- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
kreg
aktív tag
válasz
Jack Oneill #699 üzenetére
Köszi.
Most már csak azt lenne jó tudni,van e még itt olyan szerencsés aki a Vodánál vette,és hogy neki jött e rá bármi is? -
kreg
aktív tag
válasz
Jack Oneill #697 üzenetére
Köszönöm. Ha jól látom,a szolgáltatói szoftververzió különbözik,a TMH gondolom Telekomos? Én a Vodátol hoztam ki,ott EUX/EUX a vége.
Mindenesetre úgy tűnik ezzel jól bevásároltam... -
Jack Oneill
veterán
A hatterkep beallitasoknal mi a fenet akar jelenteni, hogy ,,hatterkep halvanyitasa, ha be van kapcsolva a sotet mod"?
-
FattyDove
őstag
Gyütt ápdét.
-
Morph33
tag
válasz
Jack Oneill #689 üzenetére
Jogos, erre nem is gondoltam, mondjuk nem szoktam szelfizni, max. videóhívásra használom az előlapit, Ezért vettem annó 7T Pro-t előugró előlapi kamerával, viszont szoftveresen vállalhatatlanná vált, ezért mennie kellett.
-
Jack Oneill
veterán
Megmondom oszinten, en először tartottam tole, hogy amit nekem felraktak, az nem lyukas az elolapi kameranal, es ront a kepek minosegen. De nem. Raadasul a regebbi telefonjaimnal a kamera kivagasnal mindig osszegyult a kosz, szoszmosz. Na az zavaro volt. Itt legalabb vedve van.
De amugy jonak nez ki, amit rendeltel. Állítólag a samsung sajat foliaja is, ami sima folia, egesz jo. -
Morph33
tag
Feltaktam ezt az üvegfóliát az amazonról. Kiváló, 3 db üveg + 2 db kameravédő és még felhelyezési segéd is van a csomagban. Az ujjlenyomat olvasó hibátlanul működik. Nekem fontos volt, hogy az előlapi kameránál legyen lyukasztva, és ez ilyen. Oleofobikus bevonat is van rajta, kellemes a tapintása, mintha az alatta lévő üveget tapiznám.
-
Én spigen üveget tettem rá. Egyből fel is kapcsoltam az érzékenység javítását. Viszont pár nap után meg le, mert túl érzékeny volt a kijelző.
Az ujjlanyomatra nincs statisztikám, de egész jó.
Az előző telefonom bekapcsológombos érzékelőjét nem pótolja, de azért így is elég jól érzékel. -
Morph33
tag
Nekem holnap jön meg az üvegfólia, majd utána tudok nyilatkozni. De a lányom A52 5G-jén ugyanez volt, majd kicseréltük az üvegfóliát egy másikra és megjavult. Gondolom a rosszabb minőségűek szana szét szórják a kijelzőből érkező fényt és a szenzor nem tudja leolvasni az ujjlenyomatot.
-
Arnold83
csendes tag
Én ezt a fajtát vettem hozzá:
https://aqua.hu/mobiltelefon-kiegeszito/cellect-samsung-galaxy-a54-5g-full-cover-kijelzovedo-uvegfolia-lcd-sama545g-fcglass-t1318797Egyelőre az a tapasztalatom, hogy 100 feloldásból 98 esetben hibátlanul és elsőre működik az ujjlenyomattal történő feloldás, a maradék 2%-ban pedig vagy vizes volt az ujjam, vagy nem jól tettem az érzékelő fölé. Az A70 és A72 esetében tapasztaltam azt, amit leírtál, hogy sok esetben nem old fel. Semmilyen beállítást nem módosítottam, ezt még fontos hozzátennem és csak egy ujjlenyomat van regisztrálva. Anno az A7x-es telefonoknál azt a tippet írták le sokan, hogy ugyan azt az ujjat 2-3 alkalommal (új ujjként) felvették amikor nem akarta feloldani a telefont.
-
Laurh
aktív tag
Aki esetleg üvegfóliaval használja a készüléket, neki mennyire simán működik vele az ujjlenyomatos feloldás?
Nekem 10ből 6x nem oldja fel elsőre. -
Arnold83
csendes tag
Szia! Nem volt a csomagban Samsung garanciajegy, de bízom benne, hogy az Aqua-s ÁFA-s számla és a telefon gyári száma (dobozon, készülékben) elég lesz a Samsung szerviznek, ha bármi probléma adódna. Ha a tech szektort nézem, például a DELL sem kér semmi papírt, elég a notebook Service Tag-je, az alapján a gépet de még a töltőt is be tudják azonosítani, hogy jogosult-e a garanciára.
Én még annyit csináltam, hogy a Samsung oldalán felöltöttem a vásárlást igazoló számlát:
https://www.samsung.com/hu/support/your-service/main -
nagy.f
csendes tag
Sziasztok!
Április végi akciós samsung.hu vásárlásból megmaradt egy szürke 128 GB-os A54 (új, bontatlan, sógorommal rendeltük, a gyereknek mégis más szín kellett), ha valakinek érdekes lehet 139e-ért, akkor írjon és átadom mielőtt visszaküldeném szerdán. -
kugli
aktív tag
válasz
Jack Oneill #678 üzenetére
És a zárolt képernyőn külön a zárképernyőre koppintva is külön ki kell jelölni a megfelelőt.
-
fattila92
csendes tag
Olyat lehet beállítani, hogy lezárt képernyőn tudjam olvasni feloldás nélkül pl. egy sms vagy egy Messenger-üzenet tartalmát? Nem jövök rá a beállítására, az S9+ ezt tudta és frászt kapok tőle.
-
Arnold83
csendes tag
válasz
janeszgol #674 üzenetére
Persze, NAS-ok vannak mentési célra, legalább 2 külön helyre mennek a mentések, de van ami 3 helyre is. Anno amikor a Google Fotók ingyenes volt, oda is szinkronizáltak a telefonok. De annyira nem éreztem jónak, hogy fizessek is érte, főleg, hogy van privát felhőm. Mindenkinek megvan a maga hülyesége, én szeretem néha átpörgetni a régi képeket és videókat feleségemmel, kisfiammal és ha az a telefonon van, szerintem gyorsabb és kényelmesebb. De ez az én hülyeségem...
Visszatérve az A54-re, ha lett volna A74 256 Gb-os hivatalos EU régiós, akkor valószínű, hogy azt vettem volna. Az S széria nekem az S7-el "meghalt", akkor adtam ki utoljára pénzt azért, hogy elmondhassam, hogy "prémium" telefonom van. Végső soron az A54 is egy jó napi használatú telefon, korrekt fotókat lő, jól bírja az akkuja, végre rendesen működik az ujjlenyomat olvasó is a képernyő alatt, és lehet, hogy a fentebb leírt zoom "hibát" szoftveresen "javítják" később. -
Jack Oneill
veterán
Android 14 es One UI 6
[link] -
Botivagyok
csendes tag
Sziasztok. A napokban vettem egy A54et, Oppo Reno 5-ről váltottam. Eddig nem vagyok elragadtatva, az Oppoban volt több okos funkció , viszont ami a legjobban bosszant, hogy micro laggok vannak streamelés illetve böngészés közben is. Valami beállítás, esetleg későbbi frissítés megoldhatja a dolgot? Ami még elég zavaró, hogy erős napsütésnél, nagy fényerőnél látni az ujjlenyomat olvasót a képernyő alján. Összességében az Oppo simábban működött, minden fennakadás nélkül, inkább visszalépésnek élem meg eddig ezt a vásárlást.
-
Arnold83
csendes tag
1 évig A70-et, majd 2 évig A72-t használtam és most vettem egy A54-et (Aqua webshop). A 256Gb tárhely fogott meg, a 128 Gb kevés volt, bár tényy, hogy 8-10 évnyi fotó és videó volt rajta és a dual SIM miatt SD kártya nem fért már bele.
Kicsit még fura, hogy kisebb a kijelző. A kamera minősége sem éri el az 72 szintjét. Hiánzik a 3x optikai zoom. Videó felvétel szítése közben az 1x és 0.5x közötti váltás nem sima átkúszással van negoldva az A54-en, mit az A7x-ek esetében, hanem egy pillanatra lefagy a kép és átugrik aa 0.5-re. Vissza felé ugyyan ez van, elég zavaró. Egyelőre ennyi negatívumot fedeztem fel.
Ami viszont negyon tetszik, hogy az ujjlenyomat érzékelő gyakolatilag eddig hibátlannak tűnik. Az A7x-ek esetében mindig voltak gondjaim, de most több napnyi használaat latt sem volt olyn, hogy PIN kellett volna a képernyő feloldásához. Szóval ez mindenképp pozitív számomra. Többi téren hozza az elvértat, az akku üzemideje kb. A 7x-hez hasonló. Az eSIM szolgáltatást nem teszteltem még, de hasznosnak tűnik ha a dual SIM mellé kellene az SD kártya is. -
tylerddd
veterán
Nálam a kinézet nem tartozik a döntő szempontok közé a vásárlásnál. 90%-ban tokban van, a kijelző látszik, az alapján pedig totál egyforma az összes telefon. A kamerasziget mondjuk tud rontani ezen, például a OnePlus 11 kerek formája nagyon nem jön be.
Az A54 vastagsága gondolom a nagy akku miatt van, de nem is kell papírvékonynak lennie. Egy masszív, jól összerakott készüléknek tűnik, összességében szerintem rendben van, igénytelennek semmiképp nem mondanám.
-
gyuri2008
veterán
Érdemes lecserélni az A52 erre a telefonra?
-
kutga
félisten
válasz
szellemmaszk #653 üzenetére
Igen, túlságosan.
-
cs.zs.
veterán
Srácok!
A54 töltés. Spoilerezek: PowerDelivery töltő a tuti.
Főszerepben az LDNIO A4808Q, amely hatezer-párszáz Ft-tól bárkié lehet, [link]
egyszerre 4 db eszközt tud tölteni. 2 db USB-C csatija van, ez PD3.0 szabványú, és 2 db USB-A csatija van, ezek pedig QuickCharge 3.0-t tudnak, max 30 wattig. [kép] A töltő 65 wattos, amit ki tud adni akár 1 db C-n is, vagy ha több dolog van rádugva, akkor megosztja. Ha 3 vagy 4 eszköz van rajta egyszerre, akkor már mind egyformán 5,1 Voltot kap, de különböző áramokat.
A54: 43%-os töltöttséggel csavartam ki a gyermek kezéből, és túl sokáig nem is tesztelgethettem, mert ugye életbevágóan fontos volt neki a nyomkodása, nincs mese, viszonylag hamar vissza kellett adnom.
A homályos képekért elnézést kérek, az előbb leírtak miatt kapkodtam. Óra-percek jobb alul.
43%-on töltés indul, PD aljzatból majdnem 26 wattot felvesz, [kép] és itt azonnal próba, hogy mennyit vesz fel QC dugóból, meglepő, 15 wattot. [kép] Vissza a PD-be, 26 watt töltést felvesz, és itt eléri a 45% töltöttséget. [kép]
(Itt volt egy kis kitérő, másfél év után felfedezte a gyermek, hogy a 2021 karácsonyára vásárolt Lenovo Legion seggén is ott van egy PD felirat, [kép] és akkor próbáljuk már ki, hogy tényleg töltődik-e, és igen. De aztán mégse, mert fel volt töltve.)
Na mindegy, közben egyik telefon egyik dugóba, másik telefon másikba, meg Legion is, meg óóengemeznemisérdekelmostmár, stb,
12:22-kor A54 51%, [kép] és gyorstöltés-próba indul. Lehet hogy nem 51%-os töltöttséggel kellene kezdeni xD Lényeg: sok kidugás-bedugás után PD aljzatból 21 wattot felvesz, és 8 perc alatt 12% megy bele. [kép]
Ekkor átdugjuk QC3.0 aljzatba, abból továbbra is csak 15 wattot hajlandó felvenni, és értelem szerűen megnő a hátralévő idő is. [kép]
Szóval működik QC-vel is, meg PD-vel is, de utóbbiról nagyobb töltést tud felvenni.
Ha valakinek ez (töltésidő) számít, akkor a PD jelzést keresse.
PD töltést fel tud venni az Asus ROG Zephyrus is, a képen épp ~63 wattot, [kép]
kifejezetten ezt kér az Asus Zenbook is, [kép] és nézzük mi történik, ha ehelyett QuickCharge-ot kap: [kép] [kép]
-
cs.zs.
veterán
válasz
Jack Oneill #658 üzenetére
Igen, Telekomnál ilyet nem adnak, (meg talán Yettelnél sem) ami nem gond, a Samsung szerviz a szolgáltatós vásárlásba nem köt bele. Egyéb boltoknál lehet az.
Nagynevű cégnél vettem egy korábbi telefont, szoftveres hibája volt, nem frissült. Számláján 2 év bolti gari. Számla természetesen én nevemre szólt, első gazdája voltam. Samsung Oktogonnál át sem vették, elhajtottak a manóba, mondván hogy vigyem a boltba. Nem volt rá szükség, a sokadik-sokadik újraindítást követően elkezdett frissülni. De akkor is!
Samsung szervizben k. nagyot csalódtam. -
gyuri2008
veterán
válasz
szellemmaszk #655 üzenetére
Igen sajnos.
-
szellemmaszk
csendes tag
válasz
Jack Oneill #654 üzenetére
Igen, de nem nyomkodom sokat. Mindegy, ha nagyon zavarni fog, max eladom. Bár, sajnos az akksi a gyengéje minden okosmobilnak
-
Jack Oneill
veterán
válasz
szellemmaszk #653 üzenetére
Ha 2 napot bir, normalis. Le lehet meriteni nyilvan hamarabb is, de normal hasznalattal ebbol 2 nap ki kell jojjon.
-
szellemmaszk
csendes tag
Lehet, h túlságosan ravagyok parazva az akku dologra, de nem tudom, h az normalis-e, hogyha 100 %ig nyomom, elég sokáig meg sem mozdul onnan, majd kb 99-tol ahogy elkezdem nyomkodni, Kb 20 perc alatt leesik 4%-ot. Készenléti fogyasztása jó, alig merül, de ahogy használni kezdem azonnal. És kb kívan rajta kapcsolva minden "extra" funkció, és nincs tele appokkal sem. Mélyaltatásban is van pár. /Azzal is tisztában vagyok, hogy vannak merülési "ciklusok" és máshogy merül 40 % alatt pl. (gyorsabban)./
Tudom, ne nézegessen percenként, hanem használjam, de ez így normális egy ekkora akksitol? Másnak is ilyen? -
Rossz.Ogre
csendes tag
Habár még én is csak most kezdem belakni az A54-est, de:
Az ébresztés hangerejével kapcsolatban:
Amikor beállítod az ébresztést, ráböksz a Jelzőhangra majd a felugró oldal alján, a csúszkán beállíthatod az ébresztés hangerejét.
Ugyanitt a Csengőhang kiválasztására bökve, alul ott van ugyanez a hangerőbeállítás és fölötte a Hangerő fokozatos növelésének kiválasztási lehetősége.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az A54 külsejével vonzza a tekintetet, szoftverben licitál riválisaira és vagy fél év, mire megfizethető lesz.
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest