- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
james008bond
őstag
válasz
Intruder2k5 #6272 üzenetére
Szia!
Kicseréltem egy Linksys WRT160N-re. Lehet, nem tud annyit, mint az ASUS, de szimpatikusabb. A supportja is. Meg az ASUShoz nem volt meg a telepítő CD, így a plusz funkciókat nem tudtam beüzemelni. Meg egy csomó funkciót ki se használtam volna. Erről a routerről van információd? -
The_dog
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6268 üzenetére
Ja, nem azért, csak már ha felmerült ez az aspektus, gondoltam tisztázom, mi, hogy van, hogy tudjam, hogy működnek ezek a kiosztások. Csak tanulok...
-
válasz
Intruder2k5 #6274 üzenetére
Bocsánat, a helyes cím természetesen http://192.168.2.1
-
james008bond
őstag
válasz
Intruder2k5 #6270 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
The_dog
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6264 üzenetére
Beállítottam egy fix csatornát, eddig úgy tűnik minden ok.
Lenne két kérdésem még, hogyha már felvetődött a téma:
1.A modemem Setupjában van egy külön DHCP rész. Ebben a beállításokat a Lan-ra vonatkoztatva írja. Tehát akkor ezt akár ki is lehetne házon belüli belüli statikus IP beállításakor kapcsolni? A Network -> Wan menüben azt írja, hogy a szolgáltató által megállapított módot állítsam be. Egy szóval, akkor a külön álló DHCP menü az a házon belüli hálózatra vonatkozik csak? Ha statikus IP-t akarok, akkor azt akár így ki is kapcsolhatnám, nem?
2. A Network -> Wan menüben az ip-cím, amit látok, ez az, amit a szolgáltató osztott ki nekem, ugye?
-
válasz
Intruder2k5 #6260 üzenetére
szerintem rosszul volt használva, vagy nem megfelelően lett értelmezve a kiértékelés...
-
The_dog
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6256 üzenetére
Amit már biztosan tudok, hogy ha rádugom kábellel a gépet a routerre, akkor nem szakad a kapcsolat.
Ha megszakad, az egész kapcsolat szakad, de csak kb. 10 másodpercre, utána visszaáll. Ezt látom a kapcsolat ikonjáról, mert ha csak a netkapcsolat szakadna, akkor másmilyen ikon jelenne meg. Ez a 10 másodperc pont elég arra, hogy újra kelljen kezdeni a letöltéseimet.
192.168.1.1 nem tudom elérhető-e olyankor, nem próbáltam.
A titkosítás nélkül sem próbáltam még? Kellene? Ha úgy nem szakad, abból mi szűrhető le? Ne titkosítsak? De akkor mi van a biztonsággal?
-
BaziJoe00
tag
válasz
Intruder2k5 #6246 üzenetére
de ha felteszem a tomatot attól még vissza tudom tenni a gyári fw-ét ha esetleg valami gáz lenne ugye?
-
Kalmar01
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6242 üzenetére
Router nélkül tökéletes!
Több géppel nem néztem!
Kábel cserét probáltam! -
BaziJoe00
tag
válasz
Intruder2k5 #6242 üzenetére
egyébként milyen előnyei vannak a tomato firmwarenek ellentétben a gyárival? Azt láttam hogy linux alapu, meg nézegettem videókat youtuben.
-
BaziJoe00
tag
válasz
Intruder2k5 #6228 üzenetére
Üdv nem nagyon szeretnák rá más firmwaret tenni szerintem a gyári tökéletes csak ezt a kis hibát kéne kiküszöbölni firmware csere nélkül(frissítés már volt nem oldotta meg a problémát)
-
válasz
Intruder2k5 #6238 üzenetére
Ha nem, próbáld meg HARD RESET-elni... Az esetek egy részeben az is szokott segíteni.
-
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6218 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítséget, majd valahogy megoldom
További kellemes estét! -
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6216 üzenetére
Rendben köszi
Bár ezzel a modemmel használtam már más routert, hiba nélkül ment, és a jelenlegi routert is használtam már máshol, és ott tökéletesen működött anno, mikor megvettem -
válasz
Intruder2k5 #6214 üzenetére
Már megint lekéstem, de találtam Neked valamit... Ami fontos lehet.
Egy modem teszt...http://logout.hu/bejegyzes/dchard/adsl_modem_teszt_2_resz/hsz_1-50.html
Szóval lehet, hogy modem után kell nézned! Az első kettő jó választás lehet, ezt ma már ajánlottam valakinek. És nem is veszélyes az ára. Neten már 3-4e Ft-ért lehet kapni ilyeneket, de mondom, én (a listával a kezemben) megkérdezném a szolgáltatót, hogy nem tudnak-e valami jobbat ajánlani neked.
-
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6213 üzenetére
Értem
Mit gondolsz, ha vennék esetleg új routert, egy ugyanilyen típusúval lennének gondok?
Mert ahogy nézem felesleges 10-15 ezeret költenem rá, hisz nem 80 Mbit/s internetet kell megosztanom, csak 5-t -
válasz
Intruder2k5 #6213 üzenetére
lejárt a mod idő...
Illetve kérhetnél más típusú modemet, hátha azzal jobb lenne... Sajnos ezt csak így kikísérletezni lehetne.
Még egy kis infó erről, hogy legyen mit olvasnod.
http://logout.hu/cikk/adsl_haladoknak/teljes.html -
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6211 üzenetére
Reset az ilyenkor alap dolog
A legújabb firmware van rajta, de a régebbivel is volt hasonló probléma...MTU értékét egészen 576-ig próbáltam, de 1452 amin sikerül mindig behozni nagy nehezen, amit korábban is javasoltál.
Nem tudom, hogy van-e köze hozzá, de néha szimplán router nélkül is vannak gondok. Néha 5-6x ki kell húznom a modemből a telefonkábelt, hogy legyen net, mert ilyenkor csak ez segít, reset, semmi más nem, csak ha kikapcsolt állapotban kihúzom 10-15 mp-re. Már voltak kint megnézni régebben, hogy mi lehet a gond, a srác azt mondta, hogy a jelenlegi 5 Mbit/s sebességű internethez "túl távol vagyunk a központtól", mert elvileg csak 5 km-es vonzáskörzetben működik jól, és mi ettől picit távolabb vagyuk. Hát ezt én elég érdekesnek találtam mindenesetre
.
-
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6209 üzenetére
Ha biztos lennék benne, hogy a router a fekete bárány, akkor befektetnék valami "komolyabb" routerre, de így nem merek venni, mert ha mégsem vele van a hiba... -
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6207 üzenetére
Igen
-
TheLion001
tag
válasz
Intruder2k5 #6199 üzenetére
Mekkora Ász vagy!
3 perc alatt vissza tudtam rakni a gyárit, majd a frissebbet!
Nem győzők hálálkodni!Ez legalább 5 sör!
Hálás köszönetem!!!!!
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6194 üzenetére
Igy próbáltam, de nem kapott semmit a DHCP-től
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6191 üzenetére
Rákötöttem egy régi D-link Dl 514 es routert és így sem lett jó
-
Balázs1621
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6004 üzenetére
TP-Link WR340GD
-
superecneB
őstag
válasz
Intruder2k5 #6102 üzenetére
Ez megoldás lehet az én problémámra is? (Igaz most router reset óta, jó de gyanítom elő fog jönni mert eddig is defaulton használtam 1 port van csak forwardolva semmi más beállításhoz nem nyúltam.)
TP-Linknél ez a DHCP settingsnél lévő cumó lenne? -
ikalav2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6102 üzenetére
Hello!
Néztem a DNS dolgot, és mivel bejött a Google úgy ahogy írtad, akkor úgy néz ki ez a gond.
A Lan setup-nál nem volt lehetőség a DNS beírására viszont az Internet setup-nál igen. Gondolom ugyanaz. Egyelőre megy a net.Remélem ez volt a gond.
Mi az a MAC Adress? Ott kattintsak a Clone Mac Adress-re? (mintha a telepítési kiskönyvben lett volna ilyen, de lehet, hogy hülyeség) Most üres.
A DHCP server most be van klikkelve, gondolom arra is szükség van nem?
KÖszönöm a segítséget!
-
ikalav2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6099 üzenetére
Köszönöm a választ!
A helyzet az, hogy kb 5-10percig van net, utána 5-10percig nincs DE a skype folyamatosan megy a háttérben és használható is, akkor is, amikor egy honlapot sem tölt be.
Hálózati kapcsolat tehát van.
Amikor nincs net az Admin felületet elérem, azzal nincs gond, és ott is úgy látom, hogy csatlakoztatva van.
Azt, hogy PPPoE vagy DHCP-s a net nem tudom pontosan (egy kisebb kollégium rendszere ez, én csak használomDe hogy tudom könnyen megnézni, megállapítani, hogy melyik? Vagy csak a szolgáltatótól lehet megtudni?
A routerben sokmindent nem állítgattam, csak az autómata konfigurálást csináltam a hozzá adott cd-vel (naivan) azt hittem annyi elég. Ezt a folyamatos kapcsolatot, hol tudom beállítani?Köszönöm a segítséget!
-
Intel fan11
őstag
válasz
Intruder2k5 #6093 üzenetére
na ezt nem néztem
mindjárt meglesem -
Intel fan11
őstag
válasz
Intruder2k5 #6089 üzenetére
Nem értem mivan!Felraktam a cfost nem mutat semmit mármint hogy lenne adatforgalom mégis ful lassú a net!Kikapcsoltuk a laptopot és mingyárt jó i lett a sebesség!Naon fura ez
-
Intel fan11
őstag
válasz
Intruder2k5 #6087 üzenetére
CSak az asztali gépeken lassú a net!Mindig bevan kapcsolva!Nem hinném hogy lopnák a netet!nekem azt mondták amit előbbiekben leírtam hogy a wifi lefoglalja az egéasz sávszélességet és nem marad semmi az asztali gépeknek ezért kéne korlátozni a wifit mondjuk 30%ékra hogy ne bírjon többet lefoglalni ezt hol lehet beállítani?
-
Intel fan11
őstag
válasz
Intruder2k5 #6085 üzenetére
hugiról van szó egyébként és nem torrentezik 1szerűen ha csatlakozva van wifivel a netre belassúl az egész!!!
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #6072 üzenetére
Köszi!
-
DJackson
tag
válasz
Intruder2k5 #6064 üzenetére
szerintem hülyék lennének megmondani neki, hiszen akkor választhatna nagyobb sebességet, pedig nem arra fizetett elő
-
superecneB
őstag
válasz
Intruder2k5 #6057 üzenetére
Hoppá ezt nem tudtam az előző routeremnél nem így kellet, alaplapot sem és a számológépem sem, sry a lámaságért, akkor megpróbálom így.
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6047 üzenetére
Ok köszi.
Majd megpróbálok valahonnan szerezni modemet vagy routert vagy mindkettőt használtan ismerőstől.
Először a modemet próbálom majd cserélni bár nemtom lehet jobban kijönnék ha router csere lenne.Majd még kiderül mi lesz.
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6039 üzenetére
A WAN port szakadása alatt azt értem hogy néha egy kis időre kialszik a ledje meg a modem lan ledje is egyidőben mindkettő.
És igen....Wannak kihagyások.Néha request timed outot ír ki. És 66 packetből 6 ami elveszik. 9% losst ír ki. KB 10esével jól csinálja aztán elveszít 1et vagyis timed out.
Egyébként a modem az egy Huawei SmartAX MT800u-t és a router meg újra ismétlem egy tp-link tl-r402m.
Ezt érdemes megnézni bár lehet feles:
http://logout.hu/tema/tp-link_routerek_firmware-ek_es_egyeb_okossagok/hsz_151-200.html
154edik hsz és atom87-nek ugyanez a baja csak épp a routerje más de ugyanúgy tp-linkje van neki is.
Még keresem hátha kapott választ és írok neki mailt hogy mire jutott.
Szerinted mi lehet ez? Port gagyi? Szolgáltató? Összeférhetetlenség?
-
csonti07
tag
válasz
Intruder2k5 #6029 üzenetére
köszönöm szépen bevált.
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6027 üzenetére
Köszi.
Hát lehet tényleg jó és csak nem férnek össze
Majd próbálgatom és köszi még1x.
-
csonti07
tag
válasz
Intruder2k5 #6027 üzenetére
a-a.
felhívom a tseket hátha tudják tudniuk kéne -
csonti07
tag
válasz
Intruder2k5 #6025 üzenetére
az már megvan a többi kéne:d
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6014 üzenetére
merthogy tengeren túlról 50kb/sec magyarról mondhatjuk hogy a max és t-homtól még annál is több.
De viszont azt mondod hogy ezt nem szabadna ennyire érzékelni tehát tanácstalan vagyok.
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6014 üzenetére
Értem. Még mindíg azt mondod hogy valami baja van a routeremnek?
-
Fuksza
tag
válasz
Intruder2k5 #6009 üzenetére
ezt is csináltam már de semmi
-
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6007 üzenetére
De érdekes módon tegnap egy PC ment és úgy sikerült megoldani az MTU állításával, utána 10perc múlva rákötöttem 1-2 óra erejéig a Laptopom is, aztán azt kikapcsoltam, és a PC-n neteztem routeren keresztül.
-
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6004 üzenetére
Bekapcsoltam a 2. PC-t is és mikor rányomtam a "Connect"-re, érdekes módon felengedett, nem tudom, hogy most akkor ez hogy van
-
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5996 üzenetére
Sajna reggel mikor bekapcsoltam a gépet, valamiért nem jött a net routeren
38 0623: PAP IDLE -> REQ.
39 0624: PAP tx Req.
40 0624: PPPOE: request timeout.Próbáltam az MTU értékén csökkenteni, de nem segített
-
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5994 üzenetére
MTU értéke 1452, tökéletesn MŰKÖDIK!
Köszönöm szépen a segítséget és a türelmet
-
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5992 üzenetére
Működött itt kb. fél éve állítgattam össze-vissza mindent, aztán megadta magát, ment 2 napig gond nélkül...aztán egyszercsak gondolt egyet, és bedobta a törölközőt...most elővettem megint, mert szükség lenne rá
Kipróbálom amiket mondtál, és köszi a segítséget
(Bocs, hogy az elején bunkóztam, de 24 órája szenvedek vele és már a tököm kivan)
-
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5988 üzenetére
35 0213: PPPoE: Automatically dialing.
36 0214: PPPoE: Sending PADI.
37 0216: PPPoE: Sending PADI.
38 0219: PPPoE: Sending PADI.
39 0223: PPPoE: Sending PADI.
40 0223: PPPOE: request timeout.
H-Ver = TL-R402 Series 100122BA : S-Ver = 3.6.1 Build 091201 Rel.64591na
L = 192.168.1.1 : M = 255.255.255.0
Mode = PPPoE : W = 0.0.0.0 : M = 0.0.0.0 : G = 0.0.0.0
Free=1023, Busy=1, Bind=0, Inv=0/6, Bc=0/0, Dns=248, cl=48, fc=0/0, sq=2/4
dr.bubo:
A modemet a router wan portjával kötötted össze?
Internet kapcsolat tipusa PPPoE? És ott a ip kérés defaulton van (ha van ilyen opció benne, újabb fw-nél elöfurdul)? Connect automatically be van állitva?-Igen
-Igen
-Igen
-Igen -
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5986 üzenetére
A routert
-
dui
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5967 üzenetére
Sajnos nem volt az, ezért írtam ide.
De látom hiába kér segítséget az ember...
További szép napot... -
superecneB
őstag
válasz
Intruder2k5 #5977 üzenetére
Azért érzem furának mert nem változott a net használatom az utóbbi 1.5-2 éveben amikor megvettem ezt a routert. Az előtte lévő D-Linket azért cseréltem le mert notik lettek itthon és kényelmesebb lett nekik WiFi-n küldeni a jelet. Logouton láttam cikket erről a routerről és dicsérték gondoltam akkor ez jó lesz és valóban bevált az utóbbi 1 hétben kezdte csak ezt a vacakolást. Az előző években is ugyan ilyen használat mellet (p2p, voiceip, játék stb.) nem szakad meg soha.
-
mcity
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5975 üzenetére
A reset előtti "időszakban" jelszóval védett volt az elérés, most nyíltan rákapcsolódhat bárki, aki látja a wifit.
Szóval ezt szeretném levédeni. -
superecneB
őstag
válasz
Intruder2k5 #5974 üzenetére
Egyébként a router kb 1,5-2 éve hibátlanul ment az alap beállításaimmal ezért furcsálom hogy most vacakol.
De maga a WAN biztos jó, és a szolgáltatónak is betelefonáltam kijöttek leellenőrizték semmi hibaüzenetet nem kaptak ekkor kezdtem a routerre gyanakodni. Gyakori hogy ilyen fura dolgokat produkálnak? -
mcity
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5965 üzenetére
Szia.
Köszönöm hogy rávilágitottál mekkora vak vagyok.
Esküszöm este többször is körbe forgattam, de ezt nem vettem észre, olyan "láthatatlan"
Ok. Köszi. Így elindult, csak a digi-s passt kellett megadnom.
És akkor egy utolsó kérdés.
A router menüjén van valami lehetőség, hogy levédjem magam?
Köszi a választ. -
superecneB
őstag
válasz
Intruder2k5 #5971 üzenetére
Most, hogy kikapcsoltam a torrentet, wifiről és pcről is gyorsan elérem.
Egyébként a net torrentezés nélkül is "megszakad" ha olyana van, általában délelőtt végig jó, legalábbis reggel amíg itthon vagyok idáig jó volt. -
superecneB
őstag
válasz
Intruder2k5 #5969 üzenetére
Nagyon (-nagyon) lassan érem el a routert percek kellenek neki míg az admin+jelszó után belép a menübe, a menü pontok között is elég lassú (önmagához képest).
Mindenesetre beállítottam ahogy mutatod. A max idle time nekem 15ön volt illetve a firewall enabled-en volt.
-
válasz
Intruder2k5 #5964 üzenetére
-
vaslemez
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5956 üzenetére
Kösz szépen. Így menet közben én is ugyanerre a következtetésre jutottam, úgyhogy kinézek egy jobbat, ami működik is. És még egyszer kösz a segítséget.
Üdv!
Vaslemez -
vaslemez
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5954 üzenetére
Nem kapnak, nem is látják a router-t, mintha ott se lenne.
-
vaslemez
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5952 üzenetére
Hali!
Ma kötötték be a t-home kábel netet. a modem, amit adtak nem wifi-s, és két gépet akarok használni. A modemről a switch-en keresztül akartam elosztani. Még soha nem kapcsoltam be, úgy kaptam régen. A tápot megmértem, megvolt! Hogy, hogy kéne világítania vagy villognia azt nem tudom! -
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5940 üzenetére
Érdekes mert ezekszerint nem tallózott a konfigok között ugyanis a tp-link routeremben ilyen nincs is...Tehát...PALETTONE Kft átver mindenkit ott ahol tud!!!
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5940 üzenetére
Fogalmam sincs hogyan nézhetném meg.Nehezen ismerem ki magam ezen az oldalon...
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5932 üzenetére
Hát én nem láttam hogy tallózott volna...Egyszerűen csak fogta és kihúzkodta a kábeleket a gépen meg semmit nem csinált...
Amúgy nekem 8 megabites ADSL T-Home van.
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5929 üzenetére
Igen elég durva áraik vannak :S
-
Kiskokó
veterán
válasz
Intruder2k5 #5919 üzenetére
igen
hard reset volt uj firmware és újra konfigurálás és semmi változás.
Nem nyúlok bele más firmel mert megy vissza gariba és kész.
Qos is kivan kapcsolva.
Köszi azért a segítséget.
üdv -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #5888 üzenetére
Lehet mindenféle benyomásod, attól függetlenül még számítógép előtt ülsz, minden mérhető, tesztelhető. Van bármid, ami hardverhibára utal? Ha igen, mért nem gariztattad? Vagy szerinted legyártottak pármillió egyformán hibás eszközt? Esetleg az összes atheros chipsettel szerelt router "instabil"? Szólj a linksysnek, a netgearnek, meg a többieknek, hogy ne vásároljanak többet
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #5879 üzenetére
Neked a szoftverrel van bajod, nem a vassal. 1043-ra meg nincs oleg, meg tomato.
-
válasz
Intruder2k5 #5885 üzenetére
Az én első routerem ST LAB IRP-4P-EUR-1 volt. Igaz, már nem ma...
-
válasz
Intruder2k5 #5883 üzenetére
igen, csak nekem az fáj az egészben, hogy az rt-n16 esetében is csak mondvacsinált indokkal cseréltette le - ezért is nem írtam le a kifogását -, szerintem valaki bebeszélte neki, hogy a tl-wr1043nd jobb...
pedig nagyon is jól működött volna nála az rt-n16 is, sőt! nem mindig látni bele az emberek fejébe, illetve sokan olyasmit várnak el, ami - adott környezetben - nem mindig teljesedik ki - de nem is volt rá garancia, hogy feltétlenül kellett volna - és akkor az a hibás, aki adott típust ajánlotta...
akkor eztán már ne is ajánljam senkinek sem az rt-n16 routert, mert egyszer már nem jött be annak, akinek szántam?
smc? az első routerem smc wbr14t-g volt, de utána asus wl-520gc jött, és most tp-link tl-wr941nd van! -
válasz
Intruder2k5 #5879 üzenetére
ajaj, mondták már nekem az rt-n16 routerre, hogy pocsék - az indoklást inkább nem írom le, mert lehet, hogy valakihez mentőt kellene hívni -, és cseréljem ki valami normálisra! én persze kicseréltem, mert saját pénzéért mindeki azt mond/akar, amit csak akar! fontos megemlíteni, hogy adott emberkénél a keret nem volt megszabva, azért akartam neki az egyik legjobbat, de nem jött be...
bezzeg a tl-wr1043nd óta nincs panasz, örömmel áradozik róla, hogy milyen szépen megy! szóval nem mindenkinek a legjobb a jó...
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #5874 üzenetére
Az én véleményem az, hogy magamnak soha többet nem vennék TP-LINK routert
Mid volt? Ha úgysem használja a gyári szoftvert, nem mindegy ki hegesztette össze a vasat alá? Pláne ha adnak 5 év garit is rá -
RootRulez
félisten
válasz
Intruder2k5 #5874 üzenetére
Tudok forrasztani, csak a garit féltem... Szerintem nagyon jó a TP-Linkek ár/érték aránya, én ezzel nagyon meg vagyok elégedve, messzire visz a jel és nem szokott megszakadni, ettől a problémától eltekintve, amit korábban a írtam. De akkor elvileg ezt is megoldottuk...
...
Ezt a 4 eret kell odaforrasztani? Meg moddolt FW?
-
RootRulez
félisten
válasz
Intruder2k5 #5869 üzenetére
Jelenleg Connect On Demand Max Idle Time: 15 perc van.
Akkor most mit csináljak?!?!?!?!
-
válasz
Intruder2k5 #5856 üzenetére
Valamint még annyit hozzá, hogy a tegnap esti kivételével - talán mert ez volt a legrövidebb - én eddig minden szakadáskor felhívtam őket, néhány perc várakozás után, és a 1445-ön már automatikus üzenet mondta, hogy "Problémák vannak a bejelentkezéssel, és a hiba javítása folyamatban van..." Nem tudom, hogy ez tegnap is így volt-e, de minden bizonnyal Ők is tudnak a hibáról, még ha neked hirtelen rá is vágta valaki, hogy a modemed 2 napja online (vagy mit...)!
Mellesleg valószínű, hogy a szakadást csak akkor veszi észre a modem és a router, ha éppen forgalmazni szeretne valaki a kérdéses időben. Ezt onnan tudom, hogy a tegnapi eset után néztem ismerősöm routerének logját - többnyire én felügyelem neki, mivel egyáltalán nem ért hozzá - és abban nem volt szakadás, de nem is voltak otthon, tehát nem netezett rajta. Pedig tuti, hogy szakadt az is....
-
sNORh
addikt
válasz
Intruder2k5 #5834 üzenetére
fasza
most vettem, igaz 2,5k-ba fájt, de akkor is. Kérek kölcsön ismerőstől egy TP-Linket, és azzal megnézem.
Na köszi a tippeket. -
sNORh
addikt
válasz
Intruder2k5 #5832 üzenetére
Nem, Tisser mikrohullámú net.
-
sNORh
addikt
válasz
Intruder2k5 #5828 üzenetére
a legfrisebb
-
sNORh
addikt
válasz
Intruder2k5 #5826 üzenetére
egyik sem jó :S még valami ötlet?
-
sNORh
addikt
válasz
Intruder2k5 #5824 üzenetére
ez a baj nem adja :S alapból nem írtam be, csak már utólag próbálgattam.
-
sNORh
addikt
válasz
Intruder2k5 #5821 üzenetére
az enyémre valami ötleted?
-
ezredes
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5809 üzenetére
köszi!
végülis én is ezt írtam, de nem ment.
most jöttem rá, hogy a ip beálításoknál a dns beállítása automatikus kérésről átállt kézi beállításra, amit a router status menüjéből megnéztem s beírtam, s így megyegy hónapot tököltem már vele...
na akkor most jöhet a wifi.
van : wireless config alatt
- 802.11g
- mac access control
- 802.1x
-wdsnekem elég a legeygszerűbb beálítás, sima jelszóval való csatlakozáshoz...
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5802 üzenetére
Rendben, ki fogom próbálni, köszönöm!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5792 üzenetére
Hát, a jelerősség az 100%os, mert kb 4méterre vagyok a routertől, köztünk csak egy vékony fal van, az antennám meg kb akkora, mint egy varázspálca
Bár most egy szobában vagyok a routerrel, és kb a sebesség ugyanannyi.. -
sfefe
addikt
válasz
Intruder2k5 #5784 üzenetére
Oks, koszi.
-
-Maci-
addikt
válasz
Intruder2k5 #5779 üzenetére
Uram, egy életre lekötelezet!!
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
karaj27
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5775 üzenetére
köszönöm szépen a jó tanácsot.körülnézek és meglátom!!
-
karaj27
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5772 üzenetére
nem nagy valami a netem de azért tudni szeretném mijet vegyek ami jó is
-
karaj27
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5772 üzenetére
persze van gép is
))))az internetem az 2M-s
-
Roodkop
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5767 üzenetére
Köszi a segítséget, ki fogom próbálni!
-
karaj27
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5763 üzenetére
köszi szépen!
-
Roodkop
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5759 üzenetére
Köszi a választ!
Az FW-jét frissítettem, sajnos a DD-WRT nem jó erre, úgy láttam, hogy a tomato sem, ez a a B1 változat, a honlap szerint az nem támogatott.
Próbálkoztam modem újraindítással (220-ból kihúztam, vártam kb 2 pecet) is de semmi változás nem volt. Lehet, hogy nem vártam eleget.
A printszervere jól működik, egy USB elosztóval rá van kötve egy HDD is ,az is működik, bár arra is gondoltam, hogy esetleg ez a megosztás kavar be. USB nélkül mondjuk még nem próbáltam! Majd este!
Mégegyszer köszi! -
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5756 üzenetére
Ok
Köszi a helpet.
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5753 üzenetére
Ezek szerint 5.26os legújabb firmwareval. Resetet meg próbáltam de nem oldja meg a gondot ráadásul akkor lehet kezdeni mindent elölről.
Valszeg még kipróbálom újra a resetet.
Egyéb 5let?
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5751 üzenetére
Jah közbe rájöttem hogy az MTU jó hozzá és kösz amúgy az infót.
Nem értem mi lehet a gond...Router go to kuka legyen?
Bár rá kéne jönni hogy a firmware a legfrisebb e de nem tudom.
Ha megpróbálom megfejteni milyen HW verziójú a routerem akkor elég nagy bajban vagyok. A router admin oldalján nem ír olyan számot a hw verzióhoz ami logikus lenne csak a firmvare filenameja alapján amiben van v2, az alapján sejtem hogy HW verzió V2esem van. A doboz és papír semmit nem ír hanyas hw verzióm van, viszont a dobozon van egy kis fehér magyar címke amin az áll hogy 5.26.
Fura ha engem kérdeztek.
Valaki megtudná mondani ezek alapján hogy hanyas hardware verzióm van? Ha tudnám ezt akkor legalább tudnám hogy tudok e kezdeni valamit a firmwarejával vagy sem...
És amúgy valami 5let hogy mi lehet nálam a gond? Szar alapból a router? Vagy mi?
Nem akarok cserét de lehet ennek az lesz a vége...pedig csak nyavajás 4 napja vettem...
-
McSico
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5744 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkitől!
Végül is csak sikerült megoldani a problémát. Nem hittem volna hogy az okfejtésem beigazolódik. Vagyis, hogy olyan régi firmware volt a routeren, hogy a legújabbal nem tudott mit kezdeni. Először frissítettem egy 2008-asra, majd ezt sikerült felfrissíteni a legújabb firmware-re.
Úgyhogy most így néz ki:
Firmware Version: 3.7.1 Build 091210 Rel.51557s
Hardware Version: R4299G V1/V2 00000000 -
kasza blanka
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5736 üzenetére
jó, úgy van,de garist nem szedek szét és nem forrasztok. (különben is csak bádogos páka van itthon
, a tescos pillanat páka elfüstölt, wellert meg szakközép óta nem fogtam a kezemben
)
de amúgy egy kihúzás, bedugás megoldotta a problémát. fel is tettem az új firmwaret. biztonság kedvéért ie-vel.
azért köszi, és mindenkinek kellemes ünnepeket.
-
KPFC
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5728 üzenetére
Hy.
Nevet + jelszót kiprobaltam ugy h ujrainstalaltam a modemet router nélkul. Ott elfogadta, szóval jónak kell lennie.
Én már 2napja töröm a fejem, de semmi eredménye....
Azért köszi -
membrandj
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5724 üzenetére
Beállítottam 1492-re. Remélem, hogy ez volt a baj..:S Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest