- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem őserejétől lesz hangos az Exynos 2500
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung topic
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Padlás
senior tag
válasz
KaraDani #2559 üzenetére
Fenébe, lehet akkor görcsölt a kezem?
És ezért nem tudtam visszamenni a pályára?
Zodo: A fogalommal semmi gond nincs, csak én egy kicsit álszentnek érzem, hogy valaki a fairplay-t hangoztatja, miközben olyan hülye büntetéssel példálózik, mint amit én kaptam nem épp jogosan.
Pedig nem akartam ez miatt kiakadni, de csak kell ahogy elnézem.
-
dzsavermadar
senior tag
válasz
KaraDani #2515 üzenetére
Te nem a Fair Play-ról beszélsz, és nem azt tartod szem előtt, hanem spekulálsz, hogy jöhetnél ki a legjobban az esetből, ha már hibáztál.
Én már most megmondom, hogy a vitás esetekben valószínűleg soha nem fogom elfogadni azt, hogy a "második kanyar után elengedtem", azt fogom mondani, "lehet, hogy tüsszentettél, és lecsúszott a pedálról a lábad", vagy ilyesmit.
De erre úgyis csak akkor kerül sor, ha valaki óvást nyújt be, tehát ha lerendezitek egymás közt, az a ti dolgotok, bármi is történt.A VB topikban is válaszoltam a kérdésedre.Ott pont ezt nehezményezted, amit itt meg szeretnél. Julezko a kanyarok után akarta visszaadni a pozíciódat, de mivel kétszer is hibáztál ellene, úgy gondolta kvittek vagytok. Most gondold át, hogy mikor is kell visszaadni a pozíciót?
A te elved szerint második maradtál, az én elvem szerint első lettél volna.Ezt a válaszomat a VB tagoknak is szánom.
-
válasz
KaraDani #2510 üzenetére
"Smisa annyival gyorsabb volt, hogy 1 kör alatt talán még Mituy hibája nélkül is felért volna rá"
Lehet, de ha Mityu nincs ott, nem is ment volna ki a pályáról.
Talán úgy lehente megfogalmazni szabályban, hogy ha kilöktél valakit, és ezzel nem okozol pozíció vesztést neki azon kívül, hogy te elmentél mellette, a helyezést a következő "x db" kanyarig bezárólag kelljen visszaadni. Ez lényegében most is benne van, csak az nem, hogyan kell visszaadni. Logikusan, ha csak meglökted, de még te sem mentél el mellette, akkor nem történik semmi.
Ezáltal túlságosan nem bünteti magát (és a bíróság sem fogja) a Fair Play játékos, de a vétlen fél visszakapja a neki járó helyet.Eredeti:
Baleset, ütközés amennyiben a vétlen fél egyensúlyt veszít, de nem sérül: 15 mp időbüntetés az adott futamon, amennyiben ezzel helyezés(eke)t veszít a vétlen fél harmadik félhez képest.
Javaslat változtatni:
Baleset, ütközés amennyiben a vétlen fél egyensúlyt veszít, de nem sérül: 15 mp időbüntetés az adott futamon, amennyiben ezzel helyezés(eke)t veszít a vétlen fél harmadik félhez vagy a vétkeshez képest. Utóbbi esetben a büntetés elkerülése végett a helyezést a következő 5 kanyaron belül vissza kell adni.
-
válasz
KaraDani #2508 üzenetére
Mondjuk ezt viszont lehet, hogy nem ártana azért tisztára venni, mit is jelent a "visszaenged". Mert ahogy én azt az esetet végignéztem, Mityu csak azért engedte vissza Smisát, mert épp elrontotta a kanyart. Közel sem vagyok abban biztos, hogy megtette volna akkor is, ha nem hibázik.
Másrészt gyakorlatilag semmilyen szinten nem büntette önmagát így sem, hanem csak simán hibázott, s így "kihasználva" a helyzetet, visszaengedte Smisát. Ez nem egyenlő azzal, mintha pl. lelassítasz 50-re, és bevárod a másikat. Mert ebben az esetben biztos, hogy kellően megbüntetted magad. Az előzőnél viszont szvsz nem. -
válasz
KaraDani #2504 üzenetére
Dzsaver gyakorlatilag válaszolt azt hiszem. Ha valakinek sérülést okozol, akkor hiába állsz meg, az esemény kihatással lesz a továbbiakra, tehát Fair Play ide vagy oda, túl nagy bajt okozol, hogy ezzel kompenzálni lehessen. Sérülés alatt itt azt értem, hogy a másiknak ki kell állnia a boxba emiatt, mert pl. elhúz oldalra a kocsi.
Egy kis benyomódás az elején/hátulján az nem érdekes, ha megvárod, akkor a szabály ajánlása szerint nincs bünti. -
dzsavermadar
senior tag
válasz
KaraDani #2504 üzenetére
"9./d Balesetek, ütközések.
Ütközés fogalma: két autó fizikai kontaktusa a pályán. Kisebb koccanások megengedettek, amennyiben az autók nem sérülnek, nem történik baleset.
Baleset, ütközés amennyiben a vétlen fél egyensúlyt veszít, de nem sérül:
15 mp időbüntetés az adott futamon, amennyiben ezzel helyezés(eke)t veszít a vétlen fél, a harmadik félhez képest.
Baleset, ütközés amennyiben a vétlen felet kilöki, sérülést okoz: az adott futamon 20mp időbüntetés.
Baleset, ütközés amennyiben a vétlen kocsija annyira sérül, hogy nem tudja befejezni a futamot: a következő futamon 10 rajthelyes büntetés."Tehát, ha szerencséd van és mások nem előzik meg a baleset által, nincs bünti, ha meg igen, van bünti.
Egyelőre ez a válasz a kérdésedre.A sárga jelű sérüléshez nem tudok hozzászólni, mert megmondom őszintén, még észre sem vettem, hogy hol jelzi, meg milyen szintű sérülést okoz. Én még nagyon keveset gurultam.
-
válasz
KaraDani #2447 üzenetére
Nem lehet időt törölni. Ha pedig maradunk a régi kerékvágásban, ahogy Ted írta, akkor semmi nem fog történni, majd a végén valami büntetés lesz. Ezt viszont találja ki valaki más, mert én tököltem már eleget szabályokkal, és erre nem tudok megfelelő büntetést.
Másrészt meg fenntartom, hogy oda kell figyelni és kész. Ha hibázok, az senkit se érdekel, hogy véletlen volt. A szabálytalanság az szabálytalanság. Ennyi.
-
válasz
KaraDani #2444 üzenetére
Ja bocs, azt nem tudtam, hogy az időmérésre gondolsz, azt nem írtad. Ja de írtad (utólag?), mind1.
Ezért lenne jó külön tenni az időmérést mert így tényleg nem lehet normálisan büntetni. De a két fentebbi változatot (szombat+vasárnap este vs. vasárnap délután+este egyhuzamban sokat) gyakorlatilag elvethetjük. Akkor mi marad/lesz?
-
válasz
KaraDani #2442 üzenetére
"ha annyira kicsi a vágás amit a versenyző belső kamera állásból vezetés közben nem tudhat egyértelműen megítélni"
Ezzel maximálisan nem értek egyet, a most írt rendszer szerint is már sokkal engedékenyebb, mint az előző (mondjuk pont te ajánlottad, szóval nem értelek...). Igenis figyelj oda hol mész, tanuld meg, hogy a belső nézetnél hol van a kerék. Én is belső nézetből megyek, mégse vágok folyton. A vágás pedig minden esetben előny. Ez nem kérdés (csak a mértéke), ez tény.
Kicsit ami van, az nem jó, akármi is legyen effektust vélek felfedezni.
-
válasz
KaraDani #2439 üzenetére
Két óra időmérő az eleve rengeteg, másrészt 18:00-kor GRID bajnokság van (átfedés akad), tehát sokkal előrébb kéne hozni a dolgot, mint gondolod. Nem vagyok biztos abban, hogy ez járhatóbb út. Ha meg nagyon koránra tesszük (minimum 16:00, vagy előtte), akkor megint ott vagyunk, hogy 3-4 óra folyamatos játék (+vb-knek még bíráskodás is, nagyon rövid idő alatt), amire aligha fogja mindenki elverni az időt vasárnap ide vagy oda. Szóval szerintem egyáltalán nem olyan egyértelmű, többek között én is dolgozom ám - minden - hétvégén is.
#2439: attól, hogy megvárt még szabálytalan volt, hagyjuk már ezt a duplán büntetéses dolgot, mert nem igaz. Nem volt köteles megvárni, a valóságban sem áll meg senki.
-
válasz
KaraDani #2434 üzenetére
Ez viszont akkor ugyanaz, csak az egész vasárnap este/délután megy el. Azért nem teljes hétvégéről van szó jelenleg, hanem kb. 50 percről vasárnaponként.
50 perc helyett én se akarok 150-et tökölni, főleg nem egyben. Akkor max marad az eredeti felállás, csak a szabálytalan gyorsköröket akkor nem lehet normálisan büntetni. -
válasz
KaraDani #2395 üzenetére
De van, csak még nem próbáltuk ki egyszer sem. A rajtbaleset büntetésére azért nem jó, mert nem akadályozza meg, hogy a következő versenyen ismét balesetet okozzon az illető.
Lehet, hogy mégis marad a box (ez amúgy is elég elrettentő erő arra, hogy fékezzenek a hátsók). Most én is megnéztem még egyszer, egyesek bénázása, lemaradása miatt volt olyan sokáig piros a lámpa.
-
zodo
nagyúr
válasz
KaraDani #2343 üzenetére
Szerencsére nem tőlem, bár inkább lettem volna ott elől veletek, de elcsesztem nem is kicsit.
Neuro
Közvetíti a web, képileg vagy csak az eredményeket?
Melyik menüpontban?Játék, mint nézőként csatlakozást tudtam, de gondolom Ted játszott volna ha teheti és nem csak nézi.
Zyl
Köszi és neked is hasonlókat a grid-ben.
-
válasz
KaraDani #2260 üzenetére
"Nekem csak ez a db-ra történő büntetés ötlet nem tetszik. Nem lehet ezt ennyire objektívvé tenni sajnos."
De lehet, sőt szerintem kell, meg is mondom miért gondolom ezt.
Ahogy te is említed, az igaziban szólnak rádión, itt senki se szól. Itt már csak a versenyeredmények ismeretében lehet büntetést kiszabni, az meg pl. szarul jön ki, hogy "Na xy azért ne kapjon inkább semmit, mert azzal pont elveszti a z. helyet". Még ha nem is ezt mondja ki a bíróság, akkor is bele lehet látni bármit. Az persze egy dolog, hogy tilos megkérdőjelezni a bíróság döntését, a fellebbezést leszámítva, de a hangulatra szerintem egyértelműen rátesz az ilyen.
Emiatt gondolom azt, hogy mindent büntetni, de csak megfelelő mértékben (előre dokumentálva azt, amit lehet), mert akkor senki se mondhatja, hogy jaj pont emiatt ez meg az, elvesztette az x helyet, vagy mit tudom én. Hanem le van írva, ki kell szabni, cső így jártál.
Lehet darabra is mérni, csak akkor kicsire kell venni a büntit. Az enyhébbre is kijöhet, mint az, hogy "na akkor ezért a sokért kapsz egy nagyot". Teszem azt, 1mp minden vágásért. Ez egyáltalán nem túl erős, hanem reális, az olyan vágásoknál, amiket pl. linkeltem. Persze lehetne mondani, hogy 1mp, akkor már minek, de láttuk, hogy bizonyos helyzetekben másodpercek jelentik a helyezéseket, és ha valaki végig szabályosan megy, azzal szemben igenis előnyt jelent a másik vágása. Mondjuk ez konkrétan nem járna neked semmivel, mert Zodónál is van két ugyanolyan vágás, így még pont megmaradna a sorrend (ha elfogadjuk, hogy az elsőnél azt mondod nem padlóztál azonnal).
Nem akarok nagyon példálózni a vcrc.hu-val, mert ők átlagban tapasztaltabbak nálunk, de az ő szabályzatuk 3 vagy 4 kör levágása akár 25 mp-et is jelenthetne (sorozatos kanyar vágás (amennyiben azt a program nem büntette): +25 mp időbüntetés - ez tőlük származik).
Persze van egy olyan lehetőség is, hogy pl. kimondjuk, hogy 3 enyhe (mint a képeken) vágás után járjon - mondok valamit - 5 mp időbüntetés, míg a durva vágásokat külön bíráljuk, tehát ha ugyanott valaki keresztülhasít, mint barom, az kapjon egyedi 10-et. Lehet pl. úgy is, hogy kanyaronként számoljuk a dolgokat (bár ez túl sokat engedne), vagy úgy is, hogy a versenyben számolt összes vágást számolva - kivéve azokat, amiket külön büntetünk. Ezzel már mindjárt nem büntetnénk minden apróságot, viszont a sorozatok tulajdonosai, tehát akik folyamatosan kicsit figyelmetlenek is megkapnák, ami jár.Hangsúlyozom, hogy most csak "hangosan" gondolkodok. A két nappal ezelőtti álláspontom jelentősen változott, de a játékot ugyanúgy nem szeretném ellehetetleníteni senkinek. Az biztos, hogy én nem vállalok fel ítélkezést olyan változó helyzetekben, ahol nincs megszabva konkrétan mit kell tenni, milyen büntetést kell kiszabni.
-
válasz
KaraDani #2258 üzenetére
"enki nem fog merni igazán versenyezni, mert inkább lesz lassabb biztonsági autózással, minthogy 20 másodpercet bukjon büntetéssel."
Na de most őszintén. Ez viszont sarkallana mindenkit arra, hogy valóban úgy tudjon végigmenni a pályán, ahogy annak papíron ki kéne néznie. Vagyis több energiát fektetne valamibe, amiért egyébként állítólag küzd. Lehet, hogy ez csak számomra egyértelmű, én általában maximalista vagyok ilyen téren. Én 100% szabályos autózásból akarnám kihozni a létező maximumot, eddig is erre törekedtem, ezután is erre fogok, és nem izgat, ha körönként emiatt fél mp-et veszítek.
Emiatt sajnálom kicsit, hogy egyedül Makaó lesz az, ahol fal van mindenütt. Na de ott nem is lesz vágás vagy szélesítés senkinél.Ez csak az én véleményem, újonc is vagyok itt
Ez nem jelenti azt, hogy nekem ettől rögtön nagyobb pofám lehet, mint neked. Csak én általában kinyitom. Ha kell, ha nem.
-
-
-
válasz
KaraDani #2193 üzenetére
Válaszolnék egy kérdésere.
A bemelegítést teljesen ki lehetne kapcsolni, de két okból is hasznos az az 5 perc verseny előtt.
Egyrészt a teljes eseménysorozat 50 perc körül van, szóval időmérés után ennyi pihi nem árt. Ilyenkor elmehetsz wc-re, meg akármi.
Másrészt a vb-k ilyenkor közlik az esetleges büntetéseket, amik nem időbüntetések, pl. boxból rajtolás (ez persze már jóelőre jelezve lesz a fórumban is, de ilyenkor még 1x, nehogy elfelejtse az illetékes). Illetve ha valaki rajthelyes büntit kap, az is ilyenkor lesz kiosztva.
Remélem kielégítő a válasz. -
-
zodo
nagyúr
válasz
KaraDani #2130 üzenetére
Talán telepítsd újra, figyelve mikor hova szeretne a telepítő telepíteni!
Az előbb már nem fért a szerk. időbe.
(#2132) Ted-Mosby
Ha jól láttam a képen akkor be volt kapcsolva a mentés.
-
Ted-Mosby
senior tag
-
KaraDani
addikt
válasz
KaraDani #2032 üzenetére
Hú hát az első próba elég siralmas volt, Curitibában teszteltem kicsit. Hát nagyon nem megy kb. 4 mp-vel lassabb időt sikerült összehoznom, mint race-ben
Valahogy lomhábbnak érzem az autókat, nem csak tempóra, hanem úgy zusammen. Pedig látom a honlapon az időeredményekből, hogy bennem van a hiba. Majd még próbálkozok, hátha megérzek valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Alkoholista nevelde
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest