- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
Érdekes az a 4x350...
én lapomon is 24+4tűs tápcsatik vannak,viszont tápomnak csak 20+4tűs tápcsatija van.Beszéltem egy szakival,azt mondta,hogy lehet ugyan párszáz ft-ért tápátalakítót venni,de az csak parasztvakítás,hiszem magából a tápból nem kap a +4tű külön áramot,csak a 20tűből osztja le.a gyárilag 24+4-es tápok azok rendben vannak ilyen szempontból. valszeg egy 24+4-es táppal stabilitás és talán tuning téren nyernél,nekem most nincs rá zsém. -
Balinov
titán
válasz
raszputyin #203 üzenetére
nem,legalábbis részben nem. biosban beállítod a smart fan funkciót és win alól állítja a venti fordulatszámát. nálam a korábban linkelt mezei TR hűtővel 1600-1900RPM-ig szabályoz.CNQ-t valóban nem tudod külön bios-opcióként beállítani,de ha nem állítod a biosban el a default cpu multipliert és ha fennvan az amd cpu driver,nomeg energiagarázdálkodás min-re van állítva műxik.K8NS-nél ha szorzót lefele állítottam nem ment,ennél az új lapnál még nem próbáltam.
Win-es sw-is van hozzá,az EasyTune 5. K8NS-nél nemnagyon vált be,újlapnál még nem próbáltam. -
Balinov
titán
válasz
raszputyin #194 üzenetére
Na,tuning vs. CNQ hétvégi meccséről tudósítanák: alap 9x200-ról, feltoltam 9x255-re,ht3x, ram 166-ra visszaosztva ddr409-en jár, 2,5-3-3-8 CR1-ben.
Szorzót visszaveszi 5x-re,feszt is,bár az a gyanúm,hogy Giga lapok def. vcore esetén több kraftot adnak a cpu-nak,mint azt a default vcore igényelné itt is bebizonyosodni látszódik.
Ventit szépen szabályozza a smart fan funkció.Cpu 9x255-ön idle 39-41C (sztem sok!) prime95 alatt 55C max,amit észrevettem (kb 30-45perc alatt).
2db ramslot vs 3db...érdekes dolgot vettem észre,ha csak a dimm1-be raktam a 256MB@ddr409 ramot,akkor valamiért,nemtudom miért,de érezhetően gyorsabb volt a bootup,és maga a win is,mint 2 modulall. Próbáltam a tcc4-et ,infi bt-5-öt is szólóban,de mindkettőnél ezt tapasztaltam.
A lap tápcsatlakozója 24tű + 4tűs elrendezésü,viszont a tápomnak csak 20+4tűs csatija van.Állítólag a 20->24tű tápcsati átalakítók csak user nyugtatásra valók,gyakorlati hasznuk nincsenek.
Bios: eléggé részletesen állítható, remélemy oly gyakran jönnek ki tényleges javulást/javítást hozó biosok,mint a K8NS-hez,amihez is 18 db bios rev volt.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
raszputyin #187 üzenetére
Hát,mondasz valamit a külön totyikkal kapcsolatban,lehet ma összeütöm a hsz-eket egy kombós nyitóhsz-szé.Köszi a tippet!
-
Balinov
titán
válasz
raszputyin #185 üzenetére
Szívesen,nincs mit!
a ventiszabályzó szvsz és leginkább talpas szemmérték szerint inkább lejjebb engedi a fordulatszámot...ha az everest verzióm helyesen mér,akkor korábbi (GA-K8NS rev 1.1) laphoz képest jócskán...előző lapomnál kb 3500-3700RPM tartományban tartotta ,míg ugyanazt a CG-s 2800+ Newcastle-t ugyanaz a hűtő[link] a jelenlegi lapom 1600-1800RPM-es tartományban forgatja. Hoppá! De jó hogy rákérdeztél,mert most esett le,hogy idle miért 39-41C-s a procim.Erre sürge megoldást kell találnom.
Tuningot nem próbáltam tegnap sem.majd hétvégén. -
Balinov
titán
Nos, 6100GPU,proci,ram,stb.minden alapon...a kavintont meg felirattam a háziorvossal.
File Name GPU_6100.3dr
Primary Device NVIDIA GeForce 6100
Width 1024
Height 768
Anti-Aliasing None
Post-Processing No
Texture Filtering Optimal
Max Anisotropy 4
Vertex Shaders Optimal
Force PS 1.1 in GT2 & GT3 No
Repeat Tests Off
Fixed Framerate Off
Comment
3DMark Score 1150 3DMarks
GT1 - Wings of Fury 47,1 FPS
GT2 - Battle of Proxycon 5,3 FPS
GT3 - Troll's Lair 5,2 FPS
GT4 - Mother Nature 9,4 FPS
CPU Score 504 CPUMarks
CPU Test 1 56,3 FPS
CPU Test 2 9,0 FPS
Fill Rate (Single-Texturing) 399,5 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 810,2 MTexels/s
Vertex Shader 7,0 FPS
Pixel Shader 2.0 21,6 FPS
Ragtroll 3,6 FPS
No sounds 32,8 FPS
24 sounds 28,1 FPS
60 sounds 0,0 FPS
Family AMD Athlon(tm) 64 Processor 2800+
Internal Clock 1005 MHz
External Clock 200 MHz
Description NVIDIA GeForce 6100
Total Local Video Memory 256 MB
Driver Version 8.1.3.3
VGA Memory Clock 0 Hz
VGA Core Clock 0 Hz
Total Physical Memory 448 MB
Operating System Microsoft Windows XP -
Balinov
titán
válasz
raszputyin #182 üzenetére
Szia Raszputyin,
persze.
FSB-t nemtudom,K8NS-em volt,de merőben új dolgokkal találkoztam a biosban.
CNQ alap cpu órajelen megy,azt leelenőriztem.
Ventiszabályzó everest szerint, márha jól mutatja,változik,tehát úgynézki működik,úgy,ahogy.
FSB-t 0,5mhz-enként max 300-ig engedi tolni.fsb-ram arányt nemtudom,elsődlegesen az xpsp2-t dobtam fel rá tegnap este,meg a most wanted-et.
Remélem holnap többmindenről tudok beszámolni.
3dmark: az előző oldaon linkeltem a 6100gpu 3dmark03 eredményét, 3dR file formátumban rapidshare.de-s linkel. sztem ha lemented,és meg lehet nyitni a gépeden egy 3dm03-al,akkor az tuti fix jó eredmény. Kedvedért elkezdtem lehúzni melóhelyi gépre a 3dm03-at,de még 45-50perc,mire lejön.
Bali -
Balinov
titán
Lortech,elnézésedet és a többiek elnézését is kérném..konkrétan a 6100gpu teljesítményéről. nos,az X600pro/xt megy 3dm05 alatt ennyit...a 6100, ha jól emléxem, (legfeljebb nem,de du átrakom arra és mérek egy def 3dm03 tesztet újra) 1625 pontot
(de az is lehet,hgoy csak 1125-öt a xx25-öbe tuti biztos vagyok) nyomott.de hogy 1100 felett 1-2százzal,az fix.ennyi lenne a difi a GA és az asrock között..hm...
01-et is mérhetek,de csak holnapra (melóbol netzek) épp a multkor találtam meg azt a cd-t amint ez van..
X700 miattt mindjárt írok egy pü-t. -
Balinov
titán
válasz
bolondember #170 üzenetére
Lnézést,csak 5-re értem haza.első blikk, GA-K8NS nél kevésbé fullosabb felszereltségű,
csak 2db DDR slot van,viszont van fw integrálva.tuningolni még nem volt időm,viszont f2-es biossal adta Gianni (origi doboz ofkorz), f3-at majd f4-es biost is feltoltam,hajtva a bios revek esetleges különbsége utáni kíváncsiságtól...nem vettem észre különbséget,igaz nem is nézegettem át részletesen,csak hazafele a vonaton a manualt. Vannak a K8NS biosához szokott szememnek újdonságok,uplink/downlink speed,meg valami pár más dolog,ami most nem jut az eszembe,a chipsetnél Crtl+F1-re előugró beállításoknál.
6100GPU ellég korrekt, proci def 9x200-on, gpu is def órajelekkel, 64MB shared memory-ra állítva 1850 pont 3dM03 patch 340-ben.
Beletoltam egy GF Giga X600pro/xt-t, 5.8-as Omega Catalyst-tal,proci szintén alapórajelen
3dm03patch340 6270pont...én ezt utóbbit sokallom.
Érdekesség,hogy Everest Ultimate 2005 nem ismeri fel a lap típusát,csak a bios infónál írja ki a gaxxx jelzést. ''Alaplap'' infónál az utolsó infó amit kiír az az,hogy 800Mhz HT és még egy 200Mhz érték. Memória infónál az SPD-nél semmit nem jelez,gpu infónál úgyszintén semmit, memória/írás/olvasás az kb normális érték (nemtom fejből ezt sem),viszont itt a szokásos alaplap ram sebesség (pl. pc3200) helyeket üresen hagyja,késleltetésnél sem jelzi ki a szokásos dolgokat.
Hőmérséklet adatoknál is érdekes dolgokat vettem észre.Korábbi rev 1.1-es K8NS-nél CPU 9x255-nél idle 28C-t mért,full load (pl. prime95 ~10perc után,esetleg Cinebench2003) max 47-48C egy hót mezei TT hűtővel. HDD 35-40C általában,és ugyanaz a build everest nem írta ki a mobo hőmérsékletét. Most ez a lap 9x200-nál idle 38C-t,HDD temp. kb normális értéket,viszont alaplapnál 28C-t ír ki. Természetesen talpasz szemmérték ill. kézrátételes módszerrel megtapintottam a chipsetet,langyos,kb tényleg 28-30C-os,procihűtő lamellái is bőven langyosak.
Íme a 6100GPU 3Dm03 eredménye:
[link]
ez meg az X600pro/xt-é
[link]
Sajnos csak a 3dmark03 *.3dr kiterjesztésében,mivel office-t még nem toltam fel.
X600 3dm05 -ben 1850 pontot adott.
Mégvalami: F2-F4-ig az összes bios 2,5+ 0,3V vdimm-et enged adni,míg a K8NS vagy a K8NE csak + 0,2V-ot
Üdv
Bali -
Balinov
titán
Szia,remélem jól bejön a választott abit lapod.az,hgoy plusz tápcsati,az nemtom mér zavaró,K8NS-en is volt már,és állítólag növeli a lap stabilitását. a 2x DDR slotról,ahogy nézegettem a lehetséges lapokat elég sokon csak 2db van,talán a fent említett giga kombó lapnál van 3x bővíthetőség. 3db modul 400-on történő hajtásáról meg bevallom,lila gőzöm sincs.talán a manual írhatja...??
-
Balinov
titán
L@co,én szerdán boltolok Gianninál egy gA-K8N51GMF-es lapot ami S754+Tf6100GPU + pci-e 16,9k-ért.De még lehet,hogy K8NE lesz belőle.K8NE-ből van 2 rev az 1.x-en csak 2db fan connector van,a 2.x-enmár 3db. Vizslattam pár napja a giga honlapját és ha jól emléxem, vdimm az 2,5V + 0,2 a max,míg a kombós lapba 2,5V+ 0,3V.
Amit felsoroltál 4 lap,azok közül egyikkel sem lősz igazán mellé,egyedül tán az asusról írta Herr-Z,hogy nem egy álom.
üdv
Bali -
Balinov
titán
Kapható a Gigabyte K8N51GMF-9 Gianninál S754-es!
-
Balinov
titán
Köszi az infókat!
-
Balinov
titán
ha valaki talál egy boltot,ahol s754 + PCI-E kombós lapokat lehet venni,szóljon.
Köszi,
Balinov -
Balinov
titán
válasz
bolondember #40 üzenetére
Szerintem is...erősen kétséges,hogy kihajtaná-e...sztem oda már x2 kaliberü cucc kéne.
-
Balinov
titán
Ebből a szemszögből nézve természetesen van neked is igazságod. Mindazonáltal az a tétel,hogy 3000+-tól felfele azonos modellszámozásu s754 és s939 között tényleg pár (3-4eFt) eltérés van. Csak míg mondjuk S754-hez 16-17k-ért kapsz pl. egy Gigabyte nf3-as lapot 3 év garral boltba addig ez s939-re nemigazán vonatkozik. Ph! használtpiarcát leszámítva nemsok helyen lehet látni 20-22k alatt s939-es lapot,PCI-E S939-et meg méginkább nem.Így,ha összeadod a procik 3-4eFt-os és a lapok szintén 4-5eFt-os árkülönbözetét akkor az már tétel.
az meg már 7-9eFt difi,azért meg kapsz Gianninál egy 512/400-as Elpida ramot pluszba,és azért azt el kell ismerni,plusz fél giga ram jobban meglátszik a rendszer globális teljesítményében,mint a Dual chanel adta párszázalékos teljesítménytöbblet.Aki, mint pl. fórumtársunk , már 1 éve gyúrja az s754-et az azér vett,mert akkor az volt az elérhető socket,manapság viszont aki s754-re vált,az főként a kiválló ár/érték/teljesítményaránya miatt veszi meg és ezen réteg többségének (ide sorolom magam) sajnos számít az a pár ezer Ft...
Tovább,vagy nem tovább húzza kérdéshez: x86-64 utasításkészeltet megkapó új magos, s754-es sempronok megjelenésével is megmutatta az AMD,hogy nem szabad temetni az s754-et, s939-at is hamarosan lefogja egy új socket váltani,de ott meg a dualcore támogatás a lehetséges fejlesztési irány.
Szumma-szummárum: kinek a pap,kinek a papné...
De hogy ne csak offoljak: valaki találkozott már s754+pci-e lap tesztel?
Üdv
Balinov
UI: 3000+es s754-es azért leveri a 3000+-os S939-et....10x200 vs 9x200..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Sweet.tv - internetes TV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest