Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Localmatador

tag

Sziasztok!
    Költözés előtt állok. és úgy néz ki, lesz 1-2 hét szünet, amíg a Telekom át tudja kötni az új helyen az optikát. Vigyem magammal a Sagem NTU-t, azt mondták (amit nem bánok, mert 4 éve nincs vele bajom) majd az új házban csak rá kell dugni újra. Eddig OK.

Viszont nekem az NTU csak bridge módban üzemel, modemként, wifije kikapcsolva, Etherneten rajta lóg egy Asus Mesh rendszer: fő RT-AX86S, kliens AX-1800U. Ezen nem szeretnék változtatni, 125 m2-kell lefedni, még akér egy harmadik routerre is szükség lesz, meglátom.. Viszont átmenetlieg kell egy mobil netes megoldás az optika helyett, a meglévő Mesh-t használva.

Mit javasoltok? Van egy régebbi Huawei USB stickem, de teszteltem, a Cat4 LTE miatt a telefonnal mért ~150 Mb/s sebesség csak ~20-25. Ezt gondoltam a fő router második WAN-jára dedikálni (USB), de így felejtős. Jó erős 4G+ Telekom lefedettség van amúgy, gondolkodjak egy asztali gyorsabb 4G routerben, Etherneten az ASUS WAN-jára kötve? Nem lesz IP-ütközés, mire számítsak?
    A Telekomnál van pl. ez a Cat7 asztali router nem vészes áron: Huawei B535-232A, elég lenne, össze tudnám kötni és jól működne a meglévő cumóval?

Köszi a tippeket

Új hozzászólás Aktív témák