- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
dbalazs123
aktív tag
A 32 Mb-s low memory killertől csak még jobban belassul.
idézet pikachu01 android optilamizációs tippjeiből az xda-n: (ő a thunderbolt script készítője, és szinte az összes ROM elkészítésében közreműködik)
"low free memory causing lagginess and slowness in launching apps. When you have free memory lingering around the number of 40MB or less, the Android OS just lags like hell"Az ő tapasztalatai (még GB-re írta, de sztem ICS-re fokozottan igaz):
"From my experiments I can safely say that:
- Below 60MB free RAM you will feel lag 5-10% of the time.
- Below 52MB free RAM you will feel lag 5-15% of the time.
- Below 46MB free RAM you will feel lag 15-20% of the time.
- Below 42MB free RAM you will feel lag 20-50% of the time.
- Below 36MB free RAM you will feel lag 100% of the time."Én melegen ajánlom minden itteni ICS felhasználónak a Semaphore 0.9.8sbm kernel használatát a 64 vagy a 60 megás LMK-val! Utána garantáltan nem lesz lag!
-
-
skyli
senior tag
-
-FreaK-
veterán
Komolyan megfordult a fejemben hogy a telefonnal van a baj (méret ügyileg), mert a lyukacsos sem illeszkedett rendesen, recsegett-ropogott.
Az a fehér hátlap az ugyanolyan csúszós-fényes műanyag mint az eredeti fekete? Az nekem nagyon nem tetszik mert volt már hogy kiejtettem a telót a kezemből, valamint kézben tartva izzad is a kezem alatta. -
( V )
veterán
nekem JVU van és tökéletesen működik a 3x4es bill.
(#33545) nggabi elvileg tudnia kéne: WLAN: Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot (Android 2.2)
-
atillaahun
veterán
"Olvastam régebben egy szervízkódot(még ki is próbáltam) amivel be lehetett állítani hogy csak "umts"-t használjon"
Ez biza engem is érdekelne. Minta XDA-n láttam volna nemrég egy 10 oldalas listát SGS szervízkódokkal. Ha valahol van ilyen akkor ott. Majd mindjárt megpróbálom visszakeresni.
-
atillaahun
veterán
Szerintem helyes a logikád, én is ugyanezt feltételezném, bár annyiban javítanám az előző hozzászólásom, hogy lehet mégis van különbség a szolgáltatók között, mert Trémobilnál a GSM nem megy EDGE alá, viszont ezekszerint tényleg előfordulhat, hogy a Voda neked GSM alatt csak GPRS-t ad, ami szutyok lassú. Így nem kizárt, hogy nem bírja el a forgalmat. Ettől függetlenül természetesen tudni kéne a Voda hálózatának, hogy a beszélgetés magasabb prioritású, de hát ki tudja mit üzemeltetnek ezek.
Még annyit nézz meg esetleg a menüben a telefon állapotánál, hogy GPRS-t, vagy EDGE-t jelez ki. -
atillaahun
veterán
Nem először hallok ilyesmit, szerintem nem szolgáltató függő, ügyfélszolgálaton meg kizárólag hazudni szoktak, kivéve ha tudják a választ a kérdésedre, de az ritka.
Sajnos nem emlékszem már az illetőnek mi oldotta meg a problémát, asszem szezso15 volt talán a 2. Blade topicban ha vissza akarod keresni, de mintha a ROMmon finomhangolt volna valamit, esetleg SIM-et cseréltetett, nem tudom.:-( -
-
Pete55555
addikt
Nagy betűk, alig ütök félre a kiegészítések eddig itt a legjobbak, tényleg mintha nyelvtanilag is gondolkodna. Kinézetre is szép, áttekinthető, és számomra ennek az elrendezése a leglogikusabb, mind a betűk, számok (most pl a betűk után egyből ajánlotta a "számok"-at), és jelek esetében. Ha ékezetek nélkül írok szinte mindig kitalálja a helyes szót. Töltsd le, nem fogsz csalódni.
Senior tag lettem
-
kutkut
addikt
Én azt vettem észre, hogy mintha nyelvtanilag is gondolkodna figyelembe véve az adott szövegkörnyezetet. Persze, a hatásfokáról még - idő hiányában - nem mondanék semmit.
PRESSLABOY: Szinte az összes bill ilyen, kivéve a gyári samsungos.
Egyébként, keress rá a "gingerbread" bill-re...
Nálam a Smartkeyboard lett a nyerő, cupertinos témával.
Ez van.
-
gabesszg
aktív tag
Nekem azt írja ki, hogy a magyar nyelv "plugin" nincs feltelepítve ezért nem is működik hiába engedélyezem. Smartkeyboard trialt megnéztem de az nem csinál semmit hiába azt is engedélyeztem(azért mert trial gyakorlatba nem elhet megnézni)?továbbra is a hosszú ő ó a probléma és a magyar beviteli nyelv hibája.köszi előre a segítséget.
-
HUTCHDB
nagyúr
én sem igazából a homescreen lapozásának a sebességre gondoltam, hanem arra amire te is utaltál, de ez akárhogy is nevezzük sebességbeli problémához vezet.
és továbbra is tartom, hogy az sgs2 sem jobb ilyen szempontból csak gyűszűnyivel.
a gond az, hogy nem a szerkezetünkkel van gond, hanem a rendszerrel.
magával az androiddal.
kinőttük, többet várunk tőle, ami jogos.
ezt a jelenlegit, mert van itt tartalék bővel hardverben.
hogy mire alapozom az előzőeket?
hát a konkurenciára.
ami nagyon bosszant az elmúlt napokban az az, hogy az iOS 5 annyira jó lett, hogy le vagyok döbbenve.
tudjátok, hogy én voltam az aki kardoskodott az SGS mellett, (még figyelmeztetést is kaptam miatta) de.........
van i4-em is, és néhány napja tettem fel az új op. rendszert.
amitől eddig meg voltam őrülve, ami miatt eddig lenézően tettem félre és csak a "zöld és a piros gombot" használtam, vagyis csak telefonálásra, na az megszűnt.
ugyanaz az az eszköz olyan szinten legyőzte a laggokat, a böngésző kocásodását, az akadást, hogy az leírhatatlan.
sajnos azt kell mondanom, hogy lemaradtunk.
pedig semmi nem változott, csak az op rendszer.
szóval ha az ICS-ben nem lesz annyi érdemi változás, ami ezt a hátrányt legalább kiegyenlíti, sajnos bajban leszünk.
ráadásul az almarendszer iszonyatosan stabil is.
hiába indítok rajta mindent, hiába van bekapcsolva folyamatosan, semmi változás, sem a sebességben, sem az itt felemlegetett ram kezelésben.
és mi lesz az i4S-el, ami még hardverében is jobb?
sajnálom, hogy ezt kell írnom, de aki ki tudja próbálni az "ellenfél" telefonját, tegye meg és győződjön meg róla , hogy miről is beszéltem.
szóval, mint SGS fan, iszonyatosan szomorú vagyok. -
Tonyk
veterán
Nem pánikkeltés a célom, csak tudom mi a NAND technológia korlátja, nálamnál jóval okosabb embereknek is feltűnt ez a "gond" meg is oldották, közkincsre adták. Igaz, hiba volt erre felhívni a figyelmet.(Vagy ide már technikai jellegű kérdéssel , megoldással nem lehet jönni, csak MIUI-val és társaival?, mert látom nagyon magadra vetted
)
Két év garancia pedig meg mindenkinek adatott meg -mint, ahogyan nekem sem-, mivel az csak a 2011. márciusa után -ha jól emléxem- vásárolt készülékekre vonatkozik. 2 év után sem szeretnék egy 100E feletti készüléket kidobni. (Hogy a két gyerek hogy jön ide, gondolkozz csak el egy picit. Tudod, két gyerek, pénzbe kerül, és nem mindig adhat ki az ember egy marék pénzt. De gondolom neked is van gyereked és átlátod a problémát, hiszen jártas vagy ebben bizonyosan.
Ultra Off: Most majd lehet jönni azzal, hogy nem kellet volna gyereket csinálni.)
ezért van fent neked is ext4, és ezért rakod rá a custom romokat, amikkel az ext4-et tudod engedélyezni
Nem romokat, csak 1-et (nem u.a, mint a napi szinten való cserélgetés szerintem, de ebben is bizonyosan tévedek). Talán a sebesség miatt próbáltam ki az ext4-et. Attól, hogy egy gyorsabb fájlrendszert használok, úgy hogy az felesleges erőforrásapazarlás kiiktatom, nem hiszem, hogy ártok neki, egy felesleges naplózás viszont biztos vagyok benne, hogy nem használ egy olyan technológiának aminek láthatóan és bizonyítottan korlátai vannak élettartam szempontjából.
Igaz, én próbálok is az élettartammal spórolni, és bedobni a közösbe az 5letelést.A személyeskedést meg tényleg mellőzhetnénk, mert nincs értelme!
-
Tonyk
veterán
Értem a kérdésed célját.
Visszakérdezek! Egy nap mint nap használt sd-kártya mennyi ideig bírja? Nekem volt már nem is egy SD-m ami meghalt 2 év alatt mert szarrá lett használva.
Még egy kérdés: az a történet, mint amit itt egyesek folytatnak, hogy napi szinten kernelcsere, ez-az, le-fel az csak használ a NAND-nak ugye?Nálam a naplózás kikapcsolása már a /system és /cache-en 7-8% többeltet adott.
Viszont ha ez nem számít, akkor még mindig nem értem, minek az "ezzel még gyorsabb, ezzel még gördülékenyebb, kernel-fel-le?De igazad van, menjen csak ext4 naplózva, feleslegesen, erőforrást pazarolva.
-
cozmo
őstag
-
-
logarithm
őstag
Örülök hogy jól hasít
Készítő írta, hogy mire jó a tweak:
"What do these tweaks do?Greatly improve the smoothness of your phone especially with scrolling (növeli a simulékonyságot, és különösen a görgetést)
increase your phones repsonsiveness (növeli a telefon válasz idejét)
for some it increases FPS and allows better gaming (jobb fps-at játékoknál stb)
Improves the HTC's Evo 3d, 3d quality
improves better I/O performance (jobb processzor kezelést ad)
speed up start up time (gyorsítja a betöltési időt)
handles multitasking better (jobb lesz a multitasking)
improves ext4 partition mounts (jobban kezeli az ext4 partíció csatolást)
improves better cpu performance (jobb cpu teljesítményt ad)
least importantly it improves quad scores" (növeli a quad értékeket)
-
Vic61
senior tag
Bocsi, nem nekem címezted, de simán felteheted...próbáld meg először az Universal Adrenalint, linket pár hozzászólással feljebb megtalálod. SD kártyára bemásolod, Recoveryből egyszerűen installálod, semmi mást nem kell tenni.
Remusz911:
Követelmény: Legalább 2 MB ingyenes / system (Törölje a nem használt csengőhangot vagy haszontalan alkalmazások, mint a Aldiko / Allshare stb.)
Gyökér
Kernel amely támogatja init.d
Kernel amely ondemand és konzervatív kormányzó
Ext4 lagfix ha szeretné használni az újracsatlakoztatása script
Nem írja...csak azt, hogy Android legyen... -
logarithm
őstag
Az új talon kernel, támogatja a init.d mappát.
Vagy a semaphore kernel.
De mindenképpen kell, hogy legyen init.d, ha nincsen akkor nem tudod alkalmazni a tweak-et. (system/etc/init.d -> ha ez nem létezik ne csináld)Csak az universal adrenaline shot-ot rakd fel, igen cwmből kell csak: install zip from sd-card.
Most már nem kell törölni az init.d tartalmát! -
HUTCHDB
nagyúr
igazabol engem sem erdekel.
nekem volt mar ez is, az is... meg is itt vagyok..
tok.met erdekli ki mit csinalt, meg mikor.
a piacon mos mi van, azok kozul nekem melyik az ami tetszik es jol tudom hasznalni...az alfa mikor a hatso ajto nyitojat az ablakeretbe tette szerintem egy igen szep dolgot talalt ki, de ettol fuggetlenul, inkabb egy honda civic-et vennek amelynek szinten ez a megoldas......
ott a kutya nem foglalkozott vele.....everman
en nyilvan olyan erintokepernyosre keszulekre gondoltam, amely mar e-mail, pc kompatibilis volt. -
tariattila
veterán
ezen nem tudnak sokan túllépni... és a gomb miért nem a kijelző közepén van?
azérmera kocka se gurul...azééé
egyébként meg más technológiák "átvétele" nélkül meg ők nem tudtak volna kiadni működő eszközt...
fölösleges vitája ez a "tyúk vagy a tojás" kérdésének...
ezért teljesen idiotizmus az egymás perelgetése... mindenki perelhetne mindenkit...
a körbeperelésekkel meg úgy járnának mint a pink panther amikor porszívózik és felszippantja saját magát és eltűnik porszívóstól -
twine
veterán
Előjött....úgy hogy ismét nem csináltam semmit...csak bóklásztam a beállítások/programok/alkalmazások kezelése menüben,,,de nem mertem rányomni a jegyzet alkalmazáson belül az adatok törlésére,,mert gondoltam akkor buktam a jegyzeteimet....
Magyarul semmit nem csináltam vele...és előjött....
f@sza.....ez most azért rendesen odab@szott az Android szeretetemnek....
Direkt nem romolok, mert úgy érzem működik a cucc 1-2 hónapja, erre ilyet csinál....
Tényleg 2-3 havonta huzzak fel egy romot hogy megbízható legyen a cucc? Most erőssen elgondolkodtam.... -
HUTCHDB
nagyúr
szerintem neked van igazad.
az en tudomasom es tapasztalataim szerint ADOTT ROM MELLETT igen is a modem az ami meghatarozo uzemidoben es pontosan az altalad lertak miatt.
a kernel pedig a rendszer gyorsasagaert felel, amit mi miui romot hasznalok is tapasztalunk, ha a gyarit lecsereljuk egy neo -ra. -
Tonyk
veterán
Köszi!
Bár még indig nem értem hogy total RAM-nak miért nem 512-őt jelez? Ránéztem most terminalban a cat /proc/meminfo -paranccsal, de ott is 337028.Tényleg érdekel, hogy a program hülye és nem jelzi ki a fizikai mennyiséget, vagy beszart egy RAM-modul.
l
(RAM-modult viccből, kínomban írtam. Tudom, hogy nincs benne ilyen ebben a formában, még mielőtt valaki levicceskedne) ?!
-
hülyegyerek
addikt
Köszi a választ, de sajna nem user error, mivel utoljára 2 hónapja romoltam, és azóta u.azok voltak a beállítások.
Amúgy most próbáltam, hogy ha egy új nevet mentek a telóba, és megnyomom a szinkronizálást, megjelenik-e a gugli címtárban, de nem jelent meg...Szóval megint nem értem a dolgot.
(#20157) Vic61: Én is próbáltam a 4.1-es Norbit szűz JVS-re felrakni, de 20 perc bootolás után inkább hagytam a francba, és felraktam egy Tweakyt. A email app ezen is fc-zik, tehát ez valszeg a JVS sara, nem Norbié.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest