- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonis
csendes tag
Ok! És LG-nél amúgy a szervíz menüt hogy lehet elérni?
-
Johnny Cage
addikt
Ez érdekes, mert az F700P-nél és az F900B-knél eddig meg pont az ellenkezőjét tapasztaltam: az alakzatok a kép széleihez érve durván megnyúlnak. Különben ezeknél a monitoroknál a flat több hátrányt jelent, mint előnyt - inkább csak design és trend szerepe van, amire elvileg hivatott lenne, azaz, hogy a geometriai torzitások minél kisebbek legyenek, pont az ellenkezőjét nyújtja. Úgy általában szarul legyártott monitorról is van szó, mivel eltéritőtekercset nehezebb a sik képcsőre gyártani, fokozott precizitást is igényel - az LG-nél meg elég nagy a tűrés, a kettő pedig nem működik együtt. Ennek ez az eredménye.
-
martonis
csendes tag
válasz
-Jackson- #20 üzenetére
Jakson, nekem is ilyen monitorom van (LG F920B), és lenne egy kérdésem vele kapcsolatosan!
Ha például egy monitortesztelő programmal (mondjuk Nokia Monitor Test)megnézem a cuccot, behozok egy geometriát tesztelő olyan képet, ami tök fekete, és fehér rácsháló van rajta (ugye el tudod képzelni?), akkor a monitor széle felé haladva finoman láthatóan egyre kisebbek lesznek az amúgy elvileg szabályos négyzetek.
|------||-------||--------||---------||--------||-------||------|
Na, leegyszerűsítve kb. így néz ki egy sor ''négyzet'' a monitoron!
Mindez egyébként nem zavaró, mert rendszerint nem tesztképernyőket bámulok rajta, de mondjuk a Total Commander-nél egész jól észrevehető, hogy a bal oldali panelen, ahol ugye a fájlnekvek a kép szélén vannak, ''sűrűbbek'' a betűk, mint a jobb oldali panelen, ahol meg majdnem a kép közepén helyezkednek el fájlnevek.
A kérdésem tehát az lenne, hogy nálad is ugyanez tapasztalható? És ez a flat képcső miatti természetesnek vehető dolog, vagy egyszerűen szarul legyártott monitorról van szó? Esetleg meg tudnád nézni valamilyen tesztprogival is? Azt nagyon megköszönném...
A Nokiásat itt találod meg: Bővebben: link .
Előre is kösz a segítséget, üdv! -
szalabala
csendes tag
Próbálkozhatsz a Samsung 1200NF-el is, az se lehet rossz (igaz én csak a 959NF-ig jutottam)
''Igy van ez minden sík monitorral először horpadtnak látod aztán megszokod és az lesz a normális akkor meg majd a domborúakkal lesz gond....Ez velem is így volt mikor elkezdtem használni a síkképcsöves moncsit...+kell szokni...''
ellenkeznék... én láttam anno LG 795FT-t s az tényleg homorúnak tűnt, ezért én maradtam a hagyományos S-950p-nél. Aztán vettem a családba egy 959NF-et és egyszerűen csak sima (és tökéletes) a képe, semmi homorúság vagy domborúság, semmi torzulás vagy életlenség. (Most a 910T és 1200NF között, no meg a pénztárcám között tipródom) -
Krystal
csendes tag
MAG monitoron ferde a kép című topikban leírtam h eddig mire jutottam...
-
Krystal
csendes tag
válasz
Cardinella #25 üzenetére
próbálkozok...de eddig nem megy...
ezen van egy tárcsa egy ki/be kapcs. gomb és egy ami a video/játék módhoz van -
Cardinella
aktív tag
Abszolút OFF.
A téma felkeltette az érdeklődésem, és empirikusan közelítettem a Belinea 103095-ös monitoromhoz. A ''szerviz menüt''-t némi próbálkozás után a monitor bekapcsolásakor nyomva tartott menu/exit gomb nyomva tartásával lehet előhozni, ha jól sejtem. (A Geometry menüben a Top/Bottom corner opció eddig nekem nem tűnt fel; mindenesetre most aktiválódott, és nagyon jó geometriájú képet sikerült előcsalogatnom, minden függőleges-vízszintes vonal olyan, mint ahogy a Szentírásban meg vagyon írva.) Egyszóval, nekem sokat segítettetek, és ezt köszönöm!
ON.
[Szerkesztve] -
Krystal
csendes tag
csináltam képet is de nem tudom h kell ide berakni...
-
Krystal
csendes tag
Nagyon szépen köszi a hozzászólásokat! Ma felhívtam az üzletet és azt mondták vigyem be ,mert vmi szerelőjük beállítja(ha tudja).
Már én is kezdem megszokni a képet.Igen kicsi az esély manapság normális tökéletes monitort venni.Sok helyen olvastam meg hallom is h mind1iknek van vmi kis hibája...
Na mind1 azért ha vki tud még vmi okosságot írjon!!Hátha tanulunk is vmit! -
-Jackson-
őstag
aham, enyémis ezüst/sötétszürke (996pf2)
lg f920b azthiszem ez a tipusa, azis ezüst/fekete, bár az előlapja első ránézésre vajszínű, de ahogy rásüt a fény, akkormár ezüst. tökéletesen annaksem lehet beállítani a képét, bár sztem egyiknek sem lehet tizedmilliméterre. ha nagyon figyeled, csak akkor zavaró, egyébként nemtűnik fel
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
-
zetecR
addikt
válasz
Johnny Cage #16 üzenetére
Amikről ők beszélnek az nem optikai csalódás, mert ha leviszed a képet vertical size/positionnal, akkor a kép bal és jobb sarka előbb tűnek el, majd később a közepe...
Ez esetleg csalódás, de nem optikai.
[Szerkesztve] -
BOOSTER
aktív tag
Igy van ez minden sík monitorral először horpadtnak látod aztán megszokod és az lesz a normális akkor meg majd a domborúakkal lesz gond....Ez velem is így volt mikor elkezdtem használni a síkképcsöves moncsit...+kell szokni...
Egyébként a crt-k többsége szerintem nem teljesen sík....Mert miután megszoktam a sík crt-t és utána volt dolgom tft-vel és azon horpadtnak látszott a kép vagyis síkabb volt mint a sík crt.... -
Johnny Cage
addikt
Nem egészen van ez igy. Pl. a Samsung 765mb-t hivják álsiknak, mert az kivül (a külső üvegbúra) sik, belül viszont (a képernyő) kicsit domborodik. A Mag monitorod, ha minden igaz teljesen sik. Ezeknél a monitoroknál azonban - optikai csalódás lévén - a sikot előszőr kicsit homorúnak látod, ha a domborúhoz vagy hozzászokva. Próbáld csak ki: huzamosabb használat után nézd meg mondjuk a régi domború képcsöves monitorodat (feltételezem, hogy az volt): olyan domborúnak fogod látni, mintha szabály szerint gömb alakú lenne a képcső - pedig előtte nem tűnt ilyennek. A sikok bizony teljesen sikok, nem azért látod homorúnak, mert álsikok - az álsik az más. Ez optikai csalódás.
-
Loha
veterán
Ha a vízszinte szélei a képnek nem egyenesek akkor azon sajnos nem tudsz állítani...
Vidd vissza, de nem biztos, hogy kicserélik, mivel nem hiszem, hogy a 2-2,5cm-es tűréshatárt túllépte, a jóindulatukra van bízva...
Most ránéztem aprónetre és akpásból árulnak 48k-ért SONY G500-ast (21'') -
Krystal
csendes tag
tft után 2nappal vettem egy ViewSonic 19'' grafikai moncsit,sztem az elég csúcskategóriás a 80ezres árával
,de az olyan hibás volt h kifolyt a szemem, a monitor két oldalam meg full homályos volt,nem lehetett állítani semmit,csere moncsi nem volt ,nagy nehezen pénz vissza.
Fontos szempont volt nálam a minőség mellett a szín is.Köztudott h nem sok crt monitor kapható nálunk ami ezüst-fekete.
A samsung nem tetszett,HP-nek nem volt sík monitorja ,különben a változatosság kedvéér azt is vettem de ahogy hozták vitték is vissza mert 1általán nem volt sík.
A lényeg h nem volt szerencsém a monitorokkal ,pedig nem voltak magas elvárásaim ,mint egy tervezőnek pl
A neten megláttam a MAG -ot olvastam róla, +tetszett ,a tulajdonságai is +feleltek így esett rá a választás.
Gáz lesz ha vissza kell vinnem ,mert egy szaküzletben vettem ahol nincs raktáron ilyen monitor,csak +rendelésre hozták
Na megyek elűzöm az átkokat rólam mert már kicsit gyanus a dolog -
Krystal
csendes tag
alig 1 hónapja vettem tft-t és másnap vittem is vissza...
Akárki akármit mond nekem nem felelnek meg a sima tft-k.pl filmeknél az emberek arca sötétebb,képeknél pixelesebb ááá ha nem dvd minőséget néztem akkor síralmas volt a kép számomra.Van akinek az is jó.
Nekem eddig a Sony vaio tetszett ami nem az matt felületű tft hanem olyan mint egy crt csak vékonyba.Na olyat elfogadnék,de 2000 Euro-tól kezdődik az ára ; ]
Holnap felhívom az üzletet ahol vettem a MAG-ot ,kiváncsi leszek mit mondanak. -
Krystal
csendes tag
Pár napja vásároltam egy MAG 796PF2 sík képcsöves monitort.A képe tűéles szép ,de a geometriát nem tudom rendesen beállítani.
A kép felső része homorú az alja domború.A monitor két szélén lehet állítani a hordóhatást,de vízszintesen nem ,legalábbis a sima menüben.Állítólag a rejtett service menüben sokkal több beállítás lehetne ,de nem tudom h lehet azt előhozni,milyen gomb kombinációval.
Sok helyen olvastam h a sík monitorok képe vmi szinten homorú hatást kelt és h meglehet szokni.De vajon ez lenne az?
Aki találkozott már ilyen jellegű ''hibával'' légyszi írjon!!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Hardcore café
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged