- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
iszoke
senior tag
A tény, hogy ennek ellenére sokan az OLEDben látják a jövőt arra utal, hogy pár éven belül el fog jutni oda ez a technológia, ahol a lehetséges hátrányait jelentősen ellensúlyozzák az előnyei, pl. sokkal hosszabb élettartam. Mert hát végülis ez az egyetlen komoly baj vele, az élettartam kérdése. Ha ezt sikerül valahogy megoldani, és megfizethető áron kínálni, onnantól, mindenki OLEDet akar majd.
-
Callisto
őstag
Valóban. Azért kapott HDR400-as plecsnit, mert 1000 a peak és azért mérnek teszteken is 450 peaket.
Az élettartamot jelentősen növeli az alacsonyabb fényerő. A szerves anyag annál gyorsabban öregszik benne, minél nagyobb áramot kap. Szóval több évig is jó lehet akár és a kép is gyönyörű. Az is lehet, hogy 400cd mellett nagyon sok évig hibátlan lesz. A mérnökök valahogy megbecsülték, hogy mit engedjenek meg, hogy jó élettartama legyen. (Legalábbis ne kelljen minden monitort gari alatt cserélniük.)
De nem erről van szó hanem ne beszéljünk hülyeséget, hogy nem ég be. A technológiából adódóan előbb-utóbb elöregszik. A megmentő majd a micro LED lesz valamikor. -
Callisto
őstag
Igen. A látható "beégés" jóbarátja a statikus tartalom. Tulajdonképpen ugyanúgy öregszenek akkor is ha nem statikus. A különbség, hogy ekkor viszonylag egyenletesen öregszenek a pixelek.
Az ebben a monitorban lévő OLED paneleket 1000-1400 fényerőig is elengedik, ha TV-ben van. -
Callisto
őstag
"statikus tartalomnál áll fent, nem pedig folyamatosan változó dolgoknál"
Nem igaz. Nézz utána mi az az OLED. Statikus tartalomnál természetesen jóval hamarabb öregszik a szerves anyag attól függően mekkora áramot kapnak az alpixelek. A statikusság azért igazán probléma, mert nem egyenletes az öregedés."nem hiába merik már kiadni monitorban is"
Úgy, hogy a maximális fényerő a töredéke, mint TV-nél. Nem véletlenül. -
hackeeeee
Jómunkásember
Hát nem tudom, én nem akarom lebarnítani az arcom otthon, akkor kimegyek napozni.
Nade, én ezért sem bántom ezeket a monitorokat, inkább TV.. A 42 c2, c3 tökéletes erre a célra. Persze ha kisebb kell.. de az más.
De beégni akkor sem fog.
Annak idején az IPS ROG PG279q monitorom 80cd-re volt kalibrálva, talán 3-as fényerőn.. a 120-at 8-on, vagy talán 10-en tudta, de az már zavart.. És nem vagyok fényérzékeny, sötétben egyszerűen zavaró.
TV vonalon a Samsung is bőven jó, vagyis az Oledek, az új széria cirka 2000 nitet tud HDR-ben..
Nem tudom miért botrányos.. A vicces az, hogy 0-s oled fény mellett tudom úgy használni a c2-t, hogy a hátam mögött van az ablak..
-
iszoke
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
Megint ez a beégés sztori.. Ha nem használja valaki 24/7 max vagy max közeli fényerőn, akkor kb. soha az életben nem fog beégni..
A 42" C2 előtt ülök kb 1 méterre, nem használok HDR-t, mert kiég tőle a szemem.. Most épp 10-esen van az oled fény, SDR-ben, esténként 0-n van..
-
omfgk
veterán
Elbeszélünk egymás mellett. Nincs olyan hogy az alza vállal beégésre garanciát. Azt nyújtja neked mint neki a gyártó.
Ha veszel külön alza garit akkor esetleg.
Eleve van vagy 5 gyártótól már qd oled monitor... De majd az alza mindre
ugyanazon táblázat alapján ugyanazt vállalja... Kac-kacNincs benne az aszf-ben, na ez a biztos. Persze ettől még pozitív irányba eltérhet az alza ha neki is cseréli a gyártó. De persze lehet lobogtatni a call centeres beszélgetést 3 év múlva... Max kiröhögik a vásárlót
-
omfgk
veterán
Igen, ezt már sokan kapták válaszként. És azt jelenti hogy megfelelő mennyiségű hibás pixel esetén az Oledet is cserélik.
Nem tudja az akitől kérdezted hogy mi az a beégés. Azt hiszi hogy a fényes pixelre gondolsz. Az alza azt vállalja amit a gyártó. Ha a gyártó szerint a beégés nem garis probléma akkor az alza is ezt fogja válaszolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- új LG UltraGear OLED 45GS95QE 45 240Hz WQHD+
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged