Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
balojazz #6960 üzenetére
Én sem szeretek függeni az aktuális hatalmi dilitől, de a H-tarifa miért bohóckodás? Alap napelemes rendszer alatt mit értesz? Nem épp 2 panel kell ahhoz, hogy borúban össze szedjen egy fűtés(kiegészítéshez) szükséges feszültségösszességet. A nemalap rendszerrel meg megint csak az állam kezében vagy.
A szigetelés szükségességét szerintem a többség érti, a sokmilliós költségével van inkább a gond.
(#6955) koko52, homokkal? Mondjuk az nagyban jó.
-
totron
addikt
Nem tudom már követni. Gázbőség alakult ki valóban Európában vagy csak egy újságokon végigsöprő bulvár jellegű porhintésről beszélhetünk? Ha valóban alakult kifele, akkor ez most milyen hatással van a tűzifa árára, s a tüzelőegységekre?
-
totron
addikt
válasz
szabonagyur #6086 üzenetére
Gondolom tartósan fennáll a különbség és nem csak az elején (időben). A többiek által írt szelepjátékokat nézd meg szerintem mit reagál, illetve amit Doki16 írt is játszhat, ha utolsó/cirkoványos elérésű radi, amiról szó van (felültervezés esete).
-
totron
addikt
Ilyenkor engem mindig érdekel hogyan jött össze az aktuális irrealitás, már csak a jövőbeli, talán egyszerűbb kiküszöbölhetőség miatt is. Ez a rész rendre misszió impásszibl szokott lenni, pedig minimum járna az érdemi infó az ügyfélnek (a papagájként ismételgetett üres elnézést kérés nem számít annak).
(#6075) Dorian, és áram esetén, a fordítottja? 1 tulaj, 2 fogyasztási pont, távol egymástól.
(#6079) szabonagyur, ahogy írták, iszap vagy vízkő/annak megfelelő makacsságú lerakódás, nem tudom milyen a víz ott (nem feltétlenül jelenik meg minden radiátorban).
-
totron
addikt
A jó marketingűre sikeredett norvég panel technológiában valóban semmiben sem más, mint bármi, amire egyéb brand/logó nyomódott. De az egységről amit írsz, jól értem-e, egy másik tengely felől közelítve a kérdést: ugyanazzal a fával ugyanúgy hasznosul tömegkályhában - kemencében - cserépkályhában - vaskályhában minden Joule? Kandallót nem írom, mert az közismerten tré hatásfok.
A finomhangolás kézenfekvőnek hat, de nagyban áll vagy bukik az elrendezésen-tagoltságon, illetve az összkomfort jóságán, lehet, hogy nem is opció és tényleg kell a plusz seggmelegítő.
-
totron
addikt
Jót írt himpike, 10k alatt is van belőle, termosztáttal. Hamar fűt és a levegőt fűti ventivel, előrefele irányulóan, célzottan (tehát nem kell a fürdő egészét felfűteni se előzetesen, se akkor), pont fürdéshez=tusoláshoz való tehát, cserébe zajos, bár egy tusolás idejére belefér, magam is így tolom. Szaráshoz meg jó egy hőtükrös kerámiabetéses is, azt a wc mellé téve a felfele szálló meleg elve szerint jól ki lehet használni.
A konvektor is jó, de nem célzott, többe lesz a végén 1-1 tusolás. Hausmeister szezonális, be fog krepálni, ez is tapasztalat. Legmagasabb fokozatot nem szabad forszírozni, úgy talán kihúz 1 szezonnál többet. Ha fürdés mellé lesz akkor viszont én is ilyet választottam volna: gyors a konvekciós elv miatt és zajmentes. Vagy kerámiát.
Szerk.: Infra - rendszerint lagymatag/sovány végeredmény, mint az ügyetlen mikrós esetek vagy mikor túlsül a csirke kívülről, belül meg nyers - felületi melegítést végez, amit éppen ér először útjába esően, a levegőt kihagyja. Van akinél oké, én közel ugyanúgy dideregtem mellette vizesen, mintha nem is ment volna - szubjektív. A zenergiát meg ugyanúgy megeszi. Lakószobánál is, max. lábmelegítőnek, de arra is van jobb. A legnagyobb a fajlagos elektroszmoggal.
-
totron
addikt
válasz
himpike #5638 üzenetére
Áh, értem, köszi.
A családpolitika, mint fő termékvonal meg nyilván csak saját magát tűri meg, nem akarják összezavarni a polgárokat 1 bitesnél komplexebb üzenetekkel, ne adj isten több db, témába/területbe vágóval. Otthonlét esetén nincs kérdés, de tényleg népbetegség (volt?) az üres házba való energia-beletolás. Majd valamikor egy következő életben megértem biztosan. Mindegy, megindult az energiatudatosság kora, ez pozitív hozadék.
-
totron
addikt
válasz
Phobion #5606 üzenetére
Bár látom, más a vonal nálatok, azért ezt még leírom. Mégvalami: amíg egy 9 elemes modell 750 Wattal leadja az I. fokozathoz tartozó optimumát - és mivel már itt megtalálta magát, értelemszerűen a fentebbi fokozatokon is fajlagosan jól fog teljesíteni - addig ugyanekkora értékkel táplálva egy 11 elemes már csak cammog, érezhetően kevesebb meleget adva, egész egyszerűen ennyivel több a felfűtendő olaj és vas, tehát egy 11 tagú esetén valahol 1200Watt körül adódik az egész szerkezet optimuma, vagyis II. fokozat alatt nettó veszteség bekapcsolni. Spóroláshoz tehát egy kevesebb tagú modell jobb radiátor esetén.
750 Watt a legkisebb teljesítmény amit láttam, konvekciósban is - az ötlet kifejezetten jó és érthető.
(#5607) MegaNorby, miért ajánlod a kerámiát és mikkel szemben vált be jobban? Azt még nem próbáltam.
-
totron
addikt
válasz
Phobion #5602 üzenetére
Itt az előző évadot egy olajradiátor szolgálta ki 750Wattos állásában, bekrepált, idénre egy konvekciós verziót akartam venni, lévén direktebb hőleadással -> levegő gyorsabb felmelegítésével kecsegtet, mint az olajon és fémburkolaton át melegítő olajradi, ami utóbbinak egyébként előnye lenne a valamilyen fokú hőmegtartása kikapcsolás után is, tehát elvben temperálható a hőhatás, csökkentve ezzel az üzemben töltött percek számát (termosztát által auto-kikapcs), de olyan papírvékony lamellák váltották fel a néhai bordákat a maiakon már, hogy ez a tárolóképesség tényleg minimális, így válik dilemmává mellette a konvekciós. Mivel energiadrágaság van és a leadott teljesítmény, mint hatás sem a legcombosabb - emberi áron legalábbis - fokozottan áll az, hogy csak zárt helyiségben van értelme ilyesfajta elektromosokban gondolkodni és kell bizonyos idő, hogy a levegőn túl a környezet, vagyis a bútorok, falak is átvegyenek, tároljanak valamit a melegből, különben az első szellőztetéssel a nehezen összeküszködött az egész szobára levetítve: langyosságnak felét ki is zavarod elég hatékonyan - levegő meg kell. Kisebb helyiségekbe átmenetileg vagy állandó használatra takaró alatt tartózkodás mellett ajánlható, egyébként nem, mert keretből kifutós lesz (az ember ösztönösen akarja a meleget). De gondolom kiegészítőként lesz jelen úgyis csak.
Infravöröset csak fürdőbe, átmenetileg, állandó melegedésre nem az való szerintem. Vannak minden fokozatukban kizárólag ventilátorral működő csodák is, ezeket is kerüld, rövid úton besokall a füled, jogosan. Ahol választható opcióként van jelen, ott nyilván oké.
-
totron
addikt
válasz
Attila2011 #5552 üzenetére
Kivéve a termofil törzsek, ott 120 °C alatt a fejed tetejére is állhatsz, nem lesz változás. Nem állítom, hogy tömegek problémája, de létező.
-
totron
addikt
-
totron
addikt
válasz
ben0it8 #4659 üzenetére
Infra tartós melegedésre nem jó, elektromos konvektort tudom ajánlani, aminek van ~750Wattos alapállása, mert ami fentebb kezdi a tevékenységet, annak nem fog örülni a pénztárcátok. Ennyi teljesítménnyel viszont jó kiegészítésnek, persze korrekten szigetelt helyiségben, illetve egymagában ágyban, takaró alatti téli létezéshez épp elég. Olajradiátor is van ezen a szinten és teljesítményben, de papírvékonyságú lamellákkal gyártják legtöbbször, tehát ami előnye volna a hőtárolással, az értelemszerűen vaskos bordák által amik ugye levékonyodtak a mai modelleknél, vagyis lamellák esetén nem vagy előbbre egy konvektornál. Egyéni, kézzel alig fogható, illetve szóban el nem mondható preferenciák dönthetnek a 2 technológia között, személyes benyomás a döntő. A klíma mobil verziójában is hangos, nem fül mellé való, de még átellenes sarokba se igazán.
A modern, "gázos", 2 vagy 3 rétegű üvegek nagyon szuper és hatékony találmányok, mindenképp érdemes rájuk beruházni. A tok szigetelése is fontos nyilván, purhabbal, azt is hiányosan alkalmazva - gyakori kókler szokás - nem fogja kifejteni egyébként igen áldásos hatását. Sőt, a hőhíd (=> párásodás => penész) is valós és könnyen elérhető probléma egy nem megfelelő beépítés esetén, még a keretben lévő szellőző megléte mellett is. Hiszen az üveg és gázréteg(ek) szigetelőképessége _sokkal_ jobb az előző technológiáknál, így együtt kezelendő a környezetével, körültekintés szükséges.
-
totron
addikt
Hányan fognak eljutni oda, hogy a fűtött szobájuk ágyban, takaró alatt lesz csak értelmezhető, mert különben dideregnének/nem tudnának mrgmaradni ott?
-
totron
addikt
válasz
tototos #4187 üzenetére
Közreadnád ezeket tételesen, nevükön nevezve?
#4169 ) Donki Hóte, ez mind szép és jó, de mi van, ha mindenki a körbefűtéséte bazíroz? Pont egy piramisjáték hatékonyságával fog működni a melegedés. Az eddigi túlfűtöttség miatt izgulni nem kell, ár/érték arányban még jöhet ki élhetőre a soványítás után is, a szabályozhatatlan végpontokon viszont ez a remény sincs, ők többért szellőztethetnek a jövőben.
-
totron
addikt
Bennem is kérdés, hogy áramszolgáltatónál a negyedéves leolvasás átalánynak vagy leolvasásnak számít. Mert leolvassák, de 1x mondott olyat a kiérkező ember, hogy mindegyik számla ugyanannyi összegileg, az meg átalányt feltételez. Mi a helyzet az ilyennel? Kinél mi az eljárás, tapasztalat?
-
totron
addikt
Elegánsabb volna az ingyenességet saját erőből összehozott rendszerek esetén zengeni, megtérülésük után. Így az ingyenesség csak részben igaz, mert kaptad a felét, de megtérülve még nincsen, szóval felemás az egész dicsekvés nekem, ezt nem tudtam szó nélkül hagyni.
A megtérülés, mint figyelembe veendő faktor meg kontextusfüggő; ha valahol nincs ivóvíz vagy irreális áron szerezhető csak be vagy áram nincs, ott a használatba vételük pillanatában megérte a dolog, de a tényleg kiszámíthatatlan, felsőbb döntéshozás ajándékaiból felírni a világegyenletet hátra dőlve, több, mint hibás. Értem a tényt, hogy 10-20 évre bebiztosítottnak érzi az ellátását a kedvezményezett és nagy az öröm, van, hogy a mellény is, de ez így minden, csak nem függetlenség. Látszatra az csak. Nem vagyok a rendszertől függés híve én sem, épp ezért írom ezeket. Át kell látni az ajándékok bűvösségén, mindjárt más a szinezet. -
totron
addikt
válasz
Floyd80 #3012 üzenetére
Hogyhogy a mérőóraszekrény cseréjére is szükség lehet?
Mindenképpen külön installálású, dedikált ágat kap a H-tarifás gépezet, saját villanyórával, nem? Aminek eleve költsége van, ~150 ezret mondanak alaphangon, a cikk meg opcionálisnak állítja be a kiadásnak ezt a részét, hát nem az.:/ Meg mikor és miért lehet szükség a szekrény cseréjére? Vagy ez nem külön elem, csak eufémizmusa az Amperbővítésnek?
-
totron
addikt
-
totron
addikt
válasz
t72killer #2752 üzenetére
nálunk uis fából van szinte korlátlan mennyiség
De milyen áron? Meg a buta felhasználás - elégtelenül kiszárított állapotban való - rögtön leosztja sokkal azt a korlátlanságot, a vizesen szennyező mivolt mellett. Tüzépi trükközésekről, erdőből való lopásokról nem is beszélve (minél élesebb a helyzet, annál merészebb a tolvaj). Rendszer van, nem kivétel egyetlen melegcsináló sem, nincs olcsó csodaszer, a fa sem egymagában létezik, mely mellett hátra dőlhetnénk. -
totron
addikt
H. András reagált rájuk, azt is nézd meg. Bár lehet, hogy pont az alapján írod a fele sem igaz-t.
(#2742) Frankie50, ezért hiszek inkább a saját építésben. Hinni persze egy dolog, az anyagiak miatt kisebb kaliber ami saját. Viszont az (élet)érzés is más vele. Meg az a fogalmatlansági-1bites attitűd nagyon tud frusztrálni, mikor a jogosult feltetette ajándék pénzen ahogy írod is, azt követően szigorúan nem lát ki a buborékjából, szinte méltatlankodva kérdezi mindenkitől, akivel szóba jön, ám akiknek nem jött össze, hogy miért nem tetették fel ők is, hiszen neki is milyen egyszerűen ment. Annyád. Nagyobb az öröm, ha az út vége a működő rendszer, mintha ölbe hull.
-
totron
addikt
válasz
Donki Hóte #2728 üzenetére
Jól emlékszem, hogy csak kölök megléte esetén volt pályázható? A legszegényebb rétegek sem esnek bele egyértelműen a szórásba, irrealitás ide, irrealitás oda. A putrisor és társai pont kívül esik azon a lakhatási/besorolási/építkezési zónán, ahova szólt a cucc. Az, hogy a marketingszöveg az, ami, az egy dolog.
(#2726) Marcsello31, sóhaj. Mennyit kellett volna pluszban fizetni. Ezt tömörebben, magyarul nem tudom megfogalmazni. Egyáltalán nem is kérdeztetek rá? Nem árt egzaktra hozni (megtárgyalni) a fejekben lévő információkat, mert van, hogy az egyik automatikusan feltételez valamit, akár túlzott empátiából, a másik meg eleve elrendeltnek fogadja el a mondottakat, holott lehet, hogy kerülne megoldás. Értem, ez itt most mindenképpen olyan nagyságrend volt, ami miatt nem, de akkor is. Mint kommunikáció. A pont a hívás tárgya, a lényeg előtt egyszer csak szívélyesen elköszöntetek és bárgyú mosollyal letettétek a telefont ? Ez a része a felfoghatatlan nekem.
-
totron
addikt
válasz
Atomgeszi #2720 üzenetére
Az, és az elborulások előtt, már a frissiben kiadott pályázaton is nyerészkedtek a kivitelezők pályázatírókkal karöltve, olyan jó magyarosch volt. Ugyanakkor pályázatkíírói oldalról is eleve elrendeltnek tűnt a pluszköltség beépítése, hiszen a közember hogyan is tudna sikeres pályázatot megírni, beadni? Aztán ez a kezdeti proliskodás lecsengett, most meg az ismert tényezők kihatásai miatt esik mégjobban kútba a projekt. A kútba pedig nem ér le a napfény.
(#2717) Marcsello31, engem mindenképp érdekelt volna, már csak úgy játékon kívül is, hogy hány millával a nemzsebben engedtem el a fejlődést.
(#2716) t72killer, attól jönnek hangulatban, ezek ilyenek.
-
totron
addikt
válasz
Marcsello31 #2712 üzenetére
ly
Mennyi kértek volna pluszban? Mennyi az a sok? -
totron
addikt
válasz
tonermagus #2705 üzenetére
80k pluszt jövendölök én is a szezonra. Meglátjuk elég lesz-e vagy kell mégtovábbi befizetés.
-
totron
addikt
válasz
Atomgeszi #2638 üzenetére
Az emberi pszichén szokott elcsúszni, legyen az fogyókúra vagy fogyasztás, lényeg, hogy a komfortzóna legyen meg és maradjon meg. Aki ténylegesen élére állítja a forintot is ugyanazt mondja ami akár még ugyanúgy is cseng, mint aki nem, de aki nem, az ügyesen lemásolja az érveket, de valójában csak önigazol. Ezt tetézheti még egy tényleges műszaki fogalmatlanság, a tetézett tetézést meg a jó öreg pénzügyi analfabétizmus, mindegyikbe bele kell tanulni most. Nem a kézzel mosás mellett kampányolok ezzel, de az ember cefet egy állatfaj a bolygón és nehezen változik. Mosogatni igazából lehet kézzel is. A nehezebb eseteket/makacsabb edényaljakat egyébként is át kell venni mégegyszer kézzel, úgyhogy itt is egy példa.
-
totron
addikt
válasz
Atomgeszi #2631 üzenetére
Él és fogyaszt, de hogyan és mennyit? Egy változók nélküli, általános kijelentéssel nem vagyunk előrébb. Pont hogy az átlagkeresetek tükrében is eddig olcsó energiaárak okozta fogalmatlanság nyal most vissza, de majd akkor ez változik, örömteli. Mondom, jó ez nekünk, a jövő egyébként sem tartogat bőséget erőforrásilag.
A mélyszegénység máshol kezdődik, azok nem sok semmit fogyasztanak, a problémák is mások, egyedül most ér egybe a középosztály és szegények mindennapjaival a mélység. -
totron
addikt
válasz
Marcsello31 #2566 üzenetére
Pedig mi kièpítettük a rendszert a napelemes rendszer használhatóságára....
Hogy értve? -
totron
addikt
Nem értek semmit.
-
totron
addikt
válasz
Harcipocok84 #2486 üzenetére
Igen, zabál, mint állat. Azt nem tudom, H-tarifa kérhető-e rá, ez lényeges. A norvégnak jól sikerült a marketingje, viszont technológiában semmiben sem más, mint a többi ide vágó márka gyártmánya, de cserébe legalább jól túl is van árazva. A gyereket etetni kell, de minden élőlényre, felnőttre, háziállatra is áll, télen kiemelten, hogy a megfelelő zsír- és fehérjebevitel mellett ellenállóak vagyunk a hideggel szemben, ezek nélkül meg még a 24 fokban is a didergés határára elég csak a bevitt energia. Sokan nem hiszik el, de ez csak annyit jelent, hogy összkomfortban nevelkedtek, mely mindvégif elfedte ezt a tényt, működésübket. Az állatok is kapnak plusz kukoricát a hidegidőszakra.
-
totron
addikt
S persze kijelenthető, hogy a végén ugyanoda jut az ember és nem is azt kívánom egyetemesen hangoztatni, hogy egy kókler banda, de harcoltam én már velük. Közvetett villámcsapás kicsinálta a digitális mérőórát, több, mint egy évig kellett jelentgetni - 5 bejelentés volt - direktsüketséget követően kijött egy jóég tudja milyen alapon kiszámított, átalánydíjas részletekből összeadott, horribilis végösszeg, holott az addigi, sokéves fogyasztás tizedét - a szám nem fiktív nagyotmondás, hanem konkrét arány - tette ki. Meg ugye nem is átalánydíjas rendszerben voltam, hanem vagy negyedéves vagy éves leolvasásban akkor épp, már nem emlékszem. A lényeg, hogy kommunikációval felül kellene tudni írni az alapállapotot, illetve megelőzni a szart, ami nyilván csak az egyik fél érdeke. Végül több soron való asztalverést és idegkivételt követően a felét visszakaptam a horribilitásnak.
Innentől meg nagyobb összegekről lesz, lehet szó, szóval nem mindegy. Nekem ezt a tapasztalatom és nehéz egy makulátlan, fehér lapként tekinteni rájuk. Lehet, hogy csak egy 1bites munkatárs indította lavináról volt szó, nem tudom, nem látok bele. De ha úgy is volt, a környezete lehetett volna korrektebb, hiszen több szereplővel beszéltem, de mivel 1 falka, nyilván nem volt, tehát ugyanott vagyunk. Attól még, hogy a más ügyben/általánosan kiérkező munkatársakkal el lehet diskurálni jól, érdemes egy esetleges ilyet is belekalkulálni. -
totron
addikt
Áram, kivételes mérőóra diktálás, amire ma, hétfőn, 15-én még van lehetőség: mikor és kiknél van értelme, mikor jó? Ha várhatóan lesz ugyanannyi felhasználás, mint tavaly, akkor is éljen ezzel az ember? Ha igen, miért?
-
totron
addikt
válasz
Marcsello31 #2343 üzenetére
Beadott pályázatotok van és várjátok, hogy nyer-e? Ebben az esetben nyilatkozni kell, ha nem akarjátok a kivitelezést, mert újabban automatikusan acceptálják, ha minden oké és gördül tovább a történet, akár plusz milliós kiadásokkal is. A megemelkedett költségekről jól szólsz, épp ezért írom most ezt is. Libikókára lehet tenni, hogy a drágább energiaár és a megemelkedett napelemes kivitelezési költségek éri-e meg jobban.
-
totron
addikt
Én csak azt nem értem, hogy a gáznál ilyen biztos a jelleggörbe, mint mentőöv - vegyük az egyszerűség és a példa kedvéért most biztosnak - akkor az áramnál - múltkor beszéltünk erről, arra levezetted az ellenkezőjét - szóval hogy akkor az áramnál miért ennyire biztos a jelleggörbe hiánya. Jelenleg negyedéves leolvasáson vagyok és nem tudom maradjak-e ebben vagy mi legyen. Itt az elektromos fűtés miatt ez az érzékeny pont, nem pedig a gáz. Ez kevesebbeket érdekel, hiszen csak 2x-es lehet a szopóka rátája, ami ugyan a gázétól elmarad, de ettől függetlenül aki meg ebben van benne, az ezzel tud szívni (csak éppen nem szeretne ha nem muszáj).
Azt sem vágom, hogy használt klímára lehet-e H-tarifát/dedikált villanyórát megkérni (értelemszerűen megfelelő minősítéssel rendelkező példányhoz), illetve hogy szabad-e egyáltalán használtat venni, milyen vegyszerekkel tisztították azelőtt, milyen fáradásai lehetnek. Meg hogy H-tarifa nélkül használva is előbbre lennék-e anyagilag (a ~harmad fogyasztást véve papíron igen). Tudom, ez utóbbi klímaspecifikus kérdéscsokor, de abban a topikban valahogy láthatatlanok a kérdőjeleim.
-
totron
addikt
válasz
Marcsello31 #1895 üzenetére
Nincs hova tüntetni, ez most pont nem az a történet.
-
totron
addikt
válasz
Top cat #1854 üzenetére
Ami világít látványos az mindig "többet fogyaszt". Le kell azonnal kapcsolni a 14 Wattos fényforrást is, mert bevilágítja a szobát jó logika. Ami meg stikában zabálja az áramot annak hatásával meg a számlán találkozhat a kedves felhasználó, ha annyira nem ismeri az eszközeit - csak ezután arra is adott a sansz, hogy fájni is fog. Kis tudatosság/mérnök véna felszínre hozása a népbe nem árt.
-
totron
addikt
-
totron
addikt
Príma, de az én esetemben a kedvezményes sávból való kifutásról lenne szó, a szöveg pedig az el nem érést taglalja, értem, hogy az tologatható. Így amit bemásoltál az pont inverz esete annak amire én vagyok kíváncsi. Esetemben ez kulcskérdés, ettől függ kell- H-tarifás történet felé mozdulni vagy el lehet maszatolgatni továbbra is ezen a szinten.
Kinek mennyi volt a H-s villanyóra kialakításának költsége? Konkrét példával, cakumpakk ár elektromos eszközzel?
-
totron
addikt
A gáznál dinamikusság van: más a limit télen és nyáron, a fogyasztás tükrében, ugye, ezt már biztosan tudhatjuk. Az eddigi infókból viszont nekem az jött le, hogy áram esetén az 1/365 vissza-, felszorzottsága és az abból való számlakiállítás egy statikus eljárás. Ezt sejteti ez a cikk is, de nem teljesen ugyanaz: [link] Nagyon nem mindegy, mert napon belül nem tudok eleget fűteni a hidegben, időben oda pozicionálnám a felhasználást amikorra kell, csakhogy ezt árammal nem tehetem meg (vagy de? vagy nem? ez lenne a kérdés) Értjük? H-tarifás eszközre való átállás pedig egy combosabb beruházást ad ki. Konkrétan 750 Wattal a napi 8.4 órán felüli rész már emelt áron tud csak menni, márpedig a 12-14-16 óra szokott kelleni.
-
totron
addikt
Mostanra talán letisztult és infók is vannak, árammal való fűtés, H-tarifán kívül: a gázzal pont ellentétesen napi szinten túl lehet lépni a keretet? Hogy lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest