- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
JJ hunter
aktív tag
válasz
andHermann #24115 üzenetére
Reszemrol nincs gond
Es koszi meg1x a tippet
Amugy nalam van, hogy a 2-3 mp utan se rendezodik a fenyero, es manualisan kell felhuznom, es felhuzas utan alkalmazkodik automatan. Mintha a manualis allitas kiakasztana a neha beakado bugot vagy mit
Szerk.: Igazabol ez a fenyero problema eltorpul a halozati gondok mellett
-
JJ hunter
aktív tag
válasz
andHermann #24112 üzenetére
Szerintem felrertettel valamit
Reszemrol semmi provokacio vagy ellensegeskedes nem volt az irasomban, sajnalom, ha valamit felreertettel!
Amugy is gondolkoztam egy masik szolgaltatos sim-en, hatha az megoldana a terero problemamat. A masik a fenyero, nalam be van allitva az automata fenyero, es nem ugy mukodik nalam, ahogy kellene, minden egyes kepernyo ebresztesnel varnom kell 2-3 mp-et, h alkalmazkodjon a kornyezethez. -
JJ hunter
aktív tag
válasz
Aurig@ #24100 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
Sajnos nem volt választásom a frissítéssel kapcsolatban, mert automatikusan frissült, mr csak az újraindítás opciót tudtam választani
A februárit már direkt frissítettem, azt meg csak úgy
Sajnos nincs időm a fórmot olvasgatni, bár ezúttal jobb lett volna...
(#24101) andHermann :
Ezt nem tudom egyértelműen kimondani, hogy a februárival romlott-e el teljesen. Bár igaz, hogy a 2 frissítés közben volt munkahely váltásom, és már ott kijött, hogy nem teljes a hálózat, de azt a helyre fogtam, hogy nem teljes a lefedettség. Utánanéztem, és mind3 szolgáltató teljes 4G lefedettséget ad ott, így azzal nem lehetett gond. Utána frissítettem a februári csomagot, és utána sem javult, sőt talán romlott is, mert itthon, ahol eddig full jó volt a térerő, itthon is produkálja a szürke hálózati ikont, tehát sokszor nem vagyok rajta a hálózaton. Mellé tettem itthon egy másik telót ugyanazzal a szolgáltatóval, és azon fullos térerő volt, miközben az enyém 1 csíkot jelzett. Így kerestem rá a fórumon erre a problémára. De köszönöm a tippet, megpróbálom a másik slotba beletenni, és veszek egy másik szolgáltatós sim-et próbaképpen
Ja és az automata fényerőszabályozó sem épp úgy működik, ahogy kellene
-
JJ hunter
aktív tag
Sziasztok!
Frissítettem a telót android 9re, aztán most a napokban jött a február 5.-ei biztonsági frissítés, és problémám van a térerővel. (T-mobilos vagyok.) Eddig mindig volt legalább 2 csík a térerő ikonon (a 4ből), de most már leginkább csak a térerőt jelző 3szög ikon szürkén, tehát csíkmentesen jelenik meg. Néha megjelenik 1-max 2 fehér csík, nagyritkán megjelenik a 3. is. Gyári rom van fent a telón, nincs semmi mókolás. Olvastam a keresővel, hogy néhányatoknál volt térerő probléma. Sikerült valami megoldást találni erre a problémára? Most decemberben volt egy éves a telóm, a vásárláskor cseréltettem ki a sim kártyát, és eddig nem volt ez problémám. Eléggé zavaró, hogy folyamatosan elmegy a hálózat. Tudtok erre valami megoldást? Előre is köszönöm!
-
JJ hunter
aktív tag
Sziasztok!
Elore is elnezest, ha mar volt, de a keresovel nem talaltam a problemamra semmit.
A hetvegen az augusztusi frissitest automatikusan feltette a telom. Addig a majusi update volt rajta. Minden jo volt, eddig az augusztusi frissitesig. Azota olyan problemam van, hogy ha kapok valami ertesitest, es az felvillan a lezart kijelzon, akkor az ertesites alig latszik a fekete "hatteren". Eddig jol lathato, fenyes volt, egybol lattam, hogy mi jott. Most fel kell ebreszteni a kijelzot, hogy lassam, mit kaptam. Erre vonatkozoan nem tudom allitani a fenyerot. A masik meg, a lezart kepernyon a hatterkepen valahogy elkeveri a szineket. A beallitott hatterem kicsit kekes szinu, kicsit mas szineken jelenik meg, mint a valos kep. Ha feloldom a lockolt kijelzot egy pillanatra jok lesznek a szinek a zart kijelzos hatterkepen. A home hatterkepen semmi ilyesmit nem tapasztaltam, ott minden jo. A harmadik problemam, hogy a kamera elkezdte elhuzni a kepek szeleit itt-ott. Ez is csak az augusztusi utan jelent meg...A valaszokat elore is koszonom!
Szerk.: Eredeti, gyari rom van rajta. Nincs semmi mokolas.
-
JJ hunter
aktív tag
válasz
Viktor0610 #13680 üzenetére
Koszi szepen!
(#13681) donjohnson: Neked is koszonom, a tippet is
(#13682) Fall-N: Neked is koszi a valaszt!
Akkor irany a Wayteq!
-
JJ hunter
aktív tag
válasz
Grecky #13677 üzenetére
Akkor ezt Ti ((#13678) donjohnson) is latjatok, igaz?
Ez mitol lehet? Garis a telo, edigitalnal vettem. Szerintetrk a boltba vagy egybol a Wayteq-hez vigyem? Gondolom az edigital is hozzajuk kuldi, csak ez hosszabb procedura.(#13676) Viktor0610: nehezen eszreveheto, vszleg csak 1 pixelcsik, ami ezen a kek hatteren vibral. Ott az akksi ikonjan bal oldalon megy at.
Lehet, hogy van koze ahhoz, hogy korabban is az erintesre neha rosszalkodott a kijelzo, ertsd ezalatt, hogy koppintottam valahova, es total mashol erzekelte az erintesemet...
-
JJ hunter
aktív tag
válasz
donjohnson #13640 üzenetére
Igazad van, koszi
csinaltam kepet a kijelzorol, DE...
ezen talan latszik, az akku ikonjan baol oldalon van a csik, ami a tetejetol az aljaig fut. De az az erdekes, hogy jobban megneztem, es nem fix a csik, hanem vibral, mert a fekete hatteren viszont semmi nem latszik ebbol. Jo, nem eg ytukorreflexes kepek, de a fekete hatternel nem latszodik, csak annal a hatterkepnel, ami a screenshoton latszik. Erthetetlen szamomra, hogy ez miert van... -
JJ hunter
aktív tag
Sziasztok!
Ilyen kijezlohibaval talalkozott mar valaki? A kijelzo jobb oldalan, a terero ikon jobb oldalan egy csik van a kijelzo tetejetol az aljaig. Ma jelent meg, egyik pillanatrol a masikra. Ez ugye garancia ala tartozik? Van vkinek tapasztalata itthoni gariztatassal kapcsolatban?
-
JJ hunter
aktív tag
válasz
Victoryus94 #12887 üzenetére
Szia,
nálam is van BT baj sajnos. 7.1.2-t használtam egészen múlt hétvégéig, és ott is voltak BT bajok a gyári autós kihangosítóval. Kiderítettem, hogy biztosan a telefonnal van a gond. Gondoltam akkor leváltom a 7.1.2-t, és felteszem a feldobott, februári frissítést, és áttérek Oreora. A februári után nyomtam egy hard resetet recoveryből, aztán feltettem egyből az áprilisi (március 1.) frissítést. Ennél már jobb a helyzet, mert a telefonszámokat hívás indításnál, és fogadásnál kiírja. Viszont nem mindig, sőt elég gyakori, hogy nem akar összekapcsolódni az autóval. (7.1.2-n pillanatok alatt kapcsolódott a kocsihoz, szinte be sem indult még a motor...). Most amikor nem kapcsolódik akkor a telón a BT kikapcs, majd bekapcs, és kapcsolódik.
Nálam egyelőre ennyi tapasztalható.
-
JJ hunter
aktív tag
Sziasztok,
Hogyan tudnam letorolni a kovetkezoket?
- google indiai billentyuzet
- google koreai bevitel
- google pinjin bevitel
- google zujin bevitelAz alkalmazas infokban csak Letiltas es Kenyszeritett leallitas van, torles nincs
Alapbol rajta vannak, meg a 7.1.2 van fent.
Illetve a Google play Filmek/konyvek/jatekokra is igaz a kerdes(bar erre sejtem a valaszt
)
-
JJ hunter
aktív tag
válasz
zolikaDB #7717 üzenetére
Szia,
Ha egy kicsit elhuzod jobbra az uzenetet, akkor megjelenik egy fogaskerek. Ramesz, Tovabbi beallitasok, es ott be lehet allitani, h az uzenet a Lezarasi kepernyon megjelenjen-e.
Szerk.:
(#7716) Real_Necro: en az Sms Backup + programmal szoktam lementeni az SMS-eket neha. Ha jol emlekszem, ezzel vissza is lehet pakolni
-
JJ hunter
aktív tag
válasz
tylerszeged #7040 üzenetére
Szia,
Probald meg az egyedi csengohangot ugy, hogy nevjegy/szerkesztes/3pont es ott a csengohang
Szerk.: Ez nekem 7.1.2n van igy.
-
JJ hunter
aktív tag
Szia,
ilyet esetleg nem tapasztaltal meg?
Mostanaban pl random valtogatja az auto kijelzoje, hogy nehany esetben kiirja a szamot, neha meg Unknow-t ir ki szam helyett. Neztem korabbi hozzaszolasokban, hogy Oreo alatt lehet valamit (szabvanyt?) allitani a BT-nal. Esetleg ez lehet mogotte, hogy neha igy, neha ugy kapcsolodik az autohoz? -
JJ hunter
aktív tag
Koszi szepen!
Akkor lehet, hogy megint a halozattal van a baj, ami gyakori itt mifelenk...
Mielott letrehoztam volna az uj apn-t, azelott ugyaugy beallitottam a preferalt halozatnak a 4G-t, de folyton leugrott 3G-re. Miutan letrehoztam ezt az uj apn-t, onnantol mutatta a 4G-t a legkisebb haromszog tereron.Szerk.:
Kozben azon gondolkoztam, hogy a regi/vagott sim vastagabb volt, mint ez az uj. Nem lehet, hogy elnyomta az erzekelo labakat annyira, hogy ilyen hibakat produkaljon?
-
JJ hunter
aktív tag
válasz
Viktor0610 #6556 üzenetére
Az APN biztosan jó, hogy az MMS dolgai is benne vannak?
Latod, ezt nem tudom
Egy Telekomos tudna errol infot adni, hogy Nala hogyan van beallitva a 4G?
-
JJ hunter
aktív tag
Sziasztok!
Cseréltettem sim-et a Telekomnál, mert eddig körbevágott kártyával használtam a telót.
Nem frissítettem Oreo-ra, még a 7.1.2 van fent, ahogy vettem.Az észrevételeim a következőek:
A vágott kártyámat, ami 3-5 éves volt kb., egy 3G-s telefonból tettem át, eddig nem használtam 4G-t. Ezzel a kártyával egyből ment a 4G, nem kellett semmit beállítanom az APN-nél. Az új nano SIM-nél nem ment a 4G. Új APN-t hoztam létre a Telekom honlapján található beállításokkal, amik a következőek:
LTE profil létrehozása - internet és MMS beállítások:
Név: Telekom HU LTE
APN: internet.telekom
Proxy: nincs
Port: nincs
Felhasználónév: nincs
Jelszó: nincs
Szerver: nincs
MMS-központ: http://mms.t-mobile.hu/servlets/mms
MMS-proxy: 212.051.126.010
MMS-port: 8080
MCC: 216
MNC: 30
Hitelesítés típusa: PAP
APN típusa: default, mms, supl
APN protokollja: IPv4
Hozzáférésipont-név roaming protokollja: IPv4
Hozzáférésipont-név engedélyezése: igen
Csatorna: Nincs megadva
Virtuális mobilszolgáltató típusa: Nincs
Virtuális mobilszolgáltató értéke: Nincs beállítvaMértem sebességet, és eléggé akadozva ment, de végül kihozta a vágott kártyával mért sebességhez közeli értéket. Valószínűleg jó lesz, csak valamiért gyenge térerő van most. Ezt valahogy furcsállom, mert korábban, mintha erősebb vétel lett volna, és kihangosított hívásnál recsegett a vonal.
Megnéztem újra a SIM-et. Nálam a SIM1 foglalatban a kártya szélességben kb 0.5 mm-rel kisebb, mint a slot, és mozog benne. Megnéztem a SIM2 foglalatban is ugyanezt a kártyát, ott kb 1 mm-rel kisebb szélességében a foglalatnál, és ott még jobban lötyög. Nálatok is mozog a slotokban a kártya, vagy sikerült kifognom egy cserés kártyát? -
JJ hunter
aktív tag
Sziasztok,
Hasznalja valaki a Ne zavarjanak funkciot?
Be van allitva nehany telefonszam ejszakara, amiket atenged a telo. Hogyan lehetne azt beallitani, hogy ezekhez a "Ne zavarjanak szabalyokhoz" eltero csengohangot (ertelemszeruen hallkabbat, mint a napkozbeni) tudjak beallitani, hogy ha keresnek, akkor ne ugorjak ki az agybol?Ja, es ugy, hogy ne nekem kelljen a szabaly kezdetekor es vegen kezzel beallitani a hangerot
Ezt el lehetne kuldeni a "Mi visszajelzes" kereteben vagy ez magahoz az androidhoz kotheto? 4.4-rol valtottam a 7.1.2re, uj nekem ez a funkcio -
JJ hunter
aktív tag
Sziasztok!
A nevjegyekben hogyan tudom beallitani, hogy csak azokat a kontaktokat jelenitse meg, amihez telefonszam tartozik? Sehol nem talalom...
Jelenleg az e-mail cimesek is ott vannak a nevjegyekben.
Szerk.: Volt mar olyan valakinel, hogy hivtak, es az illetonel ki sem csengett, de kapott rola smst, hogy volt nem fogadott hivasa? Ez mitol lehet? Jelenleg a kb. 3-5 eves sim van belevagva. Ettol lehet esetleg?
-
JJ hunter
aktív tag
válasz
Viktor0610 #5630 üzenetére
Igen, koszonom. De azt szeretnem megtudni, hogy ez csak nalam jelentkezik, vagy masnal is hiba ez
-
JJ hunter
aktív tag
Sziasztok!
Nalatok megtartja a gyari kamera app a beallitasokat?
En a videohoz a 4K-t allitottam be, es valamiert nem jegyzi meg. Minden egyes videozas elott a full HD-rol kell atallitanom. Ez miert lehet?
Probaltam az alapbeallitasokra visszaallitani, es ujra 4k-ra tenni, de igyse marad meg 4k-n. -
JJ hunter
aktív tag
Sziasztok!
Boldog Karacsonyt Mindenkinek!
Fura dolgokat tapasztalok a bluetooth-szal
Parositottam az autom gyari kihangositojaval a telot, es az elmult par napban tobbminden furcsasaggal talalkoztam. Volt olyan, hogy a tarcsazaskor nem az auto kihangositoja csorgott, hanem nema volt minden, mert a telefonban tarcsazott. Aztan ha felvette a hivo fel, akkor az auto kijelzojen nem jelent meg semmi ( ilyenkor eddig a hivo szama, es a beszelgetes ideje jelent meg).
Csinalt olyat is, hogy telefonaltam, leallitottam az autot, es (az ajtonyitasra automatikusan bontja a blucucc kapcsolatot es visszateszi a telefonra a hivast, illetve kikapcsolja a radiot) kiszalltam, es a blucuccot nem bontotta, a hivast bontanom kellett a telon, es visszahivni az illetot, mert a hivas bent maradt az autoban.
Volt olyan is, h hivas befejeztevel letettem, es tovabbra is hivasban maradt, szamolta a beszelgetes idejet, es nem tudtam letenni, csak kb fel-1 perc utan...
Ezek igy elegge aggaszto es bosszanto dolgok, foleg azert, mert eddig a korabbi telommal (S3 neo) semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Talalkozott mar ilyennel valaki? Vagy erre milyen megoldas letezik, tudtok segiteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest