- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Realme GT 5G - versenyképes
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
Új hozzászólás Aktív témák
-
bunnyhu
senior tag
Gondoltam felrakok valami custom rom-ot , hamár úgyis másik telóval próbálkozom. A mi unlocker feldobja, hogy van friss de az oldal ahonnan letöltené 403 hibás. Nem tudná valaki elküldeni a miflash_unlock_en_7.6.727.43.zip fájlt?
-
bunnyhu
senior tag
Hétfőn átvettem a pixel 7-esem, így ilyen rövid ismeretség után azt tudom mondani, hogy kezdem becsülni a MIUI-t a hülyeségeivel együtt is
Nem mondom, hogy rossz de ez a natúr android baromira buta és sokszor kényelmetlen. Nem vagyok benne biztos, hogy megmarad a pixel...
-
bunnyhu
senior tag
-
bunnyhu
senior tag
Mi pénz lehet most egy sérülésmentes kék hibátlan jó akksis mi9se, tokkal, dobozzal bizbaszokkal, fóliázva? Próbáltam keresni, de nem találtam eladót.
-
carr
őstag
Sziasztok!
Elkallódott a rendelésem, ezért rendeltem másik 3db matt hydrogel kijelző védő fóliát (öngyógyító). Erre megjött az elkallódott is.
600ft/db-ra jön ki az ára, ennyiért eladnám őket/db.
kifejezetten mi 9 se-re valók. Még nem tettem fel egyet sem. (Akku csere előtt állok)
De rápróbálva jól mutat.
sima posta levélként, vagy ahogy szeretnétek megkapni.
minden is megbeszélhető. -
mekker
őstag
Nincs rajta márkajelzés. OEM, annyi van a papírdobozán.
Szerk.: USB töltőpanel hasonlóan néz ki, közepén a mikrochip máshogy néz ki, az a rézszínű fólia nincs rajta, csak eg negyed körömnyi mikrochip és körülötte egy fémház. Elvileg lehetett volna csak az aljzatot is cserélni.
-
mekker
őstag
Haldokló töltőkábelt használtam, ezért most az USB panel is cserés lesz. A hátlapot nagyon könnyű volt leszedni. Rendeltem egy új akksit is bele. A régi akksi is bírta még, de ha már nekiállok, akkor azt is cseréltem. Remélem, hogy hozza a majd gyári spect.
-
carr
őstag
helló skacok!
van valakinek tippje, hogy a legrégebbi stock miui 12.5.1 saját gyári launcherrel miért nem vált automatikusan wifit ha erősebbet észlel, és inkább átmegy mobilnetre inkább?
A legjobb hálózat auto kiválasztás OFF
adatforgalommód OFF (wifin belül)
Wifi auto bekapcsolás OFF.
Valakinek valami tipp? vagy csak basszam fődhö'?
-
carr
őstag
köszi! épp nézem a yt vidit róla.
https://www.youtube.com/watch?v=umP9LAPN6qg
-
carr
őstag
válasz
donjohnson #8779 üzenetére
kipróbáltam. nem jött be.
nemtom, csak nekem van ilyen hóbortom, hogy amit erőltetnek (google keresősáv az alsó részen a használható ikonok helyett), azt ignorálom, és dobom kifelé a faszba?
Van még valami, a fent említett 3 kivételével, ami miui féle, de nem erőlteti a szarokat? -
emilll
tag
Az egyébként normális, hogy az ujjlenyomat olvasót erősen kell nyomni a LineageOS óta , különben nem ismeri fel az ujjlenyomatot? Már a betanításnál is így volt. A MIUI alatt normálisan működött.
-
emilll
tag
válasz
bunnyhu #8774 üzenetére
Én nem írtam, hogy nem a hivatalos oldalról van. Az app korábban azt írta, hogy nincs újabb verzió (többször is próbáltam, mert írták, hogy ez is lehet a hiba oka), majd egyszer csak szólt, hogy van újabb verzió és töltsem le. És biztos, hogy nem akkor lett hirtelen közzétéve, mert a két verzió 6.5 és 7.6.
-
emilll
tag
válasz
xabolcs #8770 üzenetére
Igen, ez is volt, de megtaláltam rá a megoldást. Bár akárhogy kerestem, sehol nem írták, hogy ez mit is csinál azon túl, hogy valamit a registryben szerkeszt. Annyit látok, hogy köze van az USB 3.0-hoz, de hogy mit változtat a gépen azt nem tudom. Érdekes módon akárhol kerestem csak néhány embert érdekelt (ők se kaptak választ), a többiek kérdezés nélkül megcsinálták a változtatást.
-
xabolcs
őstag
-
emilll
tag
Probléma megoldva: annak ellenére, hogy a Mi Unlock Tool korábban azt írta, hogy a hivatalos oldalról (https://en.miui.com/unlock/download_en.html) letöltött verzió a legfrissebb (az app beállításában ellenőriztettem és azt írta ez a legújabb), kiderült, hogy mégsem ez volt a legújabb. Egyszercsak megvilágosodott, hogy a 6.5 már nem a legújabb, van 7.6 is...
Az új verzió már felismeri a telefont. -
szs85
aktív tag
Mobilnettel fastbootba - ezt nem nagyon értem: ilyenkor ku van kapcsolva a telefon, nincs se wifi, se mobilnet.
Ha fastboot módban a Mi Unlock alatt nem lehet rányomni az unlockra én a következőt vizsgálnám:
- másik usb foglalatra sem reagál
- másik usb A - usb C kábel
- a telefont tényleg felismeri-e a gép, pl adb-ben a fastboot devices parancsra reagál-e
- másik mi unlock verzióval is próbálkoznék -
emilll
tag
Sziasztok! Remélem valaki tud segíteni.
LineageOS-t raknék a telefonra, követtem a leírást (https://wiki.lineageos.org/devices/grus/install), de már az unlocknál elakadtam... Aki csinálta, tudna segíteni?
1.USB debugging és OEM debugging a telefonban OK
2.A PC-n adb és fastboot felrakva (és a reg.szerkesztve):%USERPROFILE%\adb-fastboot
3.Android Studio és benne Google USB driver telepítve
4.A Mi Unlock appot felraktam a windowsos pc-re
5.Regisztráltam a Xiaomi honlapján
6.A telefonban a Mi Unlock Status alatt sikeresen hozzáadtam a telefont (nem tudom az normális-e, hogy miután kilépek innen, minden alkalommal amikor ebbe a menübe visszajövök, újra "sikeresen" hozzá tudom adni a telefont annak ellenére, hogy már hozzáadtam korábban)
és itt jön az, hogy ezek ellenére semmi nem történik amikor mobilnettel, Fastboot módban a telefont csatlakoztatom a pc-hez.A Mi Unlock azt írja, hogy "Not connected to the phone" és az Unlock gomb szürke.
Mit hagytam ki/csináltam rosszul? Még nem csináltam ilyet, de jó bonyolult és rengeteg lépésből álló folyamat, lehet, hogy valahol, valamit kihagytam, de nem találom mit, hol.
-
carr
őstag
Oldalról a témák időrabló tolakodasa basztat. Hogy tudom kikapcsolni?
-
xabolcs
őstag
Sztem nem lenne.
En abban latom a VoWiFi elonyet, hogy ha az otthoni / munkahelyi / ... WiFi lefedettseg jobb, mint a szolgaltato belteri lefedettsege, akkor pl. a VoLTE miatt nem erolteti telefonalas kozben az akadozo 4G kapcsolatot, hanem hasznalja a WiFi-t.
Persze, ha amugy sem telefonal az ember, akkor mindegy.
A nyaralos roamingos orszagot meg el lehet intezni Viber-rel es tarsaival, esetleg magyar mobilinternetes hotspot-tal, netan honos vegzodtetesu VPN-nel.
-
carr
őstag
Megrendeltem. 4900volt. 110ft kedvezmény. Gyári nak hazudott Xiaomi akku 1 évet bírt kb.
Meglátjuk nohon január 26 után meddig. Bírja. -
xabolcs
őstag
és melyik Ali shop az amelyiket a nohon üzemelteti?
https://nohon.aliexpress.com/store/1102668953 -
carr
őstag
Bm3m nohon akkut rendelt már valaki ? Mik a tapasztalatok, és melyik Ali shop az amelyiket a nohon üzemelteti?
-
xabolcs
őstag
Yettel VoWiFi mukodik modem butykoles (es SMS kodos aktivacio) utan: pont ahogy KurtCobain megirta a Poco X3 Pro topikban. Persze a profil neve mas, de megtalalhato a Turkey es VoLTE szavakkal.
AlphaDroid 1.10 alatt PDC-ztem, ott is szepen fellep, de a fenti kepet mar crDroid 9.10 alatt keszitettem.
-
mekker
őstag
válasz
xabolcs #8748 üzenetére
Én még nem nagyon próbáltam - azóta, hogy mókoltam rajta -, de kíváncsi vagyok, hogy lehet legegyszerűbben tesztelni, hogy működik-e az érintéses fizetés.
Amúgy még azt találtam ki, hogy legrosszabb esetben létrehozok egy profilt csak ilyen appoknak, meg telós fizetéshez, és akkor ott szinte biztosan menni fog minden. -
carr
őstag
Oh, még valami. Gyári állapotból laktam be . Előtte nem tudom mi volt de nem megy a kihangosító mikrofon. amit én beszélek nem hallják. Kipurcant vagy sw para? Van egy másik ilyen alsó darabom épp ... De míg nem ér ide az új nohon bm3m akku addig nem akarom szét szedni
Ed.
Black Friday alkalmából az eddig 3800ba kerülő akkumulátor most csak 5100. -
xabolcs
őstag
Most, hogy a Google bekemenyitett a Wallet-es NFC fizetessel, kiprobaltam az AlphaDroid 1.10-zel, Zygisk Next-tel, Play Integrity Fix-szel ... rendben mukodott.
Persze csak a kovetkezo Google varialasig.
-
carr
őstag
Skacok! Help!
Megvettem fórumtárs telefonját. Google mentést elvileg megcsinálta bár nem tűnik teljesnek, de mindig azt erőlteti hogy állítsak be zárat hogy be tudja fejezni....Pin kód vagy ujjlenyomat vagy minta. Egyiket se akarom. Kikerülni nem engedi. Megoldás van erre?
Nem használok felesleges szarokat.
Köszönöm -
mekker
őstag
válasz
SalvadorLynx #8737 üzenetére
1-2 Mi 9 Lite és Mi 9 tákolás jó hozzá. ROM-ok nyilván nem, de azt talán nem is érdemes váltogatni.
Egyébként valaki szokott szórakozni a GCAM konfigolásával? Én most az egyik M9-es BSG 8.8 konfigfájlt használom egy ideje, és beállítottam rajta nagyjából a fehéregyensúlyt. Nem tudom, hogy min érdemes még állítani. Gondolom tesztképekkel lehetne precízen belőni minden paramétert.
-
szs85
aktív tag
válasz
SalvadorLynx #8735 üzenetére
Nem világos, hogy akkor melyik készülékre milyen romot keresel. A Mi 9 lite a telegram-on viszonylag népszerű készülék, sokkal népszerűbb mint az SE. Az "Mi 9 Lite / MI CC 9 and for MI CC 9 Meitu Update" telegram csatornán egy csomó rom van, már a 14-es android verzió is telepíthető rá
-
SalvadorLynx
aktív tag
válasz
SalvadorLynx #8734 üzenetére
Ha van jobb op rendszer ne kíméljetek. Brickelve nem lett.
-
SalvadorLynx
aktív tag
Korai volt az öröm. A rendszer elindul, de nem tudom beírni a pin kódot, mert nem érzékeli a képernyő. Csaka fizikai gombok működnek.
-
mekker
őstag
válasz
SalvadorLynx #8727 üzenetére
[link]
Ezt végig kell csinálni. Ami szerintem hiba lehet nálad az az, hogy kihagytad a super_empty-s lépést.
Ez Mi 9 SE topik, de elég hasonló a 2 készülék. -
szs85
aktív tag
válasz
SalvadorLynx #8727 üzenetére
"Parancssorban elindítom a fastbootot"
Én arra a gombokat használom, hangerő le + bekapcs"elvileg flash-eli a recoveryt"
A cmd ablakban látható ha sikeresen lefutott a recovery telepítése. Én a "fastboot devices" paranccsal bizonyosodom meg róla, hogy a windows látja e a készüléket (kiír egy azonosítót, sorszámot), ami ugye kábellel csatlakoztatva van a pc-hez.Tehát látom, hogy ezt a számot látom, hogy feltelepült a recovery. Ekkor vagy parancssorból indítom újra a készüléket, vagy én magam teszem meg a hangerő fel + bekapcsoló gombbal.
-
SalvadorLynx
aktív tag
Sziasztok. Egy Xiaomi mi 9 lite-ra próbálok lineage os-t felrakni. Kilockoltam usb debug is be van kapcsolva. Parancssorban elindítom a fastbootot, elvileg flash-eli a recovery-t. Mikor fastboot reboot recovery-t beírom újraindítja a telót és elindul a kurva miui a lineage recovery helyett. Nem bírok szabadulni a miui-tól, pedig már biztonsági frissítést nem kapok rá, a lineage 20 elvileg android 13 és az talán még kapna. De ha nem az sem baj, csak ne ezt a kínai foshuzatos os-t kelljen már használnom, ahol mindenféle marisok me julisok hirdetik, hogy akarnak velem baszni. Remélem jó helyre írok.
-
carr
őstag
válasz
xabolcs #8720 üzenetére
Töltőn ha megpróbálom indítani felvillan hogy akku nuku aztán alul powered by android és kezdi elölről. Nem tölt be. Semmit .ha csak úgy megpróbálom bekapcsolni semmi nem történik.
Jozso nem reagálok érdemben. 2 telefonszerelőnél valószínűleg több xaromi megfordul mint a családban. Nálunk is ez az első ami kimúlt, pedig megfordult jó pár nálunk is... illetve a redmi 1s anno de az már állás alatt adta be. Egyszer csak nem kapcsolt be. Zenelejátszó volt miután lecseréltem 4xre. Soká bírta.Mekker: ld.fenn. nulla zéró kuka semmi reakció
-
mnó77
tag
Sziasztok.Kihasználatlanság miatt eladóvá vált a telefonom.Akit érdekel keressen privátba.Köszönöm.
-
Jozsó
tag
Mondjuk szerintem meg tipikus szerelő betegség ilyesmikre hivatkozni. Egy raklapnyi Xiaomi telefon van-volt családban és ismeretségi körökben és egynek sem volt gyenge az összeszerelési minősége vagy halálozott volna el ilyen módon.
Szóval szerintem ez egy nagyon sajnálatos, de egyedi dolog.
-
xabolcs
őstag
A nyitashoz fastboot (hegeszto Mitu nyuszi) modban kell elindulnia a telefonnak.
Ahhoz, hogy sikeruljon a nyitas a telefonnak a Mi fiokkal kell osszerendelve lennie. Ehhez termeszetesen kell a mukodo MIUI, de csak egyszer. Utana mar csak az emlitett fastboot mod kell a nyitashoz.
-
xabolcs
őstag
Ahhoz, hogy valami Xiaomi koltoztetovel at tudj ugrani egy masik telefonra, ahhoz az kellene, hogy elinduljon rajta a MIUI, nem?
Es most meg ott tartasz, hogy maga a telefon elindul, de a MIUI nem.
A boot animacio se indul mar el?Nekem olyan otletem van, hogy kinyitod, teszel ra egy olyan recovery-t, ami tudja decrypt-alni, keszitesz egy mentest es azt a mentest teljes gyalulas utan visszatoltod.
Ha nem szeretned teljesen gyalulni, akkor a muvelet idejere fel tudok ajanlani egy Mi 9 SE-t, hogy egyaltalan kideruljon mukodik-e a dolog.
Masik otlet, hogy fastboot-tal (adattorles nelkul) vagy custom recovery segitsegevel (pl. sideload) ujratelepited a gyari zip-et (vagy ami volt rajta).
-
carr
őstag
Ma úgy tűnik a 6/128 két év használat után (nálam) beadta..
Csak mi logo aztán kezdi újra. Szerelő azt mondta tipikus Xiaomi betegség... Van hogy garancia időn belül is meghalnak a gyenge összeszerelési minőség miatt. Tippeket küldjetek légyszi hogy tudok róla Xiaomi át költöztetővel másik xiaomira ugrani.. most a 4x 4/64en vagyok de legszívesebben kicserélém a kijelzőt és ezt használnám
-
mekker
őstag
Akku szerintem nem vészes, gyorstöltéssel nagyon gyorsan töltődik ez a kis akku. De ha ez probléma, akkor keress egy megbízható szervízt, annyit megér. Gyári rommal én nem használnám. LineageOS-sel jól fut, 1-2 évig még simán használható lesz ez a telefon. Van rá OTA frissítés, biztonsági frissítéseket havonta felpatchelik. GCammal tényleg olyan képeket lő, amiket évek múltán se lesz kínos visszanézni. A LineageOS-hez nem kell semmi hack, a GCamhoz talán fel kell valamit patchelni TWRP-vel, és utána azt sem kell hackelni.
-
szs85
aktív tag
...azaz Android 11. Ha jól látom 2021 májusában adták ki rá az utolsó gyári romot.
-
szs85
aktív tag
Én nagyon szeretem ezt a készüléket, a mérete és a képességei miatt. Nemrég raktam rá Android 13-at, és az én felhasználási igényeimmel szépen és simán fut. A gcam-mal a képek is jobbak. A térereje is jobb, mint a kolléganőm s2x (valahány) ultrája (régi, vastag épület falai közt dolgozom), de a Samsungoknál ez gyakran hallom.
Az akksi nálam a gyenge pont, már 77-78%-os, és napon belül kell tölteni. Sajnos eleve kicsi a kapacitás, ez a degradáció után szerintem szűkös. Mivel irodában dolgozom, ez könnyen megoldható. Augusztusban rendeltem akksit az aliról, de nem nagyon akar megérkezni. Ha messzebbre megyek, viszek külső akksit.
-
[w]
őstag
2023-ban érdemes még ilyen készüléket használtan venni? mennyire lehet leharcolt egy 5 éves teló akksija?
a méret miatt még mindig nagyon vonzó alternatíva, de vajon van még értelme megvenni? -
bunnyhu
senior tag
Kérdés, nálatok a play telepített appok frissítik magukat? Mert nekem állandóan manuálisan frissíteni kell, elvileg be van állítva, hogy frissülhet automatikusan a preferencia is bármilyen hálózaton áll. Ez most bug vagy Feature? Gyári rom.
-
bunnyhu
senior tag
Múlt héten kicsit keletebbre jártam, szembejött egy google pixel 8-as. Kisebb, mint a mi9SE!!! Kellemes, szimpatikus telefon - csak az árától dobtam sajnos egy hátast. De a lényeg, van kis méretben még androidos telefon!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Lehet-e százezer forintért kvázi-csúcskészüléket letenni csupa kijelzővel, négy kamerával, rengeteg funkcióval és korrekt mérettel? A Xiaomi megpróbálja.
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Last Epoch
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Yettel topik
- Milyen videókártyát?
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest