- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kuki
tag
ha tudod csináld meg nekem lécci, és küld el nekem privátba, megprobálok kezdeni vele valamit és én is kiváncsi vagyok mi is az ott.
ha nem látsz rajta semmi értelmes számot és betűt akkor azt hiszem ez a legjárhatobb ut de ez sem biztos siker mert ha ez tönkre ment akkor ami utánna van az is elszálhatot!!!!!!!!
(probáld meg egy halottról leszedni ami csak GPU hibás vagy nem hibás) -
-
kuki
tag
megnéztem neked kajaidőben,mert este tuti hulla leszek már,
és azt tudom mondani hogy vagy rosszul néztétek a számát az IC-nek vagy,de ha jól olvastátok le akkor viszont itt valami nagy árulás van,...
mert amit én találtam abból nincsen 8 lábú az tuti,és én abból kerestem amit te adtál meg nekem.és annak az a tipusszáma amit megadtál,?
vagy ha tudsz csinálj rola egy képet ugy hogy látszodjón a az IC-n minden,és küld el nekem a képet a mail cimemre. -
Bubu79
addikt
Ok. láttam, ezért is írtam az emilben amit írtam
Sajnálom, hogy nem nagyon jutsz előrébb, pedig szeretnék segíteni...
De hátha észreveszik a 9800pro topikban a hsz-edet azok, akik esetleg tudnának segíteni
Szerk.: ide írtam valamit, de láttam, hogy már nem aktuális...[Szerkesztve]
-
Bubu79
addikt
Szia !
Küldtem e-mail-ben az IC leírását. ( az utolsó helyen szereplő betűk csupán gyártásra vonatkoznak pl. mikori széria, hányadik módosítás, de alapjában véve az IC felépítése, felhasználása ugyanaz )
Ha esetleg nem ment volna át, akkor innen [link] Te is letöltheted
Szerk.: most nézem csak a #132-t, ezt lekéstem...[Szerkesztve]
-
Mankó
veterán
Most nézem egy szlovák lapon, hogy ez a Intersil ISL6522CB típusú ic a voltmodhoz kell. De sajnos úgy néz ki, hogy ez nem az, ami nekem kell. Ez az ic a kártya baloldalűán lévő ezüst szinű borda alatt található, nekem meg a jobb sarkában lévő fekete szinű borda alatti kellene. A táp mögött van ez a fekete borda.
De keresgélek tovább hátha van valami más is róla.
Ha valaki tud segítő információt, please ossza meg velem!
Előre is köszi a segítséget! -
kuki
tag
hát az aki ilyet válal az sem biztos hogy tduja mit is keres ezt bizton állitom,mert abban más szált el és nem egy kondi azt tuti,nekem egy Shappire 9800porm volt és csak szines kockákat rajzolt ki,volt rá egy megoldás méghozzá a garancia.
én elektromüszerész vagyok egy kutató fejlesztő cégénél elég sok olyan dolgot csinálunk ami igen meredek,de olyat soha amikor foglalmunk sincs mi okozhatja a hibát és nem kiabálunk vaktában hogy ez meg az lehet a baj,............... -
Bubu79
addikt
Hali!
Nem sikerült lefeszegetni a bordáról az IC-t? Ha a másik oldal még forrasztható ( hozzá lehet férni ), akkor érdemes lenne kiforrasztani az ott lévő lábakat, leszedni a kártyáról a hűtőt és rajta az IC-t, és külön lefeszíteni a bordáról, hogy a NYÁK ne sérülhessen meg. Ha mázlitok van, akkor esetleg egyben lejöhet az IC, és olvasható lesz a típusszám. Szvsz egy próbát megér, hiszen úgyis le kell szedni mielőtt az újat felrakhatnátok.
A Te kártyádon nem olvashatóak a Jarod1 által említett típusszámok? Szívesen linkelnék közelebbi képet is a kártyáról, de a Sapphire oldalán csak ezt találtam. Sajna nekem nem ilyen a kártyám, de még ismerősöm sincsen olyan, akinek lenne ilyen
A ''Q'' pozíciójelzés tranzisztort jelöl, ahogy már előbb is írtam, az IC-ket ''U''-val szokták jelölni, tehát szvsz egy teljesítmény FET ( mert nem szoktak bipoláris tranyót használni ilyen helyeken a számtechben ). -
Szabesz
őstag
Bocsi én szúrtam el
a helyes cím [link] betöltődik ->tallózás (megkeresed a képet) ->OK ->''feltölt'' katt
Várj míg feltölti, bejön újra a lap ->scrollozz az aljára->ott lesz a kép kicsiben , mellete egy ''direkt link a képhez'' felirat --->az alatta lévő címet (www.kepfeltoltes.hu/...) szúrd be ide, ahogy az előb próbáltad
[Szerkesztve] -
Jarod1
veterán
-
bci
tag
Köszi hogy felajánlottad, de valszeg nem lessz rá szukségem mivel sikerült beazonosítani a MOSFET et minden dokumentáció megvan róla, a gyártó is, és a conradban lehet is kapni, 1-2 euro darabja és az egyik kolega megy jövő héten uh valszeg hoz is belőle.
Egyébként rosszul gondoltam nem IOR mert az amit o nak néztem az a gyártó szimbóluma
A típusszáma: IRF7832, a gyártó weboldala www.irf.com, ja és bár a conradban nem ez hanem az IRF7831 es van de ugyan azt tudja és még 1 picit jobban is terhelhető. -
Bubu79
addikt
-
Zozz
tag
Ember!
Te otthon akarsz megjavíttatni egy mikroelektronikai kütyüt?
OK, ha kondi, IC, ellenlábas, vagy valami hasonló kis szar szállt el amit be tudsz szerezni egy elektronikai boltban akor elképzelhető, hoyg haverod megcsinálja. De gondolj csak bele. Egy 9800 Pro-ban van 107 millió tranzisztor. Elég ha az egyiknek lett valami baja egy sűrűbben használt résznél. Máris okozhat hülyeséget. Ha valamelyik IC akkor már szarban vagy, memóriánál úgyszintén.
Egyébként meg, nem garis a kártyád? Én a helyedben visszavittem volna a boltba ahol vetted hogy intézzék el.
Haverod szaki TV video javításában. Igen abban lehet, de itt igen erősen mikroelektronikáról beszélünk aminek a lelke legalább lyan titkos mint a coca cola receptje, mert nehogy már az nVidia tapasztalatokat szerezzen az ATI munkájábül és ezzel nyerjen dollármilliókat. Szóval én nem bíznám haverra, hacsak nem 100%, hoyg egy kondi, de akkoris inkább szervíz.
De ha már itt tartunk haverod nem ért az elektromágneses pulzor építéséhez, mert az én haverom profi benne. -
Bubu79
addikt
Ha minden igaz, megtaláltam a kártyádat, legfeljebb a hűtő nem stimmel
[link]
Ha megnézed, a karin lévő fehéres-szürkés tetejű hengeres alkatrészek az ELKO-k ( és azzal ellentétben, amit írtam, ezek felületszerelt kivitelek)
Ezeket megfelelő elővigyázatossággal kiforrasztva ellenőrizhető a kapacitásuk ( bár a legtöbb multiméter csak 20uF-ig mér, a 470uF-os is megmérhető: egy ismert értékű 20uF-nál kisebb kondit sorba kötve vele, és egy kicsit számolgatva a soros kapacitások számításának képletével közelítőleg meghatározható a kapacitása).
Ránézésre nem igen lehet púpos a tetejük ( némelyik tetején látható X egy gyári gyengítés a burkolaton, hogyha esetleg el akarma durranni a kondi, a bélése ott távozzon ).
A fekete, piros pöttyös alkatrészek tekercsek, ezek egyszerű ellenállás méréssel puszta rövidzárként mérhetőek; de kizárt dolog, hogy ezek valamelyike lehetne a ludas, mert ezek szakadását sűrű, gomolygó füst kísérné ( és valszeg megpörkölődne a NYÁK is ).
A kicsi 8 lábú IC-k valszeg a táp részei, itt:[link] Esetleg rá lehet keresni típusszám alapján ( sajna nem tudom kivenni a képen a feliratokat rajta)
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Igen, mérési pontokat találhatsz közöset a két kártyán, ha referencia kártya.
A BIOS-ba sem jutsz be vele? Ha esetleg addig eljutna, akkor bootolás közben F8, csökkentett mód és driver le. Ha nem, akkor sajna csak a méricskélés marad.
Mint említettem, az ELKO-kat ki lehet forrasztani ( kellő óvatossággal, pillanatpáka kicsukva, minimum egy Weller ), és meg lehet mérni a kapacitásukat.
Ha tényleg szaki az ismerősöd, meg kell tudnia különböztetni az egyéb alkatrészektől.
De szerintem GPU
Most sajna mennem kell melózni, holnap visszanézek, addig is kitartás! -
Bubu79
addikt
Legyen szerencséd... A kártyán lévő digit IC-knél mérhető 5V, a molex csati környékén pedig talán lekövethető a GPU-t kiszolgáló fesz stabilizátor kapcsolása ( Itt 1-2 volt közötti feszt kell keresned /talán 1,25V körüli a GPU tápja, de ez nem biztos/ ).
Ne legyen igazam, de igazán kicsi az esély arra, hogy hozájuss a kapcsolási rajzhoz
Esetleg megpróbálhatnál VGA drivert cserélni, hátha az hányta össze magát, de ezrt már valszeg próbáltad . -
Bubu79
addikt
El kell, hogy keserítselek... IIyen rajzot nem igazán hiszem, hogy bárki is tudna Neked adni, mert nem publikus
De még ha lenne is, az ismerősöd se nagyon tudna mit kezdeni vele, mert a felhasznált IC-k jó része sosem került kereskedelmi forgalomba ( arról nem is beszélve, hogy pl. a GPU cseréje totál esélytelen, még ha sikerülne is valami csoda folytán szerezned ).
A kondikat kiforrasztás után egy megfelelő multiméterrel ki lehet mérni, de az általad vázolt jelenség GPU, de inkább memória hibára utal ( valszeg memoriát is csak bontott kártyáról lehet szerezni, de a lábsűrűség miatt ez sem kifejezetten sufni forrasztásra alkalmas ).
Túl volt hajtva a kártya? A hűtés rendben üzemel ( fent van rendesen a borda; venti forog ) ?
Elsőre ezen az úton lehetne elindulni
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Elektromos autók - motorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- BestBuy ruhás topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest