- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Youtube Prémium és ChatGPT
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
No még1x:
Van valakinek használható információja, ehhez a problémához?
Vagy bármilyen véleménye? -
Mankó
veterán
Viszont ebből leghamarabb csak januárban lesz valami, mert a kártya bent van melóhelyen és legközelebb csak januárban megyünk dolgozni.
A legkézenfekvőbb az lenne, hogy leszedni egy halott kártyáról, de sajnos az sincs kéznél. Azt kellene tudni, hogy a kisebb kártyákon is ilyen van-e, de erre majd rákeresek a neten.
Ha van valami közelebbi, mjad értesítlek.
Köszi előre is a beígért a segítséget! -
Mankó
veterán
ISL6522CB: Ezt a típus számot, egy srác adta itt a fórumon. De ez sajnos nem az, mert ez az IC típus a volt-modhoz kell, és ez a szürke borda alatti IC típusa. Nekem meg a képen látható , bekarikázott fekete borda alattié kellene. Annak 8 lába van és a borda eltávolítása után nem lehet róla semmit leolvasni. Van ráírva valami, de nem látszik. Egy betűt se tudtam belőle kihámozni, pedig egy hatalmas nagyító alatt néztük, fénynél.
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna érdemi információval szolgálni a képen bekarikázott borda alatti IC típusát illetően. -
Mankó
veterán
UP!
-
Mankó
veterán
Beteszem még egyszer a képeket, hogy tisztán lássuk, hogy mire lenne szükségem:
A képen látható borda alatti IC típusa érdekelne engem. Az enyémen ez az IC megdöglött és a borda eltávolítása után sem lehetett róla leolvasni a típusszámot.
Egy közelebbi kép:
Fontos lenne a hozzáértő segítség!
Köszi
Mod: az IC-nek ami nekem kell, annak 8 lába van.[Szerkesztve]
-
Mankó
veterán
Most nézem egy szlovák lapon, hogy ez a Intersil ISL6522CB típusú ic a voltmodhoz kell. De sajnos úgy néz ki, hogy ez nem az, ami nekem kell. Ez az ic a kártya baloldalűán lévő ezüst szinű borda alatt található, nekem meg a jobb sarkában lévő fekete szinű borda alatti kellene. A táp mögött van ez a fekete borda.
De keresgélek tovább hátha van valami más is róla.
Ha valaki tud segítő információt, please ossza meg velem!
Előre is köszi a segítséget! -
Mankó
veterán
Egyrészt nem kondiról van szó és nem tudhatod, hogy tényleg nem az e a baja.
Az biztos, hogy ez elszállt. Nagyítóval átnáztem a kártyát és ennek az IC-nek a lábai elvoltak törve az egyik oldalon. Leműtöttük az IC-t a kártyáról és megvolt égve az egyik sarka.
Sajnos nem vagyok abba a helyzetben, hogy csak szimplán szemethunyjak egy 20-30 ezer forintos kártya ''meghalása'' fölött. Megpróbálom megcsinálni, mert lehet , hogy még sikerül is, egy kis segítséggel. S ha már ezt a hibát kiköszöbültem és még mindig nem nem megy, akkor jöhet a következő.
De ha már segíteni nem tudsz , legalább ne vedd el a kedvemet! -
Mankó
veterán
Az a nagy helyzet, hogy mindenképpen új alkatrész kell, mert az egyik oldalon semmi nem áll ki az IC-ből, így nem is lehet megforrasztani, mert nincs mihez.
A másik oldal még forrasztható lenne, de így már nincs értelme.
Szóval, új IC kell!!! -
Mankó
veterán
Kösz a segítségeket, még most fogom a megnézni a képeket. Sajnos az eredeti IC-t nem lehet visszaforrasztani, mert nagy valószinűséggel rövidre zárta magát. Meg van égve az egyik sarka. Ha sikerül kivennem, hogy mi ennek az izének a száma akkor majd egy őjjal megpróbálunk lélket verni a kártyába. Hát nagyon jó lenne ha össze jönne.
-
Mankó
veterán
válasz
kisninja #111 üzenetére
Jaja, de mégis jobb lenne egy másik. Az lenne a tiszta munka. Meg kitudja, hogy az IC-ben nincsenek-e tovább töredezve a lábak. Ha nem találok olyan IC-t, akkor végső megoldásként marad az eredeti megforrasztása, de jó lenne egy új IC, a biztonság kedvéért, meg azért, hogy ezt a hibalehetőséget tutira kipipálhassam.
-
Mankó
veterán
Nekem is xt nyákon és xt gpu-val van szerelve a kártya, de nem húztam bele xt biost és soha nem volt hajtva a kártya.
A csíkok nálam olyanok, hogy nem jut el a biosig se a gép. Csak függőleges csíkok vannak és kész. Se windows, se bejelentkező kép, se semmi.
Nálad más lehet a gond, lehet, hogy a memória adta meg magát, vagy a gpu.
Vedd lejjebb a freiket pro órajelre és nézd meg úgy!
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
Talán így már belefér:
Na végre, ott van a táp mögött. Annak az IC-nek kellene a típusa.
Kösz a segítséget a kép feltételéhez.
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
Srácok:
A táp mögötti fekete borda alatti 8 lábú IC típusára, számára lenne szükségem.
Annak vannak eltörve a lábai. Ez lenne sürgős. Valahonnan csak sikerül keríteni egy olyat.
A Kvarcot még nem tudtam megnézni, de azt is megfogjuk. -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Szerintem én eladom a kártyát így egyben, hátha valakinek fontos és tud valamit kezdeni a rajta lévő dolgokkal.
Ha meg valami nevetséges árat kapnék érte, akkor kiteszem a falra dísznek.
Nem ebből fogok meggazdagodni, végül is ez egy rossz kártya, de a rajta lévő AC Silencer, újonnan 4 papír. -
Mankó
veterán
Na, találtam egy hibát a kártyán. A stabilizátor 8 lába közül 2 tutira el van törve.
Nemsokára nekiugrunk megcsinálni, már csak egy vékony hegyű pákára van szükségünk.
Ez bőven csinálhat olyan problémát amit nekem produkált, ugye?
Remélhetőleg nem vitt magával mást is, mikor ezt a hibát csinálta.
Na majd írok, mit sikerült kihozni belőle. -
Mankó
veterán
Ja, egy próbát megérhet ez a kiméregetés, de tudni kellene, hogy milyen értékeknek kell átmennie az adott kütyün. Persze ha ez rá van szitázva akkor ez megoldható.
Arra gondoltam, hogy lehet el lehetne sütni garanciába. Sajnos úgy emlékszem, hogy csak 1 év gari volt rá, de sok helyen 2 év garanciával árulják a Sapphire-kat. A kártya 2004 áprilisi így még beleférne a 2 évbe. Ha nem jön össze akkor is kipróbálhatjuk a kondi méregetős dolgot.
Haver tuti nem húzta a kártyát, Ő nem az a típus, aztán ki tudja, de szerintem nem. S a lapja tudja a 4x agp-t, mivel 754-es a64-e van. -
Mankó
veterán
Köszi a válaszokat.
Azért gondoltam ezt az otthon megcsinálási dolgot, mert arra gyanakodtam, hogy csak egy kondinál repedt meg a forrasztás. A sráv elviitte, akkor még jó volt, másnap már nem. Nem csinált vele semmit. Akkor mi lehet a gondja?
Szóval a kártya több gépben is ki lett próbálva és mindenhol ugyanazt a függőleges csíkokat hozza. Olyan mint a mátrix képernyője, csak nem zöld, hanem minden fajta szinű kicsi, 1*2-es téglalapok vannak a képernyőn függőlegesen. Szóval nincs kép, csak valami szemét. Semeddig nem jut el, amint bekapcsolom a gépet, csak ez jut el a monitorra.
Külsérelmi nyom nincs. Másfél éves és az én gépemben soha semmilyen problémát nem produkált.
Haver elvitte kipróbálni. Ez volt délután 5-6 fele, másnap délben meg szólt , hogy ezt csinálja. Gondoltam nála van a hiba, mert nálam nem volt semmi hasonló, de sajnos nálam is ezt csinálta. Sajnos képet most nem tudok feltenni, mert az otthoni agp-s gépemet eladtam, PCI-E-re váltok.
Én arra gondoltam, hogy az én házam nyitott, így a jó szellőzés is megoldott, míg a srác valószinűleg csak beszerelte a házba, s lehet, hogy nem kapott elég szellőzést.
A kártyán egy VGA Silencer rev.2-es van, a memóriákon nincs és nem is volt borda. A kártya sohasem volt húzva.
Lehet kipróbálom ezt az újrapasztázási dolgot, s ha úgyse lesz jó, akkor eladom alkatrésznek. Vagy kiteszem a falra emléknek. Nagyon szerettem ezt a kártyát,, és sajnálom, hogy ilyen értelmetlenül, gyorsan kinyúlt. Ez van. -
Mankó
veterán
Nem jut el a biosig se. Még a bejelentkező képig se. Csak valami memória szemét szerű jut ki a monitorra.
Az ismerős szaki, TV , videó, meg hasonlók javításában. Napi 3-4 melóban, pedig tanár. Lehet ez meghaladná a képzettségét, de legalább elvállalta és amit a kezébe adtam eddig, mindig megtudta csinálni. Úgyhogy f@sza gyerek.
Ha GPU akkor mitől? A hűtés egy éve így üzemel rajta. Külsérelmi nyom nincs. Nem értem, legalább tudnám, ogy mitől van, már az is sokat segítene. -
Mankó
veterán
Addig nem jut el a kép. Igazából kép sincs, csak össze vissza vonalak.
De legalább van valami. Tehát már bejelentkező kép sincs. Sajnos.
Szerintem csak az egyik kondi adta meg magát, csak hát nehéz lesz lekövetni ezt az egészet.
Esetleg ha egy másik 9800Pro-n kiméregetném a dolgokat, akkor nagyobb lenne a lehetősége a sikernek?
Ez egy Sapphire kártya és egy Connect3D 9800Pro-t tudnék keríteni. Mindkettő referencia kártya. Elképzelhető, hogy működne a dolog ebben a felállásban? -
Mankó
veterán
VGA Silencer van rajta. A kártya sosem volt húzva. És most is ugyanúgy pörög rajta a venti, mint eddig.
Minden ugyanúgy van mint eddig. Egyszer csak kifagyott winamp alatt, utána már ezzel a jelenséggel jelentkezett.
Éppen ezért gondolom azt, hogy csak egy kondi vagy IC szállhatott el, azt pedig ha tudnánk hogy melyik, akár ki is lehetne cserélni. De ahhoz meg kellene a kapcsolási rajz. Vagy legalább azt tudni, hogy az egyes alkatrészeken milyen feszkók mennek át, hogy ki lehessen mérni őket.
Nem tartom lehetetlennek, csak nehezen kivitelezhetőnek.
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
A héten megdöglött a 9800Pro kártyám. Képet ugyan ad még, de csak ilyen szines pötyök látszanak, olyan mint a Matrix képernyője. Elektroműszerész haver azt mondta, hogy az egyik ic, vagy kondi szállhatott el. Meg is csinálná, de kellene hozzá ez a rajz.
Akinek van ilyen, vagy bármilyen ötlete, hogy hogyan lehetne helyrepofozni a kártyát, az please segítsen!
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPhone topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Kés topik