- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pulsar #27892 üzenetére
http://tomato.groov.pl/?page_id=69
De ehhez ITT kaphatsz segítséget.
-
válasz
Pulsar #27890 üzenetére
Olyan firmware létezik, ami nem a WAN interfész IP címét küldi el a DDNS szolgáltatónak, hanem külső szerver segítségével állapítja meg az IP címet, ami független attól, hogy az adott router NAT-olt hálózaton van-e, vagy se, és azt regisztrálja a DDNS-ben.
-
-
Üdv!
Nem hiszem, hogy ez lenne a gond... Bevallom, hogy eddig nem is nagyon tudtam, hogy mi az a "Hamachi", de most viszont utánaolvastam, és a wikipedia oldalán az első mondat így hangzik:
"A Hamachi egy központi vezérlésű freeware Virtuális magánhálózati (VPN) kliens, amely képes két NAT-olt számítógép között virtuális magánhálózatot létrehozni, miközben nem kell a hálózati útválasztóban más beállításokat eszközölni."
Na innentől kezdve a router probléma szerintem kipipálva, a hibát máshol kell keresni...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lényegében switch-ként használnám a TP-Link routert a modem/router (Cisco EPC3925) mögött.
(#5159) Beri : Igen, csak, ahogy kilőttem benne a DHCP-t, nem bírtam visszalépni bele, nade ha véletlen még ki szeretnék benne kapcsolni valamit, akkor azt nem tudom megcsinálni, így meg kicsit gázos a dolog.
Hát amit a modem/router oszt ki, azok 192.168.0.x, a TP-Link meg ugye 1.1 lenne. És ezt a modem/router-ben a csatlakoztatott dhcp eszközöknél láttam is. Bár működni működött, csak az kavart be nekem, hogy nem bírtam belelépni a tp-link-be a dhcp kikapcsolása után.
-
Konair
csendes tag
köszi a gyors választ. Nos, ahogy néztem a legfrissebb Firmware elég rég jött ki (06/27/2007), így szerintem ez van rajta. A másik gond, hogy leszedtem, de fogalmam sincs, hogy kell feltenni. Nos ha szétszedem, akkor pontosan mit is kéne tennem a kiszáradással? Bocsi, de ezekhez már végkép nem értek.
forrest85: Igen, nálam is szeret melegedni, így a gép ventije fölött van elhelyezve
Én az egeret vertem szét mérgemben... Az utódot már kinéztem, de jobb lenne, ha a régi működne rendesen.
-
-
pinnacle
nagyúr
A legújabb firmware van rajta. Ma reggel vettem észre, de azt hittem, hogy csak a rendszer van túlterhelve napközben, mondjuk az érdekes, hogy fixen 9Mbs. Tegnap olyan is volt, hogy semmi jel nem jött, ekkor is a modembe kötés oldotta meg a problémát. Wifin és kábelen is csatlakozom, mindkettő gépen ugyanaz a helyzet. A router szerintem legalább 50-60 C°, nem túl meleg ez? Lehet, hogy a UPC szívat, hiába klónoztam a MAC címet (egyébként érdekes módon anélkül is volt net, az első bekapcsoláskor)? Gondolom azt itt látnám, ha valaki lopná a jelet.
-
T_boy
tag
Ma megvizsgáltam minden lehetőséget. A modemem rakoncátlankodik. Ha modemről használom az internetet akkor nincs probléma. Ha a router is be van iktatva akkor bolondul meg. Egyik ismerősnél kipróbáltam a modem + router kombinációt és ott sem volt meg a sebesség. Mivel a szolgáltató ua. ezért azt is kipróbáltam hogy az ő felhasználó nevével/jelszavával csatlakoztam, de az sem segített. Utána kipróbáltam az ő leharcolt, de ugyanolyan modemét nálam a routerrel és a sebesség végre rendben volt. Kicseréltem a modem adapterét is, de úgysem működött az enyém megfelelően.
Összegezve kiderült, hogy mégsem a routeremmel, hanem a modememmel van baj. Ha router nélkül megy a net akkor minden rendben, azonban ha a routert is használom akkor jelentkeznek a fent említett hibajelenségek.
Gondolom, ha jelentem a szolgáltatónak a hibát ezért nem fogják kicserélni a modemet. Szerintem arra hivatkoznának, hogy nincs semmi baj, mert router nélkül működik minden. Azt meg hogy nem a routerrel van baj nincs kedvem bizonygatni... Mellesleg a router mikor hozzám került új volt, de ennek már 6 éve, szerintem egy csere már akár indokolt is lehetne.
-
sasreti
csendes tag
Igen. Kb 2 hónapja van csak routerem, és előtte tökéletes volt. tegnap este kipróbáltam Azureus Vuze klienssel is. A letöltés megy 4-5Mb/s közben a feltöltés 800Kb/s-1,5Mb/s .
Majd miután letöltötte, megáll a feltöltés, illetve lemegy 8Kb/s-ra. Vuze alapbeállításokon, port tesztelés ok! Egyszerűen nem értem. -
Bla-bla
csendes tag
Kössz a javaslatokat, ezekkel próbálkoztam korábban, eredménytelenül.
A probléma egyébként megoldódott, egy másik fórumon a csatorna átállítását javasolták. Állítólag két közeli router azonos csatornán elnyomhatja egymás SSID-ját
Az érdekes, hogy a régi gépem plusz két PC a lakásban gond nálkül látta eddig is a routert. Valszeg az lehetett, hogy az új laptop N-es wifi-je inkább a szomszéd N-es routerével foglakozott az 1-es cstornán, az én régi G-semet lesajnálta...
Na min1 a lényeg hogy most egy másik, a közelben senki által nem használt csatornán sikerült a két cuccot összehozni. -
tisn
addikt
"Kicsit kutakodtam, és azt találtam, hogy ilyenkor a 192.168.1.1 -en a WAN(!!!) porton keresztül elérhető a router menüje, rá kell tölteni egy másik firmware-t, és akkor jó lesz. Ha nem akkor kuka.
Ezt a hibát a leírások szerinte akkor szokta csinálni, ha rossz software kerül rá..."Sajnos nem értem el így sem az admin felületet, akkor kuka lesz.
-
Ryudo
csendes tag
Néztem router nélkül,úgy ment simán.Szolgáltató miatt meg sztem nem lenne ez folyton,mer akkor már amióta van itt albiban netünk azóta csinálná.De az elmúlt 2 napban kezdte.Reseteltem a routert és úgy kb 1-2 órán keresztül semmi ilyen nem volt aztán megint elkezdte.Lehet,hogy tönkre ment,kiöregedett szegény.
-
poweradi
csendes tag
Váá jó lett!!!!
de örülök!!!Köszi szépen!
Még annyi segítséget kérnék, hogy a port forwardingot hogy tudom beállítani ezen a modellen (TP-WR941ND) a lenti routeren (Edimax) van port forwarding funkció be is van állítva egy port amin keresztül aktív tudok lenni utorrenten. ezen a routeren port forwardingon belül van Virtual server, port triggering, DMZ, UPNP funkciók de nemtudom melyiket kell állítani, ahhoz, hogy működjön:S
-
poweradi
csendes tag
köszönöm válaszod! Cat5-ös kábel mind a két végét ilyenre kössem ahogy leírtad? mert egy régi 2005ös fórumban ezt találtam nézd csak:
"És azt még nem látam,hogy irtátok volna hogy a 9 méter az egy kritikus pont mert annal hoszab kabelnél számit hogy milyen a kötési sorrend."
A KÁBEL ELEJE :N
F-N
Z
F-K
K
F-Z
B
F-BVÉGE :
Z
F-Z
N
F-K
K
F-N
B
F-BMint látjátok csak az 1,2,3,6 os szált kel forgatni.
A 4,5,7,8 as szálakat ugyan oda kell bekötni.
Vagyis ha számokal akarjuk kifejezni a sorrendet akkor a következöképpen néz ki.(Csak amit forgatunk.) eleje 1,2,3,6 vége 3,6,1,2
ezt írták, most nem értem melyik legyen az eleje, meg a vége! Ami a lenti routerben van az az eleje amit fel akarok szobámba az a vége?
Vagy azt csináljam amit írtál és mind a két végét olyanra kössem? -
xbencex
csendes tag
Hello!
Még most sem működik
Pedig mindent úgy beállítottam, ahogy leírtad!
Már kezd uncsi lenni ez a router, már sokszor attól is lefagy, ha csak netezem és meg kell várni még újraindulEgyébként szerintem az ip-kel lehet baj, mert van nekem vagy 5 féle, szóval ezt az ip-s részt nem értettem!
Elmondanád részeletsebben?! Megköszönném.
Amikor ellenőrzöm, hogy niytott e a port, akkor tök más ip-t ír ki mint a virtual serversnél, port forward beállításnál ezt: 192.168.2. x-et lehet választani
és vannak ilyenek is, ez mindegyik más-más cím nálam ( a router menüjében):
IP Pool Starting Address
IP Pool Ending Address
IP Address
ezek meg mind üresek pl:
DNS Address >
Secondary DNS Address
itt megint más van:
DHCP Client List
Na most akkor milyen ip kell hova?
Vagy mi lehet a gond?
Várom megtisztelő válaszotokat!
Köszönettel!Bence
-
Sensei
aktív tag
Ez azért így nem egészen igaz.
Miért osztaná el az 54Mbps-t 8-cal? Nem MB/sec kell neki. Az a gondja, hogy a 10Mbit/s-os net nem megy át 54Mbit/s-os hálózaton, tehát nem kell váltogatni.
Valószínűbb, hogy a veszteség, titkosítás miatt nem tudnak az eszközök nagyobb sávszélt, bár ez tényleg elég gyengus.
Az 54Mbit/s-os eszközök egyébként jellemzően 10Mbit/s-ot tudnak csak gond nélkül átvinni. -
-
Ry0K3N
senior tag
-
nofi
addikt
hm, na akkor most jönnek a láma fejtegetéseim mert nem nagyon vagyok otthon a témában
Szóval a routerem ugye 192.168.1.1-től .256ig tartja fent magának az IP cím kiosztást, ergo ha mondjuk ha a 192.168.2.x -et írom be akkor műköik, vagy már nem az ő tartományába esik és nem ad jelet?
A másik meghogy az IP beállításoknál csak az IP címet kell állítsam, a DNS meg átjáró címeket hagyom békén, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Reklámblokkolók topikja
- Medence topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- iPad topik
- 3D nyomtatás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest