- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Dominó85 #6241 üzenetére
Na sikerült a "repülő módos" problémát is megoldani. A "mtk control (dual sim)" fejlesztője csinált a google+-on egy csoportot ahol el lehet mondani az ügyes bajos dolgokat. Ott felvetettem és ő mondott egy megoldást erre. A programja pluginelhető a tasker-be és egyéb ütemező szoftverekbe. A programja ad eventet is, detektálni tudom, hogy mikor éled fel a sim kártya, és azzal elindítok egy action-t, amit szintén ad a programja, hogy állítsa be a default hívó simet. Szóval ha bármi okból kikapcsolódik a sim kártya és utána vissza, akkor a barma-farka miui amikor visszakacsolódik a sim/simek visszaállítja a gyári állapotot, viszont én elkapom ezt az eseményt és újra beállítom, hogy a sim 2 legyen a default. problem solved.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Dominó85 #6239 üzenetére
A telefon elég méretes egykezes használathoz ugye. Az egyik kezemben ott van mondjuk egy táska, a másikkal kiveszem a telefont. Ez nálam praktikusan a bal kezem. A telefon tárcsázót még elérem a hüvelyk ujjammal ugye, sőt a híváslistából is ki tudom választani a hívandót, ugyanis általában az ember ugyanazokat hívja. Sőt még jó esetben a gyors tárcsázón is elérem a megfelelő számokat és kikeresem az ember. Viszont amikor hívok az a fránya sim a 2. ahonnan telefonálok (az 1-es ben van ugye csak 3G, bár ez trükközhető.) és az pont nem érem el.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
captainnemo #6178 üzenetére
A program amiről írtam csak majdnem tökéletesen oldja meg a problémát, ugyanis sajnos mivel a xiami fejlesztői nem tették bele a romba azt, hogy lehessen választani a hívásnál a "sim kiválasztási viselkedést". Ugyanis ha repülő módba teszem, meg vissza, akkor visszaállítja az alapértelmezett a romban használt "always ask" állapotot a hívásra kezdeményezésre vonatkoztatva, és a programmal újra ki kell választanom a megfelelő módot.
-
captainnemo
aktív tag
Na végre sikerült megoldást találnom a default sim problémára. A MTK Control (dual sim) megoldja. Próbáltam korábban de úgy tűnt nem működik, viszont most kipróbáltam és megy. Be lehet állítani mi legyen a kimenő hívásnál a sim és akkor nem kell választani. A fentiek miatt mehet a stable 25 multilang verzió.
-
captainnemo
aktív tag
Ne gondolj semmi nagy hókusz pókuszra, a custom rom amit belinkeltem, a stock-toolkit-advanced settings-sim management alatt ezt mindig is tudta. Az a sim management olyan, mint minden egyéb dual simes telefonban ami stock közeli androiddal van, fogalmam sincs a miui fejlesztői miért nem teszik bele az alap romba. Régebben gond volt a video felvétellel, mert zajos volt, de időközben javították. Aztán a fejlesztő panaszkodott, hogy MTK chipsethez nem adnak a továbbiakban supportot a xiaomi fejlesztői, de aztán mégis hozza ki sorba a verziókat, mert mégis publikáltak javításokat. Bevallom nem teljesen világos, többet kéne olvasnom, de csak ránézegettem a hozzászólásokra. Az egyetlen igazán zavaró dolog, régi baseband verzió van rajta, 2013.08.22-es, amikor a 25-ös legutolsó stabil verzióban 2014 áprilisi van ha jól emlékszem. Lehet kompatibilitási gondok vannak, de igazából nem tudom. Mindenesetre jól működik. A szlovák srác a másik, aki az ultimate romokat bütykölgeti, ígérte a full sim managementet a legújabb romjába, de aztán most azt írta, még sem került bele. Ezért egyelőre marad nálam ez.
-
captainnemo
aktív tag
Végül is összeraktam (ez túlzás) a két romból egy olyat ami nekem tetszik. A Sonic1SVK feltett pár flashelhető témát mint pl. a stock v5, és azzal írtam felül az alternatív rom alap témáját. Mindenhol a 6-os verzió flat stílusát erőltetik, ami szerintem nem szép, és persze a válasz erre az ott a sok téma és tegyem fel ami tetszik, de a témák, nem módosítják a felületen megjelenő minden grafikus részt. pl. a tárcsázóban a billentyű megnyitó gomb mindig marad, vagy az sms küldésnél az új üzenet. Most van egy olyan romom, ami normálisan néz ki, mármint nekem s van benne rendes full dual sim management, ahol ki tudom választani azt melyik kártyán menjen kizárólagosan a hívás, és melyiken az adatkommunikáció.
-
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Dominó85 #6097 üzenetére
Amúgy nem tudom hova jut ez a világ... egy kibacott tapizással több és már is sir mindenki,
Igazad van, de amikor gyorsan akarok telefonálni, és bal kézben fogom a telefont, a másik kezem foglalt, mert éppen mondjuk táskát viszek stb., kényelmetlen megnyomni hüvelykujjal a megfelelő simet, mert pont nem érem el.
-
captainnemo
aktív tag
Sziasztok, jó ideje birtoklom ezt a telefont, de két simmel használom. Sajnos a dual sim kezelése elég gyenge a miui-nak, konkrétan a legidegesítőbb dolog az, hogy mindig választanom kell hívásnál a két sim közül. A legtöbb normál dual simes rom-ban meg lehet adni, hogy milyen módon használja a sim kártyákat, de itt sajnos nem. Fenn vagyok a hivatalos fórumon is, ahol ezt egy alternatív, de már eléggé outdated romban csinálták csak meg. Eddig nem tudtam erre megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Mini-ITX
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DUNE médialejátszók topicja
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest