téma AM4 fronton (is).
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Shin Chen
tag
válasz alldaybig #865 üzenetére
A mortart sokan vették anno és egyúttal dicsérték is, viszont ha jól tudom kifutó termék.
Az asrock ugye újabb, viszont azzal így kevesebb a tapasztalat.Elsődlegesen határozd meg van-e olyan elengedhetetlen funkció az egyik lapon amit a másik nem tud, akkor egyértelműbb lesz
Ha felhasználásod szempontjából mindkettő kielégítő tudású akkor válaszd a neked szimpatikusabbat. elvégre Te fogod használni/ stírölni a plexin keresztülSzerk:
Angol teszt.: [link]
"All in all, the ASRock B450M Steel Legend mainboard is a fancy solution with excellent basic equipment and control of addressable RGB LEDs, which you like to install in a Micro ATX chassis with side window and optical highlights."
Nyers fordítás: "Mindent egybevetve az ASRock B450M Steel Legend egy divatos megoldás kiváló alapfelszeretséggel és címezhető RGB-ledekkel, amit kedvünkre beszerelhetünk egy átlátszó oldalú Micro ATX házba megvilágítással"[ Szerkesztve ]
"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
alldaybig
tag
Sziasztok!
Tudnatok segiteni, h az Asrock B450M Steel Legend v az MSI B450M Mortar lapot vegyem a 3700x melle?
Tudom, h az MSI lapot CPU nelkul is lehet bios frissiteni, de az viszontelado felar nelkul frissitene az Asrock lapot is, igy ez nem szempont.
VRM ugyileg kerdeses melyik jobb, az Asrockot meg iden ev elejen adta ki a ceg, szoval ez ujabb valamivel.Illetve azt mar tudom h a B450 mindenre eleg ami 65W v 95W Ryzen, es a 3700x boven belefer gyari sebesseggel, de megis, mennyit lehetne rajta huzni?
Koszi elore is a valaszokat!
vmi athlon meg voodoo 3dfx kari, cs1.6 mediumon 20-25 fps, egész játszható
-
bunfi
őstag
Egy olyan érdekes problémával hozakodnék elő, amely lehet, hogy megoldja magát, de azért benne vagy az is, hogy én vagyok hülye. Váltottam az AM4 platformra egy 3600+ASUS ROG Strix X470-F Gaming kombóval és az a jelenség állt elő, hogy a lehető legfrissebb UEFI (5007) mellett, a v1.07.26.0551 Destiny 2 mentő beta driverrel, a legfrissebb 1903-as Win10 pro alatt a PCI-Z látja, hogy ott van egy SB X-Fi Titanium, de mint eszköz nincs az eszközkezelőben (nincs ismeretlen eszköz sem), a driver setup sem találja, ezért rögtön kilép.
Próbáltam minden PCI-E-slotban, sehol nem ismerte fel. A PCI konfiguráció beállításainak variálásval sem javult a helyzet. Szerintetek Windows, UEFI vagy driver probléma lehet? Vagy valamilyen kombinációban a felsoroltak?
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
-vitya-
őstag
Csak a tapasztalatomat osztanám meg
Most már 2-3 hónapja megvan az új konfig, és piszkosul meg vagyok vele elégedve.
ASROCK B450 GAMING-ITX/AC - ez meg életem eddigi legjobb alaplapja, nagyon jól működik, szépen viszi a 2600-at. És végre egy alaplap, ami nem ad ki alapzajt optikai kimeneten, tiszta, szép hangja van. Megdöbbentő.Összefoglalva: nagyon kiegyensúlyozott gép lett, egyszer meg nem röccent. 100% megelégedés. Kb így mutat a szekrényben:
-=Vitya=-
-
gaben88
őstag
80k-ig milyen X570-es lapot vennétek 3600 vagy 3700X alá? Pl az MSI MPG X570 Gaming Plus vagy Asus TUF? Esetleg valamelyik AsRock?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Márk
senior tag
-
Márk
senior tag
Hát ezt az Asus elég fura módon oldotta meg.
Nekem Prime X470-Pro lapom van, ott a hűtőborda az első, "teljesértékű" m2 SSD foglalaton van.
Ki érti ezt?
-
-
csonor
tag
Hello!
Lövésem sincs, hogy ehhez a kérdéshez ez a megfelelő topik-e de mivel nem találtam másikat, ezért ide írom.
Kinéztem ezt a lapot és a megjegyzéseknél azt írják, hogy "*4 Ha az M.2_2 foglalatban M.2-es eszköz van, akkor a PCIe x16_1 nyolcszoros módban fog futni." Tehát ez azt jelenti ha m.2es ssd-t használok akkor veszíteni fogok a vga teljesítményéből, mivel az csak x8-on fog futni?[ Szerkesztve ]
-
-
Ablakos
őstag
Az Asus Prime X570 sorozat chipset hűtői hömérséklet szabályozósak? (Valamikor azt vártam, hogy a processzorok megszabadulnak a hűtéstől. Most nesze még egy lármázó alkatrész.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel D945GCLF2D Mini-ITX
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest