Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz captainnemo #6150 üzenetére
Meg tudnád esetleg osztani a végeredményt? Azt sikerült kideríteni, milyen módosítás szükséges a rendes SIM-kezeléshez?
-
captainnemo
aktív tag
Ne gondolj semmi nagy hókusz pókuszra, a custom rom amit belinkeltem, a stock-toolkit-advanced settings-sim management alatt ezt mindig is tudta. Az a sim management olyan, mint minden egyéb dual simes telefonban ami stock közeli androiddal van, fogalmam sincs a miui fejlesztői miért nem teszik bele az alap romba. Régebben gond volt a video felvétellel, mert zajos volt, de időközben javították. Aztán a fejlesztő panaszkodott, hogy MTK chipsethez nem adnak a továbbiakban supportot a xiaomi fejlesztői, de aztán mégis hozza ki sorba a verziókat, mert mégis publikáltak javításokat. Bevallom nem teljesen világos, többet kéne olvasnom, de csak ránézegettem a hozzászólásokra. Az egyetlen igazán zavaró dolog, régi baseband verzió van rajta, 2013.08.22-es, amikor a 25-ös legutolsó stabil verzióban 2014 áprilisi van ha jól emlékszem. Lehet kompatibilitási gondok vannak, de igazából nem tudom. Mindenesetre jól működik. A szlovák srác a másik, aki az ultimate romokat bütykölgeti, ígérte a full sim managementet a legújabb romjába, de aztán most azt írta, még sem került bele. Ezért egyelőre marad nálam ez.
-
kriszpontaz
veterán
Sziasztok srácok. Tudna valaki segíteni abban hogy az MTK procis Hongmi telefonnál melyik fájl tartalmazza a kijelző gyártójának infóját?
A Redmi 1S-ben a /proc/cmdline tartalmazza ezt a sort:
mdss_mdp.panel=1:dsi:0:qcom,mdss_dsi_sharp_720p_video - ez esetben Sharp a panel
ha mdss_mdp.panel=1:dsi:0:qcom,mdss_dsi_auo_720p_video - akkor au optronicsHongminál viszont ez nem ad semmi infót.
Sima Hongminál előjöttek kijelző vibrálási problémák és szeretném kideríteni nem-e véletlenül a beépített panel hibás (szériahiba).
Köszi a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
válasz kriszpontaz #6153 üzenetére
Kinél jöttek elő ilyen hibák?
Tudtommal az MTK-s Hongmi kijelzőjének szállítója is a Sharp. Anno amikor a tesztemet írtam, egy kínai cikkben láttam hasonló sorokat, mint amiket beraktál ide. A vibráció amúgy valamennyi IPS-nél előfordulhat amennyiben max fényerőn használják folyamatosan. De mondok ennél meredekebbet. Valamennyi LED háttér világítású kijelző típusra igaz ez.* Péter - 06302461862 *
-
pomphl
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni? Vettem egy hongmit td-scdma-s verziót. Szükségem lenne egy magyar nyelvű romra. Olvastam hogy a wcdma-s rom jó a td-shez. Előre is köszi -
kriszpontaz
veterán
válasz Dominó85 #6154 üzenetére
Beta tesztereknél és többen jelezték az en.miui.com fórumon is. Valakinek totál vibrál az egész, valakinek csak egy csík oldalt. Ha otthagyják a készüléket vagy 30 percre pihenni, magától megjavul, vagy csak egy sima restart után. Akik jelezték és beszéltem velük fix 40-50%on, automata fényerő jélkül használják. Az lenne az oka amit leírtál? Érdekes...
-
hege21
aktív tag
V25 sem lett az igazi,nálam idegesítően langolt.
Most kipróbálok egy módosított romot.[ Szerkesztve ]
-
Adikosa
tag
válasz kriszpontaz #6159 üzenetére
Nekem is szokott vibrálni a kijelző, főleg mikor farmer zsebből veszem ki. Lehet vmi statikus töltés? Elég idegesítő mindenesetre. A fényerő nekem maxon van automatán.
-
herdsman12
őstag
válasz kriszpontaz #6153 üzenetére
Jó, hogy benéztél, legalább egy "illetékessel" tudunk konzultálni.
Rákerestem a "vibrál" kérdésre és előtted kettő, utánad egy bejegyzést találtam. Az első azonnal megoldódott, a második is egy reset után.
A harmadik esetben más beállítással is kipróbálnám és, ha úgy se jó, akkor máris van egy egyedi hiba.És akkor a mi problémáink (?, akinek nem inge, ne vegye magára), amiknek a megoldásában segédkezhetnél. (Multilang)
1. Hiányzik az emelkedő csengőhang beállítási lehetőség (ébresztő tudja).
2. Szabályosan rögzített névjegyek (Vezetéknév, Keresztnév) a Névjegyzékben jól, hívás közben, az értesítéseknél és a híváslistában is fordítva (Keresztnév, Vezetéknév) jelenik meg.
3. Apróság, de nem elegáns megoldás (v13 óta) a "Csoportok" áthelyezése és "átkeresztelése", szabályos, magyar beállítás esetén.
4. Böngészőben kijelölés és megosztás nem működik v17 óta, ha a Beállítások - Font - Közepes méretre van állítva. Itt egy képen látható a nem működő (közepes betűméret) és a működő (normál betűméret).Az elsőt nem számítva, ez nem kívánságműsor, hanem többszörösen ellenőrzött hibák felsorolása, aminek várjuk a megoldását. Ne zavarjon meg, ha találsz itt "nálam minden rendben" hsz-t, nincs rendben. Utólag kiderült, hogy...
1S-nél nem olvastam ilyen problémákat, ott ezek rendben vannak?Köszi a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
válasz herdsman12 #6165 üzenetére
Szívesen segítenék, de:
Többször el lettem hajtva már a BETA teamen belül a következő indokokkal:
2 féle ROM létezik gyárilag. China és Global.
A China-ban nincsenek gyári Google alkalmazások, helyette saját webáruház, keresőmotor, stb, nyelvek közül meg 2 féle kínai és angol, de ezt tudjátok.
Ellenben a Global romban ott az összes Google cucc, de nincs benne az MiVideo alkalmazás és a kínai marketes cuccok, és csak 5 vagy 6 nyelvet tartalmaz, azokét az országokét ahol hivatalosan jelen van a Xiaomi.Mi általában Magyarországon az EU multilang (armani) romot használjuk, amit a xiaomi.eu-s srácok hegesztenek, ami alapjaiban véve egy kipucolt China rom, megspékelve Google cuccokkal, benne hagyva az MiVideo alkalmazást, feltöltve további nyelvekkel, finomított alap témával (animált óra alkalmazás ikon, ami az alap gyári romokban nem az).
Ez a rom deodexelt, és gyárilag rootolt is. Tehát bele van piszkálva rendesen.Ebből jön a gond. Ez szerintük egy úgymond 3rd party rom, aminek a hibáinak a megoldása nem rájuk tartozik, különösen a nyelvi fordítási hibáké. Ezzel meg kell keresni a xiaomi.eu oldalon a rom-ért felelős csapat vezetőjét vagy vagyulát aki a fordítást végzi (miuiandroid.hu).
Ha a felsorolt hibák valamelyike reprodukálható global/china romban, akkor semmi akadálya hogy felterjesszük hibaként. Ha fordítási hiba, akkor azt tuti nem.
A hibák közül a hívás közbeni név kiírást észrevettem én is de szerintem az hogy beállítod melyik nevet mutassa elől, csak a telefonkönyvre korlátozódik, mindenhol máshol "angol stílus szerint" jeleníti meg a dolgokat. Szerintem ezt úgy lehet a legegyszerűbben kivédeni ha eleve fordítva rögzítesz névjegyet (tudom, hülyén hangzik).A kijelölés-megosztás hibát ki fogom próbálni, és jelzem ha tényleg bibis. Valószínű hogy a fordítás miatt az alignment csúszik el. Gyárilag rövidebbek a feliratok angolban, betűméret váltáskor meg durvul a helyzet.
Ezt Vagyula felé kellene jelezni a miuiandroid.hu oldalon a fórumban, a fordítást ő csinálja.
A csoportok elnevezés angolban is no name felirattal jelenik meg.Ezeket mind megnézem és jelzem a BETA csoportban, megkérdezem volt-e jelezve mint BUG, vagy ha nem, akkor jelezzük.
Köszi amúgy az infókat!
[ Szerkesztve ]
-
mclane_
aktív tag
válasz kriszpontaz #6159 üzenetére
Helló!
Nálam is vibrál, írtam itt korábban is. Nekem a káva mellett körben, teljesen mindegy, hogy max, vagy auto fényerőn használom, zsebben vagy kivéve. Egyszer csak abbahagyja, teljesen random a dolog. -
Flexy90
senior tag
Sziasztok!
Beszerezhető még valahonnan ez a típusú telefon? Mindenhol csak az 1S-t látni, de azt meg nem ajánlják
Persze értelmes áron!
Köszi!Xiaomi Fan
-
kriszpontaz
veterán
válasz mclane_ #6167 üzenetére
Gondolom borzasztóan megnyugtató. Még mi sem derítettük ki mi okozza. Elvileg Renseas vezérlő van a paneleken, ami ugye elvileg az Apple panelek vezérlőjét is gyártja/gyártotta, tehát sz@r nem lehet, csak azért na.... nevillogjonmá.
(#6168) Flexy90: én ajánlom a Redmi 1S-t, nekem az van, a 43-as rommal már frankó.
[ Szerkesztve ]
-
herdsman12
őstag
válasz kriszpontaz #6166 üzenetére
Köszi, akkor max az első ponttal tudsz foglalkozni.
Kiderítenéd, hogy miért is nincs emelkedő csengőhang, pedig a rendszer tudja, az ébresztőnél működik.Egy megjegyzést azért tennék. A miénknél gagyibb telefonok megoldják a névjegyzék és híváslista normális kezelését, ezért biztos nem írom vissza a pár éve "szabványosított" listámat.
Más: Ha már bedobtad a kérdést, hol olvashatom a képernyő villogás panaszokat?
-
kriszpontaz
veterán
válasz herdsman12 #6171 üzenetére
Megnéztük egy Xperia-n, ott is ezt csinálja. Sajna.
A másolás/kivágás menüs történetet megnéztem, a fordítás miatt van. Túl hosszú a szöveg, mellesleg nem kellene hogy befolyásolja a betűméret váltás.
Az emelkedő csengőhangot meg fogom kérdezni. -
herdsman12
őstag
válasz kriszpontaz #6172 üzenetére
Ha segítesz, azt megköszönöm, de ezt a képernyő villogás kérdést nem értem.
Nem jellemző a sima Hongmi találat.
Megnéztem az általad linkelt oldalt és nem jövök rá, hogy miért dobtad be ide ezt a kérdést?
(Mire befejeztem a hsz-t eltűnt az oldal.)
Az első találat egy Note, a második egy "titkos" oldal, a harmadik egy MiPad, a negyedik, ötödik és a hetedik az 1S, a hatodik és nyolcadik MI3, van még egy A820 (?) és egy M2S.Ha valós probléma volna a sima Hongmi kijelző villogás, akkor itt nem két bejegyzést olvasnál erről, hanem kb 2500-at, mint az 1S topikban a memória használatról.
Ne kímélj minket, ha tudsz valamit![ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
válasz herdsman12 #6173 üzenetére
Hirtelen linkeltem, de nem tudok neked más linket dobni, mert BETA csoport beszélgetést nem tudok linkelni. Még nincs újabb infó. Ha titkos oldalt látsz, akkor nincs olvasási jog hozzá. Valószínű BETA csoport bejegyzés.Ez az en.miui.com oldal volt és a fórum rész.
-
BSOD
senior tag
válasz kriszpontaz #6172 üzenetére
Köszi a segítséget!
Increasing ringgel próbálkoztam az emelkedő csengés miatt, de van egy késleltetés miatta a hívásfogadásnál. Képernyőn már megjelenik a bejövő hívás, de csak 1-2mp-re rá kezd el ténylegesen kicsörögni, tehát nem ez a megoldás. Szerintem ez alap egy telefonnál egy pár éve, egyértelműen a romban kellene lennie. Nem is értem miért nem panaszkodnak többen miatta.Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
mclane_
aktív tag
válasz herdsman12 #6173 üzenetére
Valós probléma. Ha lesz rá lehetőségem levideozóm, aztán nem lesz több kérdés. Lehet itt a fórumon én vagyok az egyedüli(rákerestem, nem csak nálam van):
Úgy emlékeztem, hogy én is beírtam, de aztán nem találtam...Összes 4 ilyen jellegű észrevétel van itt.
Tegnap és ma pl nem csinálta. -
vegyszer
addikt
Valószínűleg azért, mert elfelejtették, hogy milyen jó is volt az emelkedő csengőhang a Nokia 5110-ben, majd 20 évvel.
Vagy esetleg nem is látott a tulajok felé olyat már csak múzeumban.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
captainnemo
aktív tag
Na végre sikerült megoldást találnom a default sim problémára. A MTK Control (dual sim) megoldja. Próbáltam korábban de úgy tűnt nem működik, viszont most kipróbáltam és megy. Be lehet állítani mi legyen a kimenő hívásnál a sim és akkor nem kell választani. A fentiek miatt mehet a stable 25 multilang verzió.
-
kriszpontaz
veterán
válasz vegyszer #6177 üzenetére
Van lehetőség feature requestet írni a MIUI fórum megfelelő oldalán. Amennyiben elég támogató van, a kért funkciót beépítik a szoftverbe.
ITT lehet, ebben a szekcióban új funkciót kérni, kérő topikot nyitni regisztrálás után.
-
flanki
aktív tag
-
nemlehet
őstag
Nálam is vibrál a kijelző néha, de kb csak pár percig ha párszor ki be kapcsolom a kijelzőt akkor meg abszolut eltűnik. A szívbaj jött rám amikor először megláttam. Január óta megvan ez a telefon és egész pontosan múlt pénteken jött elő először ez a dolog. Auto és manuális fényerőn is előjön a dolog, de érdekes, mert úgy néztem hogy főleg a kezdőképernyő vibrál, ha már megnyitok egy fb messengert az nem. (Nem a fehér háttér teszi, mert kipróbáltam full fehér háttérrel a kezdőképernyőt és OTT akkor is vibrál). Amikor először előjött lekaptam egy kijelző ellenőrző programot (halott pixelekhez, összehasonlításhoz jó) és ott a különböző 1 színű képernyők sem vibráltak... Szóval gyanítom ez nem hardver hiba, de nem vagyok fejlesztő, érdemben nem tudok hozzászólni. Nálam csak körben egy sávban vibrál mintha oldalról zseblámpával villogtatnának.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
kriszpontaz
veterán
válasz nemlehet #6182 üzenetére
Lehetséges hogy a képernyő frissítéssel függ össze. Annyira random amúgy hogy nem reprodukálható. Az a baj. Ha előjön, túl váratlan. Valaki kipróbálná hogy a Testing menü: *#*#4636#*#* (*#*#INFO#*#*) és a Log generálás: *#*#284#*#* (*#*#BUG#*#*) működik-e az MTK-s telefonokon?
Amennyiben igen, és kijelzővibrálási hiba van, egy LOG fájlt generáljatok már légyszi.
A log fájlt zip-ként találjátok meg a belső tárhely/MIUI/debug_log mappa alatt.
Ehhez hasonló zip fájlt kell keresni, a számok változhatnak:
bugreport-1005-023214.zipEzt kellene elérhetővé tenni valamilyen megosztó cuccal neten és dobni nekem egy PM-et, hogy leszedjem és továbbítsam.
-
nemlehet
őstag
válasz kriszpontaz #6183 üzenetére
Működnek a parancsok, előbb is vibrált, most rányomtam, hátha látsz benne valamit.
https://drive.google.com/file/d/0ByKJWOTgK41wbmppaXNRc0gyQlE/view?usp=sharing
Próbálok majd happening közben is csinálni egyet.[ Szerkesztve ]
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
nemlehet
őstag
válasz kriszpontaz #6186 üzenetére
Tényleg be volt, de anélkül is csinálta emlékeim szerint. De akkor most kikapcsolom és figyelek.
-
kriszpontaz
veterán
Ha valakinek sikerülne akár másik telefonnal levideózni láthatóan a kijelző vibrálást marhára sokat segítene. Megmentő lenne a szememben , mindig akkor jött mindenkinél amikor lehetősége nem volt levideózni.
-
Laza...
addikt
-
flanki
aktív tag
válasz kriszpontaz #6189 üzenetére
Nekem egyáltalán nem vibrál sehol sem, pedig már pár hónapja zúzok egy MTK-s Hongmi-t!
[ Szerkesztve ]
-
herdsman12
őstag
válasz mclane_ #6176 üzenetére
Nem kell videózni, mert elhiszem, ha leírtad, sőt a másik 3 felhasználónak is. Azért, ha figyelsz és olvasol, akkor látod, hogy nem jelentkeznek tömegesen a Hongmi tulajok ezzel a villogás problémával. Én is rákerestem a "vibrál" kérdésre, sőt tovább is olvastam.
Godlike79 főnök megjelenése előtt 2 + 1 bejegyzést találni. A +1 a Tied, mert olvastam, csak a kereső nem kapcsolja össze a vibrál + "enyém is" (vagy "nálam is" vagy vmi hasonló) kifejezéseket)
Az első:"(#3223) batai15ÚjVálaszPrivát2014-03-28 15:42:13
batai15
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog
Észre vettem hogy a kijelző széle csöppet vibrál.
Max fényerőn látszik, kisebben nem . Mással is volt már ilyen?
Storno, rosszul láttam."Tehát ez rendben van.
A második:
"(#5696) >Deego..ÚjVálaszPrivát2014-08-15 12:37:24
>Deego..
(senior tag)
Lenne egy problémám.
A kijelző szélei vibrálnak, de elég erőteljesen.
Van mikor halványan, de szinte az egész kijelző körül látszódna a statusbar.
Ezt mi okozza? Esetleg megoldás van rá?(MTK Hongmi)"Egy és negyed óra múlva ez is megoldódott:
"(#5700) >Deego.. válasza Dominó85 (#5698) üzenetéreÚjVálaszPrivát2014-08-15 13:51:13
>Deego..
(senior tag)
Már megoldódott a probléna.
Jól sejtetted szoftveres gond volt.
Nyomtam egy full wipe-ot, aztán egy partició törlést és feltettem a 17.0.0-t.
Úgy néz ki hogy jó lesz, de nem zártam ki a hardveres gondot sem.
Milyen program tudja így megakasztani?
Soha nem használom az auto fényerő szabájzót sem."Na ekkor érkezett Godlike79 az 1S topikból, - ahol van bőven megoldandó probléma - és bedobta ezt a témát.
Google kereső nem mutat túl sok találatot, az általa linkelt oldalon is csak 1S és egyéb bejegyzések vannak.
Ezért nem értettem, hogy miért vetődött fel a kérdés.
Azóta vagytok már hárman.
Első eset max, automata fény, második automata.
Ki kellene próbálni más beállításokat is, ha nem változik, akkor egy "Factory reset", bár én inkább az új ROM, minden program újra telepítést választanám.
Ha még így is villog, akkor gari, mert ez az egyszerűbb és mert ennyi eset után nem fogja a Xiaomi visszahívni a telefonokat. Sőt segítőkész barátunkat könnyen kivágják a Beta tester csapatból is egy ilyen akció után.
Igazad van, pontatlanul fogalmaztam. Valós, egyedi probléma a Hongmi kijelző vibrálása, ezért még mindíg nem értem, hogy miért ezzel a problémával foglakozik egy Beta tester.Tegnap óta tudom, hogy miért nem használtam soha az Automata fényerő szabályzást.
[ Szerkesztve ]
-
flanki
aktív tag
válasz herdsman12 #6192 üzenetére
Sosem használok automata fényerőszabályzást mert alapból 20%-os értéken használom olyan fényereje van ennek a Sharp kijelzőnek!
-
mclane_
aktív tag
válasz nemlehet #6182 üzenetére
Sokszor nézegettem vibrálás közben különböző háterekkel. teljesen fehér háttérnél kevésbé látszik, minél sötétebb annál jobban látható. Nem csak a kezdőképernyő, hanem az összes menű, összes asztal. Lehet nálad kezdeti stádiumban van Most szombat óta nem jött elő.
Próbálom majd én is elkapni, remélem segít. -
mclane_
aktív tag
Huhh
Többször raktam már rá új ROMot, volt rajta 4-5 féle mindegyiknél megvolt a probléma(sta2z féle customra nem emlékszem az régen volt). Elég sok mindent kipróbálgattam fényerő állítgatásokat is, de semmire nem reagál. Egy idő után eltűnik. Amikor vettem, akkor úgy vettem, hogy nem számítok garanciára, most lesz 1 éves, bizonyítékom nincs rá, mondjuk egy kérdést megér a dolog. De mire cserélnék? 1S-re? Inkább ne, tisztában voltam a kompromisszumokkal amikor 45ért vettem okostelót, és ennek ellenére is magasan az elvárásaim felett teljesít. Szóval én csak azért írom le ide a gondjaimat, hogy esetleg más is okuljon, vagy hasznos lehet, de együtt tudok vele élni -
herdsman12
őstag
válasz mclane_ #6195 üzenetére
Nem ragozom tovább ezt a kérdést, ha probléma van természetes, hogy leírjuk, és természetes, hogy egy jól működő telefont várunk a Xiaomitól. A képernyő vibrálás nem fér bele a nem csúcskategória speckóba, az hiba.
Ebben az esetben én már rég a garit intézném. (Könnyen beszélek, az enyém HU beszerzés)
Akár az 1S is jó lehet, a legújabb ROM sokat javított rajta. -
kriszpontaz
veterán
Sőt segítőkész barátunkat könnyen kivágják a Beta tester csapatból is egy ilyen akció után.
Nem hinném hogy ez a döntés engem fenyegetne. Pusztán azért foglalkozunk a témával hogy kiderüljön, ha szoftveres a gond, mi okozhatja. A BETA team semmilyen közvetlen kapcsolatban nem áll a gyártóval vagy a DEV csapattal. Az egyedüli kapcsolattartók az en.miui.com fórum adminisztrátorok. Az adminisztrátorok a BETA team vezetőkkel és super moderatorokkal vannak kapcsolatban, azok pedig velünk. Mi csak hibafeltárunk, romokat tesztelünk, és hibákat jelentünk be amennyiben több tag képes ugyanazt reprodukálni, szigorúan gyári romok mellett.
Ha esetleg kivágnának azt magamnak köszönhetem (hanyagolom a tesztelést, nem veszek részt a megbeszéléseken, stb.), vagy ha kiderül, hogy beta romot szivárogtattam ki.
Hidd el, nem vágnám fel érte az ereimet, a stabil romot úgyis mindenki megkapja előbb utóbb.Ezt azért átmásolom a Redmi 1S topikból:
Nos úgy tűnik, hogy ha a beépített bug report alkalmazást valaki sokat használja, bekerülhet azok közé akik a tesztelésre szánt OTA romot megkapják. Tehát hajrá srácok, tessék használni.
Ez nem beta team tagságot jelent, csak az en.miui.com-on létrehozott MI accountot kapcsolják hozzá az OTA rendszerhez, azzal a telefonon bejelentkezve az MI Cloud szolgáltatásba, a telefonra hamarabb érkezhetnek nightly romok.
[ Szerkesztve ]
-
wocsok17
tag
válasz kriszpontaz #6188 üzenetére
Megpróbáltam, de nem tehetem:
Sorry, you are not allowed to view this forum, please click here to view details
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest