Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
himpike #6581 üzenetére
De azt fogd már fel, hogy az az átlagkereset fiktív, nem tud megjelenni a statisztikákban, mert fekete jövedelem. Hoztam példákat.
Befejeztem, a hozzászólásaidat letiltottam, nincs időm alternatív valóságban élőkre.
Hja, amikor már nem maradnak érvek, ez a megoldás. Szánalmas. -
válasz
himpike #6575 üzenetére
Persze, 2-hetente kijön egy ilyen cikk. Nyilvánvalóan marhaság, mivel az összes vállalkozó, az összes kétkezi munkás minimálbérre van bejelentve, miközben sokkal többet keres ennél. Az átlagbér Magyarországon bruttó 510 ezer körül van, de a valódi nettó nem ennek a nettója, hanem sokkal-sokkal több.
Hoztam konkrét példákat.
-
Dorian
félisten
válasz
himpike #6565 üzenetére
"Sehol nem volt csak a közszférában, ott se mindenhol"
Na ez konkrét valótlanság. A versenyszférában igen jelentős jövedelem emelkedés történt az elmúlt években.
"ha nem lenne benne a felső tízezer fizetése"
Ez meg csak szimpla hülyeség. A felső tízezer pedig nem bérjövedelemből él, így a statisztikát nem módosítja. ha még abból is élnének, 10e fő jövedelme mennyire tudja módosítani a 4 millió átlagát?
-
válasz
himpike #6551 üzenetére
Erről beszéltem, hogy ez kultúra kérdése. És tényleg, vonatkoztass el anyámtól, sohasem keresett sokat, most is valami nettó 220-ból tartja fenn magát, mégsem volt soha opció, hogy szemetet égessen.
És nyilván nem a hivatalos átlagjövedelem fele a valóság, öcsém gyári munkás, és ő többet keres az átlagnál is. Ma Magyarországon minimálbérből csak a vállalkozók élnek, esetleg a közmunkások. Ismerősnek takarító cége van, 2 évvel ezelőtt nem talált melóst nettó 200 alatt.
Szerintem te vagy elszakadva a valóságtól.
Most csináltatjuk a tetőt, az ács elvitt 1 milliót a meló felére. A segédje napi 25 ezret keres azzal, hogy adogatja neki a fát. Tényleg, ezekkel a dumákkal kiket tudtok megvenni?
Hja, benne vagyok építőipari csoportban is. A segédmunkásnak ha 20 ezernél kevesebbet kínálsz, akkor kitör a parasztlázadás. Az nettó 400 egy hónapra.
Gyors fejszámolással.
-
Madwe
nagyúr
-
viny
tag
válasz
himpike #6164 üzenetére
Szerintem csak viccelődnek, ne vedd fel.
Ismerősöd picit benézte, tükrös fólia nem a legjobb ilyen helyre. Egy sima párazáró is elég lett volna. Szerintem tükörrel lefelé jobban jár vele; persze ha nyáron jobban zavarja a meleg, mint télen a hideg, rakhatja tükörrel felfelé is. A lényeg, hogy a szigetelés alá menjen, védje azt meg a felszivárgó víztől / kicsapódó párától. -
-
-
DigitXT
félisten
válasz
himpike #5639 üzenetére
Akkor viszont beszereznék néhány szobahőmérőt csak a miheztartás végett,
mielőtt más 20 fokos beállítását túl magasnak értékeled. Hiszen bőven lehet,
hogy nálad is megvan a 20-21 fok mindenhol máshol, és a termosztáton mért
érték nem is igazán releváns. (Csak a saját beállításoddal összehasonlítható.
Ha ugye a fogyasztás csökkentése lenne most cél a tavalyihoz képest.)
Ui: nem csak nyugdíjasok lehetnek otthon egész nap. (Éppenséggel visszaüt
a home office intézménye is, ha fűtésről van szó, hiszen ha otthonról dogozol
(értelemszerűen ülő-/távmunka), akkor sem teheted meg, hogy fagyoskodsz.) -
totron
addikt
válasz
himpike #5638 üzenetére
Áh, értem, köszi.
A családpolitika, mint fő termékvonal meg nyilván csak saját magát tűri meg, nem akarják összezavarni a polgárokat 1 bitesnél komplexebb üzenetekkel, ne adj isten több db, témába/területbe vágóval. Otthonlét esetén nincs kérdés, de tényleg népbetegség (volt?) az üres házba való energia-beletolás. Majd valamikor egy következő életben megértem biztosan. Mindegy, megindult az energiatudatosság kora, ez pozitív hozadék.
-
-
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
himpike #2933 üzenetére
Minél alacsonyabb, amivel az adott külső hőmérséklet és fűtési időtartam mellett még szépen kifűti a házat a kívánt módon. Nem csak a ház falazatától, szigetelésétől, de a radiátorok méretétől is függ. Az 54 kicsit sok ahhoz, h igazán jó legyen egy korszerű kazán hatásfoka, bár az csak a visszatérőtől függ, az előremenő még nem sokat mond (ha annyira hidegek a falak, h kellően lehűl a visszatérő, akkor még így is szépen kondenzálhat. De ahogy melegszenek a szobák, biztosan melegszik a visszatérő is, egyre romlik a hatásfok ilyen magas értékkel)
Mindenesetre érdemes lehet játszani vele, alacsonyabbra állítani, és hosszabb fűtési időkre számítani. -
tototos
addikt
válasz
himpike #2896 üzenetére
Édesanyámnék kb 100 éves házuk van, amihez 2000-ben építettünk hozzá 2 szobát galériával(szintén vályog falak). Területre kb egy kádár kocka és havi 900m3-ből kifűtik kondenzációs kazánnal. Napközben a 18-19 fokra van állítva a termosztát este felvéve 22-re. Vannak 20 éves fa nyílászárók. Szigetelés nincs, a 20 éves részben van 10 centis üveggyapot a tetőben.
-
Samott
addikt
válasz
himpike #2875 üzenetére
Ez par napja frissult: Lakossági tűzifa árlista - nyilvan plusz szallitas, meg nincs keszleten.
-
-
asdf_
veterán
válasz
himpike #2186 üzenetére
De ahogy a fűtést visszaveszed, úgy visszaveheted a havi átalány mennyiségét is. Én -mivel gázban limit felett vagyok- átmentem B tarifás villanybojlerre, diktáltam gázóraállást, és az évi fogyasztásból leszedtem 400 m3-t (bojler+kis sos sk. hőszigetelésből, plusz nem lesz 23 fokból eredő megtakarítás), így a következő számlán már kevesebb m3 lesz és lényegtelen tavaly mennyit fogyasztottam.
-
asdf_
veterán
válasz
himpike #2182 üzenetére
Akkor visszakapod (mármint az örököseid). Általányt fizetni a szarul szigetelt házban éri meg, mert akkor nem 3 ezres és 90 ezres (mármint eddig, amíg nem emeltek) számlák váltogatják egymást nyáron és télen, hanem minden hónapban egyenletes összeg.
De a kényelmi része is lehet vonzó, hogy a tököm fog a diktálással szórakozni és itt nem csak a gázról, hanem akár az összes óráról beszélünk (vidéken mondjuk a kültéri vízórára azért érdemes ránézni, nagyon drága mulatság fél év késéssel felfedezni egy törött csövet vagy egy elfagyott vízórát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest