- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
-
Mobilarena
Reklámblokkolók Topikja
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #1727 üzenetére
Rémlik, hogy már írtad, de az is rémlik, hogy sokan kipróbálták már és a PING növekedés miatt kukázták is, nem tudtam, hogy te hányadán is állsz vele. Az külön gond, hogy itt JELLEMZŐEN az ingyenes böngészőkiegészítős verzióját szoktuk említeni, tehát a pontos verzió említése nélkül könnyen bezavarhat másokat, és engem is.
Vagy amikor valaki azt leírja, hogy milyen böngészőben, melyik kiegészítő, és melyik weboldal de az már csak később derül ki ,hogy ez Windows pc, Androidos vagy IOS-es telón történik. Nem mindegyik kiegészítő van mindegyik platformra, böngszőre és nem is mindig működnek ugyanúgy.
-
törölt tag
válasz Kékes525 #1725 üzenetére
Szerencsére könnyű exportálni, kapcsolgatni a beállításokat mindkettőben és kényelmesen lehet próbálgatni. Legalábbis én csak a böngésző kiegészítőkről beszélek.
Régóta nem használok fizetős Adguardot, lassít (WPF driver probléma, Ping probléma, zárt kód, nagyon beletúrja magát a Win10-be) és nincs szükségem a rendszerszintű szűrésére. A nyílt forráskódú böngésző kiegészítőjüket használtam inkább többet. Az ő előnyük számomra a saját Adguard karbantartott listák, amit UO-ba is szépen beteszek, mert UO hiába gyors, csak a "gyári" listáival használhatatlan számomra. Ilyen kevert módban viszont tuti, UO gyors is és Adguard listákkal hatékony is. Igazából a lényeg, hogy böngészőbe ez a két régi motoros, opensource kiegészítő az ajánlott.
Mobilon (esetemben iOS) az Adguard ingyenes módban csak a Safarit szűri, sebaj mert mobilon sincs szükségem rendszerszintű szűrésre, nincs is reklámos appom fent, akkor így böngészéshez rövid teszt után a Wipr lett nálam a nyertes. (egyszeri 700 Ft és a Safari megoldása miatt semmit nem lassít, nem mászik bele rendszerbe, csak egy felrak és elfelejt típusú kiegészítő, ehhez képest az Adguard előnye akinek az kell, hogy rengeteg opció van benne) Hozzáteszem mobilon nem böngészek annyit, hogy esetleg jobban belefussak kihagyott dolgokba, meg igazából már az olvasási nézet is kiszedi a szemetet.Egyébként vessen magára a reklámipar, hogy diszkrét, nem tolakodó statikus banner hirdetés nem volt elég nekik. Mozgó, hangos, felugró reklámok, autoplay videó, követő sütik, lassító javascript szarok, malware, körömgomba... hát nem csoda a 3rd party blokkolók közben már a böngészők is tartalmaznak valamilyen beépített szűrést. Csak így meg egyre több oldal megy pay-wall mögé vagy mindenhova regisztrálni kell már.
-
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #1725 üzenetére
Azért pár dolgot nem kellene összekeverni:
- Windows-os kiegésző vagy Android esetleg IOS
- melyik böngésző melyik platform
- az AdGuard-nak volt - lehet még van - nem csak kiegészítős hanem valami telepítős változat is ami ha jól tudom fizetős (erre volt sok panasz, hogy növelte a ping-et) ami más mint a kiegészítő[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz Kékes525 #1530 üzenetére
Szerintem karbantartottak, ugy 30-40 percre lehaltak az adguard dns serverei. Kicsit izzadtam, mert többszáz user-em van rájuk állítva.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
törölt tag
válasz Kékes525 #1330 üzenetére
Ha fent van neked az Adguard Premium akkor a kiegészítő nem dolgozik tovább. Ezért a blokkolások számát sem mutatja hiszen mindent a desktop prémium változat intéz már, annak a beállításai érvényesek. A kiegészítő integrált mód csak annyi a böngészőből kényelmesen is vezérelheted mi legyen kivétel például. Amúgy felesleges, eltávolítható és a prémium egyébként is mutat egy asszisztens ikont a weblapok valamelyik sarkában. (ez állítható hol legyen és el is rejthető)
Nálam bármelyik blokkoló legyen éppen használatban, mindig kikapcsolom a blokkolások számának jelzését. Felesleges információ, hogy most egy weblap 13 vagy 23 db reklámot tartalmaz.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Kékes525 #1330 üzenetére
Adguard wines programként teljesen más módon kapcsolódik a böngészőhöz, emiatt a böngészőben ki kell kapcsolni/el kell távolítani minden kézzel telepített reklámblokkolót (nem csak adguardot, ublock és társait is), különben párhuzamosan fognak működni a wines Adguarddal. Bár ez nem okoz elméletben gondot, csak fölösleges szvsz., hogy több blokkoló is párhuzamosan működjön.
Nem gondolnám, hogy bármilyen program bele tudna/akarna nyúlni a böngészőben telepített kiegészítőkhöz eltávolítás céljából. Eddig csak olyannal találkoztam, hogy kiegészítő telepítést indított el, de ott is manuális jóváhagyásra volt szükség (pl. sticky password)
read-only mode on the forum
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz Kékes525 #1225 üzenetére
Asztali adguard pl. nem tünteti el a popup-ot. 7.3 nightly 4 van fent és 2.5.20 az alap popup blocker szkript, viszont felraktam mellé a 2.2-es verziót is, ennek ellenére böngésző újraindításakor ugyanúgy megjelenik NSO-n a látogatói popup
szerk.
Manuálisan blokkolásnál kijelölve a hátteret és bepipálva a "similar blocking"-ot ez a sor kerül be felhasználói szűrökhöz, ami eltünteti a popup-ot
nemzetisport.hu##.nso-stadiongraph-block, .felugro, .hidden
[ Szerkesztve ]
-
Semplar
őstag
válasz Kékes525 #1217 üzenetére
Hogyan kell telepíteni
Ha az AdGuard for Windows vagy az AdGuard for Mac telepítve van, akkor már rendelkeznie kell a Popup Blocker régi verziójával. De akkor is valószínűleg ki akarja próbálni a legújabb verziót (amely jelenleg 2.1.7). Ehhez két egyszerű lépést kell végrehajtania.
Ellenőrizze, hogy telepítve van-e a böngészőbe az egyik usercript-kezelő. A legnépszerűbbek a Greasemonkey, a Tampermonkey és az Violentmonkey, de az AdGuard for Windows felhasználói felületkezelőként is használható (nemcsak a natív szkriptekhez, hanem minden máshoz is).
Most telepítenie kell a usercript-et. Töltse le közvetlenül a szerverünkről vagy az egyik népszerű népszerű felhasználói gépről, például a GreasyFork vagy az OpenUserJS . A usercript manager automatikusan felismeri és telepíti a szkriptet, amikor futtatja.Tampermonkey:
FireFox
Chrome
Usercript:
AdGuard Popup Blocker scryptMegérett az "AI" a pusztulásra.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Kékes525 #615 üzenetére
Alul a Hozzászólások és a nyomtatóbarát verzió linkek miért nem látszanak (talán a sárga bubi tetejéből látszik 1-2 pixel a felső részéből), illetve a teljes felső sáv hiányzik, plusz a jobboldali menü is el van csúszva, a percről percre sor linkjei is nagyon furcsán néznek ki.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #439 üzenetére
Lehet másolgattál is fájlokat - profilokat lementetted nem tudom - mint írtam én tiszta windows-ra telepítettem tisztán a firefoxot majd telepítés után beléptem az FF fiókkal azt a két dolgot szinkronizáltam és után telepítettem azUBO-t de nem történt semmi. Amúgy nem gond biztosítéknak még akinél működik ez a dolog azoknak is azt ajánlom hogy az a .TXT fájl elfér a gépen.
-
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #434 üzenetére
Nem működik:
Elmentettem a felhőben idáig pipa. A FF fiókomban csak a jelszavak és a könyvjelzők szinkronizálás van bekapcsolva
- ugyanezen a gépen windows reistall majd FF telepítése - FF fiókba belépés - majd UBO telepítése és semmiTehát gondolom kell az FF szinkronizációnal hogy a többi lehetőség is be legyen pipálva de legalább a KEGÉSZÍTŐK SZINKRONIZÁLÁSA esetleg a BEÁLLÍTÁSOK szinkronizálása is.
Lényeg valahogy az FF-szinkronizációjához csatlakozik de csak akkor ha az FF szinkronizálja az UBO-t is.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #418 üzenetére
Ezt értem, de itt a kérdés az, hogy amikor újratelepítem az egész windowst és az FF újratelepítése után a firefox sync-ben csak az a két opció aktív azaz könyvjelzők, jelszavak akkor is meg tudja e csinálni ezt a mutatványt. Mindegy a biztonság kedvéért, azért ott a .txt-s mutatvány.
-
Krystal_s
addikt
válasz Kékes525 #399 üzenetére
Köszönöm, ezt a részét ismerem. Kb megjelenés óta használom az Ublockot, csak a 3rd party frame/scirpteket nem szűrtem. Amikor egyáltalán nem tölt be egy oldalt, akkor látom, hogy gond van. Gyanakodhatok az Ublockra.
Pl van olyan oldal, ahol a leírások mellett videó is van. Tegnap ez a videó nem jelent meg, de még csak a helye sem. Mivel ismerem az oldalt egyszerre gondoltam a 3rd scriptek tiltása miatt lehet. Egy idegen oldalon nem tudhatom mit nem jelenít meg rendesen és úgy nekem már nem jó. Inkább nem tiltom a 3rd partykat... -
Krystal_s
addikt
válasz Kékes525 #324 üzenetére
Bíztam benne valami ehhez hasonló létezik, ami a királyi család híreit tiltaná le.
Tudom ez bonyolultabb, de meg kellett kérdeznem hátha. Nagyon idegesítő. Mióta az a nő képbe került folyamatosan ez megy. Sosem lesz vége (más is panaszkodott és írták, hogy) nemsokára majd terhes lesz, aztán stb stb. Mindig lesz valami indok.
Itt van pl ez az oldal E! News. Teljesen meghülyült. Vele együtt még van ilyen nálam kb 4. Tiltásukkal minden divat és médiás hír is eltűnne. :\ -
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #327 üzenetére
Revideáltam az álláspontomat a korábban kitárgyalt okokra hivatkozva és szanáltam az Umatrix-ot és a Nano Defender-t is és CSAK az Ublock Origin maradt MEDIUM módban: konzekvensebb működés lett az eredménye. Amennyiben túl sok Nano Defender-t igénylő dologba futok bele TALÁN újratelepítem.
-
Skullwipe
senior tag
válasz Kékes525 #320 üzenetére
Nem tudom mi ez az oldal, de hogy piszok lassan jött be az is biztos. VIszont mit kell csinálni, hogy az upload.ee oldalon megjelenjen a letöltés gomb, mert néha kell csak, de akkor más böngészőt vagyok kénytelen használni, mert nem jelenik meg a letöltés gomb rajta, még ha a forrást nézve ki is lehet deríteni a linket hozzá.
-
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #258 üzenetére
Ezt az oldalsávot átlag felhasználó amúgy sem használja, én sem, ublock originnél sem használtam. A defender könnyebb integrálása miatt aki defendert akar használni annak mindenképpen ajánlottabb. Persze aki ezen oldalsáv nélkül nem tud létezni az amúgy is elég komolyan tolja ahhoz, hogy az ublock originhez történő integrációhoz szükséges plusz lépéseket is megtegye.
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #235 üzenetére
Megint úgy jártam, hogy nem tudtam a listákat manuálisan frissíteni, mert hálózati hibát írt ki. Felhőbe aktualizáltam az összes beállítást és uninstaláltam, majd újra telepítettem és a felhőből visszaállítottam a beállításokat, így jó lett.
De miért futok bele ilyenbe? Túl sűrűn próbálom manuálisan frissíteni a szűröket és ezért futok bele csak én? Persze ez a megállapítás nem hiszem, hogy igaz, mert a fenti műveletek után újra tökéletes az uBlock.
A Nano Adblockernél ilyet nem tapasztaltam, de mivel azt csak rövid ideig használtam így ez a megállapítás sem biztos.[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
margithid
veterán
válasz Kékes525 #237 üzenetére
Igen, azt látom, ott van, hogy XXX.com a reklám amit blokkolt, de nem kellene.
Betettem a kivételek közé, de a teljes elérési utat hova kell betenni? És azt nem találom sehol se. Miylen jobb oszlop?Egyébként a kivételek között nincs is iylen com-os dolog, biztos ide kell rakni?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #233 üzenetére
Az uBlock problémát az eltávolítás és újrainstallálás, majd felhőből a beállítások visszaállítása megoldotta, most már rendesen frissít. Ezért érdemes minden beállítást rendszeresen felhőbe menteni, hogy az esetleges galibákat elkerüljük. Nálam nagyon ritkán szokott ilyet csinálni az uBlock.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma.
Egyéb elérhetőség:
- Adguard Premium
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Indiana Jones and the Great Circle Premium Edition
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Diablo 4 alap (Battle.net)
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest