Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Nem nagyon foglalkoztam Stalkeres dolgokkal már évek óta, mostanában csekkoltam rá, hogy megnéztem az HBO sorozatát másodjára is, mert marha jó lett.

Azért a jutúberek rendesen megpörgették a Pripyat témát, rengetegen csinálnak belopakodós, mászós, kalandozós, felfedezős stb. videókat. Több videóban látni, hogy helyi kísérőjük van, akinek nyilván fizetnek ezért. Nagyon otthonosan mozognak a területen, ismerik az egérutakat, a lényeges területeket, a biztonságos részeket, búvóhelyeket. Mivel elég nagy az a 30Km-es zóna és gyalogolni kell ezért többnapos ottalvós buli, étel, ital ellátás sem mindegy. Néhány esetben azt is látni, hogy a "hivatalos" turista csoportokat vezető ember odaint vagy odamegy hozzájuk, ha összefutnak és váltanak ukránul két mondatot gyorsan. Szerintem a turisztikai vezetők ismerősei, rokonai lehetnek a stalkerek, akik a háttérben stalkeres zónalátogatásokat is csinálnak, egyeztetik mikor vannak a kirándulóutak, talán azt is mikor vannak járőrözések és mikor szabad a pálya. Fogadni merek, ha most felmennék ukrán/orosz fórumokra, Face vagy Telegram csoportokba rövid időn belül találnék valaki "stalkert" aki körbevezetne a zóna területén, nyilván nem legálisan egy kis juttatásért cserébe.
    Bazdki, a Zóna és a Stalkerek tényleg léteznek. Nem úgy ahogy a játékban, de léteznek. Beszarás. :D

Azért vannak túlkapások a videókban, rengeteg alkalommal elkezdenek random futni és bokrok mögé lehasalni, bujkálni mikor valamit hallanak. Nyilván a területre nem lehetne bemenni és ha elkapnak akkor nagy dádá jár érte, de az esetek 90%-ában valószínű csak klikkbait cirkusznak csinálják direkt ami kicsit illúzióromboló.

Új hozzászólás Aktív témák