- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Partíció összevonás után - emlékeim szerint - nem lehet csak úgy vissza flash-elni a régi ROM-ot. A jegyzeteim között ezt találtam:
"A flash all .bat fájlba kell beírni a 3. sorba egy új sort ...
Ez a 3. sor:
fastboot %* flash partition "%~dp0images\gpt_both0.bin" || @echo "Flash partition" && exit /B 1"
Nekem még meg van a aries_images_5.11.12_20151104.0000.4_5.0_cn_7f4508ba7f.tgz amihez azt jegyeztem fel, hogy ez még "dual sys, one data". Azt nem tudom, hogy ebben van-e lehetőség (és ha ebben nincs, akkor mennyit kell még "vissza menni", hogy legyen) közelség szenzor kalibrálásra. Sajnos nekem is van egy olyan kijelzőm, amivel nem működik a közelség szenzor, de még nem vettem rá a fáradtságot, hogy csak ezért backup-oljak, flash-eljek, majd újra flash-eljek, majd restore-oljak. Talán, ha átkerül a Mi2s-em másodlagos telefon státuszba. -
Karavik
veterán
Vízbe ejtetett telefonok alaplapjainak tisztítására előszeretettel használják szervizesek az ultrahangos tisztítást izopropanollal vagy alkohollal. Szóval ártani nem fog, bár az én mikrofonomat ez a módszer nem hozta helyre, de szerintem azt semmi az égvilágon nem hozta volna helyre
Egyébként nekem van új eredeti Mi2 mikrofonom (bontatlan), ha végleg megadná magát a tiéd...
-
Karavik
veterán
-
No, örülök hogy sikerült elérned javulást. Nem nagyobb mágnessel, hanem szorgalmasabb rázogatással és pöcköléssel próbálnám helyedben.
Egyébként nem kell koszos helyen lenned hogy fémport szedjen össze egy mágnes. Egyszerű példa egy iroda, ahol a fénymásológép/nyomtató fixálási hőmérséklete alacsony, vagy a papír vastagság nagy akkor a blade nem tudja a felesleges részt eltávolítani. Ilyenkor a nyomtatott oldalról hullik le némi festék, amely a technológia miatt ún. developert tartalmaz, ami kvázi vaspor.
Ha a telefont ilyen papírra rádobod, már szép esélyed van az apró porrá őrölt vasporból kapni egy keveset.
Ezen kívül az élet rengeteg területén használnak különféle vas oxidokat, ha nincs szerencséd ebből könnyen össze lehet szedni. Bár általában a hangszórón szoktak megülni, mert mégiscsak nagyobb mágnes van benne. -
Egy CM-et dobjál már rá ha van időd, nagyon nem kell tartanod a szoftveres problémáktól (0 partíció stb) mert a Mi2 ilyen szempontból elég strapabíró, rendbe tudod majd tenni.
Amúgy még egy ucsó hw ötletem lenne:
Egy kevésbé erős mágnessel finoman simogasd meg a mikrofon érzékelő felületét, miközben a másik oldalról kopogtatod (vagy ujjal pöckölöd). Előfordulhat hogy az érzékenységét apró fém por befolyásolja, ami megtapadt a membránon. Kihangosítva ez eltörpülhet, normál módban viszont pont határon van és a szoftver (akár tömörítési, akár vezérlő) úgy veszi hogy ami hang van az csak zaj. Ötlet, egy körültekintő, óvatos próbát megér.
Ne fújjad sem porpisztollyal, sem más cuccokkal. -
Karavik
veterán
Szívesen!
Mikrofonnal kapcsolatos problémára pedig a javaslatom:
A beszédmikrofon és a két zajszűrű mikrofonokhoz vezető járatokból távolítsd el a koszt. Ne fújj bele levegőt, mert az csak befelé tolja a koszt még inkább, inkább szedd szét a telót és úgy próbáld....(ha nem tudod hol vannak ezek a mikrofonok, biztos akad disassembly video a neten, ahol mutatják)
Szerintem logikusan következik, hogy ez a probléma forrása (root cause), mert, ha kihangosítod a telót és ilyenkor jól hallanak a vonal túlsó végén, annak az a magyarázata, hogy kihangosítva a két háttérzajszűrő mikrofon szoftveresen kikapcsolásra kerül, ezáltal a beszédmikrofon érzékenyebb lesz a külső hangokra, ezért hangosabban hallanak a túloldalon is, viszont több háttérzaj is megy át ilyenkor. Szóval hajrá
-
<Adamsky>
nagyúr
" ...közelről torzan akadozva működött. Kihangosítva tökéletes ugyanaz a mikrofon... "
Én ezt Isten bizony, nem értem. Mármint, azt igen, amit írsz, csak azt nem, hogy ez hogyan lehetséges.MiFlash => "flash all" volt már? Annak helyre kéne tennie a dolgot.
Komment: TWRP-ből, OTG-s pendrive-ról is lehet ROM-ot flash-elni.Ejj, most Karavik volt a gyorsabb
-
Karavik
veterán
Partition layout változások miatt csak olyan ROM-ot lehet telepíteni ami támogatja azt.
Megoldás: MiFlash-el (flash all telepítési módot választva) tedd fel a legújabb China dev fastboot ROM-ot (ez helyreállítja a partíciós táblát amivel megoldódik az internal storage probléma is) utána pedig telepítsd fel updater appból a legújabb a xiaomi.eu kiadást vagy bármelyik új MIUI partition layout-al kompatibilis ROM-ot, amelyiket szeretnéd.
(#18220) DrKapocs:
Az szerencsére azok az ujjlenyomat elemek nem került át a xiaomi.eu ROM-ba. Durva, hogy az official incremental frissítés mérete nagyobb, mint a xiaomi.eu teljes ROM, ami csak 420MB
-
Disque
aktív tag
Hát a 2. elvileg csak zavarszűrésre van benne, bár ennek ellentmond, hogy ha videót készítesz akkor a kamera melletti mikrofon rögzíti a hangot, legalábbis én úgy tudom, lehet a kihangosításnál is?
Annyit próbálj még meg, hogy a hangok és rezgések, hangerő menüpontban nyomj egy alapértelmezett hangerő gombot, illetve telefonálás közben vedd le némára a hívás hangerejét, majd hangosítsd vissza, tudom az csak a hangszóró hangját állítja, de mintha valakinél az segített volna még régebben. -
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
Fura, mert kihangosítva ugyanazt a mikrofont használja a teló, mint nem kihangosítva. De, ha autó vagy egyéb külső eszközön történő kihangosításra gondolsz az más, mert ilyenkor külső mikrofon kerül használatba. Szóval itt még egy lényeges információ hiányzik ahhoz, hogy ki lehessen mondani a tutit.
-
GS S
csendes tag
-
Disque
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- Forrmell.enn
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest