Aktív témák
-
Szelley
senior tag
válasz
scapegt #15845 üzenetére
saját magadnak mondasz ellent...
"Tudom, hogy idegesítő, ha valaki alap dolgot kérdez, ami ráadásul az 1. hsz-ben benne van. Épp ezért írtam, hogy aki tízezerhatszázhuszonharmadszor is megkérdez valamit, vagy egy totál bagatel és triviális dolgot kérdez, annak segítenek sokan, engem meg lehurrogtok."
Szerinted a download/recovery mód nem triviális kérdés?Az meg hogy "teleszemeteljük" a topicot az ilyen-olyan romok tesztelésével, végülis...kinek mi a szemét
Az meg hogy már rég elérted a célod (rootolt lett a készüléked),de még mindig azt magyarázod nekünk hogy sz*r szemét sz*ralakok vagyunk, érdekes dolog!
Más: Wanam 10.9, 190órája megy a telefon, lassulás nem észlelhető, memória nem szemetelődik tele mint gb alatt. Úgy néz ki ez a rom marad nekem vizsgaidőszak végéig -
válasz
scapegt #15835 üzenetére
Halihó!
Attól, hogy valóban más itt a hangulat (nem rosszabb, más), mint egy csomó egyéb topicban, még éppen annyira segítőkész itt is a társaság. Csak kérni kellett őket, és látod, máris segítenek ezerrel!
Női mivoltod meg csak emeli a lista fényét -- komolyan!
Üdv: MaCS
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
scapegt #15845 üzenetére
hat ezt nem hiszem el......"etiket"..."no vagyok"....."en kerek elnezest"......
szerinted errol szol egy szakmai topic.........?
ha valamibe bele szeretnek vagni, eloszor olvasok, magam probalom a kerdesemre a valaszt megtalalni ugy, hogy a sajat sikerem miatt NORMALISAN utana nezek a dolgoknak..... -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
scapegt #15835 üzenetére
megtenned, hogy elolvasnad a topic cimet?
hogy en hogy kezdtem?
hat ugy, hogy elolvastam vagy 5x, aztan az ott leirtak alapjan kerdeztem.
raadasul a hozzaszolasom szerintem segito volt, hiszen kertel egy kepet, ahol lathato a download es a recovery mod.
en elmondtam, hogy hol talalod, erre en lettem az aki nem segit es bunko.....
ha minden nap jonnek uj tagok hasonlo kerdessel egy ido utan mindenkinel elszakad a cerna.
hidd el sok mindenkinek segitunk, segitettem en magam is, akar privatban is, de olyan kerdesre, hogy mikepp kell romolashoz a telefont download, vagy recovery modba tenni, azert ilyen ritkan fordul elo.en nem ragozom tovabb, szerintem meg igy is kulturaltak voltunk.
-
zso73
veterán
válasz
scapegt #15835 üzenetére
Nem értem miért vagy kiakadva. Egy nem olcsó telefon topicja tele van milliomos gyökér csemetékkel....... Ez normális. A másik fele meg fejlesztő aki a prémium telefonokra fejleszt. Ezeket meg a nyúbi kérdések halálra idegesítik.
Én úgy szoktam, hogy nézem a fórumot, és aki nincs még elszállva, annak írik egy privit, és annyi. Általában segítenek.
Ha nem, akkor ott a kereső.
-
tesopapa
aktív tag
válasz
scapegt #15788 üzenetére
Próbáltam egy kicsit leegyszerűsíteni az 1. hsz-t csak a ROM frissítésre szorítkozva . Remélem el lehet menni rajta. Ha valami kimaradt, javítsatok légyszi.
Driverek telepítése a PC-re (vagy KIES)
Töltsük le az Odin programot és telepítsük egy tetszőleges könyvtárba.
ROOT (AZ EFS mappa mentéséhez)
Az aktuális rom fajtája a *#1234# kód telefon tárcsázóba történő beütése után ellenőrizhető.Töltsük le a telefonon lévő jelenlegi romnak megfelelő (rootolt) kernelt, az XDA oldaláról .
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1103399
Itt vannak a CFRoot kernelek. Az ICS-hez valók a 8.hsz-ben.Pl.:
Ha KL1-es GB van a telón akkor CF-Root-SGS2_XW_INU_KL1-v5.0-CWM5.zipet,ha LPQ ICS-ed van akkor CF-Root-SGS2_XX_XEO_LPQ-v5.3-CWM5.zip-et töltsd le.Letöltés után figyeljünk a kicsomagolásra, mert a „.tar” kiterjesztésű fájl kell a rootoláshoz.
- A telefont indítsuk el download módban, majd az Odinba a következőképpen tallózzuk be a fájlt. Ha ez megvan, kattintsunk a Start gombra.
A telefon felteszi a rootolt kernelt. Újraindulás után lesz egy „Superuser” ikonunk. Ez a frissítés másodpercek alatt lefut. A telefonunk rootolt.Előkészületek:
A legfontosabb:
- "/efs" mappáról készítsünk biztonsági mentést (root kell, és pl root explorer) *- Ha kell, biztonsági mentés a programokról, mivel minden SMS, beállítások, névjegyek stb. el fog veszni különben. Pl.: Titanium Backup (root kell, és pl root explorer) *
- Töltsük fel a telefont teljesen, de minimum 50-60%-on legyen. Ne sajnáljuk az időt feltölteni, ha közben lemerül az nagy gond, viszont a battery statnak sem árt, ha nem félig töltött telefont töltünk. **
*: "/efs" mappa lementése: Miután a telefont rootoltuk, akkor a root explorerrel a gyökérkönyvtárban látni fogjuk az efs mappát. Miután megvan a mappa, másoljuk át a "/sdcard" könyvtárba, majd onnan a számítógépre.
ROM frissítés
- Töltsük le a legfrissebb romot, vagy amelyikre szükségünk van. Erre a legjobb oldal a SamMobile. Ingyenes regisztráció szükséges. Miután letöltöttük a fájlt, tömörítsük ki. Attól függően, hogy a letöltött rom 1, vagy 3+1 fájlos, különböző fájlokat találunk a letöltött mappában. 1 fájlos rom esetén egy „.tar” kiterjesztésű fájlt kapunk, 3+1 fájlos rom esetén lesz a mappában egy „modem”, „CSC” és egy „code” nevű fájl, illetve opcionálisan egy „.pit” kiterjesztésű fájl.
- Az Odinba az alábbi módon tallózzuk be a fájlokat. Amennyiben a PIT fájlt is betallózzuk, akkor a következőt kell látni.
Miután ezzel megvagyunk, kattintsunk a Start gombra. 1-2 perc alatt kész a frissítés, majd újraindul a telefon. -
Psytech
őstag
válasz
scapegt #15784 üzenetére
Igazából kezdésnek akkor szerintem egy gyári LP7 is megfelelhet neked, azt úgymond a legegyszerűbb feltenni.
Nem kell rootolni, minden samsungos dolog benne lesz, csak gyorsabb lesz mint most. De ha gondolod és van ami jobban tetszik (holo témás custom pl), akkor az is lehet. Válasszzseko ennyit az orosz LP7 is bír és gondolom a kettő között semmi változás nincs, bár ezt nem tudom most megnézni, ez build.prop-ból derülne ki..
(#15786) adidas4death az én tapasztalatom az, hogy azonos használat mellet az ICS olyan 10-15%-al eszik többet, mint a GB volt. De ez szigorúan csak az én tapasztalatom
-
válasz
scapegt #15776 üzenetére
Halihó!
Szívemből szóltál.
Én se tartom magamat feltétlenül hülyének, öt éve ROM-olgatok, jó ideje Androidot is, de az 1. hsz. nekem se sokat mond, úgyhogy csak kérdezgetek én is bután (szigorúan csak a legszükségesebbeket), és tulajdonképpen az egészet nem értem.Üdv: MaCS
-
Psytech
őstag
válasz
scapegt #15781 üzenetére
Későbbi ICS-t szeretnél rátenni gyárit, vagy valami custom darabot? Vagy mennél vissza inkább GB-re? Nekem igazából az a tapasztalatom, hogy mindegyik ICS valamivel többet fogyaszt min GB-k tették, ha ez a fontos szempont akkor GB-t ajánlok, de ha ezzel megbékélsz, akkor egy gyári LP7 vagy valami custom LP7 jó választás tud lenni. Nekem pl nem volt egyik LP7-n sem wifi beragadásom, de ugye volt akinek akadt, így ez nem száz, hogy megjavul.
Szerk: annyit még, hogy ha gyári firm elég neked (a kinézet megfelel), akkor még rootolni sem lesz szükséges.
-
Slovak
tag
válasz
scapegt #15772 üzenetére
cica! úgy megyen az ahogy le vagyon írva szépen, lépésről lépésre. ha vlaki fogja a kezed közben, akkor is ugyanazt kell végigcsinálnod, mintha nem tenné. Ha véletlen valami nem úgy menne ahogy az le van írva, akkor a skype-oló barátod is azt mondja majd: "Húú.. nem tudom mi lehet a gond! Próbálj meg egy wipe-ot!" Nyugodtan álljál neki, nagylány vagy!
-
belashx
senior tag
-
-
belashx
senior tag
-
belashx
senior tag
-
scapegt
őstag
válasz
scapegt #8400 üzenetére
A Remote sms is 2x küld el minden smst
ez azért elég idegesítő. Még jó, hogy van havi 1000 ingyen smsem Vodás irányba...nem marad más hátra, mint bepötyögni telefonon és kivárni a javítást. Mondjuk nem tudom rájönnek-e, hogy egyáltalán javítani kéne, nem ártana szólni a Samunak ezügyben.
Bilux: de ha telefonról küldöm, akkor az 1x megy el. Akkor ez most minek a hibája? Cache-t is töröltem az Üzeneteknél, meg leállítottam a szolgáltatást, és úgy is elküldi az smst, ráadásul ugyanúgy 2x (wifin keresztül).
-
Gergőkee
aktív tag
válasz
scapegt #6991 üzenetére
Csak 2.3.4 ig rootol. Azaz ki4-ig. Neked max a cf root kernel felrakása lehetséges odinnal
Scapegt.: nyugi, egy ideig nekem sem fog válasz jönni az xda-ról kimentett hibalistára. Pedig kíváncsi lennék, hogy az ott felsorakoztatott hibák valósak-e. Elsősorban a handcent érint, mert azt használom. De a többi se kutya.
By the way: xda-n szinte mindenki dobja vissza a gb romot...
-
scapegt
őstag
-
mycso
veterán
válasz
scapegt #6686 üzenetére
A product kódod nem máaszott el esetleg???
Mondjuk elsőnek, amit javasoltak kódos reset, azt próbálnám meg....
MOD: kiessel frissítetted???
(#6693) SzlobiG: illetve ICS esetében a triangle away (bár ehhez meg root kell)
(#6684) HUTCHDB: ezzel ugyan az a helyzet, mint az eddigi romokkal....tehát nem változott ilyen téren semmi
-
kalapaacs
tag
válasz
scapegt #6569 üzenetére
A telón van, de azt telepítéskor nem törli... nekem nem törölte.. de ha félsz hogy törli, akkor USB+egy PC megoldja gondjaid, hisz lemented a belső memória teljes tartalmát majd frissítéskor úgy is csodálkozol hogy a telón is megmaradt, de ha nem akkor vissza másolod...
-
Szelley
senior tag
válasz
scapegt #4770 üzenetére
nehogy túlmelegedjen. ezesetben pittel rotolnod kell, hogy elkerüld a túlmelegedést. Meg vannak ezek már csinálva úgy hogy nem igazán lehet gond belőle
Olyan szintre nem fog felmelegedni hogy gond legyen belőle, ha valahogy sikerül elérni akkor egyszerűen kikapcsol / kifagy. Tele vannak ezek a cuccok már védőfunkciókkal
-
doctorur
tag
válasz
scapegt #1972 üzenetére
Nálam is ilyen érdekességek jöttek elő. Bevittem a helyi samu szervizpontra, ahol a srác (nagy bánatomra) nem tudta megcsinálni, így ment fel a központba. Mellesleg kiderült, hogy a függetlenként 2 év samu garival vett 1 hónapos teló valójában vodás (az imei szám alapján) és a "2ikszelles gsm" egy kicsit huncutkodva adta el nekem. Remélem ez nem fogja befolyásolni a garit! Ha igen, akkor tuti megbüntiztetem őket.
Köszönöm minden segítőkész tagtársnak a támogatást a bajban! -
F-ECT$
titán
válasz
scapegt #1706 üzenetére
Mindössze azért kérdezem, mert a Noled kb 5-6%-ot eszik óránként, és hiába van beállítva, hogy este 22-7 között ne menjen, néha bugzik, és akkor is bekapcsol. Így nem csoda, hogy ez a 6.5 óra egyszeri eset, és most rosszabbul fogyaszt.
Ha egyszer nagyon ráérek, akkor csinálok egy 10-15 órás kijelzőidőt a poén kedvéért.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest