Hirdetés

Aktív témák

• morzsol

aktív tag

Az elmúlt időszakban az oly C-5050 képeit vizsgáltam... De jó.

Baromi ''jelenlétérzet'', ''nagyon éles kép'' benyomás keltése. Ez OK.
    De az ára: A kontúroknál jelentős lépcsősödés, feltűnő mértékű zaj megjelenése a kép bizonyos részein, az egyenes (nem lépcsős) kontúroknál 1-3 pixelnyi ''színátmosódás'' a (kontúr által elválasztott) két szín között. :-(
    Több tesztoldal ''a király'' gépnek kiáltja ki.
    Hja, nálam is bejött, de ezek ''a másodlagos szindrómák'' azért nem repítettek a mennyekbe.

Vmiért -nem ész érvek alapján- egy-egy konkrét gép vásárlásának tervéhez ragaszkodik az ember (én), míg vmi végérvényes ellenérvet végképp nem talál ellene. Így volt ez nálam az s7000-el, most meg ez a minolta (s414) fészkelte be magát az agyamba... Ezért ennek a képeit tunnningoltam a fotosop unsarpmaszkjával... és olyan 0,3-0,4 rádiusz mellett 100% körüli-feletti amount értékeknél ugyan ezekbe a (c-5050-es) szindrómákba botlottam. A jelenlétérzet kinyomja a plafont (OK!), -de raszteresedés, zaj, színátmosódás... :-(
    Nagyon erősen hajlok arra a megállapításra, hogy ez a c-5050 nem is annyira király -a képszélek felé bődületes minőségromlás pl.- csupán az USM-ot még a gépen belül végzik el (gátlástalanul!), esetleg nagy(obb) pontosságú adatokon... Ennyi a differencia.
    A minoltás képekkel felé tudok menni a c-5050-es képek ''élességének'', csupán ízlés dolga, hogy kinek mi-mennyire felel meg-elég-sok.
    :F

Aktív témák