- Miért gyűlnek hirtelen az iPhone 20 pletykái?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Ezt a monitort mennyire lehetetlen egyedül felszerelni egy asztali karos VESA állványra?

beteg: Microsoft Powertoys FancyZones részével lehet mindenféle rácsmintákat definiálni és azokrá tudod húzni program ablakokat utána. Win11-be beépítve is van, ha húzol egy ablakot a fentről előjövő sávban ad pár mintát, azt nem néztem lehet-e konfigurálni.
-
Akinek van, tudna tippeket adni a Windows ablakok elrendezéséhez?
Van esetleg valami segédprogi az ilyen széles moncsikhoz? Vagy létezik Windows billentyűparancs, amivel lehet az ablakokat méretezni, hozzáigazítani?
Sok éve az első ilyen Samsung moncsit megvettem, akkor ahhoz volt Samsung progi, amivel ketté lehetett osztani a kijelzőt, mintha két monitor lenne. Azt most nem találom.
Vagy Ti egyszerűen beállítgatjátok a különböző progik méretét és utána mindig akkorában nyílik meg?
-
SanyiBácsi
csendes tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Köszönöm a választ!
-
CsMarc
tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Szia!
Köszi szépen a válaszod!
Én Tv-nek is ezt fogom használni, úgyhogy sajnos nekem akkor ez nem jó. Egy 43"-os modell mellett fogom letenni a voksom.
-
JulianSinulf
őstag
Szia!
Munkára és játékra nagyon jó. Én imádom.
A smart funkciókat nem használom, azokra nincs szükségem. A hangja elég dobozos, attól sokat nem kell várni. Nem hoz TV minőséget. Nekem van fölötte egy 48"-os LG monitor, annak jó a hangja.
A filmnézési méret pont akkora lesz, mint egy 27"-os kijelzőn. Szóval a 43" után szerintem kicsi lesz. Bár én sok éven keresztül néztem 27"-os monitoron filmeket. Most viszont van egy 83"-os TV-nk, alatta egy kis PC-vel, amiről minden fut (játék kivételével). A nagy és erős gépen, amire ez a monitor van kötve, nem nagyon nézek videót. YT-t is csak akkor, ha munkához vagy játékhoz kell valami infó és csak ott találom meg. Még nem jöttem rá, hogy tehetném ki teljes képernyőbe a 48"-os monitoron a YT videókat. Mással ellentétben nálam nem jelenik meg a monitorválasztó opció teljes képernyős módra. -
JulianSinulf
őstag
válasz
SanyiBácsi
üzenetére
Szia!
Bár már régi a kérdés, talán kaptál is rá választ máshol, azért hátha segít ez is. Más nagy monitoroknál is lehet ilyen gondod.PBP mód egy gépnél fölösleges. Én sem úgy használom. Ha gond az ablak méretezése, akkor erre vannak programok, melyekkel a képernyőt úgy osztod fel, ahogy akarod.
Ha jól emlékszem, akkor a Fence az egyik ilyen program. De lehet, hogy tévedek. Az LG-nek van saját programja és a Dell-nek is.
Szóval szerintem nézz inkább egy ilyen program után.Level2: Tudtommal nincs ennek a monitornak KVM funkciója. Érdemesebb mind a két gépből egy-egy USB hosszabbító kábelt kivezetni az asztalra és abban dugdosni az eszközöket. Esetleg egy HUB-bal megtoldva és mindig azt átdugni.
Vagy KVM képes monitor kell. -
El Tebe
tag
Hi,
El lett írva az összefoglalóban (a cikk tartalmában és a samu termék oldalalával megegyezően, helyesen van):A "micro HDMI" 2.1-es verzió, nem 2.0.
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Már régóta gondolkozom egy új monitoron és most nagyon jókat olvastam a 49" Samsung Odyssey OLED-ről. Elsősorban home office munkaállomásként szolgálna MacBook Pro-ra és Dell Latitude-ra (ez elviszi egyáltalán?) rákötve, másodsorban tv-ként egy boxra rákötve valamint streaming szolgáltatókhoz, harmadsorban pedig játékra. Eddig egy 43"-os 4k-s Philipset használtam, de sajnos rengeteg volt vele a gond. Ajánlott a monitor ilyen jellegű felhasználásra? Mennyire jó a moziélmény messzebbről egy ilyen jellegű képernyőn?
Köszi a válaszokat előre is!
-
SanyiBácsi
csendes tag
Sziasztok,
én a következő setup-hoz keresek monitort:
Jelenleg 2db Acer BE240y-t használok, 24", Full HD, 75Hz IPS. Van rajtuk 2db HDMI, 1 Mini DP és egy DP port (plusz egy DP Daisy Chain), ha jól emlékszem.
Két gépről hajtom meg őket:
1. Saját asztali PC, Radeon RX6600, Displayport cstlakozóval
2. Céges Lenovo T16 notebook, Core i7-1270p, Iris Xe grafika. 1 Type-C->HDMI kábel illetve HDMI->HDMI kábellel.OS mindkét esetben Win11.
Jelenleg kiterjesztett módban használom mindig a két monitort, sőt céges notinál még a saját 16"-os display is működik.
Kérdésem a következő, melyben segítséget kérek:
Látom, hogy ez a kijelző tud PBP-t. Megolhdató az, hogy egy gépről, két kábellel, PBP-monitor funkcióban, Windows kiterjesztett módban menjen a kijelző? Próbált már ilyet valaki?
Van ennek egyáltalán értelme? Az ablakok mozgatás, átméretezése miatt kérdezem. Egyszerűen a fejlécre dupla kattintva ugye teljes méretű lesz az ablak. Arra számítok, hogy így egy ablak nem foglalja el a teljes fizikiai képernyű méretet, hanem csak a PBP-ben a rá osztott részt és a másik oldal "szabadon" marad.Level 2 kérdés: megoldható ez úgy, hogy forrás group-ot hozok létre, vagy ilyesmi? tehát mindkét gép mindkét kimenetét a Win 11 végül extended módban lássa és kvázi a két gép között váltva mindig az adott géphez tartozó két videojelet kapjam?
Jelenleg a váltás elég macerás, két monitoron kell végigmenni 4 forrás között, plusz dugdosni a Logitech receiver-t a billentyű/egérhez, ezt lehetne ezzel esetleg megoldani.Mit gondoltok?
-
Low Noise
senior tag
válasz
Hector2018
üzenetére
Csak tippelek, olyan integrált videókartyád lehet ami nem tud magasabb Hz-et azon a felbontáson.
-
Hector2018
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Vásároltam egy Samsung LS27BG650EUXEN Smart ívelt Gaming Monitor, 27", VA, 2560X1440, 1ms, 1000R, 240hz, Freesync Premium Pro, DP, HDMI, LAN, WIFI, BT monitort.
Nos a problémám az, hogy jelenleg csak 120 Hz-en megy, de nem tudom miért.
Display porton csatlakozok. Segítene valaki megérteni, hogy mi lehet a probléma? -
Low Noise
senior tag
Lehet a teszt írasakor még nem voltak infók:
Ez egy masodik generációs QD-OLED panel, ami 1300 ntet is tud, ebben a nagy méretben nem tudták ezt kihozni valószínüleg 34es ben van ami tudja, de még nem kapható. A pixel elrendezése is más, kicsit jobb a betűk olvashatósaga, a sub pixelek már négyzet alakúak és nagyobbak. -
Laraxior
titán
Már uton van az enyem is
-
ATi GAMES
tag
Jó monitor ez kétségtelen. Azonban olyan húzós az ára, hogy az emberek 99%-ánál egyértelműen elrettentő. Meg egyébként már ennyi pénzért elég jó Oled TV-ket is lehet venni.
-
Kender23
aktív tag
.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Van azért, persze, melóban is azért hozhat a nagyobb fényerő, azér az 1000-1500 nit, vagy több (TV-nél) azért számíthat, de persze kiég tőle a szemed.. Engem nagyon zavar, ezért nem is használom. Tudom, ez nem monitor, hanem TV, de hasonló használat mellett megy. Ill ha játszol, azért a nagyobb fényerő több részletet hozhat elő.
De asztalon sztem teljes mértékben felesleges...
Ezért is maradt az SDR, nappali fény mellett is a 10-es OLED fény bőven elég, ahogy említettem is korábban, de leengedett redőnnyel 0-n is mehet (ez kb 70-80cd lehet).
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG PG32UCDP Oled Gamer Monitor!32"/4k/240-480hz/0,03ms/Gsync-Freesync/Type-C/Konzolhoz is
- Eladó LG 38GL950G-B
- LG UltraGear 34GN850P-B A csúcskategóriás ívelt gamer monitor!
- LG 34GP63AP-B 34 ívelt 2K WQHD 160Hz 1ms Gaming Monitor Lenyűgöző játékélmény
- 27% SZÁMLÁVAL! LG Ultragear 38GL950G-B Gaming IPS Monitor! 3840x1600 / 175Hz / 1ms / G-Sync
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3758, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest