- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Aktív témák
-
Auslander
tag
A G sorozatot annyira nem ismerem...
Ha jol tudom, a G sorozat Canon 'felprofi' kategóriája. 2-es fényerejű objektív miegymás. A kép amit csinál az meglehetősen jó, a G5-nél kevesebb zajjal. A 4 MPixel nekem még eddig elég volt. Az A szerianal jobb minőségű. Közgyűrű segítségével lehet rá tenni 2xezőt, stb... A dpreview.com-on nézz szét. Érdemes.
CF-I,II,Microdrive működik benne. Sajat akkujával a legtöbb képet ez a gép tudta 1xi feltöltéssel produkálni, amikor megjelent. Ma ez már valószínű nem így van, de akkor is az élmezőnybe tartozik. Egy jó Canon 420EX vakuval megtoldva nagyon király.
Üdv:
Ausländer -
morzsol
aktív tag
A nyomatomról, ha vkit érdekel...
Szal, nyugi van, minden látszik a képen! A zajos ég, az elmosódott kontúrok, borzalmas túlszaturáltság, a villanyoszlop ott középtájt szinte belefolyik a háttérbe - pont olyan, mint a képen. Borzalmasan digitális, pedig direkt a leganalóg(os)abb nyomtatót vettem. Nagyon jól hazudja a fotókat egyébként, de ez gyomorforgató.
Jó, tudom, ki akar nyomtatni kb. 33 cm széles képet?! De 12Mp-ből azért egy A/4-nek ki kellene jönnie! És engem a rendszer potenciálja érdekelt... Hát az nincs A/4-nyi. Megyek majd lejjebb, leírom, ha valakit is érdekel...
Nyomtattam még egy panasonic FZ-10-es képet is (piros ház) mert az tűnt a 4 MP-s tájékon a legélesebbnek. Szintén 300 dpi. (Az egész kép kisebb lenne persze, mint az s7000-é...) Erről már lehetne beszélni. Elfogadható minőségű kb. 20x15-ös képek. A képeslapnyi biztos még jobb. És sokkal fényképebb, mint az elcseszett (Steve-Steve :( ) s7000-kép.
Na majd még... -
morzsol
aktív tag
De jó, hogy még nem téptétek le a fejem...
Az utolsó sor... szal, beledöglök-nek illett volna lennie, de inkább az sem. Atus, ha kiszednéd az utolsó sort, (ezzel #55 együtt,) nyugodtabb lenne az álmom! - Tudom, mással nincs enni baj! Most mit tegyek?! Ha nem engednétek szóhoz jutni... (csak olvashatnék) az a családomnak is jót tenne! - és kevesebb bajt okoznék. Nem lehet ilyet kérni direktben?! Az akaraterőm ugyanis -ezek szerint- gyenge ehhez (hogy magamtól...). Nem regisztrálnék újat! Remélem... :DDD -
morzsol
aktív tag
Hát, mondjuk, ha megnézitek... ez alapján ismét csak azt mondanám, hogy felejtős, ha nem láttam volna már mást is...
[L]http://www.fotovilag.hu/teszt/sigmasd9.htm[/L]
Életlen kép, objektív színi hiba, zaj rendesen az ISO-teszten... :) ) Így meg lecserélik Canonra. (Csak hány sigma is egy canon?) Esetleg az lehet még a stratégia, hogy veszel egy vázat 1 nagylátószögűvel, úgy teszel, mintha kompakt lenne, és fürdessz a gyönyörű pixelekben. Ahhoz meg kicsit drága. Pláne, ha akarsz egy ''28-ast'', vagy nagyobbat, azért nagyon látó nagylátószögű kell, az 1,7-es szorzó (- ha jól emléxem-) miatt
Hát...
Ja, nézte már valaki a ''pompi'' tesztképek hisztogramjait?! Borzalmasak, a fél skáláról hiányzik legalább az információ... Attól ilyen ''csúnyák''. Valami jól el volt állítva...
[Szerkesztve] -
morzsol
aktív tag
Kapásból sikerült a legjobb képre ráklikkelnem... :D
de még itt is látszott a különbség, a többi érzékelőhöz képest.
(Elgondolkodtató. Mondjuk, egy filmszkenner ''ilyen'' elven működik: minden pixel 3 komponensű.) De miért nem láttam ezt rögtön, a ''fotovilág'' teszképein?!
Az első benyomásom az volt, hogy... felejtős... Nah, még figyelgetek.
Úgy szeretnék szeretni egy fuji s7000-est... - vagy ez már kiderült? - De úgy tűnik, nem lehet... (Honnan van ez a vonzalom? Pedig egy nagy draba állat! Vagy éppen ez az?!) -
detri
aktív tag
Hát igen, nagyon jól hangzik az érzékelő működése. Sajna nem állnak a nagy gyártók a Foveon mögé, így nemigen halad a fejlesztése. Nagy kár. :(
Most megnéztem megint pár tesztképet, a részletessége fantasztikus... Egyeten olyan gép, ami 100%-os képnézetben is igazán szép. -
-
detri
aktív tag
Bármelyik nagy Digitfoto oldalaon találsz Sigma SD9 tesztképeket, dpreview, imaging-recource, steves-digicams...
Mikor megjelent Magyarországon, az astoriai digit fotós boltban kipróbálta a gépet egy fotós (Pompi), aki az index ''Digitális fényképezés'' topikba be is linkelte gyorstesztjét annakidején.
[L]http://digicam.pompi.hu/sd9[/L]
Egyébként számomra valóban ijesztőek a színei, nagyon nem tetszik. Nagyobb érzékenységnél zajosabb is, mint SLR társai. Viszont a felbontása, részletgazdagsága... eszméletlen....
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest