Új hozzászólás Aktív témák
-
sbela
csendes tag
Nos!
Hát a dinamikus contrast hiába 10000:1, ha a vezérlő szoftvere egy rakás sz@r, a movie mód jobb egy fokkal. A betekintési szögei (az Eizohoz képest) finoman szólva, rossz.
De szövegszerkesztésre szemből nézve már nincs olyan nagy baj, és legalább jó hosszú sorokat lehet írni. A színei nekem jobban tetsznek mint az Eizonak a színei, de ez aztán tényleg nagyon szubjektív. Amire vettem arra végülis félig meddig jó. Programozásra, dokumentáció írásra, olvasásra játékra jó, filmnézésre csak szemből jó, de inkább kicsit föntről nézve. -
sbela
csendes tag
Vettem egyet.
Eddig jó.
Van mellette a 18" Eizo L675 eddig az Eizonak melegebbek a színei. De ez állítható. -
Dexar007
veterán
http://www.ipon.hu/?art=187 itt egy teszt.
-
sysloser
csendes tag
Egy syncmaster 226 cw-vel szívok. Feltelepítettem a drivert, a videokártya intel 915 gav alaplapra integrált, 128 Mbyte, analóg vga ki-be, beállítom 1680*1050-re és villódzik, lehetetlen dolgozni rajt. Mi lehet vele?
-
törölt tag
vagy vedd a 2693-at, annak jobbak a színei
Az elején valaki ezt írta. Miért lennének jobbak a színei a 2493-nál, amikor minden bizonnyal ugyanarra a kaptafára épül ez a széria (vagyis ez a két monitor). A plussz 2"-ért gyanúsan keveset kell ráfizetni. Szóval nem értem, h miért lenne jobb monitor egy nagyobb, alig drágább monitor, mint a kis tesó. -
einstein
senior tag
Az Iponnál "letesztelték" ezt a monitort. [link]
Szokás szerint nem tűnik túl szakmainak, mindenesetre az a fekete hátteres kép egész biztató. -
bsh
addikt
és még egy kellemetlenséggel szembesültem:
a monitor kávája kb. 5-6cm vastag, és így nem találok olyan webkamerát, amit rá lehetne csíptetni - egyik sem tud ilyen vastag kávát befogni -
Uchimata
tag
de végülis, mint írtam, elégedett vagyok az eredménnyel, ennél sokkal rosszabbra számítottam képminőség terén.
Ennek örülök, egyébként a tn-film tényleg sokat fejlődött, pont most hétvégén tettem egy körutat az egyik S*turn-ban. De még mindig úgy vagyok, ha nem lesz heteken belül valami nagyon jó árú 24 colinger DVI, xVA, és egyéb nyalánkságokkal, csak akkor választom ezt a 2493HM-et én is.
Addig is a "Lepényhal meg utoljára..."
ui. a 245B-re gondoltam én is ;), remélem hamarosan tesztelik a 2493HM-et itt: TN-filmes 24"-osok
-
bsh
addikt
imserem a különböző paneltípusokat, és s-ips-t akartam venni, de nekem elfogadható áron csak 20" wide volt, az meg kicsi, arra nem váltottam volna. amúgy sem akartam váltani, csak már muszáj is volt, mert kezdett a képcső elfáradni a crt-mben.
és valahol egyszer olvastam, hogy a samsung valami spéci technológiát alkalmaz és hogy a tn paneljei is egészen elfogadhatóak, így végül ezt vettem meg. azt nem tudom, ebből mi az igaz, de végülis, mint írtam, elégedett vagyok az eredménnyel, ennél sokkal rosszabbra számítottam képminőség terén.
ja és nem vagyok amúgy samsung rajongó sem (sőt!!!!)... és nem ismerem a típusokat sem, de valahol úgy rémlett, hogy a típusszámok úgy néznek ki, hogy képátló+6bw, azaz a 22 colos 226bw, a 24 colos 246bw, ezért írtam a 246bw-t, de ilyen nincs, a 245b-re gondoltam. ilyenek vannak az anyacégnél, szépek, nagyok, azokon is néztem a képet egy pillanatra, rendben volt, így döntöttem végül a samsung mellett. -
Uchimata
tag
Minden elismerésem a leírtakért, köszönöm a türelmet és a jótanácsokat!
Kiegészíteném az általad írtakat néhány dologgal, hátha másnak is jól jön az info. Bár megjegyzed, hogy az LCD neked úgy általában nem szimpi a sajátosságai miatt, ezt csak azért értem meg, mert ahogy írtad is, még nem nagyon van összehasonlítási alapod. Ha beleolvasol néhány monitortesztelő cikkbe (inkább "Round-up" jellegűekbe, ahol sokat tesztelnek egyszerre, egymást összehasonlítva), akkor bizony kiderül, hogy azonos technológiájú LCD és LCD között is fényévnyi különbségek lehetnek. Ilyen tulajdonság a natív felbontástól eltérő képfelbontás megjelenítése. Van olyan monitor, ami tartalmaz elektronikát, hogy az ilyen felbontásokat is jól kezelje, és van ami nem. Számos ilyen jellemzője van még egy monitornak.
Aztán jön az említett (és jómagam által legproblematikusabb dolognak tartott) látószög kérdése. A 2493HM és a 246BW is TN-Film panelt tartalmaz, ami egyértelműen a leggyengébb a témában. Semmilyen előnyt nem tudok a TN-Filmnél más megoldásokkal szemben, ami engem érdekelne, egyedül a jó ára (ami sajnos 24"-ban már kardinális). Egy MVA, PVA vagy IPS panellel szerelt kijelző képminősége NAGYSÁGRENDDEL jobb (persze itt is vannak gagyik, de nem az a jellemző). Akinek nincs rá pénze, vagy nem tartja elengedhetetlennek a jó képminőséget az TN-Filmeset vesz, mindenki más a többiből választ.
Én azért szemezgetek a 2493HM-mel, mert a "gagyi" TN-Filmek között eddig az egyik legjobb kritikát kapta, amit a viszonylag megfizethető ár mellé téve örvendetes volt olvasni. Nekem kicsit drága volna az említett jobb paneltípusok közül választani monitort, ezért vagyok annyira kiváncsi a fórumokban a felhasználók erősen szubjektív véleményére a monitorral kapcsolatban. Ha érdekel egy nem TN-Filmes monitor tesztje amiben a paneltípusok is összehasonlításra kerülnek, emberi nyelven, akkor az említett LG cikket ajánlom figyelmedbe, sok érdekesség van benne.
Köszi mégegyszer a fáradtságot.
-
bsh
addikt
hát nincs kedvem
meg nem is vagyok "profi", és nem is akarok annak tűnni. nem sok lcd-t használtam eddig, így nincs laikus szempontból sem összehasonlítási alapom, maximum a céges iiyama 2200ws-hez tudom hasonlítani a monitort (röviden: azt magasan veri képminőségben)
az igazság az, hogy én mindig utáltam az lcd-t, főleg a színei miatt meg a betekintési szögek miatt, meg hogy nem natív felbontásban okádék képük van, és ezért én mindig is inkább profi crt-ket választottam.
ráadásul nincsen tévém (direkt), és számítógépen nézek tévét, és ezek a mai 16:10-es lcd-k, bár sokkal nagyobb a képük, de ugye inkább szélesek, a képmagasságuk viszont nem sokkal nagyobb (sőt!), mint mondjuk egy 4:3-as 21 colos crt, és ez nekem a tv miatt fontos. ugyanis hiába nagyobb a kijelző, ha a magassága kisebb, akkor 4:3-as tévéképnél még kisebb is lesz a képe. szóval nekem ez volt az egyik legfontosabb szempont.
ezért is volt nehéz döntés, hogy akkor most lcd vagy crt. végül rászántam magam az lcd-re, de akkor már min. 24 colost vettem, hogy a 4:3-as képe ne legyen már kisebb, mint a crt-mnek. így vettem ezt a monitort, vakon, megrendeltm, kipróbálás nélkül, élőben nem is láttam, csak mikor megjött a doboz.
az első benyomásom az volt, hogy szépen néz ki és irdatlan nagynak hat a crt után.
összeszerelve kaptam a talppal, ezzel nem volt gond.
összedugtam, dvi kábellel, felraktam a drivert (csak a display drivert, a többi programot nem), beállítottam a felbontást, és kész.
elsőre szép képe volt, úgyhogy gyorsan csináltam photoshoppal egy színátmenetet, hasonlót ahhoz, amit a céges iiyamán használok a tervezőprogramban, és kiraktam teljes képernyőre, hogy megnézzem, ennek is olyan csíkosak-e a színei, és örömmel tapasztaltam, hogy nem. elsőre nem is vettem észre semmi hibát benne, úgyhogy megnyugodtam. megnéztem pár képet, azok is szépek voltak.
úgyhogy megnyugodtam kicsit, hogy nem volt olyan rossz döntés, hogy nem crt-t vettem, hanem lcd-t, mert amire én használom, arra ez megfelelőnek tűnt.
persze azóta már hozzászoktam és megfigyeltem sokkal részletesebben is a képet, van azért jele a rossz színvisszaadásnak, de lig vehető észre, szóval nem zavar.
a tévénézéssel sincsen semmi gond, teljesen korrekt, én nem látok rajta elmosódást vagy semmit.
videót nem nézek (max. tv), játszani nem játszok, szóval ezekről nem tudok mit mondani. érdekességképpen kipróbáltam stalkert 1920x1200-ban, tökéletes volt, nagyon impozáns, semmi negatívum nem tűnt fel 5 perc alatt. (max. annyi, hogy a felhő textúrákban rengeteg fehér pötty hiba jelenik meg néha, de ez nyilván a videókártya ill. driver hibája, gondolom ekkora felbontásban hibázik vagy mert jobban melegszik a kártya és ettől hibázik...? passzív hűtésű kártyám van ugyanis) de maga a monitor jól tette a dolgát.
nem próbáltam ki a vga bemenetet, sem a hdmi-t, sem a beépített hangszórókat, ezekről nem tudok nyilatkozni.
az érintőgombok elég szarok, de gyakorlatilag nem használtam őket. semmit nem állítottam, egyszer beléptem a menübe, végignéztem, mik vannak, és ennyi, ezenkívül nem használom a gombokat, szóval nem zavar, hogy elég nehézkesen kezelhető.
ja és a fényerő alapból asszem 38%-on volt, ez jó is, nagyobb fényerőn kiégeti a szemem. a dinamikus kontraszt meg színprofilok meg ilyen hasonló hülyeségek alapból ki voltak kapcsolva hálistennek, ezzel sem kellett foglalkoznom.
úgyhogy gyakorlatilag gyári beállítással megy mindne, hozzá sem nyúltam.
összességében elégedett vagyok vele, a képre nem is lenne panaszom, de azért van pár szubjektív negatívum, ami lehet, hogy csak engem zavar:
- a fényes fekete műanyag ISZONYATOSAN gyűjti a port, 2 órája volt nálam a monitor és máris tiszta szösz volt. persze egy idő után jól beporosodik és nem zavaró
- hasonlóan melátszik minden ujjlenyomat is.
- a pivot funkció elég szar. nem használtam pivotban, de sima vízszintes módban nincs rögzítve a kijelző, azaz szabadon forog. ráadásul, a vízszintes helyzeten pár fokkal túl is lehet fordítani, mire végállásba kerül, úgyhogy ha bizergáljuk és állítgatjuk a monitor pozícióját, akkor könnyen előfordul, hogy a végén kicsit ferdén áll és ez nagyon zavaró. igazán tehettek volna a vízszintes helyzethez egy rögzítést!
- a magasságállításhoz van benne valami drótpöcök, amivel elvileg rögzíteni lehet, de nekem ez nem megy. ha benne van a pöcök, ha nincs, nekem mindig lehet állítani a magasságot. és a pöcök magától kiesik. amúgy kellemes az állítás, valami rugós vagy hidraulikus, szóval rögzítés nélkül is megtartja a monitort, könnyen lehet emelni és süllyeszteni is.
- láthatósági szögek: na ezt a 160-170 fokos dolgot nem értem. szerintem már nagyon kicsi, 10-20 fokos szögből is nagyon torzít minden lcd. és főleg egy ekkora: ha nem nézed elég messziről, akkor a kép közepére merőlegesen nézve, a szélei felé haladva már annyira változik a rálátási szög, hogy megjelenhet a torzítás.
- ha viszont messziről nézem, akkor a nagy felbontás miatti apró betűk már alig olvashatók (nem olyan jó a szemem...)
- kép alapján, netről választottam ki a monitort, és ott volt benne usb hub is (a talpban), ebben viszont nincsen, és a leírás sem tesz említést arról, hogy lenne hubos meg hub nélküli verzió. szóval gondolom, a samsung kihasználta, hogy megváltoztathatja kénye-kedve szerint a specifikációkat...lényegében ezek lennének a negatív tapasztalataim. mivel sokat forgatom és állítgatom a monitort (az ágyban fekve tévénézéses pozició és az asztalnál ülve használta közt oda-vissza), elsősorban a megfelelő helyzet/magasság/dőlésszög beállítgatások apró hibái és nehézségei, valamint az ilyenkor keletkező ujjlenyomatok okoznak problémát.
de egyébként megfelelően pozícionálva a monitort, nincs vele problémám.
viszont továbbra is azt mondom, hogy elvileg a 246bw tökugyanezt tudja, csak jóval olcsóbban (elvileg), nincs benne a sok drága és felesleges holmi: hdmi, hangszórók, érintőgombok, stb. és nem ilyen kényes a porra meg ujjlenyomatra, és azok is igen szépen néznek ki szerintem, úgyhogy érdemes megfontolni, hogy melyik a jobb vétel. -
Uchimata
tag
Figyu bsh! Nincs kedved az LG L245WP-BN-ről szóló cikkhez hasonló részletességgel kitárgyalni a Samu 2493HM monitoroddal kapcsolatosakat? Hálám a sírig üldözne érte. Amúgy köszi azt is, amit eddig írtál.
-
Uchimata
tag
Íme egy laikus mini-review-ja: Fórum post
Dícséri, de a fickó valami gamer arc lehet, és engem jobban érdekelnének a részletek a képminőségét illetően, pl. sötétebb képek láthatósága különböző szögekből, színhűség, overshoot, stb. Egy ilyen tesztet is jó lenne már találni.
-
bsh
addikt
nekem ilyen van.
szódával elmegy.
a színeket ez sem adja rendesen vissza, de nem olyan vészes. (a céges iiyama-nál százszor jobb!)
első tesztem a színteszt volt, és elsőre észre sem vettem, hogy nem olyan tökéletes.
azóta már jobban megfigyeltem, és azért ott vannak a csíkok, de tényleg nem zavaró. lehet csak a nagy felbontás miatt látszik kevésbé.
viszont én a 246bw-t venném, abban nincs hagszóró meg hdmi és nem ezek a hülye érintőgombjai vannak (bár nem sokat kell őket nyomkodni hálistennek), és sokkal olcsóbb
vagy vedd a 2693-at, annak jobbak a színei. -
Uchimata
tag
Nem gond ha bezárják, tudomásul veszem, de az ilyen 2000 oldalas topikok a ráérős emberek játékszere, szal ezért nem ott tettem fel a kérdést. A samsung amúgy is népszerű a monitorok körében, ha pedig az én kérdéseimre szeretnék választ kapni, akkor a népszerűség átka, hogy hosszas keresgélés után sem találok semmi értelmeset a flémelés és az érdektelen bejegyzések áradatában. Mind1, meglátjuk, hogy az adminok mennyire elnézőek.
-
Uchimata
tag
Látott már valaki ilyen monitort?
-
Uchimata
tag
Hali!
Erről tudtok valamit? Több helyen is kapni, és a feature-listát nézegetve nem rossz moncsi, viszont TN-Filmes
. Ennek ellenére csak dícsérő szavakat hallok róla (leszámítva azt a néhány bakit, mint az OSD-kezelő gombok). Szeretném kideríteni, hogy a gagyi TN-filmes és a drága xVA paneles monitorok közé pozicionált ára tényleg megéri-e. Vélemények?
Addig egy kis harapnivaló:
. - Specifikáció (samsung.hu)
. - Néhány ár viszonyításnak (árgép.hu)
. - Egy szerintem elfogult review, de csak ezt találtam (overclockersonline.net)Várom a ti tapasztalaitokat, infokat. Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jövedelem
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vírusirtó topic
- Drón topik
- További aktív témák...
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- LG 38WR85QC-W 38" UltraWide Nano IPS Élmény, 144Hz-el és 1ms válaszidővel!
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest