Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dhampir

félisten

Sziasztok!

Már hiányzott egy kis játék. Vendéggépen odaültem az Ubuntu Linux 16.04 LTS 64-bites rendszer elé. Gondoltam egyet és a Steamről korábban akciósan megvett Clear Sky-t szerettem volna elindítani.

Először a Linuxos Steam klienst telepítettem fel, de az csak a Linuxon futtatható játékokat mutatta meg a saját Steam könyvtárban.

Ezután megnyitottam az Ubuntu szoftverekből feltelepített PlayOnLinux alkalmazást és a listából kiválasztottam a Windows-os Steam klienst. A telepítés során lehúzta a szükséges Wine, Windows Mono és Gecko programokat, valamint a Microsoft betűtípusokat is.

Az asztalon két Steam-kliens indítóikonja látható. A játék rendben feltelepült és szépen fut a pillanatnyilag rendelkezésre álló HP ProBook 6570b notebookon, natív HD-kijelző, i5-3230m processzor, 2x4 GB DDR3 RAM, Intel HD Graphics 4000 integrált grafikus meghajtóval.

A magyarítás a fi-csoportnak köszönhető.
    A letöltött zip állományból kicsomagolt exe fájlból kibontottam a gamedata-állományt, és azt másoltam át a PlayOnLinux által létrehozott virtuális meghajtó megfelelő könyvtárába, ahol a megszokott fsgame.ltx állományban lévő $game_data$ módosításával (jelen esetben az Ubuntu Linuxban alapértelmezett gedit szövegszerkesztő szolgált ki; a gedit egy kicsi és könnyű szövegszerkesztő a GNOME asztali környezethez) elkészült a játék magyarítása.

Minden flottul futott, mintha Windowsos gépet használtam volna.

Az alábbiakban néhány képernyőmentést mutatok be:

Új hozzászólás Aktív témák