Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gabócza

senior tag

válasz Goldmen75 #6307 üzenetére

Kb. olyan ez az általad állandóan hangoztatott hardver-szoftver különválasztás, mintha tökéletes autó lenne egy Porsche, Trabant motorral. Hát nem.

Volt nekem is Wave-em kb. egy éve. Sokféle telefonom volt előtte, közvetlenül előtte 3 féle droid is. Gondoltam kipróbálok valami változatosságot, én is beugrottam a minőségi vasnak, a jól kinéző programnak és a kezdeti pozitív kritikáknak. Aztán elkezdtem használni, és annyit én még nem szívtam azóta se telefonnal, mint a Wave-vel. Kezdődött azzal, hogy Angliából származott a teló, magyar rendszert akartam rá. Először felraktam rá a magyart, erre nem ment a programtelepítés, félig lötyögött a folyadék (nagyon dizájnos) és ott megállt. Elment 1-2 napom, mire utánaolvastam, levadásztam mindent és a megadott sorrendbe egyesével feltelepítve végre működött.
    Utána jött a KIES nevű emberiség elleni bűntett. Arra egy hétvégém ment rá, mert nem volt hajlandó működni a notebookomon. Írták, hogy a .NET bekeverhet. Mindent többször újraraktam, végül az egész windowsomat is, és nem lett jó. Aztán az irodai gépemen végre fel tudtam telepíteni.
    Utána elállítódgatott az órája, a pár kirakott widget állandóan bezáródott, böngészni csak Opera mini alatt lehetett, de azt csak több kattintással tudtam elérni a menü almenüjében. Ráadásul csíkozott a kép és minden indításkor megkérdezte, hogy elérheti-e a netet.
    Minden sokkal körülményesebb volt, mint amit előtte a droidokon megszoktam. Pl. hogy megnézzem hány %-on áll az akksi, egy csomót kellett kattingatnom.
    A programfelhozatal meg a vicc kategória volt. Végre több nap után kijött 1-2 új program, pl. ami hong-kongi nyilvános wc-k helyét mutatta.
    Egy hónapig bírtam, eladtam és visszatértem droidra. Olyan érzés volt, mintha újra levegőt kaptam volna.

Ez a droid állandóan lefagy, úraindul, vírusos, hamar lemerül, stb. szöveg meg kb. akkora butaság, minthogy minden holland fapapucsban jár. A droiddal az a "baj" hogy elég nyitott rendszer, és ezt sokan úgy értik, hogy már 1 napja van droidja, de már kötelező tuningolni, romot cserélni. Aztán elb@ssza és jön sírni a fórumba, hogy sz@r a droid. Meg amikor 30e-s telefonból akarja a 100e-s tudását kifacsarni, túlhúzza a procit és erre az a "sz@r teló fagyogat". Rengeteg ember használja a droidot alap állapotában, megelégedéssel, csak ők nem járnak a fórumba.

Nekem jelenleg egy Nexus S-em van, megvettem, raktam rá MIUI-t kb. fél óra alatt, és azóta nagy megelégedéssel használom. Nem cserélgetek romot, nem húzom a procit, mióta megvan, azóta nem lett újraindítva, nem fagy, nem FC-zik semmi, gyönyörűen teszi a dolgát és kb. annyi ideig bírja az akksi nálam, mint a Wave bírta.

Sajnos már ritkán járok Pécsett, mert szívesen megmutatnám ha érdekel. Bocs hogy hosszú voltam...

Új hozzászólás Aktív témák