- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Reklámblokkolók Topikja
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma!
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Van arra megoldás, hogy a kikerüljem a reklámblokkoló blokkolást?
Néhány helyen elég idegesítő és nem is szívesen kapcsolnám ki.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Cs1csó
félisten
válasz Gubek-Einste #51 üzenetére
Igen, telepítsd a Nano Adblocker-t és mellé a Nano Defendert (chrome-ra) Firefoxra macerásabb.
-
Liner
aktív tag
Hozzáadja e a coinminert.. ok és ezzel megvolnék? Ezt a nano defendert is felpakolom biztos ami biztos köszi...
Nem gyorsul a porocim Mindenkinek aki segített köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Vannak olyan emberek, akik azt hiszik, hogyha otthon vannak a programozásban, akkor már mindent tudnak. Pedig - törvény. Valahol kapsz, valahonnan elvesznek.
-
titán
-
Cs1csó
félisten
válasz Gubek-Einste #55 üzenetére
A Nano Adblocker egy Ublock Origin FORK. Nyugodtan lehet használni mindkettőt én azt tanácsolom, hogy ha valaki a reklámblokkolóját akarja védeni akkor jobb a Nano Adblocker + Nano Defender kombó. De ha nem akarod telepíteni a Nano Defendert akkor elég az Ublock Origin.
Megjegyzem az Ublock Originnel is működik a Nano Defender de ott még van pár lépés amit meg kell tenni hogy együtt tudjanak működni ezért ezt a kombót nem ajánlom.
Tehát:
Nano Adblocker + Nano Defender vagy csak önmagában az Ublock Origin.Amúgy pofon egyszerű ezeket a kiegészítőket törölni/telepíteni tehát nyugodtan tedd fel és teszteld egy ideig.
[ Szerkesztve ]
-
Crvsh3R
senior tag
Innen akármelyik videó. Ha nem vagy regisztrálva, akkor írj rám privátot és küldök meghívót.
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Crvsh3R
senior tag
Akkor azért azt tisztázzuk, hogy ez konkrétan Fandango volt címezve, mert amióta kitettem az előző hozzászólást pofátlan módon elég sokan rámozdultak a kéregetésre, holott ez a topic nem erről szól és nem is írtam azt, hogy meghívókat osztogatnék.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Cs1csó
félisten
Aki szeretné frissíteni a Nano Defender-t a Firefox alatt az itt megtehetni: [link] ez eg dropbox-os link.
A kiegészítők oldal megnyitásánál kiterjesztések fülnél jobb oldalt fogaskerék menüben - kiegészítő hozzáadása fájból opciót választva be lehet tallózni és hozzá kell adni.Itt az oldal ahol megy a diskurzus, ha az aljára lepörget az ember ott van a friss tartalom: [link]
-
Cs1csó
félisten
Ez az a kiegészítő ami a Nano Adblocker-rel kombóban Anti-Adblock Killer, de jelenleg technikai okok miatt nem elérhető a kiegészítők között, amit linkeltem oldal ott megtárgyalják hogy miért nem elérhető úgyhogy most erről a fórumról lehet elérni, a frissített változatot - elérhető a legutolsó még a firefox kiegészítők között is elérhető változat a 13.31-es verzió - ez volt fent utoljára - jelenleg a 13.41-es verziónál jár.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
Sajnos a Nano Defendernek van egy lényeges hibája. Nagyon lassítja a Firefoxot. A lassulás legalább 20%-os a méréseim szerint. Szerintem csak a kritikus oldalaknál érdemes bekapcsolni, persze tudom, hogy az így macerás.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
Ezzel mérd meg, kikapcsolt és bekapcsolt állapotban: Speedometer
(#65) Semplar
Akkor elég, ha nem próbálják kikapcsolni az uBlockot. Csak a figyelmeztetést törli. Ha azonban megpróbálják, akkor az uBlock önmagától nem tud újraindulni.
[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
Próbálta már valaki a mától chrome-ba került reklámblokkolót?
-
Cs1csó
félisten
Kipróbáltam ezt a spedomentert és nálam más jött ki FF a böngésző:
-Nano Adblocker + Nano Defender 52
- Nano Adblocker 58.57
- Ublock Origin 58.47
- Reklámblokkoló nélkül 65,85Tehát leggyorsabb a Nano Adblocker + Nano Defender kombóval volt és a leglassabb reklámblokkoló nélkül.
Alapvetően a Nano kombó vagy az Ublock Origin is jó megoldás.
-
Kékes525
félisten
Kipróbáltam a Nano Adblocker + Nano Defender duót is. Nálam itt is lassított a Nano Defender. Az uBlock Origin és a Nano Adblocker között nem észleltem lényeges sebességbeli különbséget. Úgyhogy maradok az uBlocsk Originál a Hálózati lekérdezések listájának az oldalsávba való elhelyezhetősége miatt. A Nano Defendert pedig csak a kritikus site-oknál fogom bekapcsolni.
Nálad elképzelhető, hogy az eredmények mássága a különböző egyéb addonok miatt van."Tehát leggyorsabb a Nano Adblocker + Nano Defender kombóval volt és a leglassabb reklámblokkoló nélkül."
Hohó!!! Az eredményeket rosszul értelmezted! Minél nagyobb az érték annál gyorsabb (Runs / Minute). Úgyhogy nálad is hasonlóak az eredmények mint nálam!
Még reggel van és kávé előtt vagyok, azért néztem az előbb félre.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Ezt én is így gondolom, csak a mérés metodikájára voltam kíváncsi. Reklámblokkoló fronton jelenleg az Ublock Origin (Nano Adblocker is erre épül) technológiája a legjobb (ezt tapasztaltam). Mivel az Ublock Origin alap szűrői között is vannak AAK szűrők ezért nehéz tesztelni a Nano Defender-t. Konkértan még egy régebben linkelt tesztoldallal: [link] (ha érzékeli az oldal a blokkolót akkor jön az üzenet, hogy ne blokkold) nem bír el a sima Ublock Origin a másik a Ztracker oldalon mikor egy adott torrent oldalát behozom pár másodperc múlva szintén jelez de hát onnan nemigen töltök csak feltűnt azóta tesztelés céllal szoktam visszanézni rá.
Magyarán: ameddig mindenki a saját böngészési szokásai között nem fut bele ilyesmibe, egy számára fontos oldalon és ez zavarja (blokkoló nélkül nem akarja használni ezt az oldalt) akkor érdemes lehet a telepítése, de a ki be kapcsolgatást kicsit túlzón macerásnak érzem.
Az meg végkép nem lényeges, hogy reklámblokkolóval ESETLEG lassabb mert reklámblokkoló nélkül az internet használhatatlan.
A Kékes525 által AAK tesztelőnek linkelt wired, forbes, business insider oldalakkal simán elbírUblock Origin is.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A teszt eredményének mértékegység (Runs / Minute)!, 1 perc alatt hány oldal fut le.
(#74) Fandango
A 20%-ék felettit szerintem észre lehet venni. Különösen sok oldalnál. Persze függ az adott oldalak milyenségétől is.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Matthewus #78 üzenetére
Nem az uBlock Originre vagy a Nano Adblockerre írtam a lassulást. Azok nem lassítanak, sőt adott esetben inkább gyorsítanak a felesleges tartalmak betöltésének gátlásával.
Én kettő addonnál tapasztaltam lassulást: A Nano Defender-nél és a Linkificator
Ezek együtt adott esetben, az általam fentebb linkelt teszten, akár 50%-os a lassulás. Tudom, hogy a szám abszolút értéke nem mérvadó, de mutatja, hogy valami lassulás lehet NAGY eltéréseknél.
Ezen adonok lassulását a működési elvükkel is lehet magyarázni. A linkificator a texteket míg átalakítja linkelhetővé idő kell, ha egy oldalon sok ilyen átalakítható szöveg van, akkor érthetően lassul az oldal betöltése.
Míg a defendernél, ha egy site megpróbálja kikapcsolni a reklámblokkolót, akkor a defender visszakapcsolja azt, amihez szintén idő kell. Ha valaki, egyszerre sok oldalt nyit meg, akkor akár több perc is lehet az eltérés a kettő között. Ez már lényeges. Én minden reggel (már) 83 oldalt nyitok meg, amit átnézek a letöltendő programok frissítéseit keresve. Ilyenkor ezek a lassulások nagyon is számítanak. A linkelt speed testtel pedig valamilyen mértékben ez a lassulás számszerűsíthető. Mégis objektívebb, mint szóban elmondani. Persze ez nagymértékben függ az adott oldalatoktól és az egyszerre megnyitott oldalak számától.(#76) Matthewus
Az általad linkelt tesztnél ezeket (az ilyen típusú!) a lassulásokat nem lehet letesztelni.
(#79) csicso82 és site-ól (+ a megnyitott lapok számától) függően. Lásd fentebb.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Nem sok ez, nagyon sokan ennél sokkal többet. Zenei számok (letöltéseket keresve) + szoftver oldalak frissítéseket keresve. Ez ezekre, nem hiszem, hogy sok.
A híreket tartalmazókat csak ezután nyitom meg. 101 politikai híreket tartalmazó oldalaim vannak. ezeket csak akkor nyitom van, ha érdekes események vannak, vagy csak idegesíteni akarom magamat.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Tévedsz! Nézd meg az új színeimet. Pasztellszínek és nem türkiz. Harmonizál a prohardver színeihez.
Ez is csúnya? Picivel szebb, mint a Windows világos rikító színei. Ha ez nem tetszik, akkor a prohardver színei sem.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
A túl világos színeket én sem szeretem, az flux nevű programot használom, mindig a normál nappali gyárilag 6500K de én már nappal is csak 5000K-n használom naplementével pedig átvált 3400K-rel
A windows 10 is tudja ezt az éjszakai fénnyel de sajnos nem működik megfelelően néha - főleg újraindítás után - elfelejti és nem kapcsolja be. -
-
törölt tag
Sziasztok!
Melyik reklámblokkoló hatékonyabb? Adblock+ vagy az Unblock Origin? -
Cs1csó
félisten
válasz #42813184 #93 üzenetére
Van benne: beállítások - külső szűrők - ublock filter resources abuse néven és még innen tudsz leszedni egyet ami sokkal nagyobb adatbázissal rendelkezik: [link] a keresőbe beírod, hogy CoinMiner és kiadja rákattintassz, hogy feliratkozás - subscribe- feljön egy ablak OK kattintasz és kész ha egyből nem sikerül akkor indítsd újra a böngészőt és akkor menni fog ajánlok még két filtert a figyelmedbe:
- Nano Defender ez eg AAK Anti-Adblock Killer list - nem engedi hogy kibabráljanak a reklámblokkolóddal
- I Don't Care about Cookies - nagy kedvencem - többet nem jön elő olyan kérdés, hogy: "AZ oldal sütit használ elfogadja e ezt?" sokszor egy infocsíkba van ágyazva a képernyő alján ami zavaró. -
titán
EZ a lista mennyire ajánlott?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Kékes525
félisten
válasz Gubek-Einste #96 üzenetére
Ajánlott volt, de csak a scriptjével együtt, de ezt már sajnos nem fejlesztik. Ilyen jellegű az Nano Defender. Lásd a linkeket feljebb. uBlockhoz is megy, de akkor plusz listákat is kell hozzá tenni. Most már azt érdemes használni erre a célra. Megvéd azoktól az oldalaktól, akik megpróbálják lekapcsolni a reklámvédőd. Ez visszakapcsolja.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
CSAK ÖNMAGÁBAN a CoinMiner közel 6 ezres listája hatástalan volt a moovie.cc-n? Csak a NoCoin tudta megfogni a bányászást?
Mert ha nem akkor fölöslegesnek tartom ezt a talán 200 körüli NoCoint a CoinMiner mellett.Teszteld már le kérlek - CSAK CoinMiner lista aktív - hatásos e?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma.
Egyéb elérhetőség:
- Adguard Premium
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen monitort vegyek?
- Építő/felújító topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest