- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- One mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #15049 üzenetére
Megjött igen, de nekem nem volt egyik elődje sem előtte, így azokkal nem is tudom összehasonlítani. Ahogy megérkezett egyből lejjebb ment az ára 5 dolcsival
Én még 25USD-ért vettem, most flash sale van rá: [link]
Design tetszik nagyon, főleg ezért és a márkaegyezés miatt választottam és persze azért, hogy ne a nagy fülesemet kelljen magammal cipelni (Sennheiser HD500) ha megyek valahová
, ezt amúgy is alig tudja meghajtani.
Hangminőség tekintetében ezeket simán veri: Sennheiser CX200 II, JBL J22 (ezek voltak előtte)
Kellően szépen szól, elég nagy a tere, basszus erőteljes, hangerő is bőven elég (3/4-től már nekem zavaró is), jól összehangolható a Dolby hangbeállításokkal és jól kis is jönnek a különbségek. Közép tartományból (3-6KHz) vissza kellett vennem az EQ-n mert hosszú távon zavart főleg nagyobb hangerőn. Nyilván vannak ettől jobbak drágábban, de nekem az ár/érték számít és abban pedig verhetetlen.Egyéb:
Vezeték lehetne vastagabb, csíptető nincs. -
zdanee
őstag
válasz
<Adamsky> #15023 üzenetére
No, közben én is olvasok [link].
- A cgroup egy virtuális partíció, ami elvileg egyes kernelmoduloknak van fenntartva. Viszont az ezt használó kernelmodulokról kéne legyen egy lista a /proc/cgroups fájlban, ami viszont üres. Azaz mégsem használja semmi. Elvileg. Helyet mindenesetre fizikailag nem foglal, szóval moot point.
- Az mnt/obb és az mnt/asec mindkettő tmpfs, azaz nem fizikai partíció, hanem a memóriában van, szóval ezek nem foglalnak tényleges helyet a lemezen.Mivel ez így nem igazán 32 giga, megnéztem a partíciós táblát is. Az mmcblk0 mindössze 28.68 gigára van formázva, amin további 26 kisebb-nagyobb partíció van.
- p2: /firmware (85 MB) <-- kernel + bootloader + backup?
- p22: /persist (7.9 MB)
- p24: /system (504 MB) <-- maga a rendszer
- p25: /cache (378 MB)
- p26: /data (27.01 GB) <-- minden másAmi kérdés maradt, hogy mekkora valójában az eMMC kapacitása, mekkorára lehet max megformázni, illetve ebből mennyit kell meghagyni overprovisioningnek, illetve használ-e egyáltalán OP-t?
Szerkesztve: Még tovább olvasva: a rádió firmwareje további 2x89 MB, a recovery és a boot további ~100 MB. Még mindig hiányzik pár giga...
-
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #14999 üzenetére
DND (Do Not Disturb) gyakorlatilag programozott csendes üzemmód, amit általunk előre beállított szabály szerint használunk, azaz, meghatározott napokon mikor, milyen események, értesítések, emlékeztetők, hívások, üzenetek legyenek némítva a user által beállított kivételszabályok mellett.
Naptárral szinkronban is kéne működnie megadott szabállyal, pl. ha meeting bejegyzést talál benne akkor, automatikusan néma üzemmódba kellene mennie arra az időre - ez a feature egyelőre nincs benne, de remélem lesz ez is...
Én most manuálisan nyomkodom a DND módot, illetve ezt próbálgatom éppen (egyelőre úgy tűnik jó): [link]
Nagyon kevés 3rd party DND app működik megfelelően Lollipop alatt, amit eddig próbálgattam mind FC-zet, sőt a Silent Time app a többi telepített appra is hatással volt, mert szinte minden app FC-zett tőle mindaddig még el nem távolítottam.
-
-
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14989 üzenetére
Egyelőre sehogy. Nekem viszont sikerült a multkor a bootloader és recovery csere úgy,hogy a recoveryt külön flasheltem fel kb.ötödszörre. Nekem soha nem volt gondom a particio nagyságával eddig. Nem sok appot használok. Ilyen fejlemények után Ivan 5.1.1-ese biztosra veszem,hogy Miflash változatban is ki fog jönni, ha nem,akkor gondolkodok majd a dolgon.
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #14969 üzenetére
Ugyanúgy működik a két system, mint eddig csak épp most már nincs ez a karcsú dedikált 3,7 GB DATA partíció, hanem a 2 rendszer a teljes unified storage-ból gazdálkodik. Ez így a lehető legjobb! Máskülönben nagy baj lenne, mert nem tudnék visszamenni az előző rendszerre egy balul sikerült frissítés után, csak MiFlash-el!
-
janston
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14955 üzenetére
Amióta Lollipop van még nem tudtam működésre bírni, a legújabb ROM-al sem. Alapvetően silent módban használom a telefonom, nem silent módban működik az ébresztő, de KK alatt, silent módban is működött, mert ugye vannak ilyen beállítások az ébresztőn belül, hogy silent módban is működjön rendesen...
MIUI ROM -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #14942 üzenetére
...de 5.4.10, 5.4.17 -nél még ez a workaround működött és sbesch1991 és tudta mókolni a ROM-okat, most pedig az 5.4.24 sMIUI release-t nem tudta kiadni
(#14943) Attipapa:
akkor estére teszek egy próbát és felteszem a MiFlash-el az 5.4.24 fastboot MIUIv6L-t
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14921 üzenetére
Hát, nem gondoltam volna, hogy még ehhez a fórumhoz is fordítót kell használnom!
Adamsky, Te mindig meglepsz! Nem elég a kínai oldalt fordítóval használni, még itt is. Persze lehet,hogy egyedüli vén ma..ha vagyok itt aki nem beszélni angol nyelv,csak egy két szó megérteni
És mire jó az a Tasker? És milyen problémát okoz a Nova? A beépített slim launcher-nél sokkal,de sokkal simább,gördülékenyebb. csak magyarul......:-) -
®abstract®
őstag
válasz
<Adamsky> #14903 üzenetére
ok,köszi.ezt fogom tenni.amit a #14610 linkeltél orosz oldal onnan tudtam leszedni ivan 5.4.14 et.gapps is megvan.
Attipapa amit linkeltél a #14698 onnan szedtem le a miui.com ról az 5.4.14 et és nem vátott nyelvet a telepítés után,maradt kínai minden.nem kért pint,mobilnetem nincs és wifire se kapcsolódott.kb.fél órán át szenvedtem a csirkelábakkal
-
válasz
<Adamsky> #14856 üzenetére
Mondjuk csak csendben jegyzem meg hogy már a (#14841) <Adamsky> hozzászólásodban benne volt hogy driver bug max, de mégiscsak Attipapa szava lett a szent.
Mégiscsak kelet felől fúj a passzát szél.
(#14858) Attipapa
Szerintem megfogtad a lényeget, nem gyári a driver az L-ben.Amúgy sok telefonnál van így, hogy a portolók szegények nem tudják összerakni a drivert. Sőt, van olyan hogy külső szoftverek sem képesek normális képet készíteni hiába ül gyári rendszeren a júhzer.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14810 üzenetére
Látod, hogy a MIUI V6L kamerája, amit fejlesztők készítettek sem tökéletes, és nem is javították eddig ki.
16:9-nél olyan 2 Mpx-eles képeket lő, hogy egy régi Nokia 6300 lassan leköröziÉs hiába jelenti Karavik is, rá sem hederítenek. Szerintem észre sem vették, (velük együtt sokan mások is) pedig csak egy elkészült kép tulajdonságait kellett volna megnézni. Egy 13Mpx-t tudó hardverral szemben ez szégyen! A sima Google kamera is jobban szuperál (Ivan 4.11.11-ben ez volt nekem)
V5 rajongók! Még nem próbáltátok a JLB54.0-et? Azoknak ajánlják, akiknek tele van a t...ke a V6-al!
Állítólag sok új dolog került bele, és már root joggal is letölthető az en.miui.com-ról.(persze csak angolul,de googleval) -
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14807 üzenetére
Szia! Igen, próbáltam, nekem is FC. Sajna csak a miui.com-on lehetne írni neki, de ahogy tapasztalom, nem foglalkozik a bug-ok bejelentésének orvoslásával. Még a MIUI fejlesztői csapat sem veszi komolyan az európai bejegyzéseket. Anno a V6 4.4. bluetooth headset problémát sem voltak hajlandók javítani, pedig szerintem többen használják, mint egy kamera appot.Ezen az alapon a több száz ezer app-ot is ki lehetne próbálgatni,biztosan tucatjával lenne olyan ami nem mükszi! Azért próbálkozz itt hátha sikerül!
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #14769 üzenetére
Elkiabáltam.
A kedvenc kamera app.-om FC-zik Nézzétek már meg légyszi Lollipop alatt (V6L, Ivan féle AOSP), hogy megy-e valakinek: Camera FV-5 Lite. Köszi előre is!
Attipapa, tudsz esetleg valamilyen kontaktot Ivan-hoz? Jó lenne ezt neki jelezni. -
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14764 üzenetére
Állítólag ezen a héten jön ki egy újabb verzió,bár mindenki azt írja, hogy teljesen elégedett ezzel a 4.14-essel is. Ez lesz a negyedik,egyben utolsó verzió ebből az AOSP-ből
Más: Akinek nem jön be a 4.14-ben lévőkamera,próbálja meg a MIUICamera-2014-07-03.apk kamerát felrakni és már meg is van a MIUI designe. Nem vagyok egy nagy fotózó ,de szerintem jó képeket lő.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #14762 üzenetére
" ... azóta hanyagolom a CM-et ... "
Basszus, elírtam. Szóval a Chrome-ot hanyagolom ...(#14763) Attipapa
Ja, igazad lehet. A V6L-re sem jellemző ez a fajta melegedés (de majd jön Karavik és megerősíti v. cáfolja).
Az Ivan féle ROM-ból a 4-14-nél létezik újabb? Na, nem mintha ezzel gond lenne, csak kérdem. -
bojtix
tag
válasz
<Adamsky> #14746 üzenetére
Tegnap este felnyomtam az Ivan 5.1-t.
Elég gyorsnak és stabilnak tünik, de nálam 10-15 perc 3G-s chrome után simán 35-40C-re felmelegszik. A V6L is kb. ezt csinálja. A kamera sajnos nem jött be. Valahogy fakók a színek, mintha hideg fénycső mellett fényképeznék.
Valaki próbálta ez alá befésülni a V6 kameráját? CM11 vs V5 sem ment, legalább is nekem, bár ez sokat nem jelent. -
bojtix
tag
válasz
<Adamsky> #14743 üzenetére
Úgy rémlik, hogy nem stimmeltek a színek és a fókusz is volt valami, mert az éjszakai képek többnyire homályosak voltak. Sys 2 mindíg volt egy V5, hogy legyen mivel használható képeket...
CWM-t sikerült a V6 5.0 alá varázsolni, vagy vissza egy régi V5 fastboot és onnan ment fel az új recovery? -
-
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14669 üzenetére
Rögtön, gyors egymásutánban! :-) Hiába az xposed,mert a GravityBox nem kompatibilis az 5.1-el. Meghal a rendszer,még szerencse, hogy az r11-ben van Aroma fájlkezelő és onnan megoldható volt a törlés.
Ezt olvastátok? Jön az iGO Androidra, de csak 10 napig - Mobilarena Navigáció hír
[link] -
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #14640 üzenetére
Ahány szem annyi csipa. Nekem pl. pont a felület nem tetszik benne mert olyan régi módi (retro), és az sem, hogy nem tudtam úgy beállitani ahogy szerettem volna mert alap funkciók vannak benne csak. Véletlen használat elleni mód nincs, rejtett SMS szintén nincs...stb., de biztos atom stabil és biztos jól fogyaszt, azt nem vitatom...
De a legjobb az, hogy lehet válogatni a ROM-ok között, így mindenki megtalálja a magának megfelelőt! -
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14640 üzenetére
Na ez az "material design" ami engem is ide köt
Valahogy idegen nekem a MIUI,bármennyire is jó és okos. Semmi bug, és nagyon jó akku idő. Most éppen 80% reggel 5,30-tól. 28 telefonbeszélgetés(1 perc átlag) bekapcsolt WIFI,10 erdőrészletben koordináta leolvasás GPS-ről GPStest programmal,(az erdőben térerő nem volt,így 2órán át nem volt GSM kapcsolat) Remélem Neked sem lesz vele gondod. A MIUI.com-on is csak jót írnak, még nem olvastam "bug"-ról.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14633 üzenetére
Én amikor két rendszerem volt, mindig a dualbootSwitch appot használtam, és most az egy rendszernél is a reboot system1-et, a reboot to recovery-t, reboot to bootloader-t erről használom, mert qva gyorsan kilép és nem teker, mint a gyári rebootal. Ha bekapcsolod a TDB-t akkor látni fogod az aktív system menüpontot is.
Este ha jó kedvem lesz kipróbálom a V6L MIFlash változatát kicserélt recovery-vel,de csak próbaképpen, mert nagyon elégedett vagyok ezzel az 5.1 Ivannal,nincs szándékomban MIUI-t felrakni használatra. Majd írok!Mint már írtam, itt ugyanúgy lehet váltogatni ,csak nem előbb választasz, hogy melyik rendszerben mahinálsz, hanem kiválasztod, hogy mit szeretnél csinálni,(Install zip, backup/restore.....) és ez alatt a menü alatt kérdezi majd meg,hogy melyik rendszeren akarod az adott dolgot végrehajtani
-
Karavik
veterán
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14626 üzenetére
Ha csak egy systemen van működő rendszered, akkor mire szeretnél váltani?
Bocsánat a rossz angolért, de én még az orosz időkben voltam teenager (jól írtam?)
Akkor az hogy lehet, hogy nálam a V6L is tökéletesen ment az r11-el? Csak MIFlash-el nemszereti? Pedig ugyanarra a memória tertományra kerül SD-ről is. -
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14623 üzenetére
nem tudom mit keresel, ha enableden van a TDB-d? A reboot systemet ha kapcsolod, megkérdezi, hogy melyik system legyen. Ha disable TDB van akkor kiirja,hogy melyik system aktív,ha telepítesz, megkérdezi melyik systemre Mi kell még??? Honnan van 5.4.10 tgz-d? Még 5.0-ás MIFlash fájlt nem raktam soha,és amit én nem próbáltam, azt nem is propagálom! a 4.4-esekkel tökéletesen működik,és ha egy kicsit érted a MIFlash lényegét, akkor ugye nem gondolod komolyan, hogy megnézi ez az egyszerű flash program, hogy mi a recoveryd.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14620 üzenetére
Nem azon múlik, hogy mikori, ha egyszer az image mappába az r11-et raktad, akkor ezt fogja felrakni. Ebből csak egy verzió van, amit be is linkeltem anno.
A menü a következőképpen néz ki:
Kék felirat felül CWM recovery v6.0.5.1(R11) by furniel
rebbot system now
install zip
wipe data/factory reset
wipe cache partition
backup and restore
mounts and storage
advenced
Az advenceden belül:
sok egyéb más mellett active system TDB stb.stb...
érintős, nem kell hangerőgomb,és off gomb, csak húzgáld (de ez volt a sima 6.0.5.1-ben is)A sys2-n lévő v5-el és v6 4.4-el is együttműködik.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14618 üzenetére
Amikor rakod fel a romot, meg fogja kérdezni,hogy melyikre szeretnéd rakni. Az aktív az lesz ami a system1-re kerül. A későbbiekben zárójelben mindig ott lesz system1(active) Természetesen TDB disabled-el!! Gondolom nem akarsz két systemet,bár megteheted és mükszik.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14608 üzenetére
Ez így igaz és higgyetek nekem, minden variációt kipróbáltam! Attól függetlenül TDB nélkül használom most már, mert olyan gyors backup/restoreval egy visszaállítás,(CWMr11-el) hogy a bütykölés után 15 perc múlva már ismét az a telefonom ami volt egész nap. Persze minden délután mikor kezdem a "házi munkát" friss backup,előző töröl! Régebben volt egy system1 belakva és a system2 a kisérletezésekre, de móat a Lolli nem szerette a sys2-t, ezért a tegnap este leírtak szerint teszem
Hát így telnek a napjaim. Kevés tudás sok megtapasztalás
-
-
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #14595 üzenetére
Attipapa leírta a tutibiztos atomstabil megoldást. Tök egyszerű:
1. Leszeded a legújabb MiFlash tool-t: [link]
Download MIUI ROM Flashing Tool (Size:26M, 29bc366214a42a048e6a7cfb1ca9cc25)
2. Leszeded innen bármelyik fastboot ROM-ot: [link]
Xiaomi Mi 2/2S Latest Developer Version Fastboot File Download
Xiaomi Mi2/2S Latest Special Edition Fastboot File Download
Xiaomi Mi 2/2S Latest Stable Version Fastboot File Download3. Kicseréled az images könyvtárban lévő recovery.img fájlt a Furniel R11 recovery.img fájlra
4. Flash ROM MiFlash-el és kész. Máris lecserélődött az MiRecovery CWM Recovery-re.
-
bojtix
tag
válasz
<Adamsky> #14593 üzenetére
multi 5.4.10_V6 - l szépen megy és az akku is elég jónak tűnik, de néha cudarul melegszik (pl, gmaps). Azért próbálkoznék TDB-vel együtt az Iván féle cuccal is.
Full tiszta telepítés volt még sd-t is töröltem.
1, fastboot rom: miui jlb17.0_fastboot_4.1.
2. gyári frissítővel jb52-re
3. a letöltött multi 5.4.2_V6 update-re átnevezve és gyárival frissítve
4. a legújabb multi 5.4.10_V6 átnevezve és gyárival frissítveNekem sem sikerül 3sec-re felfuttatni a recovery flash-t.
MiFlash-l fel tudok tenni csak recovery-t? Bogarásztam, de eltolni semmit se akartam.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14586 üzenetére
Na úgy látom,hogy az első post után már sikerült valamit elérni. Azt nem írtam,hogy ha túl rövid idő alatt tolta fel az új recoveryt,akkor bátran próbáld többször is,amíg 3s körüli idő nem lesz a flash ideje. Ezt nem tudom miért van, de így már én is jártam.A fastboot mindig megmarad,így lehet próbálkozni. Mi volt előtte a ROM? V6L, vagy V6 4.4? Ha máskor ilyenbe ütközöl, akkor MIFlash-al tegyél fel egy romot, de előtte cseréld ki a recoveryt arra, amit használni akarsz.Az images mappában van,csak cseréld az ott lévőt és akkor a rommal együtt csak ezt tudja felrakni. Nekem az alap mindig a aries_beta_images_5.2.13_4.4_cn.tgz,és nem flash_all.bat,csak flash_all_except_storage.bat.
Csináld, amit írtam,ez még belefér a mai napba! max 15 perc és mehet az új rom. A MI logo bámulás meg már régen rossz, mert 10 perc sötét kijelző lesz, nem pedig logo.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14555 üzenetére
Nekem az r11-es van fenn és TDB disabled. Nincs másik elérhetősége,csak a baidu. Ha végképp nem jön le, akkor szólj és felrakom a dropbox-ba. Egyébként a baidu tárkezelő programmal pillanatok alatt lejön minden. Letöltéskor a letöltés tárhelyre-t választom, ahová azonnal átteszi, majd az említett programmal már könnyedén leszedhető. Már töltöm is a dropboxba és dobom a linket.
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #14563 üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyet. Miután feltelepítettem a swiftkey-t onnantól a Google bill-nek már nem volt semmi hatása. SwitkKey telepítés után van pár lépéses procedúra amin végig kell menni. Első 2 lépésben engedélyezni kell a bill-t (két helyen is) azután jönnek a nyelvek, témák...stb. Szerintem te az első két lépés egyikén mellé nyúlhattál véletlenül...
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #14561 üzenetére
Én a stock google billt csak addig használom amíg be nem jelentkezek a google play-re hogy leszedjem a SwiftKey-t, Stock Google bill-ben nincs csak angol szótár és a flow írás is csak angol rendszernyelvvel megy, ezt a Google így találta ki...nothing to do.
SwiftKey nekem működik tökéltessen. Angol, német, magyar nyelvekkel használom...
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14526 üzenetére
Most értem haza, megpróbálom összeszedni a gondolataimat,röviden és tömören
FM rádió van? van
- Foglalt hangjelzés van? van
- Telefon beszélgetés felvételi lehetőség?nincs
- Xposed megy? ezen már megy a legújabb xposed,de én nem próbáltam,viszont itt: http://www.miui.com/thread-2477415-1-1.html le van írva,hogy tudja.Ügyesen összerakott ROM,bár nem tudom ki mire használja a telefont, én általában 80%-ban telefonálásra. Tökéletes beszélgetési hangminőség,annyira, hogy többen kérdezték, hogy miért kihangosítóval beszélek- pedig nem vagyok kihangosítva. Engem is tökéletesen hallanak,zene szuper a saját hangszórójával is.Kezeli a bluetooth headset-et, ami szintén tökéletes hangon szól. Gmail,e-mail, hangauts. Ennyi a használatom+a 3 betűs navigáció. Soha nem veszíti el a műholdat,lakáson belül is produkálja a 4m-t 5-8 mp alatt. Nekem ez elég, és mivel közelebb áll a szívemhez mint a MIUI (nekem nagyon IOS)ezért, bármennyire is jó az új V6L, én maradok Ivan mellet,no meg azért is mert szerintem Ő a legjobb fejlesztő és a MIUI -ban is benne van erősen a keze.
-
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #14506 üzenetére
Move to SD-vel kapcsolatben pedig ez a helyzet:
Q (Én): "is there any chance to get "apps move to SD" feature anytime for Mi2S?
Some users have been reported 3,7 GB system storage is not enough... "A (Ingbrzy): "not native in MIUI... use any app2SD app.. or just dont install too many garbage... "
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #14498 üzenetére
"[Összeesküvés ON] Persze nem szabad kihagyni azt a lehetőséget, hogy ezt direkt csinálják. Nehogy már túl jó legyen nekünk, és leragadjunk a Mi2-nél. Egy jó Lollipop-os ROM-al ugyanis min. 2 évre sok júzert "bebetonoznának". [Összeesküvés OFF]"
Hatalmas egyetértés! Szerintem ez nem is összeesküvés, hanem maga a valóság. Ha az a sok mi2 és mi2s tulaj nem cserél - mert nincs ráébresztve egy kis segítséggel (lásd gyengén futó lollipop, kevés hely az appoknak, stb), hogy cserélnie kell - akkor miből él meg a cég?! Szükségletet kell teremteni az újabb termékekre, ennyi.
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #14498 üzenetére
Itt a kérdésem és itt Ingbrzy a válasza:
Q "What do you think is there any chance to get unified storage on Mi2S anytime in the future?"
A: "Well.. dual system partition is one big advantage of Xiaomi devices... if you have any issue after update, its easy to go back."
So I think, not..
-
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14459 üzenetére
Mint minden telefonnál, még az Iphone-nál is a bekapcsológomb 10mp-es nyomva tartásával a telefon kikapcsol és újraindul. Én hosszú évek óta nem szedem ki az akkut soha a telefonból, mert ez egy tuti módszer. Ha viszont az újraindítás pillanatában nyomva tartod a volume+ vagy - kapcsolót, akkor vagy recovery-be vagy pedig fastboot módba megy át a telefon. Csak azt az egy kapcsolót nyomd!
Csak azért írtam már le, mert többször olvastam a fórumon, hogy ki kell venni az akkut, hogy újra bootolhassunk, ha van pl. egy teljes lefagyás. Hajdanán az orosz fórumosokat és a miui.com-os kis kínaiakat is meglepte ez a dolog,mert senki nem tudott róla, csak szedték ki az akkut sorban. Próbáljátok ki, nekem eddig az összes androidos telefonnál, még anno az 1,5-nél (nem most vót) is működött. Én egy Iphone-os fórumon olvastam és kipróbáltam.Aki viszont tudta,attól elnézést,nem oktatásként írtam, csak egy apró trükk! -
vornia
senior tag
-
-
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #14365 üzenetére
Nekem a gyári-gyári volt (!!!) fenn, a kínai-angol. Nálam is ez volt, alapjáraton szinte semmi fogyasztás, de bármit csinálsz vele, szinte hallani a csámcsogást, ahogy falja az akkut. Nálam a készített fotók is kritikán aluliak voltak és a rövid használat során csak darabosabb lett a rendszer. Visszatettem a V5-ös JLB39-et. Vicces, ebben minden megy, itt még volt battery saver mód, normális naptár, hetek száma. Akkor melyik is az update és melyik a downgrade?! Ez kevesebb ramot eszik, vicces...
-
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #14243 üzenetére
A tévé az nekem is nagyon tetszik.
A Pink edition ... hát az valami ... Samsungra emlékeztet kicsit. Neo Advanced Special Pro Acitve Limited Edition sponsored by Hello Kitty. Csak remélni tudom, hogy a gyári appok közé nem kerül fel egy "menstrual calendar" nevű app.Kicsit csalódott vagyok, hogy a Lollipopos MIUI6 nem jelent meg, reméltem, hogy most megkapjuk...
De az Attipapa által linklt lollipop alapú rom, ez érdekel. Gondkodozok a kipróbálásán. Csak jó lenne tudni a forrását, illetve, hogy mi is ez pontosan, lesz-e rá update, stb.Viszont az Mi3 és Mi4 Kernel-t kiadták.
Egyébként mikor láttam a képeket, amelyekkel próbáltak utalni arra, hogy milyen termékek fognak jönni; megláttam a disznót, az AA betűket... egyből beugrott, hogy egy energiatakarékos, kombinált hűtő-fagyasztószekrényt fogunk kapni.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14218 üzenetére
Szerintem úgy van ahogyan írtad " egy újabb 6-os port Lollipop alapon" Ha nem látom a tulajdonságok lapon, hogy 5.02-es Android, akkor meg nem mondanám,hogy az. Egyedül a bluetooth headsetnek a töltöttségi állapota az, amit a 4.4. nem mutat(M55),innen tudom, hogy a Lollipop systemen vagyok. A system2-re a heti v6-ot raktam fel és bebootolgattam néha arra, és semmi különbséget nem látok. Még gyorsaságban sem, bár ez relatív, mert szinte minden rommal gyors ez a készülék. Az ART-ot csak onnan lehet észrevenni, hogy hosszabb a boot idő, főleg első indításkor.Minden appot és beállítást (kivéve rendszer) szépen visszarakott a v6 4.4-ről a beépített backup funkcióval. Az akku viszont csúcs!!! Délután 17 órától -amikor a screenshot-okat készítettem - ma reggel 7-ig 99%-ról csak 92%-ra ment le. Ilyet még egyik ROM sem tudott nekem. Nagyon jó alvó
Ja és érdekességként: A zip fájlban a többi (Ivan,CM12) rromtól eltérően, nem system.new.dat tartalmazza az adatokat, hanem a szokásos 4.4.-ben található módon a system mappában vannak a telepítendő adatok. Így könnyű vele bánni, mert telepítés előtt cserélhető a fonts mappa, és kivehetők a kínai appok a systemből. Ezért gyanús nekem ez a Lollipop!! Megnéztem más készülékek zip-eit és a Lollipop romok mind egytől-egyig
dat kiterjesztésűek! Valami van, de nem az igazi -
buca84
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Trollok komolyan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest