- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
iszoke
senior tag
Én nekem teljesen csupasz az asztal, mivel mindig meg van nyitva legalább egy böngésző, Steam, mod manager, meg amihez épp kedvem van, és rendszeresen váltogatok köztük, tehát ritkán van teljesen ugyanaz a kép néhány percnél tovább a képernyőn. Nem azt mondom, hogy nem aggaszt egyáltalán a kérdés, de a képminőségért hajlandó voltam venni egy ilyet, és azt kell mondjam, nagy élmény. Az meg, hogy 1-2 perc után kikapcsol... most mondd, van értelme annak, hogy menjen a vakvilágba, ha fel kell állnod pár percre amíg iszol egy kólát vagy más dolgod van? Engem annyira nem zavar.
-
iszoke
senior tag
A tény, hogy ennek ellenére sokan az OLEDben látják a jövőt arra utal, hogy pár éven belül el fog jutni oda ez a technológia, ahol a lehetséges hátrányait jelentősen ellensúlyozzák az előnyei, pl. sokkal hosszabb élettartam. Mert hát végülis ez az egyetlen komoly baj vele, az élettartam kérdése. Ha ezt sikerül valahogy megoldani, és megfizethető áron kínálni, onnantól, mindenki OLEDet akar majd.
-
iszoke
senior tag
-
iszoke
senior tag
A legközelebbi amiről tudok, az a rtings.com két tesztje, mindkettő tévékre vonatkozóan, ahol huzamosabb időn keresztül rendesen nyúztak (illetve még most is nyúzzák) a tesztbe vont QD és más OLED paneleket. A QD esetében ha jól vettem ki hamarabb észleltek súlyosabb beégést, bár hozzátették, hogy ilyen igénybevétel átlagfelhasználóknál nagy valószínűséggel nem fordulna elő.
Azt is hozzátenném, hogy nem kizárólag az op rendszernek vannak statikus elemei, hanem a legtöbb játéknak is az UI felületén. Szeretném azt gondolni, hogy ezek nem jelentenek komoly kockázati tényezőt, mivel ha ezekre érzékenyek lennének az OLED monitorok, akkor valószínűleg rövid időn belül durva mennyiségű elektronikai hulladék fogja elárasztani a piacot, nem beszélve az össznépi felháborodásról, amiért selejtes tervezést sóznak mocskosul drágán a felhasználók nyakába. Csúnyán visszaütne a gyártókra nézve.
Ettől még nyilván meg kell tenni alapvető lépéseket a panel épsége érdekében, de valószínűtlennek tartom, hogy olyan munkára is használt monitorokat dobnának piacra, amelyeknél a statikus tartalom tényleg gyors károsodáshoz vezetne. Hiszen az ultrawide például épp arról szól, hogy a szélessége folytán egyszerre több feladatot is el lehet végezni rajta.
De ha netán rosszul látnám a dolgot, kérlek igazítsatok ki.
-
iszoke
senior tag
Nekem átlagban 70-80 centire van a szememtől egy 27" monitor, ami ennél nagyobb az már kényelmetlen nekem több tényezőből kifolyólag, tehát nem igazán tudnék nagyobbat használni (próbáltam 42" méretben OLEDet, másnap vittem vissza mert fájt tőle a fejem). A 240Hz single playerben tényleg felesleges, de azt is figyelembe kell venni, hogy az IT technológia előre halad, nem hátra, tehát irreális lenne arra számítani miszerint sosem fog egyre nagyobb szinteket elérni a képfrissítési frekvencia. Sajnos hivatkozási alapnak pont elég a gyártóknak áremeléshez, bár mint az említettem itt a kínálat szűkössége is vastagon benne van a dologban, illetve a tény, hogy nemzethy valutánk mostanra annyit ér nagyjából, mint az a fél kiló szilárd halmazállapotú anyag, amit reggel hangos zajok kiséretében ürítettem ki magamból. Nem lenne itt akkora probléma, ha a bérek arányban állnának az árakkal. De nem állnak.
-
iszoke
senior tag
A "gajmer" oledek amire célzol speciel azok amik ellentétben más modellekkel nem agyeldobóan nagy méretben vannak, hanem normális asztali képátlóval. Nem azért drágák, mert "gajmerek", azért drágák, mivel ilyenek még nem voltak és így a gyártók annyit kérnek értük, amennyit nem szégyellnek (bár az Asus amúgy is pofátlanul drága néha, és az sem feltétlenül létfontosságú, hogy 240Hz legyen a csúcs). A kínálat hiánya srófolja fel tehát elsősorban az árat, nem véletlen, hogy pl. LG C2 tévét sokkal olcsóbban kapsz. Ha nagyobb lesz a választék akkor talán ott is esni fognak, bár nemzethy valutánk erejét látva az euróval szemben nem tartom kizártnak a drágulást sem.
-
iszoke
senior tag
-
iszoke
senior tag
válasz
JulianSinulf #46 üzenetére
Milyen helyen adnak 100 napot? Ilyenről nem hallottam a hazai boltoknál.
-
iszoke
senior tag
Egy ilyenhez akkor is rohadt sok hely kell, ami nem mindenkinek áll rendelkezésre, plusz jelentős részben egyéntől függ, mit bír el a szeme és mi számít kényelmesnek neki. Nekem pedig senki nem fogja bemutatni mennyire király egy ilyen monitor, mert senkit nem ismerek akinek lenne.
-
iszoke
senior tag
De milyen távolságból? Síkképernyőset rakhatsz egymás mellé, ez viszont olyan görbe, hogy össze se lehet hasonlítani a kettőt. Konkrétan ezt a modellt közelebb kell tartani, mint egy AW3423DW-t, és máris ott tartunk, hogy mozgatni kell a fejed.
sylex1
Hát én kerestem beégésre vonatkozó részt, de nem találtam az alzánál, az oázis esetében pedig valahogy kétlem, hogy 3 évig kicserélnék neked, ha netán mégis látszódna rajta. De ha igen, akkor írásban én is megkérdezem őket, hogy ez csak Samsungra vonatkozik-e, vagy Asusra is. -
iszoke
senior tag
Én semennyiért... ez a méret egy vicc, főleg 1440p-ben, főleg asztali számítógéphez. Úgy rángatózna a fejed egyik oldalról a másikra, mint aki teljesen kész van. Sokkal értelmesebb lehetőségek közül is lehet választani.
sylex1
Azt honnan veszed, hogy az Oázis ad Samsung monitorokra beégés elleni garanciát? Elvileg a gyártó szokott, de a Samsung konkrétan nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Hardcore café
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Acer notebook topic
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest