- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Egy óra, két rendszer
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Toncos
tag
válasz
B. Tamas #11433 üzenetére
Köszi!
A 0. posztban megnéztem a linket, de az régi verzióra mutatott, és valamiért elkönyveltem, hogy ez sem lett frissebb. Pedig olvastam is a közelmúltbeli kérdéseidet...
A csupasz Android is valszeg elég lesz nekem, volt is Android One-om.
Az nem világos számomra, hogy ez megkapja-e valahogy a biztonsági frissítéseket, vagy pl. ez a 13-as verzió így is marad, aztán majd esetleg jön 14-es. Anno elképedtem, mikor olvastam itt, hogy a Xiaomi.EU (mint custom ROM) OTA frissítéseket kap, de ha ez nem, akkor sincs jobb opció persze. -
B. Tamas
aktív tag
válasz
B. Tamas #11432 üzenetére
Közben most nézem, hogy az Android 13 is megkapta a stabil jelzőt, így lehet hogy holnap ki is próbálom...
Letöltő link -
Márton
nagyúr
válasz
B. Tamas #11278 üzenetére
Köszi, de:
automatikus induláshoz biztos köze van?
Hol van feladatkezelő Android 10-en? Nem csak a fejlesztői beállításokban?
Közben meglett a megoldás, ami nincs összefüggésben a fentiekkel.
Mégiscsak akkukímélő lesz, de máshol, ahol eddig néztem.
Az alkalmazás tulajdonságainál az akkukímélő oldalon "nincs korlátozás"-ra kellett tenni, mert alapból az akkukímélő módon állt. -
Laci.M
senior tag
válasz
B. Tamas #9986 üzenetére
Szia,
Sikerült megoldanod? Nekem csak úgy működik, ha kikapcsolom a Novát... Hát mit ne mondjak nem értem azokat akik képesek a gyári launchert használni. Nekem ha Nova van kiválasztva nem megy a gesztus egyáltalán.
Xiaomi.eu dev 21.1.20.
Akiknek működik a gesztus 11-en azok milyen launchert használtok?
-
juve600
nagyúr
válasz
B. Tamas #9749 üzenetére
Android 11-es EU DEV ???? hol van olyan ?
It's LAST Android 10 update for Redmi Note 8, Mi 9, Mi 9 SE, Mi 9 Lite, Mi 10T/Pro, Mi 9T Pro, Mi 9 Pro. Next updates with Android 11.
Due to preparing for MIUI 12.5 release MIUI beta updates are suspended starting from 14th December -
törölt tag
válasz
B. Tamas #9674 üzenetére
Közben sikerült megtalálni a hibát: az ismerősöm az új teló indításakor egy karkterrel elírta az emailcímet (egy pontot máshova rakott a névben) és amikor a rendszer nem találta, rábökött az "új fiók létrehozása" gombra, innentől hiába próbálta ugye a régi telóval szinkronizálni, mert a rendszer két tök más felhasználót látott.
Aztán jött hozzám segítséget kérni, hogy nem működik a szinkronizáció, nekem meg eszembe sem jutott az email címekre gyanakodni. -
B. Tamas
aktív tag
válasz
B. Tamas #6903 üzenetére
Drasztikusan, de megoldottam a gondot. Lementettem az app beállításait, töröltem minden hozzátartozó dolgot, beimportáltam a beállításokat, megadtam a jogosultságokat és eltűnt.
Ugyanúgy hozzáfér a lokációhoz (is) az időjárás miatt, mint eddig de mégsem rinyál érte. Ki érti ezt... Köszi mindenkinek, ezt amúgy be is teszem az összefoglalóba úgyis rég volt már hozzányúlva.
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
B. Tamas #6891 üzenetére
Így ahogy Karavik írta a mi8 topikban.
-
Zsoleszhun
addikt
-
Black&White
addikt
válasz
B. Tamas #5168 üzenetére
Ha új Magisk csomagot jelez, akkor:
-Install gomb
-Direct Install (Recommended). Itt még esetleg a tárhely engedélyek kavarhatnak be, add meg neki.
-Ezek után letölti és telepíti is a csomagot, majd ha akarod, újra is indíthatod a telefont (jobb alul Reboot gomb), hogy érvényre jussanak a változások. -
Black&White
addikt
válasz
B. Tamas #5126 üzenetére
Fastboot ROM-ok keresésre előjönnek a topicból.
Visszazárás opciót csak és kizárólag akkor választjuk, ha ugyanazt a ROM-ot flasheljük, amelyikkel kijött.
Tehát Global jelölésű készülékre még véletlen sem rakunk Global EEA-s ROM-ot úgy, hogy aclean all and lock
opciót pipáljuk MiFlash-ben. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
B. Tamas #5115 üzenetére
Meg tudná csinálni, de megváltoztattam az SMS központ számát, így nem fogja tudni megcsinálni.
Igazából az SMS valami 10 ft lenne, de mivel adat kártya, és csak vészhelyzeti kontó van rajta, amint egy sms-t küldök vagy hívok valakit, aktiválódik egy ilyen nettó 1600-as keret, amit lebeszélhetek természetesen, de arra van másik kártyám. Ez csak netre kell. -
stigma
addikt
válasz
B. Tamas #5079 üzenetére
Hali, hát akkor lehet még sem volt user error a részemről
, mert pont ezt a ROM-ot tettem fel, melyre a PE és EvloutionX-et kellett ráfalshelni.
Egy ideje én is szemezgetek EU-Dev romokkal,de most már hogy kiműveltem magam, mit hogy telepítsek most már merész lennék ezt is feltenni.
Köszi a gyors választ.
-
brd
nagyúr
válasz
B. Tamas #5033 üzenetére
Ha jól láttam/hallottam, az nem hangzik el benne, hogy minél nagyobb árammal történik töltés, az annál jobban öregíti a Li-Ion-t (hőmérséklettől függetlenül), lásd pl. itt a Figure 2-t. (A Mi9-ben lévő akku esetén 1C = 3300mAh-val történő töltés, 2C az 6600mAh-s, stb.)
-
Black&White
addikt
válasz
B. Tamas #5018 üzenetére
Hát ez az, nem érted...
Én meg nem fogom leírni, mégegyszer.
A Magisk update után ott volt pár posztban, mi kellene, hogy szerepeljen az összefoglalóban, (jött is rá visszajelzés, hogy így 10 perc alatt fent volt az eu-s ROM) aztán ahogy a beigért Miflash leírásod, ez is elmaradt.
Ha meg esetleg nem követted a topicot és erre figyelmeztetnek is, olvass vissza legalább.fastboot flash vbmeta vbmeta.img --disable-verity --disable-verification
Ez a parancs helyesen -
Silenzio
addikt
válasz
B. Tamas #4997 üzenetére
Sajnos olyan nőt fogtam ki, aki megrögzött luddita volt, a kapcsolatunk utolsó évében fogott életében először okostelefont, és azóta is rühelli őket. Nekem vagy a tapasztalat (kezdőnek hogy legyen tapasztalata?!), vagy a szerencse hiányzott, mert már az első próbára ráment egy hétvége és két ánbrikk kellett. A személyeskedést meg abba lehet hagyni, vagy személyeskedéssel reagálok, seggfej! HOPP!!! Megtörtént. Oops I did it again...... Leszarom, hogy topikgazda vagy.
"Ha valaki feldolgoz egy filmet vagy zenét és ezek a feldolgozások jobban tetszenek az autómatikusan azt jelenti, hogy az eredeti audio(vizuális) tartalom szerzőjét már nem is tiszteled?"
Ez egy rendkívül jó meglátás, csak épp félrevisz. A szerzői jog világában sokkal otthonosabban mozgok, mint a főzött romok világában. Ott perkálsz a feldolgozásért. De mint a katonatiszt. És ez nem a "hiába, a mai világba" tipikus esete. Tudnék mesélni, de nem szeretném sokkolni a fórumtársakat, ezért egy távoli példával indítok. Ismered az Egy maréknyi dollárért c. spagettiwesternt, amivel Clint Eastwood sztár lett? És ismered Kuroszava Yojimbóját? A két film annyiban hasonlít egymásra, hogy egy idegen érkezik egy új közösségbe, ahol két tábort egymás ellen hangol. Namármost, ebből a hasonlóságból évekig tartó per lett, pedig Goldonitól Leone éppúgy nyúlt, mint Kuroszavától. Ennyit arról, mennyire necces-zaccos a példa. End user szempontból meg whatever, ahogy az ízlés is, de ha a szerzői jog szabályai érvényesülnének, főzött romok nem is lehetnének.
-
andoneboy
tag
válasz
B. Tamas #4884 üzenetére
Hosszas mérlegelés (a fórumban leírt hibák, hibalehetőségek miatt) után ma felraktam a legfrissebb EEA-ra a legfrissebb eu devet. kano leírása alapján használtam a vbmeta.img-et, semmi gondom nem volt, 10 perc volt Botloader nyitástól az eu dev betöltéséig. Köszi mégegyszer a leírásokat
Kezdődik a belakás
-
Black&White
addikt
válasz
B. Tamas #4873 üzenetére
-Letöltöd a linkelt oldalról a latest stable csomagot, illetve a latest Magisk Managert.
-Újraindítás Recovery módban (TWRP)
-Install zip, betallózod a Magisk csomagot
-Reboot
-Feltelepíted a Magisk Managert.
-Megnézed, hogy átmegy e a SafetyNet ellenőrzésen (két zöld pipa a jó végeredmény)
-Settings menüpontban bekapcsolod a Magisk Hide és a MAgisk Manager Hide opciókat.
-Utána Menü, Magisk Hide alatt bejelölöd azokat az appokat, amelyeket szeretnél elrejteni.
a Magisk Manager Hide pedig magát a Magisk Managert rejti el a root/Magisk után kutató appok elől. -
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
B. Tamas #4577 üzenetére
Igen.
Egyik kolléga írt nekem priviben, hogy ezután folyamat fastboot mód jön be neki. Mondtam neki, hogy ne indítsa újra recoverybe, hanem telepítse a ROM-ot a format Data után és jó lesz.
Azt mondta így jó lett.
Mi9Lite-on szintén nem indítottam újra, hanem format data után egyből ROM telepítés és ment egyből.
-
-
Laci.M
senior tag
válasz
B. Tamas #4214 üzenetére
Attól még hogy valakit zavar a hang attól még nem lesz power user. Az meg hogy az akksikra hímestojásként kell vigyázni szintén nem állja meg a helyét ha mondjuk 2-2,5 éves időtartamról beszélünk. Oneplus topikban kitárgyaltuk és 2,5 év után 3-4% elhasználódás különbség volt azok között akik vigyáztak rá, és azok között akik össze vissza töltötték, rövid-hosszú ideig, naponta többször is.
(Ezzel nem azt mondom, hogy nincs igazad, hanem hogy 2 év alatt szinte tökmindegy ezzel bajlódni (szerintem))
-
brd
nagyúr
válasz
B. Tamas #4212 üzenetére
Nem tudom, én mihez kezdenék egy Androidos telefonnal root nélkül. Szerintem hamar megtaposnám. A kikapcsolhatatlan hangjelzések szoktak a legjobban bosszantani, azok közül többet is csak root-tal lehet kussoltatni a legtöbb készüléken, gondolok itt pl. a kamera, akkuszint, töltés jelzés idiótaságokra. Vagy bizonyos appokban a reklámokra, amelyek többnyire szintén a hangártalom miatt kerülnek teljes tiltásra (bocs a többiektől, tisztít(att)sátok meg a piacot, nekem erre felhasználóként nincsen lehetőségem). Vagy az olyan (főleg gyártói, de azért a Google is kiveszi a részét, lásd Play, kérés nélkül akkor frissül, amikor akar és néha kiakad és meríti a telefont, ezért használaton kívül Disable van) appok tiltásának/eltávolításának hiánya, amelyek számomra nem csinálnak semmit, de ébren tartják a telefont, üzengetnek és hasonló. Vagy a töltésvezérlés módosíthatatlanságára, amely a legtöbb gyártó szerint úgy a legjobb, ha az kizárólag minél gyorsabb lehet és kizárólag 100%-ra történhet, holott ez teljesen hibás elképzelés (a lassú, alacsony áramerősségű - ezt pont lehetne éjszaka, ha root nélkül lenne erre lehetőség - és a nem 100%-ra töltés a legjobb az akkunak). De a legtöbb készülék fapad 3 db software-es gombja és annak kizárólag egy funkcióra használhatósága (nincs hosszannyom/duplánnyom funkció) is hamar ki tud akasztani, ezen szintén csak root-tal lehet a legtöbb készüléken javítani.
-
brd
nagyúr
válasz
B. Tamas #3847 üzenetére
Nagyon nem kell ezt részletezni: azért, mert a Google 'szik megcsinálni. Én gyakorlatilag csak ezért nem veszek (garanciavesztés nélkül) rootolhatatlan telefont. Ezért köszöntem el a Samsung-tól (ezt annyira nem bánom) és a Huawei-től (ezt viszont nagyon, a Mate9-et nagyon szeretem, már az utódját is kinéztem, amikor kiderült, hogy a hüvely többé nem akarja, hogy barátok maradjunk).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- OpenWRT topic
- Nintendo Switch 2
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest