Új hozzászólás Aktív témák
-
_Lacos_
tag
Akinek MSI K8N Neo3 lapja van az legyen szíves benézni ide plííííz:
[link] -
kefehu
tag
Nagyon-nagyon köszi! Megoldódott a leírtak segítségével!
-
Balinov
titán
Érdekes az a 4x350...
én lapomon is 24+4tűs tápcsatik vannak,viszont tápomnak csak 20+4tűs tápcsatija van.Beszéltem egy szakival,azt mondta,hogy lehet ugyan párszáz ft-ért tápátalakítót venni,de az csak parasztvakítás,hiszem magából a tápból nem kap a +4tű külön áramot,csak a 20tűből osztja le.a gyárilag 24+4-es tápok azok rendben vannak ilyen szempontból. valszeg egy 24+4-es táppal stabilitás és talán tuning téren nyernél,nekem most nincs rá zsém. -
kefehu
tag
Egy kis segítséget kérnék!
Vettem én is egy ilyen s754 PCI-expressz lapot, pontosan Gigabyte k8ne nF4-est, és nem tudom rákötni a tápomra. A tápomból 20 tűs fesz.csati jön ki, a lapba meg 24 tűs kéne. Mit tudok csinálni? Van ehhez valami átalakító, amit külön meg kell venni?
Sürgős lenne, kérlek, válaszojatok! -
L@co
aktív tag
Megjött az ABIT NV8-am
Nagyon fajin a lap. Még nincs nagyon kitesztelve de nekem 4*350-en is elindult 2es HT szorzóval
Az alaplap 24 tűs tápot kér de én az uccsó 4 tűt kihagytam és így is működik. Ha 24 tűs tápot kapna akkor jobb lenne vmivel??
3000+ Venice magos S754 proci van bene az most egyenlőre 10*260-ra van beállítva biztos ami biztos 1,7V-al Így Prime stabil! A proci még 10*285-ön indult el aztán már nem
Szóval nagyon ügyes
-
Kár, hogy senkinek nem jut eszébe a GeForce6100 készlettel NORMÁL ATX méretű lapot csinálni... Tervezem az átállást, de nem találok, csak mATX lapokat...
-
Balinov
titán
válasz
raszputyin #203 üzenetére
nem,legalábbis részben nem. biosban beállítod a smart fan funkciót és win alól állítja a venti fordulatszámát. nálam a korábban linkelt mezei TR hűtővel 1600-1900RPM-ig szabályoz.CNQ-t valóban nem tudod külön bios-opcióként beállítani,de ha nem állítod a biosban el a default cpu multipliert és ha fennvan az amd cpu driver,nomeg energiagarázdálkodás min-re van állítva műxik.K8NS-nél ha szorzót lefele állítottam nem ment,ennél az új lapnál még nem próbáltam.
Win-es sw-is van hozzá,az EasyTune 5. K8NS-nél nemnagyon vált be,újlapnál még nem próbáltam. -
Balinov
titán
válasz
raszputyin #194 üzenetére
Na,tuning vs. CNQ hétvégi meccséről tudósítanák: alap 9x200-ról, feltoltam 9x255-re,ht3x, ram 166-ra visszaosztva ddr409-en jár, 2,5-3-3-8 CR1-ben.
Szorzót visszaveszi 5x-re,feszt is,bár az a gyanúm,hogy Giga lapok def. vcore esetén több kraftot adnak a cpu-nak,mint azt a default vcore igényelné itt is bebizonyosodni látszódik.
Ventit szépen szabályozza a smart fan funkció.Cpu 9x255-ön idle 39-41C (sztem sok!) prime95 alatt 55C max,amit észrevettem (kb 30-45perc alatt).
2db ramslot vs 3db...érdekes dolgot vettem észre,ha csak a dimm1-be raktam a 256MB@ddr409 ramot,akkor valamiért,nemtudom miért,de érezhetően gyorsabb volt a bootup,és maga a win is,mint 2 modulall. Próbáltam a tcc4-et ,infi bt-5-öt is szólóban,de mindkettőnél ezt tapasztaltam.
A lap tápcsatlakozója 24tű + 4tűs elrendezésü,viszont a tápomnak csak 20+4tűs csatija van.Állítólag a 20->24tű tápcsati átalakítók csak user nyugtatásra valók,gyakorlati hasznuk nincsenek.
Bios: eléggé részletesen állítható, remélemy oly gyakran jönnek ki tényleges javulást/javítást hozó biosok,mint a K8NS-hez,amihez is 18 db bios rev volt.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
raszputyin #187 üzenetére
Hát,mondasz valamit a külön totyikkal kapcsolatban,lehet ma összeütöm a hsz-eket egy kombós nyitóhsz-szé.Köszi a tippet!
-
glacious
addikt
válasz
raszputyin #207 üzenetére
Amíg hoztam haza, a buszon olvasgattam a manualt, de abban szinte semmi számunkra hasznos beállítás nincs. Akkor kicsit para voltam
-
glacious
addikt
válasz
raszputyin #205 üzenetére
Igen, egyből észerevenni következő bootkor, ha beállítod. Egész jól megy, 20 fok alatt áll a venti, 30-ig minimális, 40-ig közepes, 50-ig magas és efelett max., de igény szerint át lehet állítani.
c'n'q van és nem lehet kapcsolgatni, de ez windows alatt driver szinten megoldott.
[Szerkesztve] -
raszputyin
senior tag
válasz
glacious #204 üzenetére
Windows nélkül működik a leszabályozás (mondjuk ha elidőzöl a bios menüben)?
A Te lapod támogatja a CnQ-t? Lehet BIOS-ból ki-be kapcsolni?
Azért érdekel ennyire, mert vlsz nem(csak) Windowst használnék, az pedig biztos, hogy nem vagyok hajlandó azt az Easytune mizét használni... kevesebb rezidens progi, kevesebb baj a géppel. -
glacious
addikt
válasz
raszputyin #203 üzenetére
A K8N51GMF alaplap esetében nem tudom, de pl. nálam, ha bios-ban nincs engedélyezve a smartguardian, akkor windows alól nem tudom szabályozni a ventit. De a biosban van leehtőség manuális szinteket állítani, és van az automatikus. Megjegyezném, hogy nincs fokozatmentes állítási lehetőség.
-
raszputyin
senior tag
jól értem, hogy Windows-os szoftver felügyeli a ventillátor fordulatszámát? az oprendszer betöltése nélkül simán pörög max. fordulaton?
CnQ hogy mehet ezzel a lappal, ha nem is lehet be- vagy kikapcsolni a BIOS-ban? -
glacious
addikt
válasz
raszputyin #200 üzenetére
A bios, nem a legtökéletesebb mármint valamikor olyan beállításokat nem visz, aminél máskor sokkal többet. Nekem pl. amikor először tettem a gépbe, ha 1Mhz-et húztam az FSB-n, állandóan csak a POST-ig jutott, most akár 300-assal is megy, de néha kétszer indul. Szóval a bios, ilyen szempontból nem tökéletes. Igaz, nekem most K8NE-m van, a K8NS mindig pöccre indult, szóval nem lehet előre megjósolni.
mod.:ha eljut a boot-ig, utána atomstabilan dolgozik
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
raszputyin #199 üzenetére
artic freezer széria...3-4k vagy a sima artic nem heatpipeos is 19db-es 2 rugóért
-
raszputyin
senior tag
mondjatok rosszakat a Giga lapról (GA-K8N51GMF), mert némi manuállapozgatás után egyértelműen lenyomta nálam az MSI-t és az Asrock-ot
-
HERR Z
veterán
válasz
raszputyin #197 üzenetére
ram: annyira nem dob sokat a jó időzítés.....mint amennyit a +256 dob
venti: gyárilag halk hűtő?és akkor sose kell szabályozni?
-
raszputyin
senior tag
van itthon egy 512-es és két 256-os modul jó időzítésekkel, meg egy 512-es szarokkal. gondolom, nem kell magyaráznom, mi a baj ezzel. különböző okokból egyiket se áll módomban lecserélni vagy eladni.
a manuálissal az a gond, hogy nem dinamikus, nem szereném nyitogatni a gépet, hogy állítsak. -
HERR Z
veterán
válasz
asrockhoz veszel 500ft-ért manuális ventiszabályzót, primecoolert.....
giga bios: erről én nem nyilatkozok, nem ismerem személyesen őket...de olyan sok bug nem szokott bennük lenni alapból se...cnq+tuningot az új lapok azért viszik
3 memslot meg egyszerűen nem fér el...meg mire nem elég 2 giga ram? -
raszputyin
senior tag
válasz
ja, procinak egy Venice A64 3000+ (10x200)
Mivel jobb a lan? Mindkettőben Reáltek RTL8201 chip van, nem? -
raszputyin
senior tag
egy Audigy 2 menne bele, vid.kártya egyelőre nem, de majd egy 7600, ha gazdag leszek
első fontosságú a halkság, ezért az Asrock nem juthat szóhoz (nincs ventiszabályozó opció)
a Giga szimpatikusnak tűnik, de nem tudom, milyen stabil, és azt se, hogy hogy viszonyul a CnQ a tuninghoz. azt hallottam, hogy a Giga elég gányul támogatja a ''kihaló'' vonalakat, nincs rendes BIOS-bugfix, hasonlók.
MSI-n tetszettek a FET-bordák, de én +feszt elvből nem adok processzornak és nem is fogok, tehát nem kritikus.
szerk.: nagy érvágás nekem az, hogy nincs 3 ram-sín ezekben... mit hittek ezek??Mennyi pluszköltség még egy sín, ha a feje úgyis megvan a prociban?
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
msi vs giga 2.0
ami msi melett szól:
-hütőt fetek-->tuning
-2 pci cucc melett is hely egy komolyabb halkabb vga hűtőnek/pci-e 1x-re úgysincs még semmi/
Gigabyte mellett szól:
-jobb lan
-jobb hang
-firewire
látva az msi-t az kb alig jobb mint egy asrock...tehát azt kellene tudni milyen proci és bővítőkártyák kerül(nek) bele... -
HERR Z
veterán
válasz
raszputyin #191 üzenetére
az a8n-e-be is ott van biosba 1.65V is, de akár neutronbombát is robbanthatsz mellette akkor se fog soha az életbe 1.55V-nál többet leadni...ahogy a k8n4-e se adott le...ez pedig ugye alig több mint a nem E magos procik alapfesze--->antituning....
msi vs giga...ez kb csak szimpátia kérdése...nekem az msi-be bejönne az hogy ha elrontottam tuningba valamit akkor kiirja nekem ledeken keresztül hogy mi a baj...gigának nincs ilyene..
ezenkívül kb elrendezés dönt max, de pci-e 1x cuccok száma ugyebár elég kevés, erre alapozni szerintem felesleges
létezik aszinkrontuning...visszaosztott rammal is bőven lesz eredménye a cpu órajel növelésének
[Szerkesztve] -
raszputyin
senior tag
Tudom, hogy nem egészen egy klasszis (
), de az A8N-E-ről nem ezt hallottam...
MSI és Giga közül melyikben bízzak jobban?
szerk.: egyébként nem tuningolnék (nem olyan a memó), de az Asustól félek, mert a mostanin a Q-Fan lósz@rt sem csinál, pedig a köv. gépnél létkérdés, hogy tudja nyugtatni a propellert.
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
raszputyin #189 üzenetére
tapasztalat hogy az asusokkal sokkal több szívás van ha tuningolni akarod....a bios is macerás, a beálított feszeket se adja le...de kb az összes A64-es asus lap
-
-
HERR Z
veterán
válasz
raszputyin #187 üzenetére
az asust lődd ki....már ha persze tuningolni is akarsz
-
raszputyin
senior tag
-
Balinov
titán
válasz
raszputyin #185 üzenetére
Szívesen,nincs mit!
a ventiszabályzó szvsz és leginkább talpas szemmérték szerint inkább lejjebb engedi a fordulatszámot...ha az everest verzióm helyesen mér,akkor korábbi (GA-K8NS rev 1.1) laphoz képest jócskán...előző lapomnál kb 3500-3700RPM tartományban tartotta ,míg ugyanazt a CG-s 2800+ Newcastle-t ugyanaz a hűtő[link] a jelenlegi lapom 1600-1800RPM-es tartományban forgatja. Hoppá! De jó hogy rákérdeztél,mert most esett le,hogy idle miért 39-41C-s a procim.Erre sürge megoldást kell találnom.
Tuningot nem próbáltam tegnap sem.majd hétvégén. -
Balinov
titán
Nos, 6100GPU,proci,ram,stb.minden alapon...a kavintont meg felirattam a háziorvossal.
File Name GPU_6100.3dr
Primary Device NVIDIA GeForce 6100
Width 1024
Height 768
Anti-Aliasing None
Post-Processing No
Texture Filtering Optimal
Max Anisotropy 4
Vertex Shaders Optimal
Force PS 1.1 in GT2 & GT3 No
Repeat Tests Off
Fixed Framerate Off
Comment
3DMark Score 1150 3DMarks
GT1 - Wings of Fury 47,1 FPS
GT2 - Battle of Proxycon 5,3 FPS
GT3 - Troll's Lair 5,2 FPS
GT4 - Mother Nature 9,4 FPS
CPU Score 504 CPUMarks
CPU Test 1 56,3 FPS
CPU Test 2 9,0 FPS
Fill Rate (Single-Texturing) 399,5 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 810,2 MTexels/s
Vertex Shader 7,0 FPS
Pixel Shader 2.0 21,6 FPS
Ragtroll 3,6 FPS
No sounds 32,8 FPS
24 sounds 28,1 FPS
60 sounds 0,0 FPS
Family AMD Athlon(tm) 64 Processor 2800+
Internal Clock 1005 MHz
External Clock 200 MHz
Description NVIDIA GeForce 6100
Total Local Video Memory 256 MB
Driver Version 8.1.3.3
VGA Memory Clock 0 Hz
VGA Core Clock 0 Hz
Total Physical Memory 448 MB
Operating System Microsoft Windows XP -
Balinov
titán
válasz
raszputyin #182 üzenetére
Szia Raszputyin,
persze.
FSB-t nemtudom,K8NS-em volt,de merőben új dolgokkal találkoztam a biosban.
CNQ alap cpu órajelen megy,azt leelenőriztem.
Ventiszabályzó everest szerint, márha jól mutatja,változik,tehát úgynézki működik,úgy,ahogy.
FSB-t 0,5mhz-enként max 300-ig engedi tolni.fsb-ram arányt nemtudom,elsődlegesen az xpsp2-t dobtam fel rá tegnap este,meg a most wanted-et.
Remélem holnap többmindenről tudok beszámolni.
3dmark: az előző oldaon linkeltem a 6100gpu 3dmark03 eredményét, 3dR file formátumban rapidshare.de-s linkel. sztem ha lemented,és meg lehet nyitni a gépeden egy 3dm03-al,akkor az tuti fix jó eredmény. Kedvedért elkezdtem lehúzni melóhelyi gépre a 3dm03-at,de még 45-50perc,mire lejön.
Bali -
Balinov
titán
Lortech,elnézésedet és a többiek elnézését is kérném..konkrétan a 6100gpu teljesítményéről. nos,az X600pro/xt megy 3dm05 alatt ennyit...a 6100, ha jól emléxem, (legfeljebb nem,de du átrakom arra és mérek egy def 3dm03 tesztet újra) 1625 pontot
(de az is lehet,hgoy csak 1125-öt a xx25-öbe tuti biztos vagyok) nyomott.de hogy 1100 felett 1-2százzal,az fix.ennyi lenne a difi a GA és az asrock között..hm...
01-et is mérhetek,de csak holnapra (melóbol netzek) épp a multkor találtam meg azt a cd-t amint ez van..
X700 miattt mindjárt írok egy pü-t. -
Lortech
addikt
Szépen teljesít a gpu 3dm03-ban nálad (én 1100 körül kaptam anno), 01-et tudsz mérni? Belövöm majd újra én is, és méregetek, az x700-tól meg fájó búcsút veszek (nagyon meg vagyok elégedve vele, csakhát nem használom ki, 100/200-as órajelen netezgetek vele.., játék meg alig-alig)
-
HERR Z
veterán
válasz
bolondember #175 üzenetére
asus után értettem...asus után áldás lesz a dfi biosa...remélem
-
Balinov
titán
válasz
bolondember #170 üzenetére
Lnézést,csak 5-re értem haza.első blikk, GA-K8NS nél kevésbé fullosabb felszereltségű,
csak 2db DDR slot van,viszont van fw integrálva.tuningolni még nem volt időm,viszont f2-es biossal adta Gianni (origi doboz ofkorz), f3-at majd f4-es biost is feltoltam,hajtva a bios revek esetleges különbsége utáni kíváncsiságtól...nem vettem észre különbséget,igaz nem is nézegettem át részletesen,csak hazafele a vonaton a manualt. Vannak a K8NS biosához szokott szememnek újdonságok,uplink/downlink speed,meg valami pár más dolog,ami most nem jut az eszembe,a chipsetnél Crtl+F1-re előugró beállításoknál.
6100GPU ellég korrekt, proci def 9x200-on, gpu is def órajelekkel, 64MB shared memory-ra állítva 1850 pont 3dM03 patch 340-ben.
Beletoltam egy GF Giga X600pro/xt-t, 5.8-as Omega Catalyst-tal,proci szintén alapórajelen
3dm03patch340 6270pont...én ezt utóbbit sokallom.
Érdekesség,hogy Everest Ultimate 2005 nem ismeri fel a lap típusát,csak a bios infónál írja ki a gaxxx jelzést. ''Alaplap'' infónál az utolsó infó amit kiír az az,hogy 800Mhz HT és még egy 200Mhz érték. Memória infónál az SPD-nél semmit nem jelez,gpu infónál úgyszintén semmit, memória/írás/olvasás az kb normális érték (nemtom fejből ezt sem),viszont itt a szokásos alaplap ram sebesség (pl. pc3200) helyeket üresen hagyja,késleltetésnél sem jelzi ki a szokásos dolgokat.
Hőmérséklet adatoknál is érdekes dolgokat vettem észre.Korábbi rev 1.1-es K8NS-nél CPU 9x255-nél idle 28C-t mért,full load (pl. prime95 ~10perc után,esetleg Cinebench2003) max 47-48C egy hót mezei TT hűtővel. HDD 35-40C általában,és ugyanaz a build everest nem írta ki a mobo hőmérsékletét. Most ez a lap 9x200-nál idle 38C-t,HDD temp. kb normális értéket,viszont alaplapnál 28C-t ír ki. Természetesen talpasz szemmérték ill. kézrátételes módszerrel megtapintottam a chipsetet,langyos,kb tényleg 28-30C-os,procihűtő lamellái is bőven langyosak.
Íme a 6100GPU 3Dm03 eredménye:
[link]
ez meg az X600pro/xt-é
[link]
Sajnos csak a 3dmark03 *.3dr kiterjesztésében,mivel office-t még nem toltam fel.
X600 3dm05 -ben 1850 pontot adott.
Mégvalami: F2-F4-ig az összes bios 2,5+ 0,3V vdimm-et enged adni,míg a K8NS vagy a K8NE csak + 0,2V-ot
Üdv
Bali -
-
Szólista
senior tag
Sziasztok!
Véleményt kérnék erről a lapról Abit GD8:[link] Negativ és pozitiv tulajdonságai esetleges furcsaságai.Elöre is köszi.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Szia,remélem jól bejön a választott abit lapod.az,hgoy plusz tápcsati,az nemtom mér zavaró,K8NS-en is volt már,és állítólag növeli a lap stabilitását. a 2x DDR slotról,ahogy nézegettem a lehetséges lapokat elég sokon csak 2db van,talán a fent említett giga kombó lapnál van 3x bővíthetőség. 3db modul 400-on történő hajtásáról meg bevallom,lila gőzöm sincs.talán a manual írhatja...??
-
gallus
aktív tag
válasz
bolondember #158 üzenetére
Persze, de HERR Z-nek igaza van.
Néztem tegnap a Giga lapot, minden van rajta.
Ha azt is figyelembe veszem, hogy nem kellett volna vga-t vennem, számomra a legjobb választás. ...lenne ha nem volnék olyan amilyen.
Rosszul emlékeztem olcsóbb volt az x300, de már nem tudom mennyi.
Egy kérdésem volna feléd bolondember. /bocs, de ezt muszály volt leírni/
MSI FX5900XT karidat sikerült eladni?
Szükségem lenne a biosra.
Műkszik az enyém, de a vivo része nem megy.
Term én b.sztam el.
Hajrá 754 -
bolondember
MODERÁTOR
én is arra az EPOXra pályáztam, de miután SEHOL nem lehetett kapni (megjelenés szept 30, keresgélés Ausztriában, itthon és németben dec elejéig), így a DFi mellett döntöttem...
Szvsz jó döntés volt, jelenleg 2300MHzen megy a proci, RAMok visszaosztva 333ra (istennek se tudtam belőni 400ra, így maradt a tuning
), 230as FSB, de még nem a vége, érzem...
Viszont ami ellene szól, h nagyon nem akarja a valós CPU hőmérsékleti adatot kiadni... De szvsz jó, jól szerelhető, és a jelek alapján a tyúnyingot is bírja (még csak 15%)
-
gallus
aktív tag
Köszönöm 2400 bőven elég lenne.
Teljesen igazad van az integrált vga-val.
Abban a DFI-ben viszont benne van a lehetőség.
Igaz, hogy nekem nagyon extrém értékekkel is felruházták, de biztosan nem fogom később megbánni.
PL. Az epox 754 SLI lapja is tetszik, ugye nF4SLI
Ha jól emlékszem a cpu fesz max valami 1,5V
Nagyon elgondolkodtattál az integrált vga-n, főleg ennyiért, de ha nincs benne
PCIE slot, akkor lehet később hiányozni fog stb stb
Vagy mit tudom én
Gondolkodom. -
HERR Z
veterán
2400@1.45V
2600@1.55V
dfi lapom lesz nekem is, a jövő héten szal tudok akár majd adni tapasztalatokat...de ha nem tuningolsz akkor zsvsz az a dfi lap putris annyiért...kb egy asrock felszereltség
amúgy meg ha nem kell videjó akkor mértnemvettél giannitól giga s754-es integrált gf 6100-as lapot?az 16k lett volna.. -
gallus
aktív tag
Haliho!
Mit szóltok a S754 3000+ venice 27900.
Már régóta nézegetem a 754 lapokat, szerintem egy DFI nF4x meg ez elég jó lenne.
Tud valaki infót erről a prociról??
Más.
A 754vs939 tesztet én is kielemeztem, az én véleményem S754.
Persze egy bizonyos teljesítmény határig
A most kapható S939 3700+ rohadt jól húzható -2900Mhz, kérdés, hogy kinek éri meg?
Nekem a CNQ miatt kellene A64. Csinálok belőle egy halk gépet, és nem fogok cserélni egy darabig semmit benne.
Ja: A létező legolcsóbb videokarit /PCIE/ már megvettem Giannitól:
X300 12,900Ft.Nekem elég.
Mégegyszer S754 3000+ venice??
Köszi az infokat. -
HERR Z
veterán
az a legviccesebb hogy van hozzá egy béta bios amivel tud 1.6V-ot adni...
Szopacs...
a cpu feszen kívül kb semmi baj nem volt tuningban az asussal ramfesz 3v stb...360-as fsb-t is futott
msi neo3-ban is 1.55V a maxx mostmár szal...
mind1 már megvan a dfi majd jövő héten lesz összeszerelve -
s1ny1
tag
hello!
nekem is ilyen lapom van, giannitól csak poz. élményeim vannak. tuningot pl nagyon jól bírja 290mhz-es fsb-vel még bőven stabil, csak sajna a memóriám nem bír többet, még 333-ra való vissza osztás után sem. és aktív chipset hűtés sem vészes 5000-es fordulathoz képest nem hangos. -
Balinov
titán
L@co,én szerdán boltolok Gianninál egy gA-K8N51GMF-es lapot ami S754+Tf6100GPU + pci-e 16,9k-ért.De még lehet,hogy K8NE lesz belőle.K8NE-ből van 2 rev az 1.x-en csak 2db fan connector van,a 2.x-enmár 3db. Vizslattam pár napja a giga honlapját és ha jól emléxem, vdimm az 2,5V + 0,2 a max,míg a kombós lapba 2,5V+ 0,3V.
Amit felsoroltál 4 lap,azok közül egyikkel sem lősz igazán mellé,egyedül tán az asusról írta Herr-Z,hogy nem egy álom.
üdv
Bali -
Zoza24
senior tag
az Asus-t és a Gigabyte-ot nem ajánlanám az itt olvasottak alapján...az Msi lapja nem rossz,de csak két memóriaslot van rajta,az Abit még sanszoa lehet...
-
L@co
aktív tag
Helló!
Érdekelne h. mi a véleményetek a Gigabyte K8NE alaplapról!! Főleg tuningolhatóság érdekelne ill. meddig állíthatók rajta a különböző feszek!! Ha jól tudom ez a legolcsóbb nForce4 4-x-es alaplap. 3000+os A64 lesz mellé tehát nem kell túl nagy tuningpotenciál de azért jó lenne ha lehetne adagolni a procinak egy kis plusz feszt
Melyik nForce4 4-x-es alaplap a legjobb??
ABIT NV8
ASUS K8N4 (Deluxe)
DFI Infinity NF4X
Gigabyte K8NE
v. esetleg vmi más? -
Balinov
titán
Kapható a Gigabyte K8N51GMF-9 Gianninál S754-es!
-
lowbass
csendes tag
asrock k8nf4g sata2 gf6100 alaplapról kinek van már tapasztalata.tuniningolva nem lenne csak gyerekgép lenne.
-
éN79
addikt
válasz
Silencer83 #132 üzenetére
Miért szeretnéd lecserélni a gyári Nforce hűtőt? Nekem a nem passzív lapjaim közül talán még ezen volt a legjobb/leghalkabb hűtőm. Ha viszont cseréled és eladod, esetleg érdekel, mert az A8N-E-m hűtője kezd néha aggasztani, mert valami oda nem illő zajt hallok néha a gépemben.
-
HERR Z
veterán
válasz
Tomix_33 #133 üzenetére
Az alaplap felépítése 2-3 helyen borzalmas....gondolok itt a 16x-os pci-e slot helyére -ért nem tudták a8ne módján a procihoz közel tenni...a tápcsatlakozó helye ha léghűtésed van legalább 3-4 fokkal rontja a hatásfokot...meg hát milyen szine van
teljesítmény az normális, a tuning amiben viszont trutty...1.57V-nál többet fizikailag nem képes kiadni magából...tehát a64 esetén ez nem jelent atomtuningpotenciált, viszont sempronoknak elég
a cnq-ot ha tuningolsz akkor pedig felejsd el... -
Tomix_33
tag
Asus K8n-4 -ről mi a véleményetek?
-
Silencer83
addikt
MSI K8N Neo3 deszkám van / s754, pci-x, Nforce4/
van valakinek 5lete esetleg alaplapi chipsethűtő ügyben, ugyanis lecserélném a gyárit, és azt olvastam, h az nf4 nem megy passzívban!
milyen coolert vegyek rá? -
joshua7
veterán
Régi topic, de most melyik a legjobb s754+pci-e mobo. A DFI nf4x infinity tetszik a legjobban.
A lapok közül melyik tud SATA2-t? -
Comm
senior tag
Nos sajna vga-t nemtudott hozni Pegazus, de ami késik nem múlik.Az alaplap eddig nagyon stabíl és tetszik a biosa nagyon.A hozzáadott driver cd szupi.A passzív hűtés nagyon melegszik
.Majd valamit csinálok vele.Úgy összeségében nagyon tetszik a lap, nekem jobban bejön mint az MSI K8N NEO Platinum.
-
csibor
addikt
ParancsoljBővebben: linkCsak fogalmam nincs hol kapsz.Guglival kerestem a németeknél sem dobot ki találatot.
-
mnclub
csendes tag
Valaki mondjon már az MSI K8N Neo3-F-en kívül olyan alaplapot, ami S754+PCI-Expressz+AGP(AGR)!
-
HERR Z
veterán
na végre egy lap az asuson kívül amin van firewire
Bővebben: link
Csak véletlenül akadtam rá BIOS keresés közben -
HERR Z
veterán
válasz
somodisoma #108 üzenetére
semennyit se jelent a dc, amíg nem X2-es procid van...és nekem abból a tesztből az jött le hogy az órajel többet ér mint a ram ezért verte elég sok helyen a 3400+ a 3500+ -t....
SLI-s S754-es lapot az Epox jelentett be eddig.. -
rollins
őstag
nF3 MSI K8N Neo FSR szerintetek milyen? nincs vele probléma?
-
Comm
senior tag
Nemsokára boldog tulaja leszek egy Gigabyte K8NE lapnak.Majd beszámolok részletesen róla, mivel jobb/rosszabb a mostani lapomnál
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
somodisoma #108 üzenetére
nem tudom, annyira nem vagyok vérprofi a témában, de szvsz ez is olyan, mint az 1 mega cache helyett 2 mega - a tesztekben nem jelentkezett szignifikáns különbség...
Szerintem a 754 SLI egyetlen akadálya az, h az S754 kihalófélben van...
Pedig biztosra veszem (magamról tudom), h lenne egy ilyen deszkára kereslet... -
somodisoma
senior tag
válasz
bolondember #107 üzenetére
3000+-ig gyorsabb a 754-es. Nézd csak meg a tesztet itt a PH!-n! Alapból nem sokat számít a dual DDR (Valós alakalmazásokvál), de SLI-ben tuti, hogy sokat dob.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
somodisoma #106 üzenetére
úgy gondolod?
Azonos számozás mellett még mindig a 754es a kraftosabb... De, h duál DDR kellene? nem tudom - na most kéne Rudi vagy fLeSs, h tutira megmondja a frankót... -
somodisoma
senior tag
válasz
bolondember #104 üzenetére
nem tudom, hogy lesz-e/van-e, de nem sok értelmét látom, mert ha valaki 2 VGA-t akar majd üzemeltetni egyszerre, oda már tényleg dukál a dual DDR, ami a 754-ben nincs.
-
somodisoma
senior tag
AMD-hez nem tudsz DDR2-es RAM-ot rakni, de nem is kell, met még mindig gyorsabb a DDR1-es RAM, mint a 2-es. Majd ha átlépi a DDR2 (elfogadható árszinten) az 1 gigaherz-es határt, akkor már el lehet gondolkodni, hogy meyik a jobb megoldás. Addigra persze az AMD is DDR2-t vagy 3-at fog használni.
-
bolondember
MODERÁTOR
Egy kérdés: felvetődött vmelyik topikban, h lehet, h lesz S754 SLI-s deszka - van vkinek konkrét infója?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest