- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
raszputyin #203 üzenetére
nem,legalábbis részben nem. biosban beállítod a smart fan funkciót és win alól állítja a venti fordulatszámát. nálam a korábban linkelt mezei TR hűtővel 1600-1900RPM-ig szabályoz.CNQ-t valóban nem tudod külön bios-opcióként beállítani,de ha nem állítod a biosban el a default cpu multipliert és ha fennvan az amd cpu driver,nomeg energiagarázdálkodás min-re van állítva műxik.K8NS-nél ha szorzót lefele állítottam nem ment,ennél az új lapnál még nem próbáltam.
Win-es sw-is van hozzá,az EasyTune 5. K8NS-nél nemnagyon vált be,újlapnál még nem próbáltam. -
Balinov
titán
válasz
raszputyin #194 üzenetére
Na,tuning vs. CNQ hétvégi meccséről tudósítanák: alap 9x200-ról, feltoltam 9x255-re,ht3x, ram 166-ra visszaosztva ddr409-en jár, 2,5-3-3-8 CR1-ben.
Szorzót visszaveszi 5x-re,feszt is,bár az a gyanúm,hogy Giga lapok def. vcore esetén több kraftot adnak a cpu-nak,mint azt a default vcore igényelné itt is bebizonyosodni látszódik.
Ventit szépen szabályozza a smart fan funkció.Cpu 9x255-ön idle 39-41C (sztem sok!) prime95 alatt 55C max,amit észrevettem (kb 30-45perc alatt).
2db ramslot vs 3db...érdekes dolgot vettem észre,ha csak a dimm1-be raktam a 256MB@ddr409 ramot,akkor valamiért,nemtudom miért,de érezhetően gyorsabb volt a bootup,és maga a win is,mint 2 modulall. Próbáltam a tcc4-et ,infi bt-5-öt is szólóban,de mindkettőnél ezt tapasztaltam.
A lap tápcsatlakozója 24tű + 4tűs elrendezésü,viszont a tápomnak csak 20+4tűs csatija van.Állítólag a 20->24tű tápcsati átalakítók csak user nyugtatásra valók,gyakorlati hasznuk nincsenek.
Bios: eléggé részletesen állítható, remélemy oly gyakran jönnek ki tényleges javulást/javítást hozó biosok,mint a K8NS-hez,amihez is 18 db bios rev volt.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
raszputyin #187 üzenetére
Hát,mondasz valamit a külön totyikkal kapcsolatban,lehet ma összeütöm a hsz-eket egy kombós nyitóhsz-szé.Köszi a tippet!
-
glacious
addikt
válasz
raszputyin #207 üzenetére
Amíg hoztam haza, a buszon olvasgattam a manualt, de abban szinte semmi számunkra hasznos beállítás nincs. Akkor kicsit para voltam
-
glacious
addikt
válasz
raszputyin #205 üzenetére
Igen, egyből észerevenni következő bootkor, ha beállítod. Egész jól megy, 20 fok alatt áll a venti, 30-ig minimális, 40-ig közepes, 50-ig magas és efelett max., de igény szerint át lehet állítani.
c'n'q van és nem lehet kapcsolgatni, de ez windows alatt driver szinten megoldott.
[Szerkesztve] -
glacious
addikt
válasz
raszputyin #203 üzenetére
A K8N51GMF alaplap esetében nem tudom, de pl. nálam, ha bios-ban nincs engedélyezve a smartguardian, akkor windows alól nem tudom szabályozni a ventit. De a biosban van leehtőség manuális szinteket állítani, és van az automatikus. Megjegyezném, hogy nincs fokozatmentes állítási lehetőség.
-
glacious
addikt
válasz
raszputyin #200 üzenetére
A bios, nem a legtökéletesebb mármint valamikor olyan beállításokat nem visz, aminél máskor sokkal többet. Nekem pl. amikor először tettem a gépbe, ha 1Mhz-et húztam az FSB-n, állandóan csak a POST-ig jutott, most akár 300-assal is megy, de néha kétszer indul. Szóval a bios, ilyen szempontból nem tökéletes. Igaz, nekem most K8NE-m van, a K8NS mindig pöccre indult, szóval nem lehet előre megjósolni.
mod.:ha eljut a boot-ig, utána atomstabilan dolgozik
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
raszputyin #199 üzenetére
artic freezer széria...3-4k vagy a sima artic nem heatpipeos is 19db-es 2 rugóért
-
HERR Z
veterán
válasz
raszputyin #197 üzenetére
ram: annyira nem dob sokat a jó időzítés.....mint amennyit a +256 dob
venti: gyárilag halk hűtő?és akkor sose kell szabályozni?
-
HERR Z
veterán
válasz
asrockhoz veszel 500ft-ért manuális ventiszabályzót, primecoolert.....
giga bios: erről én nem nyilatkozok, nem ismerem személyesen őket...de olyan sok bug nem szokott bennük lenni alapból se...cnq+tuningot az új lapok azért viszik
3 memslot meg egyszerűen nem fér el...meg mire nem elég 2 giga ram? -
raszputyin
senior tag
válasz
ja, procinak egy Venice A64 3000+ (10x200)
Mivel jobb a lan? Mindkettőben Reáltek RTL8201 chip van, nem? -
HERR Z
veterán
válasz
raszputyin #191 üzenetére
az a8n-e-be is ott van biosba 1.65V is, de akár neutronbombát is robbanthatsz mellette akkor se fog soha az életbe 1.55V-nál többet leadni...ahogy a k8n4-e se adott le...ez pedig ugye alig több mint a nem E magos procik alapfesze--->antituning....
msi vs giga...ez kb csak szimpátia kérdése...nekem az msi-be bejönne az hogy ha elrontottam tuningba valamit akkor kiirja nekem ledeken keresztül hogy mi a baj...gigának nincs ilyene..
ezenkívül kb elrendezés dönt max, de pci-e 1x cuccok száma ugyebár elég kevés, erre alapozni szerintem felesleges
létezik aszinkrontuning...visszaosztott rammal is bőven lesz eredménye a cpu órajel növelésének
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
raszputyin #189 üzenetére
tapasztalat hogy az asusokkal sokkal több szívás van ha tuningolni akarod....a bios is macerás, a beálított feszeket se adja le...de kb az összes A64-es asus lap
-
HERR Z
veterán
válasz
raszputyin #187 üzenetére
az asust lődd ki....már ha persze tuningolni is akarsz
-
Balinov
titán
válasz
raszputyin #185 üzenetére
Szívesen,nincs mit!
a ventiszabályzó szvsz és leginkább talpas szemmérték szerint inkább lejjebb engedi a fordulatszámot...ha az everest verzióm helyesen mér,akkor korábbi (GA-K8NS rev 1.1) laphoz képest jócskán...előző lapomnál kb 3500-3700RPM tartományban tartotta ,míg ugyanazt a CG-s 2800+ Newcastle-t ugyanaz a hűtő[link] a jelenlegi lapom 1600-1800RPM-es tartományban forgatja. Hoppá! De jó hogy rákérdeztél,mert most esett le,hogy idle miért 39-41C-s a procim.Erre sürge megoldást kell találnom.
Tuningot nem próbáltam tegnap sem.majd hétvégén. -
Balinov
titán
válasz
raszputyin #182 üzenetére
Szia Raszputyin,
persze.
FSB-t nemtudom,K8NS-em volt,de merőben új dolgokkal találkoztam a biosban.
CNQ alap cpu órajelen megy,azt leelenőriztem.
Ventiszabályzó everest szerint, márha jól mutatja,változik,tehát úgynézki működik,úgy,ahogy.
FSB-t 0,5mhz-enként max 300-ig engedi tolni.fsb-ram arányt nemtudom,elsődlegesen az xpsp2-t dobtam fel rá tegnap este,meg a most wanted-et.
Remélem holnap többmindenről tudok beszámolni.
3dmark: az előző oldaon linkeltem a 6100gpu 3dmark03 eredményét, 3dR file formátumban rapidshare.de-s linkel. sztem ha lemented,és meg lehet nyitni a gépeden egy 3dm03-al,akkor az tuti fix jó eredmény. Kedvedért elkezdtem lehúzni melóhelyi gépre a 3dm03-at,de még 45-50perc,mire lejön.
Bali
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged