- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uchimata
tag
de végülis, mint írtam, elégedett vagyok az eredménnyel, ennél sokkal rosszabbra számítottam képminőség terén.
Ennek örülök, egyébként a tn-film tényleg sokat fejlődött, pont most hétvégén tettem egy körutat az egyik S*turn-ban. De még mindig úgy vagyok, ha nem lesz heteken belül valami nagyon jó árú 24 colinger DVI, xVA, és egyéb nyalánkságokkal, csak akkor választom ezt a 2493HM-et én is.
Addig is a "Lepényhal meg utoljára..."
ui. a 245B-re gondoltam én is ;), remélem hamarosan tesztelik a 2493HM-et itt: TN-filmes 24"-osok
-
Uchimata
tag
Minden elismerésem a leírtakért, köszönöm a türelmet és a jótanácsokat!
Kiegészíteném az általad írtakat néhány dologgal, hátha másnak is jól jön az info. Bár megjegyzed, hogy az LCD neked úgy általában nem szimpi a sajátosságai miatt, ezt csak azért értem meg, mert ahogy írtad is, még nem nagyon van összehasonlítási alapod. Ha beleolvasol néhány monitortesztelő cikkbe (inkább "Round-up" jellegűekbe, ahol sokat tesztelnek egyszerre, egymást összehasonlítva), akkor bizony kiderül, hogy azonos technológiájú LCD és LCD között is fényévnyi különbségek lehetnek. Ilyen tulajdonság a natív felbontástól eltérő képfelbontás megjelenítése. Van olyan monitor, ami tartalmaz elektronikát, hogy az ilyen felbontásokat is jól kezelje, és van ami nem. Számos ilyen jellemzője van még egy monitornak.
Aztán jön az említett (és jómagam által legproblematikusabb dolognak tartott) látószög kérdése. A 2493HM és a 246BW is TN-Film panelt tartalmaz, ami egyértelműen a leggyengébb a témában. Semmilyen előnyt nem tudok a TN-Filmnél más megoldásokkal szemben, ami engem érdekelne, egyedül a jó ára (ami sajnos 24"-ban már kardinális). Egy MVA, PVA vagy IPS panellel szerelt kijelző képminősége NAGYSÁGRENDDEL jobb (persze itt is vannak gagyik, de nem az a jellemző). Akinek nincs rá pénze, vagy nem tartja elengedhetetlennek a jó képminőséget az TN-Filmeset vesz, mindenki más a többiből választ.
Én azért szemezgetek a 2493HM-mel, mert a "gagyi" TN-Filmek között eddig az egyik legjobb kritikát kapta, amit a viszonylag megfizethető ár mellé téve örvendetes volt olvasni. Nekem kicsit drága volna az említett jobb paneltípusok közül választani monitort, ezért vagyok annyira kiváncsi a fórumokban a felhasználók erősen szubjektív véleményére a monitorral kapcsolatban. Ha érdekel egy nem TN-Filmes monitor tesztje amiben a paneltípusok is összehasonlításra kerülnek, emberi nyelven, akkor az említett LG cikket ajánlom figyelmedbe, sok érdekesség van benne.
Köszi mégegyszer a fáradtságot.
-
Uchimata
tag
Figyu bsh! Nincs kedved az LG L245WP-BN-ről szóló cikkhez hasonló részletességgel kitárgyalni a Samu 2493HM monitoroddal kapcsolatosakat? Hálám a sírig üldözne érte. Amúgy köszi azt is, amit eddig írtál.
-
Uchimata
tag
Íme egy laikus mini-review-ja: Fórum post
Dícséri, de a fickó valami gamer arc lehet, és engem jobban érdekelnének a részletek a képminőségét illetően, pl. sötétebb képek láthatósága különböző szögekből, színhűség, overshoot, stb. Egy ilyen tesztet is jó lenne már találni.
-
Uchimata
tag
Nem gond ha bezárják, tudomásul veszem, de az ilyen 2000 oldalas topikok a ráérős emberek játékszere, szal ezért nem ott tettem fel a kérdést. A samsung amúgy is népszerű a monitorok körében, ha pedig az én kérdéseimre szeretnék választ kapni, akkor a népszerűség átka, hogy hosszas keresgélés után sem találok semmi értelmeset a flémelés és az érdektelen bejegyzések áradatában. Mind1, meglátjuk, hogy az adminok mennyire elnézőek.
-
Uchimata
tag
Látott már valaki ilyen monitort?
-
Uchimata
tag
Hali!
Erről tudtok valamit? Több helyen is kapni, és a feature-listát nézegetve nem rossz moncsi, viszont TN-Filmes
. Ennek ellenére csak dícsérő szavakat hallok róla (leszámítva azt a néhány bakit, mint az OSD-kezelő gombok). Szeretném kideríteni, hogy a gagyi TN-filmes és a drága xVA paneles monitorok közé pozicionált ára tényleg megéri-e. Vélemények?
Addig egy kis harapnivaló:
. - Specifikáció (samsung.hu)
. - Néhány ár viszonyításnak (árgép.hu)
. - Egy szerintem elfogult review, de csak ezt találtam (overclockersonline.net)Várom a ti tapasztalaitokat, infokat. Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest