- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gézengúz
addikt
Most jöttem át ebbe az appba, gáz mellé az áramszámlával is.
Nem tudok diktálni, mindig elsején szoktam.
Villanyórát pont egy hete olvasták le.
Az az adat még nincs felvéve. Lehet az miatt nem enged diktálni?Jut eszembe, a régi appban sem tudok diktálni, ugyanez a hibaüzenet.
-
Gézengúz
addikt
Ha valaki megfelel a követelményeknek próbálja ki. Számoljon be.
[link] -
Gézengúz
addikt
válasz
balojazz #10471 üzenetére
Régi hőterm kazánom van. Az egyre melegebb telek miatt a csökkenő fogyi miatt az a véleményem, hogy egyre kevésbé érné meg átállnom kondisra.
800m3 környékén vagyunk, évi 20-30ezerrel fizetek többet mikorra térülne meg?? Plusz kötelező karbantartások.
Ez meg elvan karbantartás nélkül, illetve minimalis.
Amit kell megcsinálok rajta. -
Gézengúz
addikt
válasz
Atomantiii #9243 üzenetére
De ez egy akkora fa..ág, mikor lehet majd azt elfogyasztani? Júliusban, hátha az hűvösebb lesz a szokásosnál??
Idióták gyülekezete.
Azt nézik, hogy lehet kitolni az emberekkel minél jobban, pedig mennyivel olcsóbb már a gáz is. -
Gézengúz
addikt
válasz
Viiktor1989 #9231 üzenetére
Beállított hőmérsékleten való túllengés is magasabb lenne.
Én az elsőre szavazok, bár nem hinném, hogy túl nagy lenne az eltérés. -
Gézengúz
addikt
válasz
Atomantiii #9190 üzenetére
Letölti valaki akinek van facebukja?
-
Gézengúz
addikt
Ha már van rezsicsöki és egyébként is visszatért a gáz ára normálisra, (nagyjából) minek kell szívatni az embereket?
Mondanák, hogy január 1-től december 31-ig ennyi meg ennyi kedvezményes.
Úgy használja el mindenki ahogy akarja, de hogy még ezzel is bizniszelni...Elmennek ám a....
-
Gézengúz
addikt
válasz
leslieke #8859 üzenetére
Előtte mikor fizettél utoljára számlát?
Csak akkor jön számla, ha bizonyos mennyiséget meghaladsz.
Durván 1000ft körül van az alap havi díj akkor is ha 1m3-t sem fogyasztasz.
Ami egyébként szerintem nagyon sok. Jól néznénk ki ha áramnál is 100KWh ára lenne az alapdíj. 10m3 gáz durván egy ezres durván 100Kwh hőérték.
Ha előtte pár hónapot nem fizettél ( mert nem jött számla) akkor +3--4ezer Ft az is. -
Gézengúz
addikt
Tavaly egész jól rá tudtam segíteni fatüzelésű kazánnal a fűtésre, volt mit eltüzelni.
Idei telet már csak gázkazánnal tolom, nincs probléma, beleférek a keretbe, csak egy dolgot nem tudok.
Minden hónapban 14-én diktálok, jelleggörbe vegyes.
Honnan tudom, hogy melyik hónapra mennyit számolnak el? -
Gézengúz
addikt
Tényleg jut eszembe.
Másnak nem zuhan össze az MVM next alkalmazás, holnapután már diktálnom kéne és nem indul el. (Gáz) -
Gézengúz
addikt
válasz
t72killer #7740 üzenetére
Tavaly nyár óta átugrottam áramot tekintve diktálósra.
Éjszakai az érdekes most.
A bojler fogyasztása az utóbbi időben megugrott az 1/3-ával.
Pont jött a kétéves tisztítási időszakom, takarítás.
Igenám, de takarítás után is maradt a magas fogyasztás, hőfok nincs eltekerve, mert nem éget full melegen sem. Pont ugyanaz a hőmérséklet.Villanyszerelő ismerős mondta, hogy fűtőszálcsere, lehet megrepedt, hát na, 35 év körüli, ebben még cserélve nem volt.
Szokott ez ilyet okozni, tényleg?
Holnap csere lesz, mert nem sajnálom tőle, az eredeti tényleg megszolgálta az idejét. -
Gézengúz
addikt
válasz
Donki Hóte #6890 üzenetére
De úgy látom Te is....
-
Gézengúz
addikt
válasz
Donki Hóte #6888 üzenetére
Húúúú
Akkor imádtak, mi???
-
Gézengúz
addikt
válasz
tzsolesz #6840 üzenetére
Fémhulladékot vittem ki tegnap vastelepre. Egyszerű háztartási rég itt maradt alucsatorna, vasaló, olajradiátor, stb.
Szegény tulaj, (elektromos autó a tető alatt ) panaszkodott, hogy a MOL átveszi nyártól ezt is, nem értettem, pontosan. A lényeg, hogy lehet, hogy 1 millával csökken a havi bevétele... Mennyiről? 2-3-ról??? Úgy megsajnáltam...
Bezzeg arra volt esze, hogy az üres futót, 160 helyett 180kg-ra mérje. Nem vitatkoztam vele.
Ezt csak úgy, eszembe jutott. -
Gézengúz
addikt
válasz
Intruder2k5 #6786 üzenetére
Ez hűtő, vagy fagyasztóláda?
-
Gézengúz
addikt
válasz
N.otorious #6762 üzenetére
100 az, csak van kb. 1000ft-os havi rendszerhasználati.
Áram árában már benne van a rendszerhasználati is. -
-
Gézengúz
addikt
válasz
Donki Hóte #6559 üzenetére
Húú, kemény dió
-
Gézengúz
addikt
válasz
Donki Hóte #6547 üzenetére
Úgy látom elvicceled, akkor még nem fáj eléggé.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Donki Hóte #6545 üzenetére
Katasztrófavédelem. Fogalmazz egy levelet.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Degeczi #6465 üzenetére
Az nem 180W volt mert ugye elírta az illető.
Ugyebár egy vízforralónak gyorsnak kell lennie egyértelmű. De, hogy Nekem a bojlerben a víz hány óra alatt éri el a beállítottat az a lőtéri kutyát se érdekli. Ha meg nappal nem tudja elérni akkor eléri majd vezérelt árammal a nappali időszakon kívül.
Hol itt a probléma?
Egyébként ilyen jó memóriád van, vagy képes voltál visszakeresni a hsz.-mat?Ja, lehet, hogy Nálatok kell a 60 fokos víz, Nálunk nem.
-
Gézengúz
addikt
Köszi az adatokat.
Kissé túlárazott a leírt konfig, nyilván ennyit nem szándékoznék rákölteni. Van egy 40m2-es garázsom, nyeregtető, fele délkeletre néz, vagy oda, vagy, melléje is mehetne a földre, részletkérdés. Nyilván keresnék valami ideálishoz közeli pozíciót, most, hogy mondod csinálnék egy állítható keretet is neki, tartószerkezethez is van anyag. -
Gézengúz
addikt
Fi relé nincs, ha elvoltunk 45 évet nélküle, ezután is elleszünk.
Egyébként van a pincében 1-2 darab, de mint mondtam eddig sem kellett.
Kötéseket pár hónapja néztem meg, minimálisan bírtam rajtuk szorítani, semmi extra.
Mint mondtam fürdőben réz van, azt is néztem, de rendben van. Az csak 15 éves, akkor lett először felújítva a fürdő.
Egyéb? -
Gézengúz
addikt
Nagyon is jól ki vannak találva, pont ez a baj.
Sima egyszerű inverter, +2db. 2-300W-os használt napelem kijöhetne 100ezerből is akár.
Ha a két, esetleg négy panel párhuzamosan be van kötve, jó tájolással, akkor ideális esetben a napi állandó áramfogyasztás fedezve van.Minél jobban be bírja valaki lőni, hogy a termelt áramnak minél nagyobb százalékát elhasználja annál gyorsabb a megtérülés.
-
Gézengúz
addikt
-
Gézengúz
addikt
Alacsonyabb hőfokú víznek kevesebb a hővesztesége.
Azért mondtam, hogy csak addig húzd le amíg még nem lesz túl hideg, szóval amire azt mondod, hogy még jó.pendre54
3 évente fűtőszál csere?
Azt, hogy ? A 40 év körüli Hajdúnkban még sosem volt cserélve. 2 évente szedem szét vízkőteleníteni, anódot is csak 4 vagy 6 évente cserélek. 100literes. -
Gézengúz
addikt
válasz
Ramoskaa #6217 üzenetére
Én már szeptember elején felraktam, az is ilyen középen kettéválasztható, de arra a csomagolásra 100mm volt írva.
A linkelt leírásában pedig benne van, hogy.." A termék felhasználható 5 illetve 10 cm-es vastagságban is, mert a szigetelés középen könnyedén ketté választható!"
-
Gézengúz
addikt
Tekercses üveggyapot az kell Neked.
Knauf, 10cm, de ha belefér akkor inkább 20, ha nagyon sok pénzed van rá, akkor 30.
Ne merőlegesen egymásra pakold mert feleslegesen szívatod magadat.
Az első tekerecset elvágod hosszában mielőtt kibontottad volna és azzal kezdesz, melléje mehet a teljes szélességű, a következő teljes szélességű pedig rájuk. Így a legjobb.
Én szeptemberben csináltam, barátom csak most ébredt fel, neki, ma innen hoztuk.Szerintem övék most a legjobb ár.
Mivel az általad említetteknél munkadíjat is kell fizetned amit én ajánlok viszont magadnak is meg tudod csinálni, ezért eldöntheted, hogy melyikkel jársz jobban.
Arra készülj fel, hogy ezen taposni nem lehet ( nem ajánlatos) előtte ha a cserepeknél bármi javítanivalód van azt intézd el. Padlásról az ott évek óta kallódó (majdjólesz valamire) kacatokat szórd ki.
Hidd el, semmi sem ér annyit a padláson mint 20-30cm vastag üveggyapotpaplan. -
Gézengúz
addikt
válasz
dellfanboy #6034 üzenetére
MVM appban látható és változtatható is.
-
Gézengúz
addikt
Samsung NU7402 50 colban, este sötétebb szobában simán elmegy 40-45W-al, nappal világosban feljebb emelt fényerővel 50-60W, HDR bekapcsolva mondjuk egyből megvan a 100W.
-
Gézengúz
addikt
Épp valamelyik nap mértem le, hogy nálunk! mikor van vezérelt áram
16:11 On
16:43 Off
20:31 On
21:01 Off
21:46 On
22:16 Off
22:46 On
23:16 Off
23:31 On
0:01 Off
0:31 On
1:01 Off
1:31 On
3:31 Off
4:00 On
06:01 Off
06:48 On
07:16 Off
13:46 On
14:16 OffMásnapi ellenőrzés szinte percre pontosan ezeket az értékeket hozta.
És az , hogy kinek mennyit fogyaszt nagyon sokváltozós tud lenni, Nálunk a 100L-es elvan napi 2KW körül.
Beállított hőmérséklet, bojler plussz szigetelése, napi használati mennyiség. Mind-mind sokat változtathat + és - irányban. -
Gézengúz
addikt
válasz
Alpenjunge #5745 üzenetére
Esetleg ha a bojler nincs feltűnő helyen akkor jó vastagon körbeszigetelni, vagy 20-25cm. Azzal meg lehet valamennyit fogni.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Harcipocok84 #5724 üzenetére
Sajna nem kicsit kerülne többbe.
1m3 gáz ~ 10KW
1KW áram= 1KWSzámolgass.
-
Gézengúz
addikt
Figyelj mert az MMG-nél 3 szál volt (normális esetben) fázis és nulla megy be, és kijön egy a termosztát által vezérelt fázis.
A nulla ennél a kapcsoló led világításához kellett, illetve az éjszakai üzemmódhoz, (visszább vett 2-3 fokot )Computhermben két AA elem van, annak nincs szüksége 0-ra, bemegy egy fázis és kijön egy vezérelt szál. Slussz.
-
Gézengúz
addikt
Nézz meg egy Computherm Q7 RF-et, 0.1, 0.2, és 0.3-as hiszterézis is állítható. Mivel programozható ezért ha úgy gondolod éjszakára a hőmérséklet is visszább vehető. A vevőjét a kazán mellé is rakhatod és ott kell bekötni a vezetéket amit megszakít illetve rövidre zár. Az adó csak megmondja neki, hogy mikor.
Ennek az RF nélküli verzióját használom, én nagyon bírom. -
Gézengúz
addikt
-
Gézengúz
addikt
Hátha itt.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 3
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Gitáros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest