- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubandi
újonc
Sziasztok! Én 2 éve használom hiba nélkül. Illetve használtam, mert ma nem tudtam bekapcsolni. Mától csak resetre indul
Próbáltam a szoftver frissítést de nem jön össze. Letöltöttem a hivatalos frissítési csomagot, elindítom a firmware frissítését, illetve csak indítanám, mert nem jelenik meg csatlakoztatott készülék. Pedig intézőben ott van. Mi lehet a probléma. Nem tetszik a win7 64 bit? Tudtok segíteni? Köszi előre is
-
elistvan
őstag
Na az én 60w hd-men is most jött elő a fagyás. Háromszor megcsinálta, hogy nem akart bekapcsolni csak reset után. (A zöld led nem akart elaludni.) Most pedig a zöld led folyamatosan világít szintén a kezdőképernyőnél kifagyott és a resetre sem reagál így újra sem tudom szoftverezni. Ötletek?
-
miss_wolf
csendes tag
Te vagy a megmentőm!
Köszönömköszönömköszönöm!!!
Már a bőgés határán voltam, mert az 1 és 2 lépés sikerült és a 3-nál megállt az egész. Azt hittem keresztet vethetek anyu olvasójára.De ezt a driver pakkot telepítettem és táráááááám zöld lett a négyzetecske és olvasó életre kelt.
(Meg én is.) -
zebede
őstag
Mivel Magyar oldalakon teljes csend övezi a Wayteq új világítós ebook olvasóját, amennyire tőlem tellett írtam egy rövid tesztet róla.
-
Paca2
senior tag
két hét alatt megjött szervizből a HD, szoftvert cseréltek rajta (szokásos dolog, nem lehetett bekapcsolni...) remélem most már jó lesz... jelenlegi szoftver: Qbook V1.0.0 17/06/2017
-
tt124307
tag
válasz
Kiralybali #988 üzenetére
Az AlReader-nek pl. van e-Ink optimalizált megjelenítési opciója. Számomra ez nagy pozitívum, legyen szó xBook-60FL-ről vagy Nook ST-ről.
-
zebede
őstag
válasz
Kiralybali #988 üzenetére
Ég és föld a kettő, tedd fel, próbáld ki. Az-az, amit linkeltél.
Jó hozzá az Icarus E653 ROOT módszer, azért linkeltem. Google fordítóba dobd bele én sem beszélek németül, egyszerű az egész.
-
Kiralybali
tag
Azt meg tudja mondani valaki, hogy a 60FL egyes könyvek esetén szépen változtatja a betűtípust és méretet is, míg van olyan, amikor hiába állítom a betűtípust a megjelenített szöveg mégsem változik (csak betűméretet tudok állítani)?!?
Ez könyv sajátosság lehet? -
-
CSAVI38
tag
Azért az icarusnál is kétségbe vonnám a tesztben leíratakat, mert szerintem nagyon nem próbálta ki a srác, írni meg azt ír az az icarus is amit akar.
A saját leírása is ezt írja, tehát itt is fogyaszt alvó módban.Standby vs. shutdown
The sleep/standby function of an e-reader is very convenient if you read
frequently and have small pauses in between. A quick push of the power
button will return the e-reader in the last state. However, please be aware
that in sleep mode energy is consumed. If you are not reading for a longer
period of time we recommend completely shutting down the device.ráadásul ezt is
Be aware that a higher light intensity will cause more power consumption.
When using the light at its highest setting you will be able to read
approximately 30% less pages before the battery is depleted as compared
to the light turned off.úgyhog gyanítom az ott is csak egy elméleti adat, hogy meddig bírja.
Úgy látom totál ugyanaz a két gép, csak az icaruson több program van alapból és az apk telepítés is meg van oldva egyszerűbben.
Annak már van is új szoftvere. Érdekes lenne felműteni wayteq-re. -
CSAVI38
tag
Na most érte el páromnál a 15 százalékot, de itt már mindenképen töltő kell, mert ilyen akkuszintnél ez itt fagyogat viágítással. Ezekszerint maximum 6 nap a reális, de nyilván aki használja rendesen wifit is, akkor az a ti álatlatok írt 3-4 nap a valóság. Elnézést a túl pozitív becslésért
Mondjuk engem nem zavar ez sem, töltő van, azt jóvan. Aztán lehet csak javítanak ezen később, bár a vájtek nem igazán híres a nagy program frissitésekről
Mondjuk nálunk alvó modban az onyx is mindig lemerült max másfél-két hét alatt, pedig az se nem androidos és még wifi sincs benne.
-
tt124307
tag
Nekem is 3-4 nap az üzemidő és szintén a deep sleep-es merülés a legnagyobb bajom.
Valamit a WayteQ-nél nagyon benézhettek a szoftver "hangolásánál". Én már leveleztem velül ez ügyben de finoman elhajtottak azzal, hogy szerintük ez így normális. No comment.
Btw az xBook-60FL egyik ikertestvére az Icarus Illumina E653, hardveresen legalábbis gyakorlatilag megegyeznek. Most olvastam róla egy tesztet és ott azt írják, hogy kb. 1 hónap / 4000 lapozás az akkuüzemidő. "You should get some solid battery life with the 2000 mAh, which is good for 4,000 page turns, or about 1 month of constant use." Na most erről egyből kétdolog is eszembe jutott.
1. lehet, hogy az általam és többek által tapasztalt gyors merülés esetleg szoftveres problémából adódik és talán előbb-utóbb lesz rá valami javítás.
2. igen nagy szórás van az akkuk minőségében és akinek a 3-4 napos verzió jutott, az megszívta és egy selejtes sorozatba tenyerelt beleRemélem inkább az első eset játszik, a WayteQ eddigi hozzáállásából nem hiszem, hogy valaha is elismernék ha ők hibáztak volna. Én most eléggé csalódott vagyok a lerázós válaszuk óta.
-
CSAVI38
tag
Megkérdeztem. Azt mondja csak alvóba teszi mindig, nem szokta kikapcsolni. Majd megnézeten vele, hoyg két lemerülés között mennyit olvasott pontosan oldalra, mert gondolom ez lehet a lényeg, hogy meddig bírja. Ő többnyire csak este olvas (két gyerek mellett ennyire futja
-
CSAVI38
tag
Köszi ezt az ALreadert kiprobálom. Most néztem meg. 3 napja töltöttem fel este és még 60% van pedig most kifejezetten sokat használta, mert nyaralni voltunk, és kb így akkor ki fog bírni egy hetet. Mondjuk ő semmi másra nem használja csak olvasásra és a wifi is csak akkor van bekapcsolva, ha könyvet másolunk rá. Világítás pedig max 2 vonalon van mert lámpa mellett használja, de azt mondta, úgy kevésbé fárasztja a szemét este, ha megy mellé a háttérfény is.
-
zebede
őstag
Én az AlReader-t használom a 60FL-en, kezeli a lapozó gombokat. Ha jól emlékszem valaki még a CoolReadert is említette ebből a szempontból.
Én is nagyon meg vagyok elégedve ezzel az új, világítós Wayteq- el, de ezen a fogyasztáson amit írsz nagyon meglepődtem, nálam max három napot bír az akksija és egy másik topikban többen panaszkodnak erre.
Sajnos még deep sleep-ben is egyenletesen szívja valami az aksit... -
CSAVI38
tag
Szerintem teljesen jó ez az új 60 FL. Én páromnak vettem és nagyon tetszik neki. Lehet, hogy kicsit foltos alul világítás alul, de ez nem igazán befolyásolja a használatoságot, ellenben sokkal jobban használható esti olvasáshoz a párom szerint, mint a régi onyx olvasója, amin nem volt ilyen. Nagyon gyors is, lapozás gyorsasága simán ugyanolyan mint a telefonomon. És az sem utolsó, hogy simán használható bármely androidos filekezelő. Én pl Norton használom rajta és wifin keresztül ezzel másolom fel rá a könyveket. Amire még nem tudtam, nem volt időm rájönni, hogy más olvasó program esetén, hogy lehet beállítani, hogy ne csak az érintőképernyős kezelés, a visszagomb és a frissités menjen, hanem érzékelje a lapozó gombokat is, mert pl FBReader-rel sokkal jobban kezelhetők a betűformátumok és a megjelenés, viszont párom rendszerint érintés helyett a lapozó gombokat használná.
Kb egy-másfél hetet bírt egy töltéssel úgy, hogy napi 1-1,5 órát van minimális világítással használva, wifi nélkül. Világítás nélkül szerintem kb kétszer ennyit bírna. Szerintem ez nem rossz.
Ami hibát találtam, hogy a saját fájlkezelő sokszor hibával leáll üzenetet ad kilépéskor. Más hiba még nem volt. Vettem hozzá gyári műbőr tokot is 1600 Ft-ért. -
Balage69
újonc
Vettem a keresztlányomnak egy wayteq xbook-60-at hogyan le7 szótárt rábűvölni?
-
Paca2
senior tag
sziasztok
ha vki postán/futárral küldi vissza gariba az olvasót, akkor kap vmi visszajelzést h odaért, vagy kézbe vették v vmi...?
köszi
-
tjb007
nagyúr
1. Ez minden egyes operációs rendszert futtató eszköznél így van, különösképpen az Androidnál, ahol több partíció is van. Legyen szó bármilyen eszközről és gyártótól is, sehol nem tüntetik fel azt, hogy abból a belső tárhelyből a felhasználó számára mekkora rész érhető el, mekkora rész használható fel szabadon.
2. Igaz, de csak a gyári olvasóra. A későbbiekben ez még amúgy változhat.
3. A lehetőség megvan rá, csak épp az Android rendszerből kifolyólag más menete.
A többi meg szubjektív.
Ez egy kicsit más a korábbi modellekhez képest, így aki azokról szeretne váltani és out of the box szeretne mindent megkapni, annak nem biztos, hogy jó választás lesz. -
Pcm
tag
Kérlek szépen. Jelenleg egy HD-t használok.
Az FL olyan másfél órát töltött nálam.1. A termékleírás szerint a tárolókapacitás 4Gb. Ennek a fele se igaz, kb. 1.8Gb áll rendelkezésre. Illett volna odaírni, hogy 4Gb, ebből rendelkezésre áll X Gb.
2. Nem lehet manuálisan állítani a frissítést.
3. Nem lehet saját fontot hozzáadni.
4. Kínszenvedés előhívni az alsó menüsort.
5. Szerintem - de ez biztos szubjektív - a sima HD-nek jobb a "képe".
6. A háttérvilágítás alul nagyon foltos.
7. Nyilván sok minden elkerülte a figyelmemet, de engem ez a készülék nem győzött meg a váltás szükségességéről. Nyilván különféle appok telepítésével ehetőbbé tehető, de én csak és kizárólag olvasásra használom.
-
svili
tag
Sziasztok! Wayteq xBook 60w könyvolvasómat lemerült akkuval tölteni kezdtem, (kora délelőtt) de este 11h körülre sem lett kész a töltés. Normális dolog ez, vagy vehetek egy új készüléket?
Reggelre ugyan jelezte a teljes töltöttséget, de a bekapcsoláskor csak fele kapacitást mutatott az akku-piktogram.. -
tjb007
nagyúr
Nem csak a világítás miatt érdemes váltani, jóval erősebb processzor és több RAM is van benne, ami érződik is használat közben. Plusz ugye Androidos, így olyan olvasó alkalmazást teszel rá amilyet csak szeretnél, nem vagy korlátozva kettőre.
Amúgy igen, jól olvasható sötétben.(#958) tt124307
Ez az a kérdés, amire nem fogok tudni pontosan választ adni, mivel nem én vagyok az, aki rendszeresen (naponta) használja.
Ami biztos, hogy maximumra állított fényerővel elég gyorsan el tud fogyni a szufla, no persze nem 1 óra használat mellett. -
dorika87
őstag
kár, hogy a mostani verzióknál nem tartozék a műbőr tok. Én tavaly tavasszal még kaptam az xBook 60w-hez, illetve tavaly októberben is adtak még hozzá.
-
CSAVI38
tag
Aki vett az meg tudná mondani, hogy 60FL-hez mit adnak a dobozban? Tok pl van benne vagy külön kell venni. Előre is köszönöm.
-
tt124307
tag
xBook-60FL akku üzemidővel kapcsolatban tudnál megosztani tapasztalatot? Ugyan ez rengeteg apróságtól is függ, de tételezzük fel, hogy csak ebook olvasásra használnám a készüléket (jellemzően kikapcsolt wifi mellett) és a háttérvilágítást sem kapcsolnám be mire számíthatok? A mostani Nook ST olvasóm napi átlag egy óra használat mellett 4-5 hetet bír egy töltéssel. Itt mennyire számíthatok? Nagyon tetszik a készülék, egyedül a rövidebb akkuidőtől tartok.
-
Sipka81
tag
megőrülök...
ott tartok, hogy tök mindegy melyik programot indítom el:
- RKErase tool
- batch tool
- spi tool
mind mutatja, hogy az eszköz csatlakoztatva van, zöld az 1 szám háttere alul, de amint bepróbálkozok valamivel, tök mindegy mivel: test device fail...
látott már ilyet valaki!? -
Sipka81
tag
OK próbálkoztam, nagy nehezen sikerült csatlakoztatni az eszközt.
Először próbáltam onnan tovább csinálni, ahol elakadtam eddig: spiflash tool-ban, nyomtam a writespi-re, de nem csináltam meg, test device failed hibát ad, alul pirosra vált az ezköz...
Aztán próbálkoztam az egész frissítéssel elölről, de rockchip erase toolban az erase flashre-nyomva is test device failed hibát ad...
az erase IDB tudjuk, hogy mire jó ugyanitt?egyéb ötlet a szervizen kívül???
-
dorika87
őstag
Sziasztok! Xbook 60w típusú készülékem van. Milyen újítások/változások lennének ha feltenném a legújabb szoftvert. Mert jelenleg elvagyok a mostanival, csak elgondolkodtam, hogy vajon megérné-e feltenni ezt a frissebbet. Miben nyújt többet?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Új területre lép be a táblagépek piaca után a WayteQ, ezentúl már ebook olvasójuk is van.
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest