- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
Most télen ennyi 22 fokos szobában,mi lesz nyáron 28-30 fokosban.
De ez csak az én betegségem.Ha nem gyógyulok ki belőle majd csak összekuporgatom valahogyan azt az 1000 forintot.
Az ami a legjobban idegesít,hogy alaplapcsere volt és minden melegebb,viszont kevesebb fesszel is beéri a proci ebben az újban. -
bombibmw
veterán
4,2-n(adatlapomon) használom 24/7,-0.050-nel.menne még leljebb is,de inkább ráhagyok kicsit.
De engem valahogyan mégis idegesít,hogy lehetne 5-6 fokkal hidegebb is.
Ezért gondoltam egy hűtőcserére,akár ha csak használtban is.
Újat nem vennék rá,kis ráfizetéssel esetleg cserélnék jobbra. -
04ahgy
nagyúr
Nem lesz rövidebb, szerintem. Én az összes energiagazdálkodást kikapcsolom mindig.
(#24586) JanR: az még okés, hogy offsettel is megkapja terhelés alatt az 1,355V-ot, de a kapcsolóüzemű VRM-ek karakterisztikájának értelmében felkapcsolás előtt leeshet a fesz, meg túl is lőhet. Oszcilloszkóppal kell mérni, és egyből láthatod a különbséget.
HGyu
-
AtHoS
nagyúr
Azt hiszem tuningolnom kellene a procit, úgy már lenne összehasonlítási alapom
Kicsit olvasgattam visszafelé és találtam egy alapórajeles gyári hűtős ill Asus Silent Knight hőfokokat, igaz utóbbinál CPU és Package hőmérséklet van, maghő nincs.
Gyári hűtővel 5-6 perc Prime95 mellett 64 fok. Asszem nincs nagy gáz akkor nálam, mivel a 60 fokos maghő 1 óra IBT után jelentkezett és nem 5-6 perc.Minek a hőfoka a Package hőmérséklet?
Coretemp 0.99.8 vagy a cpu-z 1.38 mutatja korrektül a magfeszt?
-
DjDanee87
addikt
GTX570 ha jól tudom HD 6970 szint (nekem utóbbi van) és bizony vannak játékok ahol visszább kellett venni 1-2 beállításon a gördülékeny (40+ FPS) érdekében.
GTA IV, TestDrive2 - másban mondjuk nem. Ez lehet azért, mert nincs tuningolva az i5 2500k-m vagy az sem segítene a nem túl jól optimalizált játékok esetében ?
-
Rexcor
őstag
Azért kell a 2db hogy fusson a Jazz Jackrabbit 2
Egyébként én is 1db-ra gondoltam a zárójeles 2 az a távoli jövőre vonatkozott.Hát igen a jó kis Phenom II már eléggé lassúcska meg már valami baja is van szerintem mert van mikor pár mega kicsomagolása is fél óráig tart neki.
-
GeneraL_XTX
veterán
1.05 alatt már nekem se nagyon akart elindulni (2500)
én a biztonság kedvéért 1,09V-on futtatom, nem akarok vele a szakadék szélén táncolni
Így is csökkent a hőmérséklet egy 6-7 fokot ez pont elég hogy AVX linx alatt ne menjen a proci egyik magja se 65-66 felé. Ez ebben a melegben bőven jó sztm. -
Pala
veterán
Nekem most 3.8GHz-en jár a procim 1.2V fesz mellett, szoba szintén 30 fokos: A SWIF-ből a PWM-eset vettem, két darabot, és egy elosztóval kötöttem rá őket az alaplapra, így az egészet egybe lehet szabályozni. Teljesen minimumra vettem a fordulatukat, ez 800rpm-et jelent (persze terhelés alatt feljebb gyorsul
). Így most idle 36-40 fokosak a magok, AVX-es LinX-szel tesztelve pedig 60 körül mozognak. AVX nélkül már csak 52-54, Prime95-tel 50-52. Ház oldala fel van rakva, egyébként egy Corsair Obsidian 650-em van, előlről fúj egy 20 centis venti 700rpm-en. Jah, és gyári Intel paszta van a procin.
Egyébként szerintem a te hőmérsékleteid is jók, figyelembe véve a kánikulát, és hogy csak 800rpm-en járatod a ventiket. Amíg én is a gyári Corsair ventiket használtam, nekem azok 1600-on mentek a hozzáadott ellenállással.mod: Jah én a PLL-t totál minimumra tettem (az UEFI-ben beállítható legkisebb értékre). Valami 1.5xx Volt, nem emlékszem pontosan.
-
diegho
nagyúr
Végképp nem értelek. Ha van egy processzorod ami 34x100-on megy 2+ szálon és 1 szálon tud menni 38x100-on, de te folyamatosan 2+ szálon terheled, akkor mit vársz? Ha beállítod, hogy a procid fix 38x100-on menjen akkor is, ha a fejed tetejére állsz (mert ezt állítottad be), akkor miért meglepő, hogy 38x100-on megy, hiszen beállítottad, hogy minden körülmények között annyin menjen.
-
diegho
nagyúr
1. Bios-ban nincs enegiagazdálkodás, ezért
2. 1.13-1.21V között szoktak menni 4ghz-et kb a procik, attól függ mennyire jót fogsz ki
3. Ha Sata2 vinyód van, akkor Sata2-re kössed
4. Memóriád nem tudom milyen, de érdemes 1.5V körülre fixálni a feszt
5. tanuljátok már meg leírni a konfigotokat, mert nem vagyunk mindentudók - sajnos. -
MPowerPH
félisten
Annak is. Nekem eddig 6Gb volt X58 alatt, SB-re úgy gondoltam elég a 4Gb. Ugye SSD miatt ki volt kapcsolva a lapozófile. Most a 4GB -vel vannak problémák, egyfolytában kevés ramot ír. Vissza is kapcsoltam egy másik vinyóra, mert használhatatlan volt. Tehát kell a 8Gb, de minimum a 6. Ugye SB-hez a 8Gb illik.
-
Savanya
addikt
Sosem használtam ,csak CM Hyper 212+ hűtőt . Eddig maxilámilsan elégedett vagyok vele , igaz sima 2600-om van ,de legmelegebb napon se volt 52fokosnál melegebb , igaz offset -0,11V és 40x -es szorzó Asrock Z68 Pro3 lapban . Erre a lapra 775 hütő is jó és amint néztem az IFX lefogatóját a ferdeséget korrigálni lehet .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC