Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
-
-
-
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Igen
Ismerősöknek akkor voltak ilyen 32MB-os 486-ok, amikor már mindenkinek P2 vagy K6 volt...
-
-
PS/2 ilyen brand gépeken nem volt szokatlan, az összes SFF Compaq is ilyen csatit használt.
Az a 8bit only ISA furcsa, de lehet, és akkor a VGA kártya sem véletlenül volt 8 bites
Micsoda spórolás, komolyan 
12MB RAM meg egy 386-ban
90-es években sosem volt senkinek 4-nél több ezekben
A 486-omban volt egy időben 5MB
-
gozso
őstag
élvezet volt olvasni!
gratulálok! -
Köszi és örülök, hogy tetszett.
FALCON 3.0-t próbáltam rajta, az FPU-val jól megy rajta.FPU-t használó programok és játékok listája: [link]
Stunt Car Racer az FPU nélküli XT-n is ugyanígy megy, szóval azt nem tudom igazolni, de több más esetben jól érezhető a különbség.A másik és bizony kisebb gép is 386sx, csak az AMD.

Lesz majd bemutató arról is, de még nem készült el a gép...
Addig is különleges laptopok memóriabővítéséről jön 2 blog, az egyiket épp most publikáltam.
-
vrob
aktív tag
Micsoda gép! Az elsők között lehet amin már cache is van.
Tökéletes, komplett minta az 1989-es PC világból. Jó hogy írtál róla!
Kíváncsi lennék, ezen hogy futna egy 1988-as F-19 vagy az F-15 Strike Eagle II már 1989-ből. Elég lassúcskának tűnik a VGA rajta, de lehet ezeket éppen rendesen vinné.
linkLáttam amikor hirdeted, de valahogy akkor nem éreztem hogy meg kell vennem. Azóta én is szereztem egy hasonló 386sx-et, igaz tök hibásat, de majdcsak lesz belőle valami.
Az 1990-es, már második generációs VGA-val integrálva, én ekkorra teszem a nagy PC boom-ot
(persze nem Magyarországon)
Érdekesek ezek a korabeli 386sx konfigok, szinte mindent ráraktak, egyedül a hangkártya ami tényleg hiányzik róluk.Ami váltotta AMD az is ilyesmi korszak? Ráadásul kisebb ház? Arról is jöhet a bemutató

-
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Ó banyek
Kösziiii

-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Cégé a monitor?
-
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
2 nagy floppy meghajtó volt a gépben? Ezek szerint Neked is XT-ből fejlesztett 386SX volt mint nekünk, 60 cm széles oldalkacsolós fekvő házban, még a 20 MB-os MFM is maradt.
-
-
joghurt
addikt
válasz
Lalikiraly
üzenetére
"- CGA monitor?
- Nem, saját."
A Herculest én azért szerettem jobban, mert jobb volt a felbontása. Kiadványszerkesztésnél nem mindegy.
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
-
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Örülök, hogy tetszett, Nekem is 386SX volt az első gépem, viszont CGA monitorral, csak DOS-al és mindössze 4 játékkal: California Games II, Prince of Persia, Space Taxi, Turtles.
Win 3.1 csak akkor került a gépre miután kaptunk egy fekete-fehér VGA monitort...
486-os Laptop memóriabővítés még ennél is nehezebben jött össze, csak 2 évtizeddel később sikerült PH! retro fórum tagok segítségével.joghurt: Köszönöm, nem szoktam fehéríteni, inkább kerestem bele sárgult meghajtót, de nem találtam ennél sárgábbat sajnos.
Hogyan lehet sárgítani?
5.25" floppy meghajtót nem találtam, pedig volt 4 is, de nincsenek meg sehol.
Nekem is csak nagy floppy meghajtó volt az első gépemben, de itt adja magát a kis floppy hely. -
joghurt
addikt
Szép munka elektronikai és konfigurációs szempontból.
A besárgult műanyagot nem szoktad hidrogén-peroxidozni? Nagyon világít benne a 3.5"-es meghajtó (amiből az 5.25"-os amúgy is autentikusabb lett volna, ha nem is annyira praktikus).
-
Hát ezt jó volt olvasni.
Én Siemenes 386 SX 25 ön kezdtem anno sima 3.1 es winnel, sőt előtte még csak dos 6.2 vel.
Utána lett 486 DX 66 majd 100
Ott a memória volt már a legnagyobb gond. Az EDO ramokból mire a PC boltban belevadásztunk összesen 48MB ot amivel hajlandó volt postolni.... Régi idők
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Nintendo Switch 2
- Folytatja küzdelmét az Intel az NVIDIA (és az AMD) ellen
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Hub 2s - Interaktiv 4K monitor/ All in one PC - I5 8. generációs - Piaci ár alatt
- Benq - LU951- 5000 Ansi Lézer projektor - Piaci ár alatt
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Capriolo Oxygen 29" MTB Új
- DJI Convertible Carrying Bag + Ajándék DJI rádió nyakpánt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3551,100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fitbit Versa 4 okos óra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

90-es években sosem volt senkinek 4-nél több ezekben

Kösziiii