- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Van azért, persze, melóban is azért hozhat a nagyobb fényerő, azér az 1000-1500 nit, vagy több (TV-nél) azért számíthat, de persze kiég tőle a szemed.. Engem nagyon zavar, ezért nem is használom. Tudom, ez nem monitor, hanem TV, de hasonló használat mellett megy. Ill ha játszol, azért a nagyobb fényerő több részletet hozhat elő.
De asztalon sztem teljes mértékben felesleges...
Ezért is maradt az SDR, nappali fény mellett is a 10-es OLED fény bőven elég, ahogy említettem is korábban, de leengedett redőnnyel 0-n is mehet (ez kb 70-80cd lehet).
-
caprine
senior tag
Szóval egyenlőre, vagy még mindig ez az OLED technika a monitoroknál még mindig nem a tartóság jegyében fogant, pedig tuti meg tudnák oldani a dolgot, csak nem éri meg túlméretezni a technikát. Érdekes lesz figyelni mennyiért mennek majd ezek 1-2 éves korukban
)
Engem ennyiért biztos zavarna, hogy ikonokat kell tologatnom az asztalon meg 1 perc után monitor kikapcs. Nehogy már a technika legyen felettem az úr, és ugráltasson
. Szóval a monitor kívánatos, de egyenlőre marad a 34" + 24" IPS monitor combo.
-
Kobe
veterán
Csak halkan jegyzem meg hogy a HUF nemregiben 15% korul erosodott az alltime high-hoz kepest, es nagyjabol max 15% szarabb arfolyamon forog most, mint a tobb eves atlaga
ehhez kepest az elektronikai cikkek joresze (pl uj szerias samsung / LG tvk es tarsai, csak hogy a temabal maradjunk) 40-110% dragultak…..
ezt szerintem hulyeseg a HUF arfolyamra fogni, a 400ezres VGA pl nemetben is 1000 EUR….mindekozben pl egyes termekek ara esik, mondjuk pc kiegeszitok, amiket nezegettem par nap alatt 43 ezerrol 34 ezerre esett…..szobal inkabb a marzsbol lehet csokkenteni es nem az arfolyamhatasbol (jelenleg)
-
Kobe
veterán
Gajmer alatt azokat a belerakott, de mestersegesen tulertekelt featureoket ertem (a vilagitos hatlap mellett
) amikre meg a gamerek 99%nak sincs szuksege, ellenben az arcetlin 100dollaros nagysagrendben arazzak
nekem pl egy LG 27”esem van, 27GL850B, ips, 1 ms,hivatalos gsync, 144Hz, meg par eladott bizbasz feature es melle van egy 55 LG oled, C1, 120Hz, szinten gsync
a ketto kozott sok kulknbseget nem veszek eszre, a 120 vagy 144 mar olyan mindegy sztem, a 240 meg kb mar a farokmeregetes kategoria (ha nem egy top csgo-s elrotyog 165Hz alatt, ketlem hogy verpistikenek kellene mindenaron 240, +300 ezerert)
amit viszont eszreveszek: az ips bleedinget, zavaro szurkes valamot amit feketwnek adnak el, illetve a meg kozelrol is javithato kepatlo meretet, 27es sztem 60cmre mar keves az “immerziv” elmenyhez, 32+ ok
a widescreennel vannak fenntartasaim, szelteben ok, de engem pl mar zavarna hogy jobbra belelog a gephazba a kijelzo, viszont ha 2cmrel feljebb nezek mar a csupasz falat latom…..akkor mar inkabb egy 16:9, nagyobb meretben, minden iranyban kellemesebb lefedettseget adaz egyetlen dijazhato cucc ezeknel az intelligens fenyero allitas, es esetleg a fejlettebb beeges elleni vedelem,de ez sem hiszem hogy ekkora felerat megerne, elvegre par kattintassal atallithato menubol az is
-
JulianSinulf
őstag
Én úgy látom, hogy te csak a kifogásokat keresed, ráadásul teljesen értelmetlenül.
Aki eleve legalább 2 darab 27"-os monitort birtokol, annak semmivel sem kell több helyet biztosítania egy ilyennek. Sőt, középről eltűnik a keret, így még nyer is egy kis helyet.
A görbülettel én is pont úgy vagyok, mint prolad. Nálam már a 48" 16:9-es is gond. Ahhoz, hogy kihasználjam a méretelőnyt, nem szabad 300%-os nagyításra állítanom a win-t. Vagyis közelebb kell ülnöm. Akkor meg forgatnom kell a fejem.
Az is nagy előny, hogy középről eltűnik a keret és egy felületként van kezelve, könnyű az ablakokat jobbra-balra helyezni és középen is lehet bármi, nincs zavaró tényező. 2 monitornál vagy jobbra nézel vagy balra.
Szóval aki két monitorban gondolkodik vagy kettőt cserélne egyre, annak egy ilyen teljesen jó lesz.Bemutathatod saját magadnak is, hogy milyen. Persze csak ha érdekel egyáltalán.
Olyan helyről kell venni, ahol hosszú a visszaküldési idő. Kipróbálod, nem tetszik, visszaküldöd és visszakapod a vételárat.
Én is ezért próbálgatom most ezeket. Nem feltétlen a legolcsóbb hely, bár általában nekik van a legjobb ajánlatuk, viszont 100 nap visszaküldési időm van ás a postát is ők állják. -
prolad
addikt
Ennél pont a görbület miatt nem kell mozgatni a fejed. Belövöd jól a távolságot, és elég csak a szemed mozgatni, látni fogod a sarkaknál is az infókat.
Ha sík lenne, akkor a szélek túl messzire lennének és mozgatni kellene a fejed. 55-ös 16:9-es sík monitort (ami pont ugyanolyan széles mint ez, csak 2x olyan magas) réazben azért adtam el, mert egy pontból nem lehetett rendesen belátni normál távolságból (kb 50 centi). Nap végére sokszor fájt a nyakam.
Aztán lett egy 49-es UW (32:9,1800R) és a probléma megszűnt. Az a görbület ilyen szélességre szerintem enyhe, inkább 1500-1000R kellene, de a mostani 800R se érződik soknak és nem okoz gondot semmiluen tartalomnál (igwz itt 45-ös 21:9 a monitor).
Biztos vannak olyan felhasználási módok, ahol a görbület hátrányos, nekem elengedhetetlen. És mutattam már pár embernek, akik szintén idegenkedtek tőle, aztán csodálkoztak milyen jó. Ki kell próbálni élőben pár órát, a képek vagy videók nem adják vissza. -
Lehet, hogy kétled, de attól még vállalják hiszen írásba adják, ha kéri az emberfia.
Azért vállalják rá egyébként, mert a Samsungé is kiterjed beégésre pl Németben ezért ők le tudják boxolni a Samsunggal.Itt az Alza leírás. A 9.-ik pontban van leírás róla, ugyanúgy vonatkozik információk alapján az Oledekre is.
-
HThomas
őstag
"Úgy rángatózna a fejed egyik oldalról a másikra, mint aki teljesen kész van."
Pont annyira, mint ha 2 db 27-es monitor lenne előtted, amit azért elég sokan használnak... több ablakos munkához teljesen jó, nincs zavaró káva középen. Játékoknál meg a periféria ad hozzá a játékélményhez, nem mozgatod ide-oda a fejed. Nyilván egy RTS-hez vagy egy felülnézetes RPG-hez felesleges ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Hálózati / IP kamera
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Medence topik
- Xbox Series X|S
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest