- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
Aktív témák
-
morzsol
aktív tag
Új fejlemény van az s7000 házatáján...
[L]http://www.fujifilm.com/JSP/fuji/epartners/PREventDetailPage.jsp?DBID=NEWS_705447&CAT_ID=-1007[/L]
Ha jól értem, ez az s20 Pro az s7000 SR változata.
Hát, az s7000-nél csak jobb lehet! :)
(Bár nem tud 12MP-t... De azt az s7000 se! :DDD ) -
morzsol
aktív tag
Most mondok egy (talán nem is olyan) nagy marhaságot! Megszokhattátok már! :DDD - De régóta készülődik bennem.
Pillanatnyi meglátásom szerint az s7000 a 602z-hez képest képminőségben nem előrelépés... (Vagy ez már teljesen közismert?!)
Nem állítom, hogy hátrafelé haladnak... valóban, tesztábrán, kimutathatóan nagyobb a felbontása, de minden más ''valódi helyzetben'' igen vitatható az előnye... Szerintem jóindulattal azt lehet mondani, hogy léptek oldalra egyet... :F
(Az SuperCCD SR lehet, hogy más kategória.) -
morzsol
aktív tag
Az elmúlt időszakban az oly C-5050 képeit vizsgáltam... De jó.
Baromi ''jelenlétérzet'', ''nagyon éles kép'' benyomás keltése. Ez OK.
De az ára: A kontúroknál jelentős lépcsősödés, feltűnő mértékű zaj megjelenése a kép bizonyos részein, az egyenes (nem lépcsős) kontúroknál 1-3 pixelnyi ''színátmosódás'' a (kontúr által elválasztott) két szín között. :-(
Több tesztoldal ''a király'' gépnek kiáltja ki.
Hja, nálam is bejött, de ezek ''a másodlagos szindrómák'' azért nem repítettek a mennyekbe.
Vmiért -nem ész érvek alapján- egy-egy konkrét gép vásárlásának tervéhez ragaszkodik az ember (én), míg vmi végérvényes ellenérvet végképp nem talál ellene. Így volt ez nálam az s7000-el, most meg ez a minolta (s414) fészkelte be magát az agyamba... Ezért ennek a képeit tunnningoltam a fotosop unsarpmaszkjával... és olyan 0,3-0,4 rádiusz mellett 100% körüli-feletti amount értékeknél ugyan ezekbe a (c-5050-es) szindrómákba botlottam. A jelenlétérzet kinyomja a plafont (OK!), -de raszteresedés, zaj, színátmosódás... :-(
Nagyon erősen hajlok arra a megállapításra, hogy ez a c-5050 nem is annyira király -a képszélek felé bődületes minőségromlás pl.- csupán az USM-ot még a gépen belül végzik el (gátlástalanul!), esetleg nagy(obb) pontosságú adatokon... Ennyi a differencia.
A minoltás képekkel felé tudok menni a c-5050-es képek ''élességének'', csupán ízlés dolga, hogy kinek mi-mennyire felel meg-elég-sok.
:F -
morzsol
aktív tag
válasz
Auslander #68 üzenetére
A G-k a dpreview-n tarolnak, ha jól látom! :)
Pillanatnyilag ott tartok, hogy ha a 12 MP-t nem lehet kiszorítani az s7000-ből, akkor a digi nálam (minőségileg) nem veszélyezteti komolyan a hagyományos technológiát, ezért inkább azt fejlesztem, a digit pedig igyexem megúszni minél kevesebből. -
Auslander
tag
A G sorozatot annyira nem ismerem...
Ha jol tudom, a G sorozat Canon 'felprofi' kategóriája. 2-es fényerejű objektív miegymás. A kép amit csinál az meglehetősen jó, a G5-nél kevesebb zajjal. A 4 MPixel nekem még eddig elég volt. Az A szerianal jobb minőségű. Közgyűrű segítségével lehet rá tenni 2xezőt, stb... A dpreview.com-on nézz szét. Érdemes.
CF-I,II,Microdrive működik benne. Sajat akkujával a legtöbb képet ez a gép tudta 1xi feltöltéssel produkálni, amikor megjelent. Ma ez már valószínű nem így van, de akkor is az élmezőnybe tartozik. Egy jó Canon 420EX vakuval megtoldva nagyon király.
Üdv:
Ausländer -
morzsol
aktív tag
A CF az olcsósága/elterjedtsége miatt kellene, de mikrodrájvot nem fogad mind, talán csak a kettesek... Viszont monst a c-5050 Oly-t nézetem, az 200 eFt, de nagyon ütős a képe + az 1.8-as fényerő! (Erre jobban szükségem lenne, mint a nagy telére.) Igaz, a széleken erős az eléletlenedes (teljes nyílásnál?), de még az is beleférne... Hát, anyagiak: egy 200 e feletti költséghez nagyon nagy szerelembe kell esni/esnem, vagy külföld...
Klasszak különben a forgalmazók... A legtöbb gép itthon dúrván a duplája. Persze biztos meg tudják magyarázni... De nekem jobb a májamnak, ha inkább nem értem. -
morzsol
aktív tag
válasz
Auslander #63 üzenetére
Bevallom nem látom át a piac egészét, vannak még fehér foltok... Elsőre -régi beidegződés- nem a Canon ugrik be, pedig tudom, hogy jó érzékelőket gyártanak. Egy A70-eset nézegettem korábban, annak nem volt annyira kiugróan éles a képe, az A80-ról hasonlót olvastam. A G sorozatot annyira nem ismerem, látásból igen kívánatosak amúgy! Egy G-5 tesztet olvastam, annál a világos háttér előtti sötét tárgyak erős kék elszineződést kapnak...
(Amúgy próbálnám a költségeket minimalizálni, a képminőséget meg max... és egy sulinetes opciót se bánnék akár...)
De megnézem (G-3)!
[Szerkesztve] -
bokar
csendes tag
Még annyit, hogy a ketyere fémből készült vázzal rendelkezik, van nekije szűrőmenettye, és 4 db AA akksit fogad be. Hát a kártya nem CF (az MicroDrive miatt követelményed?), de xD, ami szintén elég gyors, úgyhogy a gépezet szépen gyártja a képsorozatokat, úgy kb. 3 képet 2 mp alatt. Akinek ennél több kell, az nyúljon a buxába, és vegyen egy fasza Canon EOS 300 D-t, ne Fuji-t.
-
bokar
csendes tag
Magam is mostanában tervezem egy új gép vásárlását. A Fuji s5000-ről hamar sikerült lebeszélnem magam. Az új dédelgetett álmom: Olympus C-750UZ. 10x optikai zoom, 4 Mpix, full manuális zár+rekesz, 16mp-1/1000mp záridő, KÜLSŐ VAKU csatlakozási lehetőség, ISO 50-400, a többi csemege meg a szokásos ''parasztvakítás'' (video+hang stb.). Ilyet fogok venni. Az ára: MediaMarkt-ban 199990. DE! Pesten lehet Sulinet-en belül kapni 153500-ért. Ezt bárki megveheti, max nem igényelhet belőle vissza még 60000 forintot (én igen:) így nekem kb. 90-ben lesz). Jó mi? Ja és láttam referencia képeket. Jók. Vegyetek ilyet, ha ebben a kategóriában jót és nem túl drágát szeretnétek, már ami a digigépet illeti :)
-
morzsol
aktív tag
Atusnak meg köszönöm ezt a mondatát:
''...mit is szeretnél venni, és mennyiért...''
Mert ennek hatására kezdtem megfogalmazni a kritériumokat...
Nem sorrendben:
CF, AA, min. 35mm ekv.-, min. 4 Mp, TIFF/RAW, sok M
Ezeket - tegnap botlottam bele - a Minolta S414 teljesíti egyszerre csak.
+ szűrőmenet, + fémváz, + jó fogás (= ormótlanság :) )
Még figyelgetek... -
morzsol
aktív tag
A Doki-t meg megkövetem, mert a Sigma bizony majd 10 (rosszabbféle) Mp;
Az S2-nek meg nincs (annyira) sok köze a 7000 minőségéhez.
Bocs.
Ez van. Tanulunk...
Ha már nagyon tudnám, nem szólalnék meg.
Épp ez a féltudás tájéka, ami pofázásra inspirálja még éppen az embert... ez az állapot motivál. Se a kevesebb, se a több. Itt viszont még lehet botlani...
Sosem szégyeltem. :U -
morzsol
aktív tag
Mindenesetre nagy festőművész, azt meg kell hagyni!
12 Mp-n ''pamacsokban'' megszakad a kontinuitás a vonalak futásában, aztán megint összeszedi magát, megmutat egy indur-pindur kis részletet majd megint összefolyik az egész... Érdekes. De ha nem eröltetik túl, (Steve-file) akkor szinte még analógos is lehet. De egy kicsit idegesítő. 300 dpi-nél azért feljebb kell menni, azt mondom. -
morzsol
aktív tag
2 napja van az IR-en s7000-es teszt. Jó étvágyat! :)
[L]http://www.imaging-resource.com/PRODS/S7000/S70PICS.HTM[/L]
Sajna TIFF fájl nincs, pedig letölteném...!
Nah, hátha árnyaltabb kép alakulna ki... Mert a mostani befutóm a Minolta s414-es. -
morzsol
aktív tag
A nyomatomról, ha vkit érdekel...
Szal, nyugi van, minden látszik a képen! A zajos ég, az elmosódott kontúrok, borzalmas túlszaturáltság, a villanyoszlop ott középtájt szinte belefolyik a háttérbe - pont olyan, mint a képen. Borzalmasan digitális, pedig direkt a leganalóg(os)abb nyomtatót vettem. Nagyon jól hazudja a fotókat egyébként, de ez gyomorforgató.
Jó, tudom, ki akar nyomtatni kb. 33 cm széles képet?! De 12Mp-ből azért egy A/4-nek ki kellene jönnie! És engem a rendszer potenciálja érdekelt... Hát az nincs A/4-nyi. Megyek majd lejjebb, leírom, ha valakit is érdekel...
Nyomtattam még egy panasonic FZ-10-es képet is (piros ház) mert az tűnt a 4 MP-s tájékon a legélesebbnek. Szintén 300 dpi. (Az egész kép kisebb lenne persze, mint az s7000-é...) Erről már lehetne beszélni. Elfogadható minőségű kb. 20x15-ös képek. A képeslapnyi biztos még jobb. És sokkal fényképebb, mint az elcseszett (Steve-Steve :( ) s7000-kép.
Na majd még... -
morzsol
aktív tag
De jó, hogy még nem téptétek le a fejem...
Az utolsó sor... szal, beledöglök-nek illett volna lennie, de inkább az sem. Atus, ha kiszednéd az utolsó sort, (ezzel #55 együtt,) nyugodtabb lenne az álmom! - Tudom, mással nincs enni baj! Most mit tegyek?! Ha nem engednétek szóhoz jutni... (csak olvashatnék) az a családomnak is jót tenne! - és kevesebb bajt okoznék. Nem lehet ilyet kérni direktben?! Az akaraterőm ugyanis -ezek szerint- gyenge ehhez (hogy magamtól...). Nem regisztrálnék újat! Remélem... :DDD -
morzsol
aktív tag
''Azt viszont már nagyon nem értem, hogy mit is szeretnél venni, és mennyiért.''
Hát ez az, ami itt most épp vizsgálatra szorul. Mert nagyon függ attól, hogy (nekem) mennyit érnek meg. Felső határ... nem, nem a csillagos ég, hanem max. max. az s7000 ársávja. De a kép alapján úgy tűnik, inkább egy 4 Mp-s nívósabb darabnál maradok, meg a pénzemnél.
Még vizsgálódom, és ha beledöglöttök is, akkor is megírom Nektek! :DDD
[Szerkesztve] -
morzsol
aktív tag
Én csak itt egyszer bepofáztam..., aztán meg válaszoltam, aztán meg... elfoglaltam egy topicot?! Én egy kakukkfióka vagyok! :O
Valaki itthagyott egy üres topicot, ( a kőbaltás ember,) éppen kényenyelmes volt nekem és... beleköltöztem?? Óóóó, szabad ilyet?!
Én csak... tényleg csak válaszolgattam abban az irányban, meg gondolkoztam tovább, amit a többiek elkezdtek... semmi rosszat nem akartam... és egyszer csak itthagytak!!! :O
Mert... a témaindító kérdés engem is érdekelt...
Ki is nyomtattam egy 300 dpi-s képet az s7000-el tegnap, az egyetlen 12MP-st, ami ''Steve''-nél található... Elsőre elég kiábrándító! (Epson foto 6 tentás 5000 akárhány dpi-vel, a legnagyobbal, amit tud (915-ös). A kész kép kb. 33 cm lett volna, úgy kb. az A/4 110%-a, 300dpi-s. Ebből egy 10x15-ös részletet. Még nézegetem, de... nem az igazi.) -
atus
senior tag
Elég sok zsét kell rákölteni egy ilyen beruházásra, és egyébként is a bőség zavara fogadja az embert a digifényképező piacon, szóval érthető a tépelődésed. Azt viszont már nagyon nem értem, hogy mit is szeretnél venni, és mennyiért. Meg az érdekességen túl, hogy került elő a Sigma?
-
morzsol
aktív tag
Amúgy jól vagyok... :DDD )
(Vhol Detrit kissé félreértettem az ''ilyesztő''-jével kapcsolatban. De végül is ugyan azt mondtuk.)
(Ez flémelés? Vagy már nincs ember, akinek ne szóltam volna be? Vagy egyszerűen csak tök hülye vagyok, értelmetlen dolgokat locsogok... - hát ez az, épp ettől fétem! :DDD)
[Szerkesztve] -
morzsol
aktív tag
Hát, mondjuk, ha megnézitek... ez alapján ismét csak azt mondanám, hogy felejtős, ha nem láttam volna már mást is...
[L]http://www.fotovilag.hu/teszt/sigmasd9.htm[/L]
Életlen kép, objektív színi hiba, zaj rendesen az ISO-teszten... :) ) Így meg lecserélik Canonra. (Csak hány sigma is egy canon?) Esetleg az lehet még a stratégia, hogy veszel egy vázat 1 nagylátószögűvel, úgy teszel, mintha kompakt lenne, és fürdessz a gyönyörű pixelekben. Ahhoz meg kicsit drága. Pláne, ha akarsz egy ''28-ast'', vagy nagyobbat, azért nagyon látó nagylátószögű kell, az 1,7-es szorzó (- ha jól emléxem-) miatt
Hát...
Ja, nézte már valaki a ''pompi'' tesztképek hisztogramjait?! Borzalmasak, a fél skáláról hiányzik legalább az információ... Attól ilyen ''csúnyák''. Valami jól el volt állítva...
[Szerkesztve] -
morzsol
aktív tag
Kapásból sikerült a legjobb képre ráklikkelnem... :D
de még itt is látszott a különbség, a többi érzékelőhöz képest.
(Elgondolkodtató. Mondjuk, egy filmszkenner ''ilyen'' elven működik: minden pixel 3 komponensű.) De miért nem láttam ezt rögtön, a ''fotovilág'' teszképein?!
Az első benyomásom az volt, hogy... felejtős... Nah, még figyelgetek.
Úgy szeretnék szeretni egy fuji s7000-est... - vagy ez már kiderült? - De úgy tűnik, nem lehet... (Honnan van ez a vonzalom? Pedig egy nagy draba állat! Vagy éppen ez az?!) -
morzsol
aktív tag
Az s7000 ''mellett'' úgy okoskodtam, hogy ha nyomtatásban tényleg ennyire nem jönnek ki (azok) a hibák, (amit ''actual pixels'' nézetben a képernyőn látunk,) akkor az ő 12 Mp-s ''interpolált'' felbontása lehet, hogy felér olyan 8 Mp-nyi ''valódival'', és az már egy jó minőségű A/4!
(Ha valaki tudja, hogy ez hol hibás, nyugodtan vágja hozzám! PLZ!)
De egy 28mm - onnan a zoom elejéről - nagyon hiányzik! :O
(Azaz, hogy a mennyiség -12Mp- ''minőségivé'' válik. (??))
[Szerkesztve] -
morzsol
aktív tag
Ebbe botlottam hirtelen,
[L]http://digicam.pompi.hu/sd9/img01_sd9_iso100_default.jpg[/L]
még nem jött le teljesen (telefon :-( ), de... ilyesztő! (Ennek nyílván nem is a színei, hanem az élessége/kontrasztja. Kis utófeldolgozást még kíván.)
Jó néha tisztába tenni a dolgokat, sarokpontokat kijelölni... különben elszáll az ember! (Kezd visszatérni a ''hitem''! :) )
[Szerkesztve] -
detri
aktív tag
Hát igen, nagyon jól hangzik az érzékelő működése. Sajna nem állnak a nagy gyártók a Foveon mögé, így nemigen halad a fejlesztése. Nagy kár. :(
Most megnéztem megint pár tesztképet, a részletessége fantasztikus... Egyeten olyan gép, ami 100%-os képnézetben is igazán szép. -
-
morzsol
aktív tag
Ezért mondtam korábban, hogy nem az az igazán igazi. Én is pont ilyennek láttam (a letöltött tesztképeket) a s7000 esetében is, ezért szerettem ki belőle.
A 602z prospektusában a gépről(!) készült képeket is a 602z-vel készítették (állítólag), perfekt. Most a digitális fotó III/10 számában az s5000-rel van 3db (2db) tesztkép 3 ill 6 Mp-s felbontásban. Teljesen fotószerűen lágy, kellemes, kicst zajos (mint amit látni lehet a képernyőn át is) de ez elmegy, a filmek is zajosak kissé. Szóval ez az ''darabosság, elmosottság'' (amit én is látok) ott nem köszön vissza, vagy nem zavaró. -> Mostmár ''teljesen tanácstalan vagyok''! :F
Ráadásul a Canon 1DS-től, (amit etalonnak tartottam -csak úgy magamnak- zaj terén) is láttam zajosabb (és kontraszttalan) képeket... :F - Passzolom a témát! -
detri
aktív tag
Bármelyik nagy Digitfoto oldalaon találsz Sigma SD9 tesztképeket, dpreview, imaging-recource, steves-digicams...
Mikor megjelent Magyarországon, az astoriai digit fotós boltban kipróbálta a gépet egy fotós (Pompi), aki az index ''Digitális fényképezés'' topikba be is linkelte gyorstesztjét annakidején.
[L]http://digicam.pompi.hu/sd9[/L]
Egyébként számomra valóban ijesztőek a színei, nagyon nem tetszik. Nagyobb érzékenységnél zajosabb is, mint SLR társai. Viszont a felbontása, részletgazdagsága... eszméletlen.... -
morzsol
aktív tag
Én is láttam egy ilyen teszet. (Az a kétoldalas comparometer, vagy mi...)
De ott az 5000-re rá van eresztve 1000-rel a digit élesítés, és nagyobb a tömörítése is a képnek, több a jpeg hiba. Lehet, hogy érdemes lenne mégegyszer megnézni, a teljes lapról tölteni le a képeket, ahol sok különböző paraméterrel készített változat is fellelhető szokott lenni... :F -
morzsol
aktív tag
Na jó, én meg teszek ide egy hazait... Megjárja.
[L]http://www.fotovilag.hu/teszt/teszt.htm[/L] -
sityak
tag
Már a címben felsorolt három gép sem nagyon nevezhető egy kategóriának,
tehát nem képezhetnek összehasonlítási alapot!
tesztképek és tesztek pedig [L]http://www.dpreview.com[/L] itt
Üdv. -
morzsol
aktív tag
Hi Doki!
A ''Fujifilm FinePix S2Pro''... -leegyszerűsítve- nem épp egy ''cserélhető objektíves'' S7000?! (Mer annak annyira nem kiugró a képminősége...)
(Most úgy tűnhet, hogy kötöszködöm?! :D Véletlenül sem, komolyan. Csak ez pont érdekel... és hátha valaki meggyőz az ellenkezőjéről!)
Amúgy, aki tud, lökjön már linket tesztképekről, arról amit épp sztárol! Mert akkor mindenki el tudja dönteni a látottak alapján magának azt, amit éppen el kell. (És gyors. Csak egy klikk. Nem jó lenne így?!)
(Persze ezeket a képeket jól meg is lehet főzni... de azért annak is komoly nyoma marad -> ''~'' objektív.)
[Szerkesztve] -
morzsol
aktív tag
''a színei ilyesztőek lehetnek!''
Én is így gondolom, másképpp nincs értelme az egésznek... Valószínűleg az élessége is jobb a hagyományos érzékelőkhöz képest, nem kell ''interpolálni''(?) a színeket egy R vagy G vagy B komponensből a másik kettőre.
De a felbontása ettől még nem 3x-os. Persze, így reklámozzák, mert jól hangzik, de azért ez mégsem uaz. Valaki tesztkép-linket nem tud beszúrni esetleg róla/vele (Foveon)?! -
atus
senior tag
A 300D nem hülyeség...
Neten (nem hazai) a legolcsóbb ár $778, ami pillanatnyilag 161,505.02 HUF, igaz erre jön vám, ha nincs kedved becsempészni. Márpedig miért ne? :D Hoztam már be USAból gépet, és simán ment. Szerintem fele árért bőven megéri...
Itt egy gyűjtőhely:
[L]http://bizrate.lycos.com/marketplace/search/search__cat_id--402,prod_id--11065433,rf--wgg,title--Canon%20300d,sort--6.html[/L]
Itt meg $799, és Magyarország rajta van a szállítási listán...
[L]http://store.yahoo.com/royalcamera/caneos30digr.html[/L]
Jah, és ugyanitt (royalcamera) a 10D $1099, ami pedig 228,141.41 HUF. Ha ezt tudom kicsit előbb, akkor tudom mit válasszak... -
rlazol
veterán
az 5000 valoban gyengebb, mint a 602z. Igazabal utobbit meg se neztem, gondolvan, hogy az ujjabb konstrukcio csak tobbet tud, de nem. Koszonom, hogy megmutatattad :))
Az A1-esert csorog a nyalam. Asszem a valos kereso a legnagyobb kulonbseg, a kevesebb Mpixel ellenere meg a felhajthato EVF/LCD es a blendeertek.
gyonyoru darab! kar, hogy vsz nem lesz ra penzem... :) -
detri
aktív tag
Az 5000-re gondoltam leginkább, az azért alacsonyabb kategória. Már nem emlékszem, h hol, de volt jópár összehasonlító kép a 602 és az 5000 -ről, sokkal gyengébb az 5000. Az A1 viszont a kompakt csúcsa szerintem. (Bár rendes tesztet még nem láttam :) ) Szal nincsenek köszönőviszonyban. :) 7000-et nem ismerem.
G5 alatt term. a Canon G5 -öt értettem. Az azért nincs aranyárban, és nem rossz masina. -
rlazol
veterán
válasz
enzo_ferrari #19 üzenetére
azt irtad, hogy a 602Z utoda a 7000. Aztan meg azt, hogy a 602Z a tuti vasar. Ez hogy lehet?
-
sequator
senior tag
esetleg a Nikon Coolpx 5700as? elég jónak tűnik
de sztem a s5000 viszi a pálmát, ár/teljesítményben verhetetlen
Sautia -
sequator
senior tag
a Dimage 7Hi jó darab lehet, nekem a kistesója van a 7i, és sztem k* jó, bár nem vagyok egy nagy fotós, a gép kedvéért egyre jobban érdekel a fotózás :))
most a digifenykep.hu-n 350e 256MB CF kártyával
Sautia -
rlazol
veterán
válasz
enzo_ferrari #16 üzenetére
gibraltaron 70000 korul lattam oket. Oda megyek... :)
Kerdes: ha a 7000 a 602Z utoda, akkor miert megis 602Z? -
enzo_ferrari
tag
Fuji S602Z-m van, nagyon tuti, és a 7000 ennek az utóda. Ebben CCD4 van, de csatlakozom az előttem párral témához szólóhoz, hogy a 602-es tuti vásár.
Ha van időd és meg tod oldani, szerintem menj ki osztrákiába, mert sokkal olcsóbbak ezek a gépek. Pl 602-es 140e ft
www.geizhals.at -> itt nézz körül -
A haver most vett Fuji S5000-est. A gep kulsore eleg komoly, bar a fogasan erzik, hogy nem csucskategorias gep. A TFT hatul nekem nagyon tetszett, eleg gyors es fenyes. A manual fokuszanak kezelese nekem nem igazan tetszett, nehezen kezelheto. A zoom az allat. :). Ennyi penzert jobbat nem kapsz.
De ha mar egyszer tobbet szansz ra, akkor ott a Fuji S602Z. Az tenyleg tuti. -
detri
aktív tag
Ha az A1-et külföldi ár alapján kalkulálod, akkor a 300D -t se a magyar árakon nézd! Mert itthon az A1 bruttó ára 350E körül van, a 300D hivatalos ára az EF-S -obival 369E.
Mellesleg az 5000/7000-es Fuji mit keres az A1 mellett??? :)
Egyébként G5 . :D -
rlazol
veterán
Digitális fényképezőgépe szeretnék venni a közeljövőben, és eddig ez a 3 tűnik a legközelebbinek az elvárásaimhoz.
Csak nem tudok választani. Az S5000 10x-es zoomja és az AF segédfény nagy fegyvertény, de csak 3 Mp (A4-es méretben kevesebb, mint 200 dpi), ugyanakkor az ára nagyon szép. Az S7000 a legnagyobb felbontású a háromból, de nincs AF segédfény és csak 6x zoom. Viszont van manuális fehéregyensúly és az objektíven lehet szabályozni a fókuszt. A Minolta kicsit átmenetnek tűnik a két Fuji között, de az a legdrágább. Na meg nèhány dologban sokkal jobb (B zárido, Blende, TIFF, kiforditható LCD). Szerintetek? Javaslat? Ötlet? Egyèb gèp?
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Hisense LCD és LED TV-k
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen notebookot vegyek?
- Iqos cigaretta
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest