Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech
    addikt
    válasz Chaser üzenetére #159

..nem azt mondtam.. Sokan azon a véleményen vannak mint én..csak ennyi..
    Max nem így gondoltad, de hogy mit írtál az ott van elég világosan.

Onnan veszem hogy van szerencsém a64 semihez, meg ismerek olyanokat akinek van..a64-et meg a totyikjából ''ismerem''

Csak jelzem, hogy ha jól számolom, a 6. sempronomat nyúzom, és az elmúlt két évben 2x Sempron és 1x A64 konfigot raktam össze családnak rokonoknak ismerősöknek.

Persze ugyanaz, kivéve az L2-t..aminek a kisebb mivolta miatt valszeg kevésbé melegszik..épp ezért lehet jobban húzni..és ez nem csak elmélet.
    Nem igaz. Ha nem extrém tuningról beszélünk, nem szokott előjönni gátló tényezőként a64-eknél a melegedés, de legalábbis akkora szerepe biztos nincs, hogy az l2 nagyobb méretéből adód -általad- feltételezett nagyobb melegedés lerontsa a tuningot. Egyébként a 754-es Venice 3000+ a64-em ugyanazon a feszültségen és órajelen fokra pontosan ugyanannyi volt mint a Sempronom.

Egyébként a semik tuningolásáról több helyen is olvashatsz.
    Ezt hadd ne már.. Ahogy ebben a topikban és az előzményében is, ha követted volna, találkoztál volna a 300+ hozzászólásom közül jópárral, amiben ezzel foglalkoztam. ;)
    Nem az volt a kérdés, hogy a Sempron jól tuningolható-e, mert az nyilvánvaló, hanem hogy az a64-nél jobban tuningolható-e, mivel te ezt állítod, szerinted ezért van a felár.

De az elgondolkoztató, hogy mért drágább bizonyos esetekben azonos órajelen egy semi, mint egy a 64..marketing tevékenység lenne? Lehet..Sok oka lehet..a legkézenfekvőbb hogy jobb tuningpotenciállal rendelkezik

Tegyük hozzá: számodra legkézenfekvőbb :P. Nekem utolsók közt jutna eszembe..

manapság már valszeg többen vannak akik tuningolnak, mint akik nem..
    ROTFL

Ha nem így lenne, nem kerülne egyre több tuningolható alaplap forgalomba..ha nem lenne rá igény.

Megint egy. :D És szerinted a sok tuningolható lapból mennyit használnak ténylegesen tuningra? És az összes alaplap közül mennyi a tuningolható lapok száma, ha figyelembe veszed, hogy a lapok elég nagy része brand gépekben lévő brand lapok bebetonozott biossal? Az azért nem semmi, ahogy eljutottunk ide. :)

Nem tudom hány a64 van amit alapfeszen 50%-kal túl lehet hajtani...én még nem hallottam ilyenről. Biztosan van sok 1 ill 2 magos a64 1 v 2x1 mega L2vel ami megy 3ghz felett, amennyire én tudom s939nél 1 megás a 3700+ szanditól kezdődik, és alapórajelen 2200-at megy, feszemelés nélkül nem hallottam még olyanról, hogy 3ghz fölé ment volna, de feszemeléssel se sokkal fölé.. 2x1 megás a64 meg tudtommal a legkisebb az am2 4000+,alapórajelen 2ghz, na erről tényleg semmi tuninggal kapcsolatos tevékenységet nem hallottam, meglepne ha 3ghz fölé menne mint a 3600as x2,ami 256kb L2vel bír.

Sosem állítottam, hogy arányaiban jobban tuningolható. Már miért is lenne értelme ezzel a kitétettel vizsgálni a tuningolhatóságot? Hiszen pont azonos órajelről beszéltünk, mert ehhez viszonyítottad az árakat.. Mivel nagyon leegyszerűsítve a dolgot kb ugyanott van a végük egy a64-nek és Sempronnak is, még jóhogy a 2500+-szal százalékosan nagyobb tuningot lehet elérni mint egy 3800+-szal. :O Remélem kapisgálod.
    A 754-es S3400+ jobban tuningolható mint egy A64 3000+ általánosságban?

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák