- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Kösz a segítségeket, még most fogom a megnézni a képeket. Sajnos az eredeti IC-t nem lehet visszaforrasztani, mert nagy valószinűséggel rövidre zárta magát. Meg van égve az egyik sarka. Ha sikerül kivennem, hogy mi ennek az izének a száma akkor majd egy őjjal megpróbálunk lélket verni a kártyába. Hát nagyon jó lenne ha össze jönne.
-
Jarod1
veterán
Ezt biztos nem lehet ragasztóval ragasztva mert ez a TOP oldal és csak a másik oldalon ragasszák fel az SMD alkatrészeket(Glue oldal) a hullámforrasztó pedig szépen beforrassza anélkül hogy leesene.( Egyébként ilyen gyártó cégnél dolgozom és a jobb
hűtés érdekében a panelhez forrasztják a táp ic-ket)
hmm ezt a képet nem láttam még, ez biztos nincs odaforrasztva.[Szerkesztve]
-
bci
tag
Köszi szépen a segítséget, holnap még a cégnél is körülnézek hátha tudnak segíteni a villamosmérnökök.
Tehát a felső kettő és az aló kettő egyformák.
Fentről a nyák tetejéről indulva a köv van a nyákra szitázva az ic-k bal oldalánál:
Q24
Q23
Q21
Q22
A Q22-es teteje vált le és tapintásból úgy vettem észre hogy a Q21 Fűt mint állat, mivel onnét indul el a forróság, gondolom mert ő van párban a sérült Q22 vel.
A Q24 és a Q23-ak tetejére a következő van írva:
IOR 349H
4M9X
F7832
A másik kettőre:
IOR 435H
2C8T
F7032
A már korábban itt belinkelt 9800pro képen jól kivehetőek az alkatrészek.
THX -
Mankó
veterán
Nem jut el a biosig se. Még a bejelentkező képig se. Csak valami memória szemét szerű jut ki a monitorra.
Az ismerős szaki, TV , videó, meg hasonlók javításában. Napi 3-4 melóban, pedig tanár. Lehet ez meghaladná a képzettségét, de legalább elvállalta és amit a kezébe adtam eddig, mindig megtudta csinálni. Úgyhogy f@sza gyerek.
Ha GPU akkor mitől? A hűtés egy éve így üzemel rajta. Külsérelmi nyom nincs. Nem értem, legalább tudnám, ogy mitől van, már az is sokat segítene. -
Mankó
veterán
Addig nem jut el a kép. Igazából kép sincs, csak össze vissza vonalak.
De legalább van valami. Tehát már bejelentkező kép sincs. Sajnos.
Szerintem csak az egyik kondi adta meg magát, csak hát nehéz lesz lekövetni ezt az egészet.
Esetleg ha egy másik 9800Pro-n kiméregetném a dolgokat, akkor nagyobb lenne a lehetősége a sikernek?
Ez egy Sapphire kártya és egy Connect3D 9800Pro-t tudnék keríteni. Mindkettő referencia kártya. Elképzelhető, hogy működne a dolog ebben a felállásban? -
Mankó
veterán
VGA Silencer van rajta. A kártya sosem volt húzva. És most is ugyanúgy pörög rajta a venti, mint eddig.
Minden ugyanúgy van mint eddig. Egyszer csak kifagyott winamp alatt, utána már ezzel a jelenséggel jelentkezett.
Éppen ezért gondolom azt, hogy csak egy kondi vagy IC szállhatott el, azt pedig ha tudnánk hogy melyik, akár ki is lehetne cserélni. De ahhoz meg kellene a kapcsolási rajz. Vagy legalább azt tudni, hogy az egyes alkatrészeken milyen feszkók mennek át, hogy ki lehessen mérni őket.
Nem tartom lehetetlennek, csak nehezen kivitelezhetőnek.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest